noreciau pasigaminti cheesecaka, bet roblemele neturiu receptuko. Jei kasbandet ir turit pasidalinkit receptukais
Radau as daug tu receptu, bet sudetinga man su vertimu Italu kalba suprantu kuo puikiausiai visus ingredientus ir darymo eiga, o pabandziau versti ir truksta daugybes issireiskimu... Parasysiu paprasciausia
Pagrindui istirpinti 40g sviesto ir sumaisius su 230g smulkiai trintu sausainiu suformuoti torto apacia. Turi gautis gan minksta mase. Jei ne reikia dapilti truputi pieno.
Idarui isplakti 2 trynius ir 100g cukraus, imaisyti 500g ricottos ir vanilina. Isplakti atskirai du trynius ir imaisyti i bendra mase.
Supilti idara ant sausainiu pagrindo ir kepti 150° orkaiteje 45min.
Papildyta:
Citrininis cheesecake
280g sausainiu, 120g sviesto ir saustelis malto cinamono. Padarome torto pagrinda.
Idarui 4 kiausiniai, 500g ricottos, 200g cukraus ir vienos citrinos sultys. Viska sumaisyti supilti ant pagrindo ir kepti 40min 175° temperaturoje.
Pagrindui istirpinti 40g sviesto ir sumaisius su 230g smulkiai trintu sausainiu suformuoti torto apacia. Turi gautis gan minksta mase. Jei ne reikia dapilti truputi pieno.
Idarui isplakti 2 trynius ir 100g cukraus, imaisyti 500g ricottos ir vanilina. Isplakti atskirai du trynius ir imaisyti i bendra mase.
Supilti idara ant sausainiu pagrindo ir kepti 150° orkaiteje 45min.
Papildyta:
Citrininis cheesecake
280g sausainiu, 120g sviesto ir saustelis malto cinamono. Padarome torto pagrinda.
Idarui 4 kiausiniai, 500g ricottos, 200g cukraus ir vienos citrinos sultys. Viska sumaisyti supilti ant pagrindo ir kepti 40min 175° temperaturoje.
Skaitydama Sonatinos receptus atradau pora cheesecake'ku, tik kitaip pavadintu
Varškės ir baltojo šokolado desertas
Pagrindas
1 st. maltų lazdyno riešutų
1 st. maltų sausainių
1/3 st. tirpinto sviesto
Įdaras
250 g neriebios kreminės varškės
1 st. grietinės
1/3 st. cukraus
120 g tirpinto balto šokolado
3 v. š. likerio
2 a. š. želatinos (išbrinkintos 1/3 st. vandens)
1/2 st. riebios grietinėlės
Pasiruošti formą dugną ir šonus iškloti kepimo popieriumi. Sumaišyti sausainius, riešutus ir sviestą. Gautą masę dėti į formą ir labai gerai ant dugno suspausti. Padėti į šaldytuvą, kol bus ruošiamas įdaras.
Mikseriu išplakti varškę, grietinę ir cukrų. Pakaitinti želatiną, kol visiškai ištirps ir praaušusią supilti į varškės masę kartu su šokoladu. Supilti likerį ir viską gerai išplakti. Atskirai išplakti grietinėlę iki purumo (bet nelabai standžiai) ir atsargiai įmaišyti į varškės masę. Supilti ant paruošto sausainių pagrindo ir šaldyti šaldytuve ne trumpiau, kaip 3 val.
P. S. stiklinė 236 ml. Padariau klaidą darydama želė žiede kadangi pagrindą dėjau ant viršaus, jis visiškai nesusispaudė ir byrėjo, bet visi ragavę nusprendė, kad ir be pagrindo labai labai skanu... Varškės dėjau 370 g (2 indelius Mūsų švelniosios)... Manau sėkmingai galima padaryti desertiniuose indeliuose be jokio pagrindo bus mažiau kalorijų
Varškės tortas Marsas
250 g šokoladinių sausainių
150 g sviesto
3 a. š. želatinos miltelių
375 g kreminės varškės
1 a. š. vanilės
120 ml cukraus
300 ml riebios grietinėlės
3 šokoladukai Mars
22 cm skersmens torto formą iškloti folija. Sausainius susmulkinti blenderyje ir sumaišyti su ištirpintu sviestu. Gauta mase lygiu sluoksniu padengti formos dugną ir kraštus. Uždengti plėvele ir pašaldyti 1 val.
