Įkraunama...
Įkraunama...

Cheesecake'as

dėkavoju labai už išsamų paaiškinimą, desiu krakmolą ir bandysiu receptą su maskarpone smile.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 11 06, 10:55)

žiū, tik ne perdažnai  mėgaukis mirksiukas.gif , o tai nuo šio gėrio šonai labai greitai auga  doh.gif  kad ir koks jis man skanus bebūtų  unsure.gif  biggrin.gif
yra planuose (tik gaila, kad gan tolimuose) su kokiomis uogomis ar vaisiais padaryti, nes pagrindas vis tiek lieka tas pats , o ką jau ant viršaus uždėsi - tas ir bus  bigsmile.gif

na jau taaaip thumbup.gif skaniai atrodo tas su rieshutais wub.gif pasaka thumbup.gif as jau keli metai vis darau (i tarpus baklava ir tiramisu pakaitalioju, kad neatsibostu biggrin.gif ), bet niekad nebandziau su rieshutais schmoll.gif user posted image

dar darau su moliugais, tik foto neturiu blush2.gif bet idedu pagal ka pradejau daryt 4u.gif Moliugu surio pyragas ir visus bedarydama, pagrinda butinai ishtepu su uogiene biggrin.gif reikes pabandyt su rieshutais bigsmile.gif tai manau, pagrinda su karamele tepsiu biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
aaa, moliūgas , jergutėliau kiek yra puikių įvairių receptų su juo + ir moliūginis cheesecake'as thumbup.gif sakiau kitą kartą moliūginį kepsiu biggrin.gif


o karamelinis padažas sausainių pagrindui - superinis dalykas thumbup.gif suteikia puikų skonį sausainiams, + truputį įsigeria į apatinį sūrio sluoksnį essen.gif
Atsakyti
na, kagi, išbandžiau dar vieną sūrio kremą (radau kažkokį, rodos, lenkų gamybos, dabar tikslaus pavadinimo neprisimenu, pats kremo skonis toks truputį sūrstelėjęs) sūrpyragiui - skanumas essen.gif

recepto pagrindas toks kaip cheesecake'o su karamelizuotais makadamijų riešutais, tik paviršių padengiau baltojo šokolado sluoksneliu ir apdėliojau šviežiomis braškėmis - skanumėlis bigsmile.gif Pats sūrio sluoksnis gavosi toks lyg varškės kremo konsistencijos ( kitoks nei su filadelfijos sūrio kremu) ax.gif
Atsakyti
Sūrio pyragas - mėgstamiausias mano desertas, gaila, kad labai kaloringas. Pabandžiau truputį modifikuoti receptą, kad sumažinti kalorijas (amerikiečių puslapiuose galima rasti tokių receptų, ieškoti "low-carb cheesecake".

Receptas, pagal kurį gaminau:
Pagrindui:
200 g trapių sausainių (naudojau paprastų butterkekse, dėl skonio įmaišiau truputį imbierinių ir cinamoninių sausainių, skaldytų riešutų);
75 g sviesto;

Sūrio masei:
600 g Philadelphia cream cheese;
vanilės ekstrakto;
3 kiaušiniai;
Vietoj riebios grietinės naudojau 200 neriebaus natūralaus jogurto;
3 šaukštai kukurūzų krakmolo;
Pasaldinimui - Stevios ekstrakto pagal skonį, jei jos neturite - 4 šaukštai cukraus.

Gavosi nė kiek ne blogesnis nei tradicinis riebus cheesecake'as biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eighteen: 05 kovo 2012 - 18:12
Sveiki. Mano mėgstamiausias Irmulės sūrpyragis su makadamijų riešutais. Turiu tokią fix idėją... Mano vestuvės artėja ir norėčiau saldumynų stalui kai ką savo pagamint. Įsikandau įdėjos sūrpyragį kepti stiklinėse (individualiai kiekvienam svečiui). Stiklas lyg ir neturėtų skilt. Bet kiek tai realu ? Gal kas esate ką nors panašaus išbandę ?
II varijantas keksiukų skardoje tokie mini pyragaičiai, bet bijau, kad nepriliptų kraštai
Atsakyti
QUOTE(ViduxKLP @ 2012 03 13, 12:45)
Sveiki. Mano mėgstamiausias Irmulės sūrpyragis su makadamijų riešutais. Turiu tokią fix idėją... Mano vestuvės artėja ir norėčiau saldumynų stalui kai ką savo pagamint. Įsikandau įdėjos sūrpyragį kepti stiklinėse (individualiai kiekvienam svečiui). Stiklas lyg ir neturėtų skilt. Bet kiek tai realu ? Gal kas esate ką nors panašaus išbandę ?
II varijantas keksiukų skardoje tokie mini pyragaičiai, bet bijau, kad nepriliptų kraštai

Ar tik stiklas neturi būti specialiai pritaikytas kepimui būti?Nes stiklinių būna ir labai plonų... O į keksiukų formeles įdėjus jų popieriukus neturėtų prisvilti manau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Latte @ 2012 03 13, 11:55)
Ar tik stiklas neturi būti specialiai pritaikytas kepimui būti?Nes stiklinių būna ir labai plonų... O į keksiukų formeles įdėjus jų popieriukus neturėtų prisvilti manau  g.gif

Na jau taures parinkčiau storesnio stiklo - ale viskiui... Popieriukai nebus idealiai lygūs todėl matysis "raukšlytės" nors apipylus padažu gal ir gerai. Dar turiu laiko reiks jaučiu pradėt ekspermentinius gaminius. Man norisi to idealaus varijanto - stilinėse. Gal atsiras bandžiusių bigsmile.gif
Atsakyti
O tokiuose enorite kepti?

http://www.google.lt...&...252&bih=552
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 10 31, 13:53)
štai mano gražuolis essen.gifbiggrin.gif

Cheesecake'as su karamele ir karamelizuotais Makadamijų riešutais

Kepimo formą (šarnyrinę) iškloti kepimo popieriumi.




Galvoju pabandyt išsikept. Tik va klausimas kas ta šarnyrinė kepimo forma? blush2.gif Aš turiu 26 cm skersmens, kažin čia jau per didelė, labai plonas gausis? Ir kokio maždaug svorio gaunasi?

Iš anksto ačiū už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jogailė: 13 kovo 2012 - 15:28
šarnyrine kepimo forma aš vadinu štai tokią:

user posted image mirksiukas.gif


maniškė - 23 cm skersmens mirksiukas.gif

dėl tikslaus svorio nežinau - šiaip jis gan sunkus gaunasi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 03 13, 15:34)
šarnyrine kepimo forma aš vadinu štai tokią:
  mirksiukas.gif


A, aišku smile.gif
Papildyta:
QUOTE(irmulia @ 2012 03 13, 15:34)
dėl tikslaus svorio nežinau - šiaip jis gan sunkus gaunasi  mirksiukas.gif


Na bet 13 žmonių tikriausiai reiktų dvigubint viską? g.gif
Matyt nieko nebus, reikės daryt bandomąjį kepimą, tada nekvaršinsiu čia niekam galvos biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 13 kovo 2012 - 15:42