Įkraunama...
Įkraunama...

Cheesecake'as

Susizavejau paskutiniuoju vaizdu bigsmile.gif ,galvoju gal bandysiu vyro gimtadieniui i darba chessecake pagaminti,Irmulia -grietine 30% butina?Ar galima keisti 15% greitine?Cia problema su riebia grietine,pas mus tik Lidle buna,o jis tolokai man siandiena unsure.gif Ir riesutai kokie dar tiktu apart Macadamijos?
Atsakyti
pumi, manau gali naudoti ir liesesnę grietinę mirksiukas.gif gausis truputį mažiau riebesnis sūrpyragis biggrin.gif

dėl riešutų - drąsiai galima naudoti ir kitokius riešutus :

lazdyno
migdolų
pekano
grakiškus
anakardžių

skirtumas bus tik vienas - jie visi yra skirtingo skonio mirksiukas.gif

aš dariau su makadamijos riešutais, nes:

1) gaminau konkrečiai pagal orginalų receptą;
2) norėjau išbandyti, kas per skonis gaunasi paskrudinus sūdytus makadamijų riešutus ir dar juos karamelizavus...

taigi : velniškai skanu essen.gif ir velniškai kaloringa doh.gif lotuliukas.gif bet velniškai skanu biggrin.gif
Atsakyti
dekui labai uz atsakyma, nes jau viena koja per duris buvau rolleyes.gif mirksiukas.gif Bandysiu tada smile.gif ,pirma karta surpyragi darysiu,na tikiuosi iseis viskas smile.gif
Atsakyti
turėtų mirksiukas.gif

konkrečiai šį kepiau jau antrą kartą, tik didesnėje formoje: 23 cm skersmens, ( o pirmasis buvo keptas berods 18 cm skersmens)

taigi, tas pirmasis gavosi labai aukštas (nes supyliau visą sūrio masę) ir suskilo ( manau, kad taip įvyko dėl tą kartą pasirinktos per aukštos kepimo temperatūros) mirksiukas.gif

o šį kartą tiesiog idealiai - jokio įskilimo, puikios konsistencijos mirksiukas.gif

čia tas pats cheesecake'as, tik mažesnis mirksiukas.gif ir nėra tokių aukštų kraštų, užtad karamelė šonais nubėgusi biggrin.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Cheesecake‘as man vienas skaniausių pyragų/tortų, taigi pasidalinsiu ir savuoju receptu, kurį kažkada užmačiau internete. Tortas savo savikaina nėra pigus, bet išeina tikrai didelis ir labai skanus.

300 g. sausainių;
110 g. lydyto sviesto;
600 g. cream cheese (Philadelphia);
525 g. rikotos sūrio;
300 g. cukraus;
6 kiaušiniai;
400 g. grietinės;

Orkaitę įkaitiname iki 150 C. Sutrupiname sausainius, supilame sviestą ir viską gerai išmaišome. Beriame masę į formą ir rankomis išlyginame sausainių masę, prispaudžiame prie formos. Ir dedame į šaldymo kamerą. Į puodą sudedame sūrio masę, rikotą ir cukrų. Aš cukraus kiekį visada mažinu, bet čia jau pagal skonį. Viską gerai išmaišome, tačiau neplakame, kad į masę patektų kuo mažiau oro. Tada po vieną mušame kiaušinius. Po kiekvieno kiaušinio gerai išmaišome ir tada mušame kitą, kol į masę paklius visi 6. Galiausiai sudedame grietinę ir dar kartą viską gerai išmaišome. Bet neplakame, masės tekstūra turi būti sunki, kuo mažiau oro. Masę supilame ant sausainių, galima patrankyti švelniai, kad išeitų oro burbuliukai ir šaunam į orkaitę. Kepame 1 val. 15 min. ant žemiausio orkaitės „laiptelio“ . Ką tik iškepęs cheesecake‘as yra visas dar toks drebantis, todėl teks apsišarvuoti kantrybe, nes skaniausia jį valgyti po paros ar bent jau 12 val.

