Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 8

QUOTE(Salne @ 2007 02 20, 10:40)
Taigi man labai įdomu..gal aš tą kondensuotą pieną ne taip viriau...gal yra koks įpatingas būdas jį virti.. g.gif


Kondensuota piena reikia virti su visa skardine 4u.gif Ir nereiks nieko maisyti, tik stebeti kad vanduo neisgaruotu ir visad butu tiek, kad apsemtu skardine smile.gif

Neblogai cia pavarem ta pati atsakyma, ta pacia minute biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zole: 20 vasario 2007 - 10:44
QUOTE(Salne @ 2007 02 20, 10:40)
Taigi man labai įdomu..gal aš tą kondensuotą pieną ne taip viriau...gal yra koks įpatingas būdas jį virti.. g.gif


Kiek man žinoma tai kondensuotą pieną reikia virti uždaroj (dar neatidrytoj) skardinėj... ax.gif
Pasirodo, ne aš viena čia visažinė lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alexxandra: 20 vasario 2007 - 10:45
QUOTE(Salne @ 2007 02 20, 11:40)
Sonatina, paaiškink kaip tu verdi kondensuotą pieną.. blush2.gif ..Vakar dariau "Napoleoną"...Šiaip viskas gavosi gerai...Tas kremas labai skanus..Bet jau tas kondensuoto pieno virimas..mane žudė..Pusantros valandos stovėjau prie viryklės ir maišiau tą masę.. doh.gif ..O kai ji atšalo..tai pasidarė kieta kieta...Tai teko man ją tarkuoti..ir paskui su tuo pieno kremu intensyviai plakti..kad gautūsi vientisa..graži masė be jokių gumuliukų.. doh.gif ..

Taigi man labai įdomu..gal aš tą kondensuotą pieną ne taip viriau...gal yra koks įpatingas būdas jį virti.. g.gif


doh.gif Kondensuotą pieną reikia virti 1,5 val., tačiau su visu indeliu. Žodžiu, dedi bankę kondensuoto (uždarytą, nu, kokią nusiperki, tokią ir dedi - jokių atidarymų kad nebūtų ir šiaip dūrių smile.gif ) į puodą, užpili vandeniu ir verdi tas 1,5 val ant mažos ugnies vis stebint, kad vanduo nenugaruotų, nes bankė gali sprogt smile.gif jei vandens sumažėja, dapili daugiau.
Arba perki Rududu smile.gif Nors jis nėra toks skanus, kaip namie virtas kondens. pienas
Atsakyti
Sveikos gyvos, merginos smile.gif

atsakysius kol kas tik Salnei, o kitoms vėliau, nes labai daug darbo turiu...

Kondensuotą pieną reikia virti visą neatidarytą skardinę užpylus šaltu vandeniu. Skardinė turi būti visiškai apsemta. Kai vanduo užverda, uždengiu puodą dangčiu, kad vanduo neišgaruotų, ir verdu ant silpnos ugnies 1,5 - 2 val. (kuo ilgiau verda, tuo skanesnis gaunasi...). Išimtą skardinę šiek tiek praaušinu, o tada ją atidarau ir iškrapštau pieną... 4u.gif

Aš, kaip visada, pavėlavau su atsakymu lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sonatina: 20 vasario 2007 - 10:46
Nu va... blush2.gif blush2.gif ..Kažką buvau girdėjusi apie virimą su visu indeliu...Bet teko girdėti ir kad tie indeliai kartais sprogsta...o paskui galima sakyti remontas virtuvej garantuotas... biggrin.gif ..Tai galvojau, gal koks kitas būdas yra.. blush2.gif

