QUOTE(irmulia @ 2011 11 06, 10:55)
žiū, tik ne perdažnai mėgaukis , o tai nuo šio gėrio šonai labai greitai auga kad ir koks jis man skanus bebūtų
yra planuose (tik gaila, kad gan tolimuose) su kokiomis uogomis ar vaisiais padaryti, nes pagrindas vis tiek lieka tas pats , o ką jau ant viršaus uždėsi - tas ir bus
na jau taaaip skaniai atrodo tas su rieshutais pasaka as jau keli metai vis darau (i tarpus baklava ir tiramisu pakaitalioju, kad neatsibostu ), bet niekad nebandziau su rieshutais
dar darau su moliugais, tik foto neturiu bet idedu pagal ka pradejau daryt Moliugu surio pyragas ir visus bedarydama, pagrinda butinai ishtepu su uogiene reikes pabandyt su rieshutais tai manau, pagrinda su karamele tepsiu
aaa, moliūgas , jergutėliau kiek yra puikių įvairių receptų su juo + ir moliūginis cheesecake'as sakiau kitą kartą moliūginį kepsiu
o karamelinis padažas sausainių pagrindui - superinis dalykas suteikia puikų skonį sausainiams, + truputį įsigeria į apatinį sūrio sluoksnį
o karamelinis padažas sausainių pagrindui - superinis dalykas suteikia puikų skonį sausainiams, + truputį įsigeria į apatinį sūrio sluoksnį
na, kagi, išbandžiau dar vieną sūrio kremą (radau kažkokį, rodos, lenkų gamybos, dabar tikslaus pavadinimo neprisimenu, pats kremo skonis toks truputį sūrstelėjęs) sūrpyragiui - skanumas
recepto pagrindas toks kaip cheesecake'o su karamelizuotais makadamijų riešutais, tik paviršių padengiau baltojo šokolado sluoksneliu ir apdėliojau šviežiomis braškėmis - skanumėlis Pats sūrio sluoksnis gavosi toks lyg varškės kremo konsistencijos ( kitoks nei su filadelfijos sūrio kremu)
recepto pagrindas toks kaip cheesecake'o su karamelizuotais makadamijų riešutais, tik paviršių padengiau baltojo šokolado sluoksneliu ir apdėliojau šviežiomis braškėmis - skanumėlis Pats sūrio sluoksnis gavosi toks lyg varškės kremo konsistencijos ( kitoks nei su filadelfijos sūrio kremu)
Sūrio pyragas - mėgstamiausias mano desertas, gaila, kad labai kaloringas. Pabandžiau truputį modifikuoti receptą, kad sumažinti kalorijas (amerikiečių puslapiuose galima rasti tokių receptų, ieškoti "low-carb cheesecake".
Receptas, pagal kurį gaminau:
Pagrindui:
200 g trapių sausainių (naudojau paprastų butterkekse, dėl skonio įmaišiau truputį imbierinių ir cinamoninių sausainių, skaldytų riešutų);
75 g sviesto;
Sūrio masei:
600 g Philadelphia cream cheese;
vanilės ekstrakto;
3 kiaušiniai;
Vietoj riebios grietinės naudojau 200 neriebaus natūralaus jogurto;
3 šaukštai kukurūzų krakmolo;
Pasaldinimui - Stevios ekstrakto pagal skonį, jei jos neturite - 4 šaukštai cukraus.
Gavosi nė kiek ne blogesnis nei tradicinis riebus cheesecake'as
Receptas, pagal kurį gaminau:
Pagrindui:
200 g trapių sausainių (naudojau paprastų butterkekse, dėl skonio įmaišiau truputį imbierinių ir cinamoninių sausainių, skaldytų riešutų);
75 g sviesto;
Sūrio masei:
600 g Philadelphia cream cheese;
vanilės ekstrakto;
3 kiaušiniai;
Vietoj riebios grietinės naudojau 200 neriebaus natūralaus jogurto;
3 šaukštai kukurūzų krakmolo;
Pasaldinimui - Stevios ekstrakto pagal skonį, jei jos neturite - 4 šaukštai cukraus.
