Įkraunama...
Įkraunama...

Cheesecake'as

gardumėlis essen.gif , matau, kad jau karamelės tikrai nepagailėjai thumbup.gif

Na, kaip? ar vyro kolegoms patiko? bigsmile.gif
Atsakyti
Ai ten tu austru nesuprasi,sake "prarijo" ir kaip taip ir turi buti,kaip supratau,be komentaru,priprate jie ten gerai gyventi biggrin.gif
O as va jau antra baigiu kramtyti,issikepiau uzvakar dar viena,nes to pirmo gerai neparagavau,nu man, tai labai skanu,tik si karta be karameles dariau,bet irgi thumbup.gif Dekui uz recepta ,darysiu daznai dabar drinks_cheers.gif
Atsakyti
hihihi.gif matai kaip biggrin.gif

smagu, kad patiko 4u.gif

žiū, tik ne perdažnai mėgaukis mirksiukas.gif , o tai nuo šio gėrio šonai labai greitai auga doh.gif kad ir koks jis man skanus bebūtų unsure.gif biggrin.gif


yra planuose (tik gaila, kad gan tolimuose) su kokiomis uogomis ar vaisiais padaryti, nes pagrindas vis tiek lieka tas pats , o ką jau ant viršaus uždėsi - tas ir bus bigsmile.gif
Atsakyti
biggrin.gif apleidau as savo sonus truputi ax.gif ,cia su tais pyragais matyt,per daznai as juos kepu,kazkas uzejo,gyvenime anksciau jokiu nedarius buvau,na gal tik obuoliu pyraga pora kartu per metus doh.gif ,o per siuos va kiekviena savaite -tai medaus ,tai su mascarpone,tai chessecekas......oi reikia pabaigti ,kazkaip arba susiimti rimtai ax.gif
Atsakyti
Sveikos, studijuoju aktyviai įvairius sūrio pyragu receptus ir dabar iškilo tokių klausimų, tai gal patyrusios kepėjos ir mėgėjos šio pyrago gali padėti man susigaudyti? ax.gif Vienur rasomas kukurūzų krakmolas, kitur kukurūzų miltai naudojami. Su kuo geriau kepti?nes įtariu skirtumas yra.. g.gif Turiu receptą, kur su 800 g filadelfijos sūriu 2 kiaušiniai dedasi ir tiek užtenka nes tas sūris pakankamai tvirtas,pati taip kepiau ir puiku buvo thumbup.gif Bet šįkart bandysiu su maskarpone daryti, taip pat su 800 g, tai skaičiau, kad jis savo konsistencija puresnis, ne toks tvirtas. Vadinasi reikia didinti kiaušinių skaičių ar daugiau miltų dėti? Patarkit kaip čia geriausia ax.gif sesės gimtadienis ant nosies mirksiukas.gif Kepiau pagal tokį receptą - 800g filadelfijos, 2 kiaušiniai, 3 šaukštai kukurūzų miltų, vanilės, pusė puodelio grietinės, stiklinė cukraus.Tai kaip adaptuoti maskarponei? ax.gif
Atsakyti
kukurūzų miltai yra yra kukurūzų miltai mirksiukas.gif o krakmolas yra visai kas kita nei miltai ax.gif

kiek esu peržiūrėsjusi receptų tai jei pasirenkama mascarponė, dažniausiai dedama grietinėlė ir kartais papildomai truputį kukurūzų krakmolo mirksiukas.gif

šiaip kepant su maskarponės sūriu, sūrpyragis labai normaliai gaunasi, lygiai kreminės konsistencijos ir išlaukus tiek kiek priklauso ( 24-48val.) puikiai laikosi, tvirtas, kaip ir keptas iš Filadelfijos sūrio kremo ax.gif

dar būna tokie sūrio masei deriniai:

filadelfija+mascarpone

mascarpone+grietinė+filiadefija

mascarpone+grietinėlė

ricotta+mascarpone

ricotta+mascarpone+kukurūzų krakmolas

ricotta+mascarpone+grietinė

ricotta

fromage blanc (prancūziška varškė, labai primena tirštą jogurtą kažkas panašaus kaip President varškės kremas ) + miltai (paprasti)

fromage blanc + kukurūzų krakmolas

fromage blanc + mascarpone


o šiaip kad nereikėtų išmesti visko lauk dėl nepavykusio eksperimento, geriau vadovautis konkrečiu receptu mirksiukas.gif tikrai nemažai tra receptų su mascarponės sūriu , belieka tik po internetą panaršyti mirksiukas.gif
Atsakyti
aciu labai 4u.gif Dar paklausiu - tai kepant su maskarpone geriau deti krakmola ar miltus?ir taip ir taip randu.. g.gif
Atsakyti
tiesą pasakius, pirmą kartą girdžiu, kad kepant su mascarponės sūriu ,reikia kukurūzų miltų... g.gif štai, kad reikia krakmolo ( ir tai nevisada ) tai taip mirksiukas.gif
Atsakyti
'kukuruzu miltais' ( corn flour) britu receptuose vadinamas krakmolas ('cornstarch' amerikos anglu kalba). Cheesecakeuos'e visada vartojamas tik krakmolas, nesvarbu, bulviu ar kukuruzu.

Tarp philadelphia ir maskarpones konsistencijos skirtumo nematau g.gif
bet man pachios skoniui maskarpone labiau tinka nekeptiems pyragams g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uups: 08 lapkričio 2011 - 16:08
QUOTE(uups @ 2011 11 08, 18:08)
Tarp philadelphia ir maskarpones konsistencijos skirtumo nematau  g.gif


Drisciau gincytis. Philadelphia ir mascarpone cheese suriu konsistencija tikrai skiriasi. Mascarpone galima laisva su mikseriu plakti, to tikrai nepadarysi su Philadelphia.
Mascarpone cheese labiau jauciasi astrumas ir saldumas nei Philadelphia.
Mascarpone cheese gamintas is grietines, kai tuo atveju Philadelphia is maziau nei 40% milk - fat.
Mascarpone cheese maziau tankesnis, nei Philadelphia.
Gal LT jie ir vienodi...
Atsakyti
nematau reikalo ginchytis. Gi nesakau kad identiski suriai, juolab apie saldumus-ashtrumus nekalbejau, tik konsistencija (beje, man philadelphia puikiai plakasi mikseriu).
Maskarpone irgi yra 40% riebumo,- specialiai pazhiurejau nuejus i shaldytuva.
Faktas, kad philadelphia suryj baltymu daugiau, o maskarponej- riebalo ir vandens, todel ir sakau, kad maskarpone daug geriau tinka nekeptiems pyragams.
Atsakyti
na man mascarpone ir filadelfija plakasi vienodai mirksiukas.gif

dėl sudėties, tai mascarpone gaminama iš grietinėlės ax.gif

o dėl tinkamumo, tai ir mascarpones ir filadelfijos vienodai tinka sūrpyragiui kepti ax.gif kad iškepto sūrpyragio sūrio sluoksnio tekstūra kažkiek skiriasi - faktas, bet tikrai ne kaip diena ir naktis : tas pats kremiškumas, gal sakyčiau su mascarpone - kremiškiau gaunasi mastau.gif o filadelfijos - toks puresnis labiau... ax.gif
Atsakyti