Įkraunama...
Įkraunama...

Cheesecake'as

QUOTE(irmulia @ 2011 04 01, 19:15)
Atnešu dar vieną cheesecake'ą ir šį kartą su ricotta sūriu  cool.gif
Skanaus wink.gif


Atrodo nerealiai thumbup.gif reikės išbandyti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pepilota @ 2011 10 26, 23:06)
Labai aciu 4u.gif  Bet gal man tundrai gali parasyti kaip pasiruosti sokolado glaista?  blush2.gif


pvz.:

* 200 g juodo šokolado
* 50 ml pieno (gali būti neriebi grietinėlė, pvz. kavai skirta)
* 50 g sviesto

Ištirpinti šokoladą ir sviestą inde, įstatytame vandens vonelėje , po to supilti drugną pieną ir gerai išmaišyti. Palikti pravėsti prieš padengiant juo cheesecake'ą .
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 10 27, 09:19)
pvz.:

.............


Dekui 4u.gif
Atsakyti
ech, maniškis chessecake'as, šios dienos keptas, su Philadelphia jau gatavas biggrin.gif , vėsta, tada talpinsiu mažiausiai 1 -1,5 parai į šaldytuvą, kad subręstų , o po to ragausim essen.gif

beje, vakar kaip tik nusipirkau kažkokio lenkų gamybos grietinėlės sūrio -tad ir šį kurią dieną išbandysiu biggrin.gif
Atsakyti
štai mano gražuolis essen.gif: biggrin.gif

Cheesecake'as su karamele ir karamelizuotais Makadamijų riešutais

user posted image

user posted image

user posted image


Reikės :


Sūrpyragio pagrindui:

* 2 pok. po 180 g Selga šviesių sausainių
* 100 g ištirpino sviesto
* vandens (nebūtinai)


Sūrpyragio daliai:

* 500 g Philadelphia sūrio kremo
* 120 g cukraus
* 2 val.g š. vanilės ekstrakto
* 4 kiaušiniai
* 100 ml grietinės ( 30 % riebumo)


Karamelizuotiems riešutams:

* 250 g Macadamia
* 150 g cukraus


Karamelės padažui:

* 65 g sviesto
* 160 g cukraus
* 100 ml grietinėlės ( 10 % riebumo)

Papuošimui:

* cukraus pudros

Gaminimo eiga:

Įkaitinti orkaitę iki 120- 140°C temperatūros.

Sausainių pagrindas:

Kepimo formą (šarnyrinę) iškloti kepimo popieriumi.

Smulkintuvo pagalba sumalti sausainius iki smulkių trupinukų.
Sumaišyti su išlydytu sviestu iki drėgnokos trupininės masės.
Jei trupiniai per birūs, įpilti vieną kitą šaukštą vandens.
Paruoštą sausainių masę suverti į kepimo formą, tolygiai paskirstyti, vis paspaudžiant šaukštu , suformuoti kraštus (nebūtinai).
Pastatyti į šaldytuvą.

Sūrio masės ruošimas:

Į gilų indą suberti cukrų, sudėti Philadelphia sūrio kremą ir mikseriu išplakti iki vientisos masės.
Įpilti porą valg.š. vanilės ekstrakto - išmaišyti.
Po vieną įmaišyti kiaušinius, vėliau- grietinę.
Viską gerai permaišyti iki vientisos masės.

Paruošą sūrio masę supilti ant sausainių pagrindo. pastatyti kepti 60 minučių.
Iškepusio cheesecake'ko paviršius turi kiek drebėti.
Palikti atvėsti išjungtoje orkaitėje ~ 30 minučių.
Vėliau palikti pilnai atvėsti kambario temperatūroje.
Perkelti į šaldytuvą ir palikti bręsti mažiausiai 2 valandas, odar geriau nuo 24 iki 48 valandų.
Tada jis būna geriausio skonio wink.gif

Karamelizuotų riešutų paruošimas:

Makadamijų riešutus ( manieji buvo sūdyti kitokių neradau...) suberti ant kepimo skardos.
Pastatyti kepti orkaitėje ~ 15 minučių. Riešutai turi būti dailiai, šviesiai apskrudę. Palikt ipilnai atvėsti.

Į indą ( gan didelį) suberti cukrų, kad jo sluoksnis nebūtų aukščiau nei 3 mm.
Kaitinti ant silpnos ugnies. Nemaišyti !!! Kai cukrus išsilydo į karamelę , subersti atvėsusius makadamijų riešutus ir atsargiai medinio šaukšto pagalba išmaišyti, iki riešutia bus pilnia pasidengę karameliniu sluoksniu.
Karamelizuotus riešutus suversti ant kepimo popieriaus- palikti pilnai atvėsti.
Atvėsusius galima stambiai sutrupinti. (aš palikau tiek puseles, tik pilno branduolio riešutus, truputį pasmulkinau karamelės gabaliukų )


Karamelinio padažo paruošimas:

Į kaitinimo indą suberti cukrų , kaitinti ant vidutinės ugnies. Kai cukrus pilnai išsilydo, sudėti sviestą ir gerai išmaišyti. Palikti kaisti ant vidutinės ugnies, kai karamelė įgauna tamsesnę rusvą spalvą, nukelti nuo ugnies, ir po truputį įmaišyti kambario temperatūros grietinėlę (o dar geriau ją truputį pašildyti, kad nebūtų didelio temperatūrų skirtumo) Palikti pilnai atvėsti.


Užbaigimui:

Subrendusį cheesecake'ką padėti ant pagrindo ( pvz. tortinės)
Ant sūrpyragio viršaus užpilti karamelinio padažo, jį paskirstyti tolygiai. Galima leisti nuvarvėti per kraštus...
Paviršių apibrastyti karamelizuotais makadamijų riešutais, smulkinta kieta karamele.

Patiekti apibarsčius plonu sluoksniu cukraus pudros.


Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 10 31, 14:53)
štai mano gražuolis essen.gifbiggrin.gif


Oi, kaip fantastiškai atrodo! rolleyes.gif
Atsakyti
Dar neteko matyti cheesecake su riesutais g.gif Prie progos reiks isbandyti ir riesutus.
Atsakyti
QUOTE(aga1 @ 2011 10 31, 17:35)
Dar neteko matyti cheesecake su riesutais  g.gif  Prie progos reiks isbandyti ir riesutus.


Riešutai čia labai puikiai dera mirksiukas.gif patikėk bigsmile.gif
Atsakyti
WOW kaip skaniai atrodo wub.gif
Atsakyti
Sveikos,noriu paklausti jei sūrį filadelfiją pakeisčiau president varške smile.gif tiesiog tai bus mano pirmas pyragas ir nesinori gadinti to sūrio...o preside varškei užmačiau rimi akciją ji gana pigi ir manau gadinimui (arba ne) pats tas..ką manot?
Atsakyti
Studencioke<3, President varškės kremas ( tas 4 % riebumo) manau, pilnai turėtų tikti mirksiukas.gif

sūrpyragius juk iš įvairiausių varškės/sūrio kremų kepa : ir iš mascarpone, ir iš ricotos, ir t.t.t. mirksiukas.gif

taip kad drąsiai bandyk bigsmile.gif
Atsakyti
Ryt okupuosiu virtuvę iš ryto 4u.gif ir parašysiu atsiliepimus smile.gif
Atsakyti