Įkraunama...
Įkraunama...

Cheesecake'as

Na, bet po paros stovejimo saldytuve pasidare daug skanesnis blush2.gif
Atsakyti
as darau airiska cheesecake.man jis pats skaniausias.pagrindas jo toks pats sausainiai ir sviestas lydytas.o ant virsaus mase darosi is tepamo surio ar mascarpones grietineles cukraus,citrinos sulciu ,tarkuotos zieveles ir tirpintos zele bet kokio skonios poros pakeliu.viskas issiplaka ir pilasi ant virsaus sausainiu po to i saldytuva.nu man jo skonis nerialus.labai ji megstu. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*tiute* @ 2009 10 04, 11:20)
user posted image

Sūrio tortukas, receptukas ir detalus fotoreportažas sandeliuke

Skanaus!  bigsmile.gif

Aš vakar pirmą kartą dariau pagal šį receptą, bet dar nežinau kaip gavosi, nes ragausime tik vakare. 4u.gif Labai patiko receptas, viskas išsamiai paaiškinta ir tikrai buvo lengva daryti drinks_cheers.gif

Iš akies atrodo kad gavosi, tik nerimauju kad galbūt neiškepė iki galo, nes jis net nepageltonavo iš viršaus, liko baltutis kaip ir buvo. Tada jį net netraukiau iš orkaitės, kad atidalinti nuo sieneliu. Palikau iškart po kepimo dar 5 val kaip ir rekomenduoja originaliame recepte, nes tikiuosi kad jei ir neiškpė per 1 val., tai per tas 5 val dar spėjo nuo vidinės temperatūros.

Nesutrūkinėjo visiškai thumbup.gif . Manau padėjo tai kad formą gerai ištepiau sviestu, maišiau mediniu šaukštu ir palikau orakitėje. Į pati žemiausią aukštą dėjau skardą su vandeniu ir į kitą lygį groteles su tortine.
tiesa, mano produktai nebuvo visi kambario temperatūros, o gumuliukų vis dėl to atsirado kažkiek, bet nuo grietinės - gal dėl to kad ji buvo 30 proc. riebumo ir kelias dienas pastovėjo atidaryta šaldytuve?

*tiute*, o kodėl kepate 160 laipsniu temperatūroje? bigsmile.gif originalas rodo 175, bet aš dariau 160, tai dėl to ir nerimauju, kad galėjo neiškepti per 1 val. (tiksliau 1 val ir 5 min).
Atsakyti
Neseniai paragavau naujo Coffe-Inn cheesecake'o, mėtinio. Nuostabus daiktas. Gal kas žino tokio ar panašau receptuką? Būčiau labai dėkinga :]
Atsakyti
QUOTE(admin*1 @ 2009 12 31, 09:55)
Aš vakar pirmą kartą dariau pagal šį receptą, bet dar nežinau kaip gavosi, nes ragausime tik vakare. 4u.gif Labai patiko receptas, viskas išsamiai paaiškinta  ir tikrai buvo lengva daryti drinks_cheers.gif

Iš akies atrodo kad gavosi, tik nerimauju kad galbūt neiškepė iki galo, nes jis net nepageltonavo iš viršaus, liko baltutis kaip ir buvo. Tada jį net netraukiau iš orkaitės, kad atidalinti nuo sieneliu. Palikau iškart po kepimo dar 5 val kaip ir rekomenduoja originaliame recepte, nes tikiuosi kad jei ir neiškpė per 1 val., tai per tas 5 val dar spėjo nuo vidinės temperatūros.
Nesutrūkinėjo visiškai  thumbup.gif . Manau padėjo tai kad formą gerai ištepiau sviestu, maišiau mediniu šaukštu ir palikau orakitėje. Į pati žemiausią aukštą dėjau skardą su vandeniu ir į kitą lygį groteles su tortine.
tiesa, mano produktai nebuvo visi kambario temperatūros, o gumuliukų vis dėl to atsirado kažkiek, bet nuo grietinės - gal dėl to kad ji buvo 30 proc. riebumo ir kelias dienas pastovėjo atidaryta šaldytuve?

