gardumėlis , matau, kad jau karamelės tikrai nepagailėjai
Na, kaip? ar vyro kolegoms patiko?
Ai ten tu austru nesuprasi,sake "prarijo" ir kaip taip ir turi buti,kaip supratau,be komentaru,priprate jie ten gerai gyventi
O as va jau antra baigiu kramtyti,issikepiau uzvakar dar viena,nes to pirmo gerai neparagavau,nu man, tai labai skanu,tik si karta be karameles dariau,bet irgi Dekui uz recepta ,darysiu daznai dabar
O as va jau antra baigiu kramtyti,issikepiau uzvakar dar viena,nes to pirmo gerai neparagavau,nu man, tai labai skanu,tik si karta be karameles dariau,bet irgi Dekui uz recepta ,darysiu daznai dabar
matai kaip
smagu, kad patiko
žiū, tik ne perdažnai mėgaukis , o tai nuo šio gėrio šonai labai greitai auga kad ir koks jis man skanus bebūtų
yra planuose (tik gaila, kad gan tolimuose) su kokiomis uogomis ar vaisiais padaryti, nes pagrindas vis tiek lieka tas pats , o ką jau ant viršaus uždėsi - tas ir bus
smagu, kad patiko
žiū, tik ne perdažnai mėgaukis , o tai nuo šio gėrio šonai labai greitai auga kad ir koks jis man skanus bebūtų
yra planuose (tik gaila, kad gan tolimuose) su kokiomis uogomis ar vaisiais padaryti, nes pagrindas vis tiek lieka tas pats , o ką jau ant viršaus uždėsi - tas ir bus
apleidau as savo sonus truputi ,cia su tais pyragais matyt,per daznai as juos kepu,kazkas uzejo,gyvenime anksciau jokiu nedarius buvau,na gal tik obuoliu pyraga pora kartu per metus ,o per siuos va kiekviena savaite -tai medaus ,tai su mascarpone,tai chessecekas......oi reikia pabaigti ,kazkaip arba susiimti rimtai
Sveikos, studijuoju aktyviai įvairius sūrio pyragu receptus ir dabar iškilo tokių klausimų, tai gal patyrusios kepėjos ir mėgėjos šio pyrago gali padėti man susigaudyti? Vienur rasomas kukurūzų krakmolas, kitur kukurūzų miltai naudojami. Su kuo geriau kepti?nes įtariu skirtumas yra.. Turiu receptą, kur su 800 g filadelfijos sūriu 2 kiaušiniai dedasi ir tiek užtenka nes tas sūris pakankamai tvirtas,pati taip kepiau ir puiku buvo Bet šįkart bandysiu su maskarpone daryti, taip pat su 800 g, tai skaičiau, kad jis savo konsistencija puresnis, ne toks tvirtas. Vadinasi reikia didinti kiaušinių skaičių ar daugiau miltų dėti? Patarkit kaip čia geriausia sesės gimtadienis ant nosies Kepiau pagal tokį receptą - 800g filadelfijos, 2 kiaušiniai, 3 šaukštai kukurūzų miltų, vanilės, pusė puodelio grietinės, stiklinė cukraus.Tai kaip adaptuoti maskarponei?
