Susizavejau paskutiniuoju vaizdu ,galvoju gal bandysiu vyro gimtadieniui i darba chessecake pagaminti,Irmulia -grietine 30% butina?Ar galima keisti 15% greitine?Cia problema su riebia grietine,pas mus tik Lidle buna,o jis tolokai man siandiena Ir riesutai kokie dar tiktu apart Macadamijos?
pumi, manau gali naudoti ir liesesnę grietinę gausis truputį mažiau riebesnis sūrpyragis
dėl riešutų - drąsiai galima naudoti ir kitokius riešutus :
lazdyno
migdolų
pekano
grakiškus
anakardžių
skirtumas bus tik vienas - jie visi yra skirtingo skonio
aš dariau su makadamijos riešutais, nes:
1) gaminau konkrečiai pagal orginalų receptą;
2) norėjau išbandyti, kas per skonis gaunasi paskrudinus sūdytus makadamijų riešutus ir dar juos karamelizavus...
taigi : velniškai skanu ir velniškai kaloringa bet velniškai skanu
dėl riešutų - drąsiai galima naudoti ir kitokius riešutus :
lazdyno
migdolų
pekano
grakiškus
anakardžių
skirtumas bus tik vienas - jie visi yra skirtingo skonio
aš dariau su makadamijos riešutais, nes:
1) gaminau konkrečiai pagal orginalų receptą;
2) norėjau išbandyti, kas per skonis gaunasi paskrudinus sūdytus makadamijų riešutus ir dar juos karamelizavus...
taigi : velniškai skanu ir velniškai kaloringa bet velniškai skanu
dekui labai uz atsakyma, nes jau viena koja per duris buvau Bandysiu tada ,pirma karta surpyragi darysiu,na tikiuosi iseis viskas
turėtų
konkrečiai šį kepiau jau antrą kartą, tik didesnėje formoje: 23 cm skersmens, ( o pirmasis buvo keptas berods 18 cm skersmens)
taigi, tas pirmasis gavosi labai aukštas (nes supyliau visą sūrio masę) ir suskilo ( manau, kad taip įvyko dėl tą kartą pasirinktos per aukštos kepimo temperatūros)
o šį kartą tiesiog idealiai - jokio įskilimo, puikios konsistencijos
čia tas pats cheesecake'as, tik mažesnis ir nėra tokių aukštų kraštų, užtad karamelė šonais nubėgusi
konkrečiai šį kepiau jau antrą kartą, tik didesnėje formoje: 23 cm skersmens, ( o pirmasis buvo keptas berods 18 cm skersmens)
taigi, tas pirmasis gavosi labai aukštas (nes supyliau visą sūrio masę) ir suskilo ( manau, kad taip įvyko dėl tą kartą pasirinktos per aukštos kepimo temperatūros)
o šį kartą tiesiog idealiai - jokio įskilimo, puikios konsistencijos
čia tas pats cheesecake'as, tik mažesnis ir nėra tokių aukštų kraštų, užtad karamelė šonais nubėgusi
Cheesecakeas man vienas skaniausių pyragų/tortų, taigi pasidalinsiu ir savuoju receptu, kurį kažkada užmačiau internete. Tortas savo savikaina nėra pigus, bet išeina tikrai didelis ir labai skanus.
300 g. sausainių;
110 g. lydyto sviesto;
600 g. cream cheese (Philadelphia);
525 g. rikotos sūrio;
300 g. cukraus;
6 kiaušiniai;
400 g. grietinės;
Orkaitę įkaitiname iki 150 C. Sutrupiname sausainius, supilame sviestą ir viską gerai išmaišome. Beriame masę į formą ir rankomis išlyginame sausainių masę, prispaudžiame prie formos. Ir dedame į šaldymo kamerą. Į puodą sudedame sūrio masę, rikotą ir cukrų. Aš cukraus kiekį visada mažinu, bet čia jau pagal skonį. Viską gerai išmaišome, tačiau neplakame, kad į masę patektų kuo mažiau oro. Tada po vieną mušame kiaušinius. Po kiekvieno kiaušinio gerai išmaišome ir tada mušame kitą, kol į masę paklius visi 6. Galiausiai sudedame grietinę ir dar kartą viską gerai išmaišome. Bet neplakame, masės tekstūra turi būti sunki, kuo mažiau oro. Masę supilame ant sausainių, galima patrankyti švelniai, kad išeitų oro burbuliukai ir šaunam į orkaitę. Kepame 1 val. 15 min. ant žemiausio orkaitės laiptelio . Ką tik iškepęs cheesecakeas yra visas dar toks drebantis, todėl teks apsišarvuoti kantrybe, nes skaniausia jį valgyti po paros ar bent jau 12 val.
Šis desertas yra gana riebokas ir saldus, todėl aš labai mėgstu jau atvėsusį puošti vaisiais (labai tinka braškės) ir plonu želė sluoksneliu (kad vaisiai tik šiek tiek būtų apsemti). Jums irgi rekomenduoju. Ne tik labai skanu, prideda gaivumo, bet ir atrodo labai gražiai.
