Sveiki, aš šiam skyrelį neseniai atsiradau, ale taip patiko, kad dabar negaliu kitaip Gal kas galit pasakyt, kuriam tinkle ir prie kokių produktų galima rast sezamo sėklų, nes daug kur dedama, o aš vis negaliu jų rast
Ten kur dziovinti sveremi vaisiai, ash tai pirkau Maximoj
Mama_Tania, labai džiaugiuosi, kad kukuliai bulvinėje tešloje patiko
Baisa, duona atrodo Ir man ji labai lipo iš formos, net dariau iš kepimo popieriaus aukštus kraštus
bjaurybe, labai malonu, kad ir bandelės, ir blynai patiko Tik su mieline tešla tai atsargiau reikėtų - keista, kad ji neperrūgo per naktį šiltoje patalpoje... Šiaip jei nori paruoštą tešlą laikyti per naktį - tai reikėtų daryti šaldytuve, kad ji per daug nekiltų ir per greit nerūgtų
Gintaria, na ir šaunu, kad keksiukai gavosi skanūs
Lėlyte, aš sezamo sėklas pirkau sveriamas Rimi, džiovintų vaisių ir riešutų skyriuje Manau, kad tikrai yra ir Maximose, ir Iki
Baisa, duona atrodo Ir man ji labai lipo iš formos, net dariau iš kepimo popieriaus aukštus kraštus
bjaurybe, labai malonu, kad ir bandelės, ir blynai patiko Tik su mieline tešla tai atsargiau reikėtų - keista, kad ji neperrūgo per naktį šiltoje patalpoje... Šiaip jei nori paruoštą tešlą laikyti per naktį - tai reikėtų daryti šaldytuve, kad ji per daug nekiltų ir per greit nerūgtų
Gintaria, na ir šaunu, kad keksiukai gavosi skanūs
Lėlyte, aš sezamo sėklas pirkau sveriamas Rimi, džiovintų vaisių ir riešutų skyriuje Manau, kad tikrai yra ir Maximose, ir Iki
o kurie tie kukuliai bulviu tesloje ar kaip jie vadinas
pradedu jau meniu rasytis nes penktadieni didalis baliuuuuuussssssssssssssss
tai jau ryt pradesiu keptis saldytis ir vien zodz 3 dienas bus balius tai turesiu ka veikt visa savaite
pradedu jau meniu rasytis nes penktadieni didalis baliuuuuuussssssssssssssss
tai jau ryt pradesiu keptis saldytis ir vien zodz 3 dienas bus balius tai turesiu ka veikt visa savaite
QUOTE(edinka @ 2007 02 16, 15:19)
Kepiau keksiukus su avietėm . Labai skanu. Bet turėjau tik popierines formeles, todėl ne kokia gavosi prekinė išvaizda . Matau nuotraukose dauguma kepėt popierinėse... ar dailūs išėjo?
Esu labai nusivylusi Leader Price parduotuvėje pirktu kepimo popieriumi... vienintelis pliusas tik tas, kas skarda švari lieka, bet kepinius tai reikia atgrandyt
Esu labai nusivylusi Leader Price parduotuvėje pirktu kepimo popieriumi... vienintelis pliusas tik tas, kas skarda švari lieka, bet kepinius tai reikia atgrandyt
As keksiukus (tikras ju pavadinimas muffin'ai) kepu ne tik popierinese formelese, bet jas dar dedu i specialia skarda. Prekine isvaizda buna
Nepavyksta prisegti potkes
QUOTE(Linaiva @ 2007 02 16, 12:24)
na ką darau ne taip, kad man įmaišant į masę gaunasi atskiri želė gabaliukai na dariau ir silkę pataluos, ir dabar Marse na atrodo ir želė jau pilu gerokai vėsią, bet vistiek valgant jaučiasi atskiri gabaliukai
Čia tikriausiai kalba eina apie želatiną
Jei sušoka gabaliukai tai tikrai buvo skirtingos temperatūros ir gal per didele srovele pylei į gaminamą produktą
Man taip niekuomet nenutinka,pilu labai plona srovele ir maišau.Jei torto įdare sušoko tai nėra labai didelė bėda ją galima ištaisyti,tieiog reiktų viską dėti į karštą vonelę ir maišyti tol kol želatinas atsileis ir vienodai pasiskirstys po masę
Šiandien gaminau kiaušinius škotiškai - labai skanu buvo ir tokie dideli - vyras tik vieną teįveikė - sakė labai skanu - o jei dar nebūčiau pamiršusi druskos ir pipirų įdėti - bet viskas gerai - pabarstėme iš viršaus
Aš tai visų pirmą noriu pasakyt didelį AČIŪ Sonatinai už temą jos dėka tapau tokia nuostabia šeimininke
Jau išbandžiau kiaušinių-faršo viniotinį, mėsos apkepą Kotletų dabar nekepu tradiciniu būdu - visi tik orkaitei, su sufle kepurėlėmis
Dabar pribrendau konditerijos gaminiams. Norėčiau kept keksiukus su nutella, ale niekur neradau popierinių formelių (na tas niekur, tai norfoj ir maximoj). namuose turiu tokias senas metalines, Kaži jei į jas įtiesiu kepimo popieriaus - tiks? o gal užtenka jas tik ištepr kokiu sviestu? bet ar paskui iškratysiu tuos keksiukus?