Šis desertas yra gana riebokas ir saldus, todėl aš labai mėgstu jau atvėsusį puošti vaisiais (labai tinka braškės) ir plonu želė sluoksneliu (kad vaisiai tik šiek tiek būtų apsemti). Jums irgi rekomenduoju. Ne tik labai skanu, prideda gaivumo, bet ir atrodo labai gražiai.

Įdedu recepto šaltinį:

http://www.youtube.c...h?v=W4aSRe-uyFI
Atsakyti
as jau eigoje darymo,sakykit grietinele isplakti ar pilti taip g.gif
Ups cia i surio mase jos isviso nereikejo doh.gif jau idejau unsure.gif ax.gif ir isplakiau pries tai bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pumis: 02 lapkričio 2011 - 16:23
Na stai maniskis jau pupso saldytuve su karamele aplietas riesutais pabarstytas wub.gif Grozis.....bet vargelio su karamele turejau,cia matyt aukstasis pilotazas,nes man niekaip sviestas su ta ruda mase nenorejo susijungti,tiesiog cukrus susoko sau i gabala ,o sviestas sau,bet galutiniam rezultate ipilus greitinele kazkas gavosi ,zozdiu ikelsiu foto veliau ,atrodo viskas super, nors dar neragavom is anksto dekoju Irmulia mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
pumi, kokią plaktą grietinėlę? kur? mastau.gif

jei - į sūrio masę, tai nereikia jokios grietinėlės šiame recepte biggrin.gif

beje, lukterėjai, kol sūrpyragis pilnai atvės? ar nelaukusi viską sukrovei ant viršaus? g.gif

joa, su karamele, dedant sviestą reikia labai greitai maišyti mirksiukas.gif tada į gabalius nesušoks. Gali sušokti masė į gabaliukus tada, kai yra pilama ką tik iš šaldytuvo ištraukta grietinėlė ( dėl per didelio temperatūrų skirtumo) mirksiukas.gif bet ilgiau pamaišius ir tie gabaliukas pratirpsta mirksiukas.gif

lauksim foto essen.gif
Atsakyti
jau vakar vakarop ragavom,niamnis wub.gif ,labai skanu rolleyes.gif ,siandien vyras puse pyrogo i darba nunese,tai pasakys kaip ten ivertino.
O su ta grietinele as truputi susipainiojau rolleyes.gif ,kazkuriame recepte pradzioje skaiciau,tai kazkaip uzsifiksavo,truputi imaisiau i mase,bet tikrai neblogiau pasidare mirksiukas.gif
O su karamele reikia buti profu,man vistiek tokie gabaliukai liko,na kaip saldainiukai,bet per sieteli uzpyliau jau ant pravesusio pyrago ir thumbup.gif
Foto bus ,kantrybes ax.gif tiesa sakant nuotrauku nekeliu daznai,tai zinokit nezinau ar iseis,gal pasakysit kaip paprasciau cia ta reikala padaryti blush2.gif
Atsakyti
aaaa, tai neišvėrėt tų min. 24 valandų hihihi.gif bigsmile.gif joa, gėris tas sūrpyragis wub.gif

beje, su kokiais riešutais darei? irgi su makadamijos? bigsmile.gif ir sūdytais?ar pas jus galima nesūdytų surasti? mirksiukas.gif

aha, grietinėlė tikrai reikalo nepagadina , tik pariebina biggrin.gif kai kuriuose cheesecake'kų receptuose sūrio masei paruošti naudojama grietinėlė ax.gif
Atsakyti
Tai vat dariau surpyragį su president varške,tai gavosi pasakiškai skanus,šiandien ryte su kava pats tas buvo..skanu,tad keliausiu filadelfiją pirktis:)
Atsakyti
biggrin.gif http://imageshack.us.../dscn5282j.jpg/

http://imageshack.us.../dscn5286c.jpg/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pumis: 04 lapkričio 2011 - 18:03