Gaminau vištieną havajietiškai- labai paprasta, bet labai skanu! Tik kitą kartą ilgiau pamarinuočiau prieš kepdama.
Ačiū!
Varskinis tinginys !!!
.......nu laaaabai skanu ir greit gaminasi,tik kaip matot ,originalas Sonatinos-grakstesnis,aukstesnis,o maniskis plonesnis,bet platesnis .
Is vaisiu dejau :dziovintu vysniu,dziovintu braskiu,koncervuotu persiku,konc.ananasu.
O cukraus i varske gal net 100ml.nesupyliau ,issigandau,kad nuo saldumo sulips mums vienoj vietoj
QUOTE(bjaurybe @ 2007 02 09, 00:10)
čia turbūt todėl, kad tešla trapesnė būtų,ir šiaip tešla gavosi panaši daugiau į kapotą... labai skanu
tikrai gavosi kitokia nei as bulkutes kepu,padariau 19 liko tik 2 ,siek tiek teslos pasidairiau per daug tai isspaudziau rutulius po sauksteli idejau i vidu avieciu uogienes apspaudziau kai koldunus ir iskepiau irgi skanu buvo su arbata
QUOTE(Essexgirls @ 2007 02 09, 02:48)
tikrai gavosi kitokia nei as bulkutes kepu,padariau 19 liko tik 2 ,siek tiek teslos pasidairiau per daug tai isspaudziau rutulius po sauksteli idejau i vidu avieciu uogienes apspaudziau kai koldunus ir iskepiau irgi skanu buvo su arbata
o aš iš likusios tešlos tokias pat juosteles padariau ir obuolio skilteles suvyniojau...nam ...kaip skanu buvo
QUOTE(bjaurybe @ 2007 02 08, 23:10)
čia turbūt todėl, kad tešla trapesnė būtų,ir šiaip tešla gavosi panaši daugiau į kapotą... labai skanu
Mano šeimyna irgi mėgsta bandeles iš "močiutės tešlos'' dažniausiai vyniojam dešreles , dar bandėm su cinamonu ir džemu , kepėm picą tiesiog paparasta , greita ir labai skanu, su tešla nereikia ilgai terliotis,vienu žodžiu , labai greit ji susiminko
Kiaulienos filė su balzamo actu
~ 1 kg kiaulienos filė
3-jų apelsinų sultys
2 česnako skiltelės, išspaustos spaudykle
druskos, pipirų
1 ½ a. š. sviesto
3 v. š. alyvų aliejaus
4 v. š. balzamo acto
2 v. š. džiovinto raudonėlio
Mėsą ištrinti druska, pipirais ir česnakais. Užpilti apelsinų sultimis ir marinuoti bent 2 val. dažnai apverčiant.
Keptuvėje įkaitinti sviestą ir aliejų. Išimti kiaulieną iš marinato, nusausinti ir supjaustyti riekėmis. Kepti mėsą po 3 min. iš kiekvienos pusės, kol apkeps. Sumaišyti actą, cukrų ir raudonėlį. Užpilti ant mėsos ir pavirti 3 5 min. Mėsą pavartyti, kad tolygiai įsigertų padažas. Paragauti, ar netrūksta prieskonių ir patiekti.
P. S. gavosi skani ir aromatinga mėsa...
QUOTE(Mama_Tania @ 2007 02 08, 21:55)
siandien kepiau Keksiukus su Nutella bet Sonatina, kaip pas tave gaunasi tokie grazus? man ui, baisus gavosi
Va va, Mama_Tania, aš ir taip sakau, ir kaip pas Sonatina tokie gražūs išeina:)) mokytis ir mokytis...
kepiau bandeles su suriu ir cesnakais, labai geros. tik cesnaka kita karta deciau ne milteliais, o zalia, nes nesijaucia. ir suri tarkuociau, nes kubeliais kai buvo, tai tesla plyso ir byrejo suris. bet siaip labai skanu, padariau is vakaro, ryte tik ijungiau orkaite ir iskepiau. ir stai darbe valgeme siltas bandeles
Sonatina, o aš šiandien pagal šokoladinio "trupinėlio" receptą kepiau pyragą, tik pasikoreagavau pagal save , vietoj kakavos, tą kiekį dėjau kokoso drožlių (nes kakavinis šeimynai nelabai patiko )tai pyragas gavosi nerealiai skanus
Kepiau šiandien obuolių pyragą su kakava. pridėjau dar razinų ir ciut per mažą formą panaudojau, tai gavosi gigantiškai storas... užtat ir kepiau pusantros valandos. bet labai skanus
Vakar gaminau jau net nusimušiau kelintą kartą Lazaniją su baltu padažu, nu daugiau nieko ir nepridursi.
QUOTE(Sonatina @ 2007 02 09, 09:28)
Kas tas yr?