Jau išbandžiau kiaušinių-faršo viniotinį, mėsos apkepą Kotletų dabar nekepu tradiciniu būdu - visi tik orkaitei, su sufle kepurėlėmis
Dabar pribrendau konditerijos gaminiams. Norėčiau kept keksiukus su nutella, ale niekur neradau popierinių formelių (na tas niekur, tai norfoj ir maximoj). namuose turiu tokias senas metalines, Kaži jei į jas įtiesiu kepimo popieriaus - tiks? o gal užtenka jas tik ištepr kokiu sviestu? bet ar paskui iškratysiu tuos keksiukus?
pagaliau kepiau greita obuoliu pyraga pagal tikra recepta, t.y. naudojau ta krema is pakeliu (dr. otker), tai visai man nepatiko pyragas gavosi guminis, vienu zodziu - neskanus, o vat su kremu is brukniu pyrago , jis gaunasi nuostabus, grazus, skanus
sonatina, aciu tau uz visas idejas
taip ir supratau
cia visiems labai patiko, ypac vyrui, sake, kad pagaliau tikrus keksiukus iskepiau
sonatina, aciu tau uz visas idejas
QUOTE(Sonatina @ 2007 02 16, 18:51)
Mama_Tania, aišku aš čia žiauriai per vėlai, bet tešlą laikiau šaldytuve tol, kol pasiruošiau įdarą...
taip ir supratau
QUOTE(Sonatina @ 2007 02 17, 10:03)
Mama_Tania, labai džiaugiuosi, kad kukuliai bulvinėje tešloje patiko
QUOTE(PaMeL @ 2007 02 17, 13:07)
o kurie tie kukuliai bulviu tesloje ar kaip jie vadinas
cia visiems labai patiko, ypac vyrui, sake, kad pagaliau tikrus keksiukus iskepiau
QUOTE(Sadi @ 2007 02 17, 20:39)
Dabar pribrendau konditerijos gaminiams. Norėčiau kept keksiukus su nutella, ale niekur neradau popierinių formelių (na tas niekur, tai norfoj ir maximoj). namuose turiu tokias senas metalines, Kaži jei į jas įtiesiu kepimo popieriaus - tiks? o gal užtenka jas tik ištepr kokiu sviestu? bet ar paskui iškratysiu tuos keksiukus?
Sąžiningai ištepk sviestuku ir viskas bus ok
Sonatina, esu amžinai dėkinga už TOBULO varškės apkepo receptą! Skanesnio gyvenime nesu ragavusi nei kavinėje, nei namie kepto! Dievinu varškės apkepus, bet nekepdavau, nes daugumai reikia baltymus plakti, o aš mikserio neturiu. Tiesa, manų dėjau dvigubai mažiau- gavosi superpurus ir lengvas, bet iškilęs nesusmego! AČIŪ!!!
Beje, pietums gaminau ir kiaulienos stir-fry su anakardžiais- labai skanu. Tik vietoje vienos paprikos ėmiau morką, vietoje žirnelių- šparagines pupeles, o padažą gaminau iš kečupo ir sojos padažo, nes austrių ir žuvies padažų artimiausioje parduotuvėje nebuvo. Bet vis tiek buvo super skanu! Riešutai duoda ypatingą "cinkelį", be jų negaminčiau- kažko trūktų...
Tik, deja, neturiu nė vienos nuotraukos, nes gaminau ne namuose. Bet kvapai ir patiekalų estetinis vaizdas nuostabus!
Beje, pietums gaminau ir kiaulienos stir-fry su anakardžiais- labai skanu. Tik vietoje vienos paprikos ėmiau morką, vietoje žirnelių- šparagines pupeles, o padažą gaminau iš kečupo ir sojos padažo, nes austrių ir žuvies padažų artimiausioje parduotuvėje nebuvo. Bet vis tiek buvo super skanu! Riešutai duoda ypatingą "cinkelį", be jų negaminčiau- kažko trūktų...
Tik, deja, neturiu nė vienos nuotraukos, nes gaminau ne namuose. Bet kvapai ir patiekalų estetinis vaizdas nuostabus!