*tiute*, o kodėl kepate 160 laipsniu temperatūroje?  bigsmile.gif originalas rodo 175, bet aš dariau 160, tai dėl to ir nerimauju, kad galėjo neiškepti per 1 val. (tiksliau 1 val ir 5 min).

jei vandens vonia gyli pakankamai, kad apsemtu visa tortuka, tada nebijociau kepti ir 175-180C temperaturoje, bet pas mane ji neapsemia tiek, todel zemesneje. Kita vertus, net jei ir apsemtu, tortas neikaistu daugiau nei vanduo, nebt tik pavirsius.

gerai istepus sviestuku ar kitais riebaliukais ir jei teflonine forma, tikrai nereikia jaudintis, labai graziai "atsiklijuoja" tortukas. Syki paskubejau isimti tortuka is orkaites, o ir jis buvo kiek aukstesnis, vidurys buvo skystokas, bet skonis vis tiek liuks smile.gif
mano patarimas butu nedaryti storo pado, ir nepatingeti gerai sutrupinti sausainukus smile.gif
kepiau ji jau nemazai kartu... rolleyes.gif apturejau ir klaideliu, todel atitinkami ir patarimai mirksiukas.gif

o cia nors ne cheesecake'as, bet drysciau pasakyti, kiek panasus dalykelis Creme Brulee:
user posted image

Naujuju metu proga Receptukas cia wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *tiute*: 02 sausio 2010 - 22:19
Mergaites, gal kuriai pavyko atkartoti coffee inno receptuka? Man niekaip nesigauna doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rinne @ 2009 11 19, 11:54)
Na, as irgi bandau issikepti amerikietiska cheesecake. Uz pagrinda emiau uups recepta, tik pasiskaicius daugiau sio pyrago receptu kai ka pakeiciau. Naudojau Selga sausainius, Mascarpone suri ir vietoj grietines grietinele. MB sake, kad skanus, na o man nei is tolo neprilygo tiems, kuriuos ragavau budama JAV  schmoll.gif  Gavosi per saldus, o ir surio mases kietesnes noretusi. Na, nieko, bandysiu toliau, nes kiek pamenu tikraji cheesecake, tai tikrai 8-tas pasaulio stebuklas  bigsmile.gif

Tai, kad tu čia maskarponės tortą pasidarei, o ne cheesecake... visų pirma cheesecake nereikia jokių maskarponių, grietinėlę irgi ne į temą... žodžiu visai netokie produktai... cream cheese pagrindas šio torto, o jau paskui nuo konkretaus recepto priklauso kiek grietinės ar dar kažkokių priedų...
Atsakyti
QUOTE(*tiute* @ 2009 10 04, 10:20)

Sūrio tortukas, receptukas ir detalus fotoreportažas sandeliuke

Skanaus!  bigsmile.gif

Ačiū už puikų receptą su puikiu paaiškinimu kaip ir ką daryti.. Šiandien maniškio gimtadienis, tai jau vakar gaminau šį nuostabų skanėstą thumbup.gif Skonis - super. Tik padariau kelias klaidas. Dedant į šaldytuvą greičiausiai torto formą reikėjo išvyniot iš folijos, o gal ir visą tortą iš formos išimt? Nes aš ne tik, kad neišvyniojau, bet dar ir viršų folga apsukau - tortą paslėpiau, kad MB jo nepamatytų lotuliukas.gif Tai šiandien tortą iš formos išimant nemažai vandens iš formos išbėgo. O ir ant torto balutė buvo. Bet nepaisant to.. Viskas super smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Eneira7 @ 2010 03 25, 23:02)
Tik padariau kelias klaidas. Dedant į šaldytuvą greičiausiai torto formą reikėjo išvyniot iš folijos, o gal ir visą tortą iš formos išimt? Nes aš ne tik, kad neišvyniojau, bet dar ir viršų folga apsukau - tortą paslėpiau, kad MB jo nepamatytų  lotuliukas.gif Tai šiandien tortą iš formos išimant nemažai vandens iš formos išbėgo. O ir ant torto balutė buvo. Bet nepaisant to.. Viskas super smile.gif

Smagu labai! mirksiukas.gif Tortas labai apetitnai atrodo!!!

