Šį sūrpyragį kepiau 23 cm skersmens kepimo formoje ( nors esu kepusi ir 18 cm - tada gavosi aukštas sūrio sluoksnis)
galima daryti dvigubą arba 1,5 normos
bet šiaip, tai turėtų per akis užtekti ir iš vienos normos - juk tai tik desertas Jis yra labai sotus, tad vargu ar didelį gabalą įmanoma suvalgyti
QUOTE(irmulia @ 2012 03 13, 15:43)
Jis yra labai sotus, tad vargu ar didelį gabalą įmanoma suvalgyti
Ačiū už atsakymus Ten saldumynų mėgėjai visi, išskyrus mane Nors šitą laaabai mėgstu ir aš Bandysiu, žiūrėsim kas gausis
QUOTE(Jogailė @ 2012 03 13, 14:48)
Ačiū už atsakymus Ten saldumynų mėgėjai visi, išskyrus mane Nors šitą laaabai mėgstu ir aš Bandysiu, žiūrėsim kas gausis
Vakar kepiau, šiandien pasvėriau - be riešutų ir karamelės svėrė 1,3 kg
Eina sau Per kiek laiko cukrus išsilydo? Jau daugiau nei pusvalandis, o niekas ten nevyksta
Na va, pagaliau kažkas gavosi. Tik bandysim ragaut vakare su svečiais
Ačiū už receptuką, irmulia
Ačiū už receptuką, irmulia
QUOTE(Jogailė @ 2012 03 24, 16:02)
Eina sau Per kiek laiko cukrus išsilydo? Jau daugiau nei pusvalandis, o niekas ten nevyksta
šiaip turėtų greičiau išsilydyti o kaip gaminote karamelinį padažą?
Papildyta:
QUOTE(Jogailė @ 2012 03 24, 18:43)
Na va, pagaliau kažkas gavosi. Tik bandysim ragaut vakare su svečiais
Ačiū už receptuką, irmulia
Ačiū už receptuką, irmulia
labai puikiai atrodo : o pagrindą iš ko darėte? atrodo toks drėgnas
QUOTE(irmulia @ 2012 03 24, 23:40)
šiaip turėtų greičiau išsilydyti o kaip gaminote karamelinį padažą?
labai puikiai atrodo : o pagrindą iš ko darėte? atrodo toks drėgnas
labai puikiai atrodo : o pagrindą iš ko darėte? atrodo toks drėgnas
Paspartinau truputuką, padidinau kaitrą
O pagrindas iš sausainių kokius radau parduotuvėj. Sviesto dėjau pagal receptą
Skanus tikrai labai. Tik va kas nepatiko tai, kad ta karamelė apie riešutus labai jau kieta, sunku valgyt. Gal man kažkas nesigavo Va jei riešutus užbarstyt ant tos karamelės, tai liuks būtų buvę
QUOTE(Jogailė @ 2012 03 25, 14:42)
Paspartinau truputuką, padidinau kaitrą
O pagrindas iš sausainių kokius radau parduotuvėj. Sviesto dėjau pagal receptą
Skanus tikrai labai. Tik va kas nepatiko tai, kad ta karamelė apie riešutus labai jau kieta, sunku valgyt. Gal man kažkas nesigavo Va jei riešutus užbarstyt ant tos karamelės, tai liuks būtų buvę
O pagrindas iš sausainių kokius radau parduotuvėj. Sviesto dėjau pagal receptą
Skanus tikrai labai. Tik va kas nepatiko tai, kad ta karamelė apie riešutus labai jau kieta, sunku valgyt. Gal man kažkas nesigavo Va jei riešutus užbarstyt ant tos karamelės, tai liuks būtų buvę
Manau, kad jums viskas gavosi taip kaip ir pagal irmulios receptą. Man buvo tas pats, tai dabar galvoju velykoms padaryti tokį tortą, tik vešimės pas senelius, tai galvoju bus problema su kietais riešutais, jiems bus nepatogu valgyti Reikės kažkuo pakeisti....Arba padaryti be riešutų Bet šiaip receptukas ir skonis 10 balų
QUOTE(Jogailė @ 2012 03 25, 14:42)
Paspartinau truputuką, padidinau kaitrą
O pagrindas iš sausainių kokius radau parduotuvėj. Sviesto dėjau pagal receptą
Skanus tikrai labai. Tik va kas nepatiko tai, kad ta karamelė apie riešutus labai jau kieta, sunku valgyt. Gal man kažkas nesigavo Va jei riešutus užbarstyt ant tos karamelės, tai liuks būtų buvę
O pagrindas iš sausainių kokius radau parduotuvėj. Sviesto dėjau pagal receptą
Skanus tikrai labai. Tik va kas nepatiko tai, kad ta karamelė apie riešutus labai jau kieta, sunku valgyt. Gal man kažkas nesigavo Va jei riešutus užbarstyt ant tos karamelės, tai liuks būtų buvę
aaa, na su kaitra geriau nedidinti jos, nes tada yra tikimybė, kad karamelinis padažas pervirs, ir taps per tamsu + kartoko skonio
na, tai karamelė ant riešutų gan kietoka gaunasi galima mažiau karamelės dėti ant riešutų, t.y. cukraus, tada riešutai turėtų ploną karamelinį apvalkalą, kuris teoriškai būtų ne toks kietas
Papildyta:
QUOTE(Muscade @ 2012 03 25, 16:10)
... Reikės kažkuo pakeisti....Arba padaryti be riešutų Bet šiaip receptukas ir skonis 10 balų
o čia galima varijuoti : pvz. daryti kokį vaisinį ar uogų užpilą ir puošti šviežiomis uogomis - jos tikrai nekietos : + daug kam patinka tokie sūrpyragiai su uogomis
arba tiesiog paruošti želinį viršutinį sluoksnį
QUOTE(irmulia @ 2012 03 25, 15:32)
na, tai karamelė ant riešutų gan kietoka gaunasi galima mažiau karamelės dėti ant riešutų, t.y. cukraus, tada riešutai turėtų ploną karamelinį apvalkalą, kuris teoriškai būtų ne toks kietas
Aha Kai jau paragavom, tai galima varijuoti pagal savo skonį. Aš galvoju, kad galima riešutų (be jokios karamelės) pabarstyti ant užpilto karamelės padažo. Irgi būtų skanu. O taip tai tikrai labai skanus ir siaubingai sotus. Atsipjovėm po gabalą kaip visada tai sunku buvo pabaigoj, kas kažkaip suvalgė, kas pasiliko kitai dienai
tai galima daryt paprasta, bet pertepti pada su iv. uogienem, ir det virshu koki tik nori
cheesecake
cheesecake