Atnešu dar vieną cheesecake'ą ir šį kartą su ricotta sūriu
Ricotta'os sūrio pyragas (cheesecake'as)
6 asmenims
Reikės :
Pagrindui:
180 g spéculoos sausainių ( arba tiks "Selga" sausainiai)
40 g minkšto sviesto
Sūrio įdarui:
500 g ricotta sūrio
2 kiaušiniai
1 valg. š. miltų
60 g smulkaus cukraus
1 arbat. š. vanilės ekstrakto
Gaminimo eiga :
Įkaitinti orikaitę iki 180-200° C
Pagrindo ruošimas :
Sumalti sausainius su blenderiu (arba juos sudėti į maišelį ir smulkiai sutrinti kočėlo pagalba)
Sudėti minkšto sviesto gabaliukus ir išminkyti masę, iki ji taps vienalytė.
Kepimo formą ( kurios skersmuo 18 cm ) ištepti gabaliuku sviesto, jos šonus iškloti kepimo popieriaus juosta (kad ši laikytųsi, kepimo formos šonus taip pat ištepti sviestu).
Sudėti paruoštą sausainių masę į kepimo formą, tolygiai paskleisti ir išlyginti paviršių.
Pastatyti kepti 15 minučių.
Įdaro ruošimas:
Į plakimo indą sudėti ricotta'os sūrį -gerai jį išplakti mikserio pagalba, tada sudėti kiaušinius ir vėl gerai išplakti iki vientisos masės.
Vėliau suberti miltus, cukrų ir vanilės ekstraktą.
Viską labai gerai išplakti iki purios, lygios, vienalytės masės.
Tarpiniam sluoksneliui naudojau karamelės/griliažo kremą.
Apvalią kepimo formą apvynioti kepimo folija (jos nepagailėjau) ir taip apvyniotą įstatyti į kiek platesnę kepimo skardą, tada pripilti verdančio vandens, kad iki pusės apsemtų pyrago kepimo formą.
Paruoštą sūrio masę supilti ant iškepusio sausainių pagrindo, paviršių išlyginti.
Pastatyti kepti 50 minutes iki 130-150° C įkaitintoje orkaitėje.
Kepimo pabaigoje pyrago vidurys turi būti kiek "drebantis".
Pyragą išimti iš kepimo skardos su vandeniu, nuvynioti kepimo foliją, palikti išjungtoje orkaitėje pilnai atvėsti (užtruks keletą valandų).
Pilnai atvėsusį sūrio pyragą pastatyti šaltai (šaldytuve) 24 valandoms.
Taip pat galima pyrago paviršių aplieti šokolado ar karamelės sluoksniu, arba kokia bananų uogiene.
Skanaus
QUOTE(skrebutis @ 2008 03 26, 22:11)
Paragavau aš nerealiai skanaus sūrio pyrago Vilniuje kavinėse Coffee Inn yra labai skanu... Gal kuri esate ragavusi ir žinote, kaip galima būtų panašų namie pasigaminti? Būčiau labai dėkinga
Nerealus jų sūrio pyragas man šį savaitgalį bandysiu pati kokį nors panašų gėrį kept
QUOTE(Dingusi_diena @ 2011 10 05, 13:47)
Tema truputį numirusi
iškepiau pirmąjį gyvenime sūrio pyragą, tik cukraus sugebėjau įkraut dvigubai daugiau tai savaitgalį vėl kepsiu, šį kartą viską tiksliai atmatuosiu
iškepiau pirmąjį gyvenime sūrio pyragą, tik cukraus sugebėjau įkraut dvigubai daugiau tai savaitgalį vėl kepsiu, šį kartą viską tiksliai atmatuosiu
pagal kokį receptą kepėte?
QUOTE(saulyteee @ 2011 10 05, 15:42)
pagal kokį receptą kepėte?
