o to riccotos visur yra pirkti, na, visuose didžiuosiuose prekybcentriuose? o iš kokių sausainių gaminti pagrindą?
QUOTE(vija23 @ 2007 02 09, 19:24)
Skaitydama Sonatinos receptus atradau pora cheesecake'ku, tik kitaip pavadintu
Varškės ir baltojo šokolado desertas
Pagrindas
1 st. maltų lazdyno riešutų
1 st. maltų sausainių
1/3 st. tirpinto sviesto
Įdaras
250 g neriebios kreminės varškės
1 st. grietinės
1/3 st. cukraus
120 g tirpinto balto šokolado
3 v. š. likerio
2 a. š. želatinos (išbrinkintos 1/3 st. vandens)
1/2 st. riebios grietinėlės
Pasiruošti formą dugną ir šonus iškloti kepimo popieriumi. Sumaišyti sausainius, riešutus ir sviestą. Gautą masę dėti į formą ir labai gerai ant dugno suspausti. Padėti į šaldytuvą, kol bus ruošiamas įdaras.
Mikseriu išplakti varškę, grietinę ir cukrų. Pakaitinti želatiną, kol visiškai ištirps ir praaušusią supilti į varškės masę kartu su šokoladu. Supilti likerį ir viską gerai išplakti. Atskirai išplakti grietinėlę iki purumo (bet nelabai standžiai) ir atsargiai įmaišyti į varškės masę. Supilti ant paruošto sausainių pagrindo ir šaldyti šaldytuve ne trumpiau, kaip 3 val.
P. S. stiklinė 236 ml. Padariau klaidą darydama želė žiede kadangi pagrindą dėjau ant viršaus, jis visiškai nesusispaudė ir byrėjo, bet visi ragavę nusprendė, kad ir be pagrindo labai labai skanu... Varškės dėjau 370 g (2 indelius Mūsų švelniosios)... Manau sėkmingai galima padaryti desertiniuose indeliuose be jokio pagrindo bus mažiau kalorijų
Varškės ir baltojo šokolado desertas
Pagrindas
1 st. maltų lazdyno riešutų
1 st. maltų sausainių
1/3 st. tirpinto sviesto
Įdaras
250 g neriebios kreminės varškės
1 st. grietinės
1/3 st. cukraus
120 g tirpinto balto šokolado
3 v. š. likerio
2 a. š. želatinos (išbrinkintos 1/3 st. vandens)
1/2 st. riebios grietinėlės
Pasiruošti formą dugną ir šonus iškloti kepimo popieriumi. Sumaišyti sausainius, riešutus ir sviestą. Gautą masę dėti į formą ir labai gerai ant dugno suspausti. Padėti į šaldytuvą, kol bus ruošiamas įdaras.
Mikseriu išplakti varškę, grietinę ir cukrų. Pakaitinti želatiną, kol visiškai ištirps ir praaušusią supilti į varškės masę kartu su šokoladu. Supilti likerį ir viską gerai išplakti. Atskirai išplakti grietinėlę iki purumo (bet nelabai standžiai) ir atsargiai įmaišyti į varškės masę. Supilti ant paruošto sausainių pagrindo ir šaldyti šaldytuve ne trumpiau, kaip 3 val.
P. S. stiklinė 236 ml. Padariau klaidą darydama želė žiede kadangi pagrindą dėjau ant viršaus, jis visiškai nesusispaudė ir byrėjo, bet visi ragavę nusprendė, kad ir be pagrindo labai labai skanu... Varškės dėjau 370 g (2 indelius Mūsų švelniosios)... Manau sėkmingai galima padaryti desertiniuose indeliuose be jokio pagrindo bus mažiau kalorijų
va sis tai superinis pabandziau mamos dienai berods, tai brolis lapnojo ir dar namo issinese likuti
tas kremas tai liuksas, sokaladas toki tasuma duoda ir skoni tik man sunkiai stingo - gerai kad plonas sluoksnis gavosi, tai nesukrito taip. kita karta deciau daugiau zelatinos truputi
dariau Vija23 varskes ir baltojo sokolado deserciuka, mmm labai gardus gavosi
dariau Vijos 23 citrinini varianta (1 psl.), virsus gavosi kaip kiausiniene (is paziuros) , visas liulantis, tai imant is skardos eme ir perpus sutrupejo jis man , nes neturejau torto formos. o siaip tai labai skanus idomu, kodel pvz. Cili piceriju cheescake'ai tokie kieti, ka ten deda?
http://www.videojug....ican-cheesecake
Sveikos, puslapyje auksčiau yra filmukas, kuriame galite pažiūrėti, kaip kepti American cheesecake. Pati dar šito nebandžiau, bet vis žadu, kad pabandysiu
Papildyta:
o šitame http://au.youtube.co...h?v=DR2Oioi7CU0 moteris ne vien parodo recepta, bet ir papasakoja (apie 7 minutę), ką daryti, kad pyrago viršus nesuskiltų, dar parodo, kaip patikrinti, ar cheesecakas jau iškepė ir kaip žinoti ar neperkepė.