Įdedu recepto šaltinį:
http://www.youtube.c...h?v=W4aSRe-uyFI
300 g. sausainių;
110 g. lydyto sviesto;
600 g. cream cheese (Philadelphia);
525 g. rikotos sūrio;
300 g. cukraus;
6 kiaušiniai;
400 g. grietinės;
Orkaitę įkaitiname iki 150 C. Sutrupiname sausainius, supilame sviestą ir viską gerai išmaišome. Beriame masę į formą ir rankomis išlyginame sausainių masę, prispaudžiame prie formos. Ir dedame į šaldymo kamerą. Į puodą sudedame sūrio masę, rikotą ir cukrų. Aš cukraus kiekį visada mažinu, bet čia jau pagal skonį. Viską gerai išmaišome, tačiau neplakame, kad į masę patektų kuo mažiau oro. Tada po vieną mušame kiaušinius. Po kiekvieno kiaušinio gerai išmaišome ir tada mušame kitą, kol į masę paklius visi 6. Galiausiai sudedame grietinę ir dar kartą viską gerai išmaišome. Bet neplakame, masės tekstūra turi būti sunki, kuo mažiau oro. Masę supilame ant sausainių, galima patrankyti švelniai, kad išeitų oro burbuliukai ir šaunam į orkaitę. Kepame 1 val. 15 min. ant žemiausio orkaitės laiptelio . Ką tik iškepęs cheesecakeas yra visas dar toks drebantis, todėl teks apsišarvuoti kantrybe, nes skaniausia jį valgyti po paros ar bent jau 12 val.
Šis desertas yra gana riebokas ir saldus, todėl aš labai mėgstu jau atvėsusį puošti vaisiais (labai tinka braškės) ir plonu želė sluoksneliu (kad vaisiai tik šiek tiek būtų apsemti). Jums irgi rekomenduoju. Ne tik labai skanu, prideda gaivumo, bet ir atrodo labai gražiai.
Įdedu recepto šaltinį:
http://www.youtube.c...h?v=W4aSRe-uyFI
as jau eigoje darymo,sakykit grietinele isplakti ar pilti taip
Ups cia i surio mase jos isviso nereikejo jau idejau ir isplakiau pries tai
Ups cia i surio mase jos isviso nereikejo jau idejau ir isplakiau pries tai
Na stai maniskis jau pupso saldytuve su karamele aplietas riesutais pabarstytas Grozis.....bet vargelio su karamele turejau,cia matyt aukstasis pilotazas,nes man niekaip sviestas su ta ruda mase nenorejo susijungti,tiesiog cukrus susoko sau i gabala ,o sviestas sau,bet galutiniam rezultate ipilus greitinele kazkas gavosi ,zozdiu ikelsiu foto veliau ,atrodo viskas super, nors dar neragavom is anksto dekoju Irmulia
pumi, kokią plaktą grietinėlę? kur?
jei - į sūrio masę, tai nereikia jokios grietinėlės šiame recepte
beje, lukterėjai, kol sūrpyragis pilnai atvės? ar nelaukusi viską sukrovei ant viršaus?
joa, su karamele, dedant sviestą reikia labai greitai maišyti tada į gabalius nesušoks. Gali sušokti masė į gabaliukus tada, kai yra pilama ką tik iš šaldytuvo ištraukta grietinėlė ( dėl per didelio temperatūrų skirtumo) bet ilgiau pamaišius ir tie gabaliukas pratirpsta
lauksim foto
jei - į sūrio masę, tai nereikia jokios grietinėlės šiame recepte
beje, lukterėjai, kol sūrpyragis pilnai atvės? ar nelaukusi viską sukrovei ant viršaus?
joa, su karamele, dedant sviestą reikia labai greitai maišyti tada į gabalius nesušoks. Gali sušokti masė į gabaliukus tada, kai yra pilama ką tik iš šaldytuvo ištraukta grietinėlė ( dėl per didelio temperatūrų skirtumo) bet ilgiau pamaišius ir tie gabaliukas pratirpsta
lauksim foto
jau vakar vakarop ragavom,niamnis ,labai skanu ,siandien vyras puse pyrogo i darba nunese,tai pasakys kaip ten ivertino.
O su ta grietinele as truputi susipainiojau ,kazkuriame recepte pradzioje skaiciau,tai kazkaip uzsifiksavo,truputi imaisiau i mase,bet tikrai neblogiau pasidare
O su karamele reikia buti profu,man vistiek tokie gabaliukai liko,na kaip saldainiukai,bet per sieteli uzpyliau jau ant pravesusio pyrago ir
Foto bus ,kantrybes tiesa sakant nuotrauku nekeliu daznai,tai zinokit nezinau ar iseis,gal pasakysit kaip paprasciau cia ta reikala padaryti
O su ta grietinele as truputi susipainiojau ,kazkuriame recepte pradzioje skaiciau,tai kazkaip uzsifiksavo,truputi imaisiau i mase,bet tikrai neblogiau pasidare
O su karamele reikia buti profu,man vistiek tokie gabaliukai liko,na kaip saldainiukai,bet per sieteli uzpyliau jau ant pravesusio pyrago ir
Foto bus ,kantrybes tiesa sakant nuotrauku nekeliu daznai,tai zinokit nezinau ar iseis,gal pasakysit kaip paprasciau cia ta reikala padaryti
aaaa, tai neišvėrėt tų min. 24 valandų joa, gėris tas sūrpyragis
beje, su kokiais riešutais darei? irgi su makadamijos? ir sūdytais?ar pas jus galima nesūdytų surasti?
aha, grietinėlė tikrai reikalo nepagadina , tik pariebina kai kuriuose cheesecake'kų receptuose sūrio masei paruošti naudojama grietinėlė
beje, su kokiais riešutais darei? irgi su makadamijos? ir sūdytais?ar pas jus galima nesūdytų surasti?
aha, grietinėlė tikrai reikalo nepagadina , tik pariebina kai kuriuose cheesecake'kų receptuose sūrio masei paruošti naudojama grietinėlė