Gavosi nė kiek ne blogesnis nei tradicinis riebus cheesecake'as
Sveiki. Mano mėgstamiausias Irmulės sūrpyragis su makadamijų riešutais. Turiu tokią fix idėją... Mano vestuvės artėja ir norėčiau saldumynų stalui kai ką savo pagamint. Įsikandau įdėjos sūrpyragį kepti stiklinėse (individualiai kiekvienam svečiui). Stiklas lyg ir neturėtų skilt. Bet kiek tai realu ? Gal kas esate ką nors panašaus išbandę ?
II varijantas keksiukų skardoje tokie mini pyragaičiai, bet bijau, kad nepriliptų kraštai
II varijantas keksiukų skardoje tokie mini pyragaičiai, bet bijau, kad nepriliptų kraštai
QUOTE(ViduxKLP @ 2012 03 13, 12:45)
Sveiki. Mano mėgstamiausias Irmulės sūrpyragis su makadamijų riešutais. Turiu tokią fix idėją... Mano vestuvės artėja ir norėčiau saldumynų stalui kai ką savo pagamint. Įsikandau įdėjos sūrpyragį kepti stiklinėse (individualiai kiekvienam svečiui). Stiklas lyg ir neturėtų skilt. Bet kiek tai realu ? Gal kas esate ką nors panašaus išbandę ?
II varijantas keksiukų skardoje tokie mini pyragaičiai, bet bijau, kad nepriliptų kraštai
II varijantas keksiukų skardoje tokie mini pyragaičiai, bet bijau, kad nepriliptų kraštai
Ar tik stiklas neturi būti specialiai pritaikytas kepimui būti?Nes stiklinių būna ir labai plonų... O į keksiukų formeles įdėjus jų popieriukus neturėtų prisvilti manau
QUOTE(Latte @ 2012 03 13, 11:55)
Ar tik stiklas neturi būti specialiai pritaikytas kepimui būti?Nes stiklinių būna ir labai plonų... O į keksiukų formeles įdėjus jų popieriukus neturėtų prisvilti manau
Na jau taures parinkčiau storesnio stiklo - ale viskiui... Popieriukai nebus idealiai lygūs todėl matysis "raukšlytės" nors apipylus padažu gal ir gerai. Dar turiu laiko reiks jaučiu pradėt ekspermentinius gaminius. Man norisi to idealaus varijanto - stilinėse. Gal atsiras bandžiusių
QUOTE(irmulia @ 2011 10 31, 13:53)
štai mano gražuolis :
Cheesecake'as su karamele ir karamelizuotais Makadamijų riešutais
Kepimo formą (šarnyrinę) iškloti kepimo popieriumi.
Cheesecake'as su karamele ir karamelizuotais Makadamijų riešutais
Kepimo formą (šarnyrinę) iškloti kepimo popieriumi.
Galvoju pabandyt išsikept. Tik va klausimas kas ta šarnyrinė kepimo forma? Aš turiu 26 cm skersmens, kažin čia jau per didelė, labai plonas gausis? Ir kokio maždaug svorio gaunasi?
Iš anksto ačiū už atsakymus
šarnyrine kepimo forma aš vadinu štai tokią:
maniškė - 23 cm skersmens
dėl tikslaus svorio nežinau - šiaip jis gan sunkus gaunasi
maniškė - 23 cm skersmens
dėl tikslaus svorio nežinau - šiaip jis gan sunkus gaunasi
QUOTE(irmulia @ 2012 03 13, 15:34)
A, aišku
Papildyta:
QUOTE(irmulia @ 2012 03 13, 15:34)
dėl tikslaus svorio nežinau - šiaip jis gan sunkus gaunasi
Na bet 13 žmonių tikriausiai reiktų dvigubint viską?
Matyt nieko nebus, reikės daryt bandomąjį kepimą, tada nekvaršinsiu čia niekam galvos