Būna, kad folija prakiursta, tokiu atveju tikrai reikia nuimti foliją. Aš ją paprastai nuimu tik iškepus, ir atgal į orkaitę įdedu, kad atvėstų, bet jau nebe vandens vonioj. Nieko tokio, jei tortinė absoliučiai nepralaidi, tada folija visai būtų nereikalinga, net ir kepant, bet retai tikriausiai tokių pasitaiko. O kad uždengei su folija, tai nieko tokio, aprasojo tikriausiai tik dėl to, kad buvo vandens folijoje kurioje kepei.

Tortinėje palieku iki tada, kai noriu patiekti tortą, nors jis jau būna atlipęs nuo kraštų ir taip, tai nieko tokio jei ir anksčiau išimsi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *tiute*: 01 balandžio 2010 - 08:48

i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti
Cheesecake'as - mėgstamiausias mano desertas ir kaip kažkas sakė, aštuntasis pasaulio stebuklas biggrin.gif
Pabandžiau šį stebuklą pasigaminti pati.
Pyragą kepiau pagal uups receptą , tik su keliais nukrypimais: sausainiai buvo šokoladiniai ir dar įdėjau į sūrio masę 3 šaukštus kukurūzų krakmolo, o kiaušinių tik 2.
Ačiū už receptą! Buvo laaaabai skanu smile.gif

user posted image
Atsakyti
Mascarpone sūrio pyragas - cheesecake'as (receptas su visos gaminimo eigos nuotraukomis)

user posted image

Reikės:

Pagrindui
•200 g "Selga" sausainių ( pusė- šokoladinių, pusė -kondensuoto pieno skonio)
•50 g sviesto
•60 g. anakardžių riešutų

Karamelės-griliažo pertepimui
•100 g grietinėlės ( 35 % riebumo)
•50 g karamelės
•1 valg. š. praline masės ( griliažinės masės)

Sūrio sluoksniui
•500 g mascarponės sūrio
•100 g grietinėlės ( 35 % riebumo)
•3 kiaušiniai
•100 g cukraus
•1 arbat.š. vanilinio cukraus

Sausainius sulaužyti į gabaliukus ir sudėti į blenderio indą su anakardžių riešutais. Viską gerai sumalti iki smulkumo.
Kepimo formos dugną plonai ištepti riebalais, į vidų ištiesti kepimo apskritimo popieriaus lakštą.
Kepimo formos kraštus ištepti riebalais ir iškloti kepimo popieriaus juosta.

Kaitinimo inde išlydyti sviestą, jį sumaišyti su sutrintų sausainių ir riešutų mase - gautą masę sudėti į kepimo formą ir šaukšto pagalba išlyginti paviršių. Kepti ~ 5 minutes 180° C karštumo įkaitintoje orkaitėje.

Inde išplakti grietinėlę iki standumo.

Dubenyje išsukti mascarponės sūrį iki purumo, įmušant po vieną kiaušinį.

Tada į išsuktą mascarponę sudėti išplaktą grietinėlę bei cukrų, sumaišytą su vaniliniu cukrumi - viską delikačiai išmaišyti.

Paruošti karamelės/griliažo pertepimą - į kaitinimo indą supilti grietinėlę, sudėti karamelę bei praline masę- kaitinti ant silpnos ugnies iki išsilydys karamelė - gausis padažas.

Paruoštu padažu sulaistyti iš orkaitės ištrauktą bei atvėsintą pagrindą. Palaukti kol atvės.

Ant viršaus supilti paruoštą sūrio masę, paviršių išlyginti.

Pastatyti kepti 160° C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.

Pyrago vidurys turi būti minkštas, kiek drebantis.

Palikti atvėsti išjungtoje orkaitėje.

Pilnai atvėsusį pyragą perkelti į šaldytuvą ir laikyti nuo 24 val. iki 48 val. kad pyragas pilnai "subręstų".

Skanaus wink.gif
Atsakyti