Norejau paklausti del pyrago virsaus, daryciau nekepta, o aptepti noreciau trintom braskem su cukrum. Ar reiktu i jas deti zele? Ir ar jos tinka tokiam dalykui, ar neapdziutu virsu, ar geriau virta uogiene tepti?
QUOTE(Shalimar @ 2012 04 09, 14:00)
Norejau paklausti del pyrago virsaus, daryciau nekepta, o aptepti noreciau trintom braskem su cukrum. Ar reiktu i jas deti zele? Ir ar jos tinka tokiam dalykui, ar neapdziutu virsu, ar geriau virta uogiene tepti?
as tai dedu toki jau paruoshta Cherry pie filling bet manau, kad bet kokia uogiene tiktu
QUOTE(Shalimar @ 2012 04 09, 22:00)
manau, galima ir taip ir taip ir taip pirmu atveju gausis kaip padažu aplieta, o jei įdėsite želė, tai bus stangriau, kiečiau; na su uogiene ir taip viskas aišku
QUOTE(irmulia @ 2011 10 31, 14:53)
Sudomino jusu torciukas. Turiu visus produktus. Tikva galvoju. Kazkas rase kad karamelizuoti riesutai gainasi kietoki su ta karamele. Jis jauciu gaunasi kaip grilijazas. O grilijazo as nemegstu. O jei tuos riesutus tiesog ismaisyti su karameliniu kremu ir uzpilti ant torto. Nedarant tos kietos karameles. Kaip manot. Skonis labai pasikeis?
Adeliuk, griliažas gaunasi tada, kai yra daugiau karamelės masės, o ne riešutų karamelizuotus riešutus galima paruošti taip, kad kietos karamelės gabaliukų praktiškai neliktų - bevėstančius ( kol dar karamelė tąsi) karamelizuotus riešutus atskirti vieną nuo kito , arba visą masę sutrupinti stambiais gabalais ir tiesiog išrinkti grynos karamelės gabaliukus
arba galite bandyti elementariai ant sūrpyragio paviršiaus sudėti riešutus ir visa tai užpilti karamelės padažu - tada tikrai nebus nei kieta, nei jokio griliažo.
Tik tiek, kad tie karamelizuoti riešutai suteikia šiam sūrpyragiui išskirtinį skonį
arba galite bandyti elementariai ant sūrpyragio paviršiaus sudėti riešutus ir visa tai užpilti karamelės padažu - tada tikrai nebus nei kieta, nei jokio griliažo.
Tik tiek, kad tie karamelizuoti riešutai suteikia šiam sūrpyragiui išskirtinį skonį
Oi koks greitas atsakymas. Aciu. Bandysiu karamelizuoti tuos riesutus, o tada ziuresiu kas gausis. Jei labai sukietes tiesiog bandysiu sutrupinti.
Jau kepa mano tortas. Tik ar jis turi buti toks skystas. Kol plakiau suri su cukrum buvo labai tirstas, bet kai sudejau visus po viena kiausinius, skystutele tesla pasidare. Dabar pergyvenuar iskeps? Ar sukietes?
taip, visų sūrpyragių masė yra tokia skystoka, o iškepę (pajudinus kepimo formą) turi drebėti it želė Pilnai sustingsta palaikius šaldytuve 24-48 valandas . Tada jau galima dekoruoti ir patiekti ragavimui.
Sveikos merginos! labai noreciau ryt iskepti Irmules cheesecake! tik iskilo man klausimelis: as gyvenu UK ir suabejojau kokia grietinele atitinka 30% riebumo? Pirkti double, single ar whipping cream? greiciausiai double, bet neesu tikra gal galetumet pagelbeti, is anksto aciu!
QUOTE(pilarra @ 2012 04 13, 11:27)
Sveikos merginos! labai noreciau ryt iskepti Irmules cheesecake! tik iskilo man klausimelis: as gyvenu UK ir suabejojau kokia grietinele atitinka 30% riebumo? Pirkti double, single ar whipping cream? greiciausiai double, bet neesu tikra gal galetumet pagelbeti, is anksto aciu!
as tai manau, kad cia, musuose vadinama heavy cream arba whipping cream
QUOTE(pilarra @ 2012 04 13, 17:27)
Sudėtį pažiūrėk. Kiek gramų riebalų toks ir riebumas procentais Aš labai mėgstu šį sūrpyragi tai esu kepusi su skirtingų riebumų grietinėle ir viskas buvo
QUOTE(ViduxKLP @ 2012 04 13, 18:41)
Sudėtį pažiūrėk. Kiek gramų riebalų toks ir riebumas procentais Aš labai mėgstu šį sūrpyragi tai esu kepusi su skirtingų riebumų grietinėle ir viskas buvo
kaip tik saldytuve turiu Elmlea double cream, pasiziurejau sudeti, zodziu raso palygindami: Elmlea double cream Fat 36,0 g, other double cream Fat 50,5 g. jei sakai, kad viskas gerai gaunasi su skirtingu riebumu grietinele, tai bandysiu su liesesne (single).