Želatiną užpilti 60 ml vandens, išbrinkinti ir ištirpinti ant nedidelės ugnies. Mikseriu išplakti varškę su cukrumi ir vanile. Atskirai išplakti grietinėlę. Šokoladukus smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su varške. Įmaišyti želatiną. Tada palaipsniui įmaišyti išplaktą grietinėlę. Gautą masę sukrėsti į paruoštą formą ir šaldyti 4 6 val.
P. S. nedaug darbo, o rezultatas super... Turėjau 3 indelius Mūsų švelniosios varškės ir 200 ml grietinėlės, bet viskas gavosi OK
Varškės ir baltojo šokolado desertas
Pagrindas
1 st. maltų lazdyno riešutų
1 st. maltų sausainių
1/3 st. tirpinto sviesto
Įdaras
250 g neriebios kreminės varškės
1 st. grietinės
1/3 st. cukraus
120 g tirpinto balto šokolado
3 v. š. likerio
2 a. š. želatinos (išbrinkintos 1/3 st. vandens)
1/2 st. riebios grietinėlės
Pasiruošti formą dugną ir šonus iškloti kepimo popieriumi. Sumaišyti sausainius, riešutus ir sviestą. Gautą masę dėti į formą ir labai gerai ant dugno suspausti. Padėti į šaldytuvą, kol bus ruošiamas įdaras.
Mikseriu išplakti varškę, grietinę ir cukrų. Pakaitinti želatiną, kol visiškai ištirps ir praaušusią supilti į varškės masę kartu su šokoladu. Supilti likerį ir viską gerai išplakti. Atskirai išplakti grietinėlę iki purumo (bet nelabai standžiai) ir atsargiai įmaišyti į varškės masę. Supilti ant paruošto sausainių pagrindo ir šaldyti šaldytuve ne trumpiau, kaip 3 val.
P. S. stiklinė 236 ml. Padariau klaidą darydama želė žiede kadangi pagrindą dėjau ant viršaus, jis visiškai nesusispaudė ir byrėjo, bet visi ragavę nusprendė, kad ir be pagrindo labai labai skanu... Varškės dėjau 370 g (2 indelius Mūsų švelniosios)... Manau sėkmingai galima padaryti desertiniuose indeliuose be jokio pagrindo bus mažiau kalorijų
Varškės tortas Marsas
250 g šokoladinių sausainių
150 g sviesto
3 a. š. želatinos miltelių
375 g kreminės varškės
1 a. š. vanilės
120 ml cukraus
300 ml riebios grietinėlės
3 šokoladukai Mars
22 cm skersmens torto formą iškloti folija. Sausainius susmulkinti blenderyje ir sumaišyti su ištirpintu sviestu. Gauta mase lygiu sluoksniu padengti formos dugną ir kraštus. Uždengti plėvele ir pašaldyti 1 val.
Želatiną užpilti 60 ml vandens, išbrinkinti ir ištirpinti ant nedidelės ugnies. Mikseriu išplakti varškę su cukrumi ir vanile. Atskirai išplakti grietinėlę. Šokoladukus smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su varške. Įmaišyti želatiną. Tada palaipsniui įmaišyti išplaktą grietinėlę. Gautą masę sukrėsti į paruoštą formą ir šaldyti 4 6 val.
P. S. nedaug darbo, o rezultatas super... Turėjau 3 indelius Mūsų švelniosios varškės ir 200 ml grietinėlės, bet viskas gavosi OK
šiaip tai Cheesecake yra tradicinis amerikietiškas desertas be kurio neapsieina jokios šventės. Pats skaniausias desertas... mmm...
Pagrindinis ingridientas yra "cream cheese", tipo tepamas sūris, bet tikras cheesecake turi būt daromas iš Philadelphia tepamo sūrio, jo yra Maximoj pirkt, bet kaina ohoho. Aš dariau tėvam pernai šį piragaitį, tai jis gerokai virš 30 litų atsiėjo.
O šiaip gi pasigooglink ir viskas. Parašyk, jei kokio ingridiento nesuprasi, ten jų mandrų būna, išversiu.
Pagrindinis ingridientas yra "cream cheese", tipo tepamas sūris, bet tikras cheesecake turi būt daromas iš Philadelphia tepamo sūrio, jo yra Maximoj pirkt, bet kaina ohoho. Aš dariau tėvam pernai šį piragaitį, tai jis gerokai virš 30 litų atsiėjo.
