Kiaulienos filė su balzamo actu~ 1 kg kiaulienos filė
3-jų apelsinų sultys
2 česnako skiltelės, išspaustos spaudykle
druskos, pipirų
1 ½ a. š. sviesto
3 v. š. alyvų aliejaus
4 v. š. balzamo acto
2 v. š. džiovinto raudonėlio
Mėsą ištrinti druska, pipirais ir česnakais. Užpilti apelsinų sultimis ir marinuoti bent 2 val. dažnai apverčiant.
Keptuvėje įkaitinti sviestą ir aliejų. Išimti kiaulieną iš marinato, nusausinti ir supjaustyti riekėmis. Kepti mėsą po 3 min. iš kiekvienos pusės, kol apkeps. Sumaišyti actą, cukrų ir raudonėlį. Užpilti ant mėsos ir pavirti 3 5 min. Mėsą pavartyti, kad tolygiai įsigertų padažas. Paragauti, ar netrūksta prieskonių ir patiekti.
P. S. gavosi skani ir aromatinga mėsa...