Sveikos, puslapyje auksčiau yra filmukas, kuriame galite pažiūrėti, kaip kepti American cheesecake. Pati dar šito nebandžiau, bet vis žadu, kad pabandysiu
Papildyta:
o šitame http://au.youtube.co...h?v=DR2Oioi7CU0 moteris ne vien parodo recepta, bet ir papasakoja (apie 7 minutę), ką daryti, kad pyrago viršus nesuskiltų, dar parodo, kaip patikrinti, ar cheesecakas jau iškepė ir kaip žinoti ar neperkepė.
Aš ruošiuosi vis išsikepti Ugnės sveikuolišką cheesecake'ą, neturintį tokio kapšo kalorijų: http://www.skanuirsv...ecakeas_23.html
Siandien isbandziau cheesecake-surio pyraga.Bijojau, kad nieko gero neiseis su mano eksperimentavimu(ir 0 igudziais virtuveje) Bet dar ir kaip pavyko!Taigi LABAI paprasta ir tikrai LABAI skanus cheesecake:
Reikes:
riccotos surio 2 pakeliu -400g
riebios grietines (as dejaus Dvaro) -200g
cukraus - 100ml
vanilino
2 kiausiniu
ir pagrindui nusipirkau iskeptus lakstus (nors galima ir paciai pasigaminti sutrupinus sausainius su islydytu sviestu)
Gaminimas:
Sudeti riccotos suri, grietine, cukru, vanilina - gerai ismaisyti. Kiausinius labai gerai isplakti ir sudeti i mase. Pagrinda pakloti i kepimo skarda(galima apslakstyti cintrinos sultim siek tiek) supilti mase ideti i ikaitusia orkaite ir kepti apie 45 min 180C(bet patariu is pradziu kokias 10 min kepti ant 140C).Veliau palikti atausti ir ideti i saldytuva sustingti.
Turbut mano pirmasis PYRAGAS! ir neprisviles
Tikrai patariu ismeginti, laaabai gardus
Reikes:
riccotos surio 2 pakeliu -400g
riebios grietines (as dejaus Dvaro) -200g
cukraus - 100ml
vanilino
2 kiausiniu
ir pagrindui nusipirkau iskeptus lakstus (nors galima ir paciai pasigaminti sutrupinus sausainius su islydytu sviestu)
Gaminimas:
Sudeti riccotos suri, grietine, cukru, vanilina - gerai ismaisyti. Kiausinius labai gerai isplakti ir sudeti i mase. Pagrinda pakloti i kepimo skarda(galima apslakstyti cintrinos sultim siek tiek) supilti mase ideti i ikaitusia orkaite ir kepti apie 45 min 180C(bet patariu is pradziu kokias 10 min kepti ant 140C).Veliau palikti atausti ir ideti i saldytuva sustingti.
Turbut mano pirmasis PYRAGAS! ir neprisviles
Tikrai patariu ismeginti, laaabai gardus
QUOTE(emilija13 @ 2009 01 14, 15:28)
a koks skirtumas pyrago skonio naudojant tuos tris surius,kurie cia pamineti: mascarpone, riccoto ir philadelphia?
megstu cheese cake'us kabakuose, isiviazduoju, kad naminis isvis puikumelis turetu buti, eriks ismegint butinai.
megstu cheese cake'us kabakuose, isiviazduoju, kad naminis isvis puikumelis turetu buti, eriks ismegint butinai.
mano nuomone maskarpone yra maskarpone ir is jos iseitu tortas su maskarpone, o ne cheesecake... tas pats ir su rikota... gi cheesecake yra daromas su cream cheese (kas ir yra philadelphia), o tai nera tas pats kas maskarpone ar rikota... esu kepusi cheesecake pagal labai idomu recepta, tai ten naudojau rikota, bet pagrindas vis tiek buvo cream cheese... Tas pats ir su visokiom svelniojom varskem, tai cia jau gaunasi varskes pyragas, o ne cheesecake...