kukurūzų miltai yra yra kukurūzų miltai o krakmolas yra visai kas kita nei miltai
kiek esu peržiūrėsjusi receptų tai jei pasirenkama mascarponė, dažniausiai dedama grietinėlė ir kartais papildomai truputį kukurūzų krakmolo
šiaip kepant su maskarponės sūriu, sūrpyragis labai normaliai gaunasi, lygiai kreminės konsistencijos ir išlaukus tiek kiek priklauso ( 24-48val.) puikiai laikosi, tvirtas, kaip ir keptas iš Filadelfijos sūrio kremo
dar būna tokie sūrio masei deriniai:
filadelfija+mascarpone
mascarpone+grietinė+filiadefija
mascarpone+grietinėlė
ricotta+mascarpone
ricotta+mascarpone+kukurūzų krakmolas
ricotta+mascarpone+grietinė
ricotta
fromage blanc (prancūziška varškė, labai primena tirštą jogurtą kažkas panašaus kaip President varškės kremas ) + miltai (paprasti)
fromage blanc + kukurūzų krakmolas
fromage blanc + mascarpone
o šiaip kad nereikėtų išmesti visko lauk dėl nepavykusio eksperimento, geriau vadovautis konkrečiu receptu tikrai nemažai tra receptų su mascarponės sūriu , belieka tik po internetą panaršyti
kiek esu peržiūrėsjusi receptų tai jei pasirenkama mascarponė, dažniausiai dedama grietinėlė ir kartais papildomai truputį kukurūzų krakmolo
šiaip kepant su maskarponės sūriu, sūrpyragis labai normaliai gaunasi, lygiai kreminės konsistencijos ir išlaukus tiek kiek priklauso ( 24-48val.) puikiai laikosi, tvirtas, kaip ir keptas iš Filadelfijos sūrio kremo
dar būna tokie sūrio masei deriniai:
filadelfija+mascarpone
mascarpone+grietinė+filiadefija
mascarpone+grietinėlė
ricotta+mascarpone
ricotta+mascarpone+kukurūzų krakmolas
ricotta+mascarpone+grietinė
ricotta
fromage blanc (prancūziška varškė, labai primena tirštą jogurtą kažkas panašaus kaip President varškės kremas ) + miltai (paprasti)
fromage blanc + kukurūzų krakmolas
fromage blanc + mascarpone
o šiaip kad nereikėtų išmesti visko lauk dėl nepavykusio eksperimento, geriau vadovautis konkrečiu receptu tikrai nemažai tra receptų su mascarponės sūriu , belieka tik po internetą panaršyti
tiesą pasakius, pirmą kartą girdžiu, kad kepant su mascarponės sūriu ,reikia kukurūzų miltų... štai, kad reikia krakmolo ( ir tai nevisada ) tai taip
'kukuruzu miltais' ( corn flour) britu receptuose vadinamas krakmolas ('cornstarch' amerikos anglu kalba). Cheesecakeuos'e visada vartojamas tik krakmolas, nesvarbu, bulviu ar kukuruzu.
Tarp philadelphia ir maskarpones konsistencijos skirtumo nematau
bet man pachios skoniui maskarpone labiau tinka nekeptiems pyragams
Tarp philadelphia ir maskarpones konsistencijos skirtumo nematau
bet man pachios skoniui maskarpone labiau tinka nekeptiems pyragams
QUOTE(uups @ 2011 11 08, 18:08)
Tarp philadelphia ir maskarpones konsistencijos skirtumo nematau
Drisciau gincytis. Philadelphia ir mascarpone cheese suriu konsistencija tikrai skiriasi. Mascarpone galima laisva su mikseriu plakti, to tikrai nepadarysi su Philadelphia.
Mascarpone cheese labiau jauciasi astrumas ir saldumas nei Philadelphia.
Mascarpone cheese gamintas is grietines, kai tuo atveju Philadelphia is maziau nei 40% milk - fat.
Mascarpone cheese maziau tankesnis, nei Philadelphia.
Gal LT jie ir vienodi...
nematau reikalo ginchytis. Gi nesakau kad identiski suriai, juolab apie saldumus-ashtrumus nekalbejau, tik konsistencija (beje, man philadelphia puikiai plakasi mikseriu).
Maskarpone irgi yra 40% riebumo,- specialiai pazhiurejau nuejus i shaldytuva.
Faktas, kad philadelphia suryj baltymu daugiau, o maskarponej- riebalo ir vandens, todel ir sakau, kad maskarpone daug geriau tinka nekeptiems pyragams.
Maskarpone irgi yra 40% riebumo,- specialiai pazhiurejau nuejus i shaldytuva.
Faktas, kad philadelphia suryj baltymu daugiau, o maskarponej- riebalo ir vandens, todel ir sakau, kad maskarpone daug geriau tinka nekeptiems pyragams.
na man mascarpone ir filadelfija plakasi vienodai
dėl sudėties, tai mascarpone gaminama iš grietinėlės
o dėl tinkamumo, tai ir mascarpones ir filadelfijos vienodai tinka sūrpyragiui kepti kad iškepto sūrpyragio sūrio sluoksnio tekstūra kažkiek skiriasi - faktas, bet tikrai ne kaip diena ir naktis : tas pats kremiškumas, gal sakyčiau su mascarpone - kremiškiau gaunasi o filadelfijos - toks puresnis labiau...
dėl sudėties, tai mascarpone gaminama iš grietinėlės
o dėl tinkamumo, tai ir mascarpones ir filadelfijos vienodai tinka sūrpyragiui kepti kad iškepto sūrpyragio sūrio sluoksnio tekstūra kažkiek skiriasi - faktas, bet tikrai ne kaip diena ir naktis : tas pats kremiškumas, gal sakyčiau su mascarpone - kremiškiau gaunasi o filadelfijos - toks puresnis labiau...