O šiaip gi pasigooglink ir viskas. Parašyk, jei kokio ingridiento nesuprasi, ten jų mandrų būna, išversiu.
QUOTE(mamaLina @ 2007 02 09, 18:42)
Pagrindinis ingridientas yra "cream cheese", tipo tepamas sūris, bet tikras cheesecake turi būt daromas iš Philadelphia tepamo sūrio, jo yra Maximoj pirkt, bet kaina ohoho.
Pas mus tas Philadelfia ne tiek daug kainuoja O ir siaip yra pirkti dar pigesniu ivairiu jo pakaitalu...
Ir kai ieskojau dabar receptu neverciau tu visu su philadelfia, nezinojau, kad LT jo yra...
Kaip nudziuginot, kad LT yra Philadelphia surio pirkt....as tai ji labai megstu su skrudinta duona pusryciams gal ir ne i tema cia , bet norejau pasakyti aciu uz gera naujiena!!!
Nu jo tie cheesecake'ai tai kazkoks 8 pasaulio stebuklas bet kiek koloriju, pavalgysit savaite ir net nepajausit kaip atsiras 2 ar 3 papildomi kilogramai
Taip, kad bukim labai atsargios
Taip, kad bukim labai atsargios
imetu savo megstamiausia adaptuota recepteli (dedu maziau cukraus nei amerikonai prate )
cheesecake'as
200g trapiu sausainiu (krekeriu, digestive, butterkekse, ivairiai jie vadinasi)
75g sviesto
600-700g Philadelphia cream cheese
vanilinio cukraus (8-20g)
3 kiausiniai
200-300g riebios grietines (creme fraiche)
100ml cukraus (balto)
sausainius smulkiai sutrupinti,sviesta ishlydyti, viska sumaishyti, supilti i skarda (geriausia atsegama apvali, 24cm), gerai prispaust prie dugno ir padaryt kokio 1,5cm aukscio krashteli.
Philadelphia cream suri ishmaishyti su cukrumi, imaishyti kiaushinius po viena, pabaigoj sudeti grietine ir ismaishyti. Viska pilti ant trupiniu ir kepti 180C orkaitej apie valanda. Atshaldyti. Stengtis nesuryt viso ishkart
svarbu:
as naudoju butterkekse,- vokishkus saldzius trapius krekerius, jei naudotumet nesaldzius krekerius, pagal originalu recepta i trupinius dar dedama cukraus (iki 2 saukstu).
Suris,kiausiniai ir grietine turi buti kambario temperaturos priesh sumaishant. Juos maishyti geriausia shaukshtu (mediniu),o jei mikseriu, tai paciu leciausiu rezimu ir stengtis nesumusht sviesto. Apskritai maishyt kuo maziau, tik tiek, kad susimakaluotu viskas.
orkaite turi buti ikaitinta ishanksto.
kepant galima virshu pridengt folija,- nepagels ir neatsiras tamsiu pusleliu.
tamsioj (nonstik) formoj kepa ilgiau, nei blizgancioj.
baigt kept reikia tada, kai centras dar minkshtas kaip zhele. Apskritai ji geriau 'nedakept', nei perkept.
nelyst i orkaite pirmas 30-40 kepimo minuciu.
ishkepus palikt pusvalandziui-valandai pravertoj orkaitej.
kepti zhemesnej orkaites lentynelej.
kai atves, shaldyt shaldytuve bent kokias 4 valandas, o geriausia bent per nakti.
va tiek ...skanaus!
P.S. net jei nekreipsit demesio i visus 'svarbius' punktus,- pyragas vistiek bus nepaprastai skanus O jei kreipsit, tai dar bus ir grazhus
dar pamirshau paminet, kad labai neblogai kepti mini cheesecakeu's keksiuku formelese (tik nerantuotose, geriausia tose silikoninese tiesiog duobutese). Tik kepimo laika teks sutrumpinti
cheesecake'as
200g trapiu sausainiu (krekeriu, digestive, butterkekse, ivairiai jie vadinasi)
75g sviesto
600-700g Philadelphia cream cheese
vanilinio cukraus (8-20g)
3 kiausiniai
200-300g riebios grietines (creme fraiche)
100ml cukraus (balto)
sausainius smulkiai sutrupinti,sviesta ishlydyti, viska sumaishyti, supilti i skarda (geriausia atsegama apvali, 24cm), gerai prispaust prie dugno ir padaryt kokio 1,5cm aukscio krashteli.