Pagal uups, esantį pirmame šios temos puslapy
Dabar pagalvojau, gal pabandyti su ricotta sūriu
išbandžiau su mascarpone, ricotta ir su Philadelphia sūriais pastarasis kepinys labiausiai sužavėjo dabar lieka išbandyti su President'o varškės kremu ( 4% riebumo)
o su rama bonjour bandete, ir neblogas gaunasi pyragiukas
Papildyta:
dar galit pries pilant krema ant pagrindo pridet uogu, lb skanu
Papildyta:
dar galit pries pilant krema ant pagrindo pridet uogu, lb skanu
nea, neteko reikės tada ir šį į sąrašiuką įtraukti na man labiau su visokiomis karamelėmis ir skurdintais riešutais patinka o štai MB labiau mėgsta su įvairomis uogomis
idesiu ir as savo receptuka
400g surio (ricota,maskarpone,philadelfia,rama bonjour ir t.t.)
4v.s. cukraus (kas megsta saldziau det daugiau)
1a.s. vanilinio cukraus
1 didelis kiausinis arba du mazi
2v.s. kukuruzu krakmolo
100g grietineles
2v.s. grietines
pora sauku ivairiu uogu
pagrindas
1 pakelis sviestiniu sausainiu
apie 80g sviesto
2v.s. cukraus
2v.s. smulkintu zemes riesutu
sausainius susmulkinu, supilu istirpinta sviesta sudedu cukru, smulkintus riesutus. viska ismaisau ir sudedu i forma ir gerai suspaudziu. sudedu uogas ant virsaus.
suri issuku su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kukuruzu krakmolu. imusu kiausini (jei desit 2 tai reik issukt po viena), supilu grietinele ir grietine viska gerai ismaisau su plakimo sluotele jei su mikseriu tai su leciausiu rezimu. viska supilu ant sausainiu pado. kepu 160laipsniu apie 1val 15min
skaniausias kita diena
400g surio (ricota,maskarpone,philadelfia,rama bonjour ir t.t.)
4v.s. cukraus (kas megsta saldziau det daugiau)
1a.s. vanilinio cukraus
1 didelis kiausinis arba du mazi
2v.s. kukuruzu krakmolo
100g grietineles
2v.s. grietines
pora sauku ivairiu uogu
pagrindas
1 pakelis sviestiniu sausainiu
apie 80g sviesto
2v.s. cukraus
2v.s. smulkintu zemes riesutu
sausainius susmulkinu, supilu istirpinta sviesta sudedu cukru, smulkintus riesutus. viska ismaisau ir sudedu i forma ir gerai suspaudziu. sudedu uogas ant virsaus.
suri issuku su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kukuruzu krakmolu. imusu kiausini (jei desit 2 tai reik issukt po viena), supilu grietinele ir grietine viska gerai ismaisau su plakimo sluotele jei su mikseriu tai su leciausiu rezimu. viska supilu ant sausainiu pado. kepu 160laipsniu apie 1val 15min
skaniausias kita diena
Sveikos, merginos
Savaitgali gimtadieniui kepsiu si surio pyraga http://www.beatosvir...s-su-braskemis/
Gal galetumet kokiu ideju mestelt apie tai, kaip graziau papuosti? Visai noreciau daryti koki kitoki virsu, ne braskini. Ne sezonas visgi. Gal koki sokoladini? Bet kaip ji daryti? O gal dar kokiu kitu variantu? Buciau labai labai dekinga
Savaitgali gimtadieniui kepsiu si surio pyraga http://www.beatosvir...s-su-braskemis/
Gal galetumet kokiu ideju mestelt apie tai, kaip graziau papuosti? Visai noreciau daryti koki kitoki virsu, ne braskini. Ne sezonas visgi. Gal koki sokoladini? Bet kaip ji daryti? O gal dar kokiu kitu variantu? Buciau labai labai dekinga
pepilota, pasiruoši šokoladinį glaistą ir užpilti pyrago paviršių arba puoši kitais vaisiais , pvz. kokiais persikais ( tada galima ir į sūrio masę persiko skiltelių įdėti) taip pat gali karamele užpilti puošti riešutais, trupintais sausainiais ir t.t.t.t
QUOTE(irmulia @ 2011 10 26, 21:55)
pepilota, pasiruoši šokoladinį glaistą ir užpilti pyrago paviršių arba puoši kitais vaisiais , pvz. kokiais persikais ( tada galima ir į sūrio masę persiko skiltelių įdėti) taip pat gali karamele užpilti puošti riešutais, trupintais sausainiais ir t.t.t.t
Labai aciu Bet gal man tundrai gali parasyti kaip pasiruosti sokolado glaista?