Labos
aš neseniai kepiau cheescake'ą pagal uuups receptą, tik niekur negavau philadelphia sūrio, tai naudojau mascarpone. Gavosi labai skanus, visi kas paragavo gyrė viršutinę dalį. O vat pagrindas nesigavo. Sviesto lydžiau net didesnį kiekį, nei recepte, bet jis į sausainius kaip į smėlį susigėrė, ir niekas ten nesulipo Gavosi tiesiog krūva tupinių tai vat norėjau paklausti, kokius būtent krekerius ar sausainius jūs naudojat pagrindui, ar visada pakanka vien sviesto? Aš lenkiškus krekerius LU naudojau, nes jokių kitokių neradau Rimi
Noriu vėl iškepti to pyrago, bet nesinori vėl susimaut su tuo pagrindu
aš neseniai kepiau cheescake'ą pagal uuups receptą, tik niekur negavau philadelphia sūrio, tai naudojau mascarpone. Gavosi labai skanus, visi kas paragavo gyrė viršutinę dalį. O vat pagrindas nesigavo. Sviesto lydžiau net didesnį kiekį, nei recepte, bet jis į sausainius kaip į smėlį susigėrė, ir niekas ten nesulipo Gavosi tiesiog krūva tupinių tai vat norėjau paklausti, kokius būtent krekerius ar sausainius jūs naudojat pagrindui, ar visada pakanka vien sviesto? Aš lenkiškus krekerius LU naudojau, nes jokių kitokių neradau Rimi
Noriu vėl iškepti to pyrago, bet nesinori vėl susimaut su tuo pagrindu
QUOTE(kusachius @ 2009 02 11, 19:17)
Labos
aš neseniai kepiau cheescake'ą pagal uuups receptą, tik niekur negavau philadelphia sūrio, tai naudojau mascarpone. Gavosi labai skanus, visi kas paragavo gyrė viršutinę dalį. O vat pagrindas nesigavo. Sviesto lydžiau net didesnį kiekį, nei recepte, bet jis į sausainius kaip į smėlį susigėrė, ir niekas ten nesulipo Gavosi tiesiog krūva tupinių tai vat norėjau paklausti, kokius būtent krekerius ar sausainius jūs naudojat pagrindui, ar visada pakanka vien sviesto? Aš lenkiškus krekerius LU naudojau, nes jokių kitokių neradau Rimi
Noriu vėl iškepti to pyrago, bet nesinori vėl susimaut su tuo pagrindu
aš neseniai kepiau cheescake'ą pagal uuups receptą, tik niekur negavau philadelphia sūrio, tai naudojau mascarpone. Gavosi labai skanus, visi kas paragavo gyrė viršutinę dalį. O vat pagrindas nesigavo. Sviesto lydžiau net didesnį kiekį, nei recepte, bet jis į sausainius kaip į smėlį susigėrė, ir niekas ten nesulipo Gavosi tiesiog krūva tupinių tai vat norėjau paklausti, kokius būtent krekerius ar sausainius jūs naudojat pagrindui, ar visada pakanka vien sviesto? Aš lenkiškus krekerius LU naudojau, nes jokių kitokių neradau Rimi
Noriu vėl iškepti to pyrago, bet nesinori vėl susimaut su tuo pagrindu
as paprastus sausainius naudojau is pakeliu, gal kokius selga, net nebepamenu, viskas puikiai isejo... susmulkini sausainiu uzpili sviesta, sumaisai, supili i skarda, rankomis prispaudi ir idedi i saldytuva, kol idara gamini... man tai puikiai gavosi...
Papildyta:
QUOTE(English_tea @ 2008 07 02, 11:27)
http://www.videojug....ican-cheesecake
Sveikos, puslapyje auksčiau yra filmukas, kuriame galite pažiūrėti, kaip kepti American cheesecake. Pati dar šito nebandžiau, bet vis žadu, kad pabandysiu
Papildyta:
o šitame http://au.youtube.co...h?v=DR2Oioi7CU0 moteris ne vien parodo recepta, bet ir papasakoja (apie 7 minutę), ką daryti, kad pyrago viršus nesuskiltų, dar parodo, kaip patikrinti, ar cheesecakas jau iškepė ir kaip žinoti ar neperkepė.
Sveikos, puslapyje auksčiau yra filmukas, kuriame galite pažiūrėti, kaip kepti American cheesecake. Pati dar šito nebandžiau, bet vis žadu, kad pabandysiu
Papildyta:
o šitame http://au.youtube.co...h?v=DR2Oioi7CU0 moteris ne vien parodo recepta, bet ir papasakoja (apie 7 minutę), ką daryti, kad pyrago viršus nesuskiltų, dar parodo, kaip patikrinti, ar cheesecakas jau iškepė ir kaip žinoti ar neperkepė.
as esu darius pagal ta virsutini recepta... gana sudetingas sakyciau, labai daug visko reikia...
Dariau torta "Marsas" pagal Sonatinos recepta. super tortukas!! labai skanus gavosi