Philadelphia cream suri ishmaishyti su cukrumi, imaishyti kiaushinius po viena, pabaigoj sudeti grietine ir ismaishyti. Viska pilti ant trupiniu ir kepti 180C orkaitej apie valanda. Atshaldyti. Stengtis nesuryt viso ishkart
svarbu:
as naudoju butterkekse,- vokishkus saldzius trapius krekerius, jei naudotumet nesaldzius krekerius, pagal originalu recepta i trupinius dar dedama cukraus (iki 2 saukstu).
Suris,kiausiniai ir grietine turi buti kambario temperaturos priesh sumaishant. Juos maishyti geriausia shaukshtu (mediniu),o jei mikseriu, tai paciu leciausiu rezimu ir stengtis nesumusht sviesto. Apskritai maishyt kuo maziau, tik tiek, kad susimakaluotu viskas.
orkaite turi buti ikaitinta ishanksto.
kepant galima virshu pridengt folija,- nepagels ir neatsiras tamsiu pusleliu.
tamsioj (nonstik) formoj kepa ilgiau, nei blizgancioj.
baigt kept reikia tada, kai centras dar minkshtas kaip zhele. Apskritai ji geriau 'nedakept', nei perkept.
nelyst i orkaite pirmas 30-40 kepimo minuciu.
ishkepus palikt pusvalandziui-valandai pravertoj orkaitej.
kepti zhemesnej orkaites lentynelej.
kai atves, shaldyt shaldytuve bent kokias 4 valandas, o geriausia bent per nakti.
va tiek ...skanaus!
P.S. net jei nekreipsit demesio i visus 'svarbius' punktus,- pyragas vistiek bus nepaprastai skanus O jei kreipsit, tai dar bus ir grazhus
dar pamirshau paminet, kad labai neblogai kepti mini cheesecakeu's keksiuku formelese (tik nerantuotose, geriausia tose silikoninese tiesiog duobutese). Tik kepimo laika teks sutrumpinti
QUOTE(uups @ 2007 04 05, 12:50)
uups, aciu
tik man dar cia noretusi kokios uogienes ikomponuot.. kad butu pvz strawberry cheesecake tik nesugalvoju kur ja cia det
QUOTE(garbane @ 2007 04 05, 20:03)
uups, aciu
tik man dar cia noretusi kokios uogienes ikomponuot.. kad butu pvz strawberry cheesecake tik nesugalvoju kur ja cia det
tik man dar cia noretusi kokios uogienes ikomponuot.. kad butu pvz strawberry cheesecake tik nesugalvoju kur ja cia det
As tai nelabai megstu su priedais
Amerikieciai paprastai deda uogu idara ant virshaus (darydavau kartais, bet paprastuoju budu,- ish skardines tiesiai ant torto )
arba daryk 'marble',-puse mases sukresk ant sausainiu, tada shaukshtais pametyk uogienes (arba shaldytu, sumaltu blenderiu ir pasaldintu uogu), ir i jos tarpus vel likusios mases ir tada 'prasieik' grazhiai peiliu, gal net koks rashtelis pavyks
dar vienas bet ziuriu kad cia su maskarpone....
Cream cheese may be substituted for mascarpone; the topping will be dense and tangy, instead of mellow and creamy. If using cream cheese, reduce baking time by 10 minutes.
Ingredients
Makes about 5 dozen
4 tablespoons unsalted butter, plus more for pan
3/4 cup all-purpose flour
3/4 teaspoon baking powder
1/4 teaspoon salt
6 ounces bittersweet chocolate, chopped
5 large eggs
2 large egg yolks
1 1/3 cups sugar
1 1/2 teaspoons pure vanilla extract
1 pound mascarpone cheese
Directions
Heat oven to 350 degrees. Butter a 9-by-13-inch baking pan, and line with parchment. Whisk together flour, baking powder, and salt, and set aside. In the top of a barely simmering double boiler, melt together chocolate and butter. Remove from heat.
In the bowl of an electric mixer fitted with the whisk attachment, beat together 3 eggs and 1 cup sugar on high speed until thick and fluffy, about 5 minutes. On low speed, add reserved chocolate mixture and 1 teaspoon vanilla extract. When combined, add flour mixture. Stir until just combined. Spread mixture evenly into prepared pan. Set aside.