Dėkui visoms už atsakymus.. 4u.gif ..Kitą kartą virsiu su indeliu... biggrin.gif
Atsakyti
kepiau (vakar) šiandien į darbą neštis varškės-grietinės blynus, bet iškart visus suvalgem, per daug skanūs buvo, tai teko kepti mielinius, bet palaikiau tešlą per naktį, aišku žiauriai iškylo ir išdribo po visur ax.gif tačiau blynai gavosi sausoki. kažkaip nepagalvojau, kad tešlos negalima perlaikyti. sonatina, ar yra kokie apribojimai mielinės tešlos kildinimui? ankščiau blynai budavo kitokie, kai darydavau pagal recepte nurodytą laiką.
Atsakyti
Shiduh, o kur tu tešlą laikei per naktį? g.gif Nes ir aš vakar vakare pasidariau savo mielinių blynų tešlą, uždengiau plėvele ir pastačiau į šaldytuvą... Ryte kuo puikiausiai buvo pakilusi, bet ir neperrūgusi (nors per naktį ir prisifantazavau, kad tešla arba neiškils, arba jos bus pilnas šaldytuvas tongue.gif )... Blynai gavosi tikrai normalūs...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sonatina: 20 vasario 2007 - 11:17
Panos,HELP!!!!
Pirma karta darau mielinius blynus, pagal tavo, Sonatina, recepta.Tik stai ka padariau negerai :sudejau visus ingridientus (mieles,cukru,kiausinius ,miltus ir t.t.) i viena kruva,ir TIK TADA viska mikseriu ismaisiau.Tesla gavosi net nzn kaip ta konsistencija pavadinti ,na tokia tasi.Bet turbut ir neturi buti ji skysta ,ar ne ?AR ISEIS MANO BLYNAI?!
Atsakyti
QUOTE(Kuculis @ 2007 02 20, 11:23)
Panos,HELP!!!! 
Pirma karta darau mielinius blynus, pagal tavo, Sonatina, recepta.Tik stai ka padariau negerai :sudejau visus ingridientus (mieles,cukru,kiausinius ,miltus ir t.t.) i viena kruva,ir TIK TADA viska mikseriu ismaisiau.Tesla gavosi net nzn kaip ta konsistencija pavadinti ,na tokia tasi.Bet turbut ir neturi buti ji skysta ,ar ne  ?AR ISEIS MANO BLYNAI?!


Kisu savo trigrasi 4u.gif Mano galva viskas cia gerai. Tesk procesa. Blynai turetu buti normalus smile.gif
Atsakyti
Salne, Sonatina prie vieno iš receptų raše kaip grei išvriti kondensuotą pieną, nežinau, ar tau tiks:

Paskaičiau, kad kondensuotą pieną galima išvirti labai greitai, tad iškart ir pamėginau – reikia kondensuotą pieną supilti į puodą storu dugnu ir užvirinti ant silpnos ugnies nuolat maišant mediniu šaukštu. Pavirti apie 8 minutes. Iš esmės gavosi panašu į kondensuotą pieną, virtą su skardine apie valandą, bet nesigavo tokia sodri irisinė spalva. Bet jeigu norisi labai greitai pasigaminti skanėstą, galima pamėginti daryti ir taip.
Atsakyti
O as siandien kepiau apelsininius blynus, tuos su sultim, tai man labai patiko. dar bandziau varskinius, ten kur buvo galima obuoli deti, taip tai jie man labai skanus, tik prekine isvaizda ne kokia gavosi schmoll.gif
Atsakyti
Pasikartosiu, bet LABAI prašau:

1. neteršti temos neesminėm žinutėm. Žinutė turi turėti išliekamąją vertę, t.y., mūsų skyrelio atveju, kokie nors recepto neaiškumai, pastebėjimai, išbandymas ir pan.

2. ši tema yra SONATINOS receptų, tad savo receptus dėkite į tam skirtas temas pagal paskirtį (pvz: apie vaflius į Vaflių temą).

3. ši tema nėra pageidavimų tema, jei turite pageidavimų ar prašymų būtent Sonatinai, rašykite jai a.ž. Jei ji norės, įdės ir čia.

Labai ačiū
Atsakyti