In the clean bowl of the electric mixer fitted with the paddle attachment, beat together mascarpone cheese, remaining eggs and yolks, remaining sugar, and remaining vanilla on medium speed, until smooth. Pour over chocolate mixture. Bake until cheese mixture is golden and set, about 35 minutes. Transfer to a wire rack to cool completely. Cut into about sixty 1-by-1 1/2-inch pieces.
Cream cheese may be substituted for mascarpone; the topping will be dense and tangy, instead of mellow and creamy. If using cream cheese, reduce baking time by 10 minutes.
Ingredients
Makes about 5 dozen
4 tablespoons unsalted butter, plus more for pan
3/4 cup all-purpose flour
3/4 teaspoon baking powder
1/4 teaspoon salt
6 ounces bittersweet chocolate, chopped
5 large eggs
2 large egg yolks
1 1/3 cups sugar
1 1/2 teaspoons pure vanilla extract
1 pound mascarpone cheese
Directions
Heat oven to 350 degrees. Butter a 9-by-13-inch baking pan, and line with parchment. Whisk together flour, baking powder, and salt, and set aside. In the top of a barely simmering double boiler, melt together chocolate and butter. Remove from heat.
In the bowl of an electric mixer fitted with the whisk attachment, beat together 3 eggs and 1 cup sugar on high speed until thick and fluffy, about 5 minutes. On low speed, add reserved chocolate mixture and 1 teaspoon vanilla extract. When combined, add flour mixture. Stir until just combined. Spread mixture evenly into prepared pan. Set aside.
In the clean bowl of the electric mixer fitted with the paddle attachment, beat together mascarpone cheese, remaining eggs and yolks, remaining sugar, and remaining vanilla on medium speed, until smooth. Pour over chocolate mixture. Bake until cheese mixture is golden and set, about 35 minutes. Transfer to a wire rack to cool completely. Cut into about sixty 1-by-1 1/2-inch pieces.
Pumpkin Cheesecake
Prep: 30 minutes Total: 8 hours To prevent the top from cracking, be careful not to overmix the batter, and do not open the oven door while the cake is baking or cooling inside the oven.
Note: To make the crumbs for the crust, pulse graham crackers in a food processor until finely ground. Or, if you prefer, substitute the same amount of packaged graham-cracker crumbs.
Ingredients
Serves 12
FOR THE CRUST
1 1/4 cups graham-cracker crumbs (from 10 whole crackers)
1/4 cup sugar
4 tablespoons unsalted butter, melted
FOR THE FILLING
4 packages (8 ounces each) bar cream cheese , very soft
1 1/4 cups sugar
3 tablespoons all-purpose flour
1 cup canned pumpkin puree
2 tablespoons pumpkin-pie spice
1 tablespoon vanilla extract
1/2 teaspoon salt
4 large eggs, room temperature
Directions
Preheat oven to 350 degrees, with rack in center. Assemble a 9-inch nonstick springform pan, with the raised side of the bottom part facing up.
Make the crust: In a medium bowl, mix cracker crumbs, sugar, and butter until moistened; press firmly into bottom of pan. Bake until golden around edges, 10 to 12 minutes.
Make the filling: With an electric mixer, beat cream cheese and sugar on low speed until smooth; mix in flour (do not overmix). Add pumpkin puree, pie spice, vanilla, and salt; mix just until smooth. Add eggs one at a time, mixing until each is incorporated before adding the next.
Place springform pan on a rimmed baking sheet. Pour filling into springform, and gently smooth top. Transfer to oven; reduce oven heat to 300 degrees. Bake 45 minutes. Turn off oven; let cheesecake stay in oven 2 hours more (without opening).
Remove from oven; cool completely. Cover with plastic wrap; refrigerate until firm, at least 4 hours. Unmold before serving.
Prep: 30 minutes Total: 8 hours To prevent the top from cracking, be careful not to overmix the batter, and do not open the oven door while the cake is baking or cooling inside the oven.
Note: To make the crumbs for the crust, pulse graham crackers in a food processor until finely ground. Or, if you prefer, substitute the same amount of packaged graham-cracker crumbs.
Ingredients
Serves 12
FOR THE CRUST
1 1/4 cups graham-cracker crumbs (from 10 whole crackers)
1/4 cup sugar
4 tablespoons unsalted butter, melted
FOR THE FILLING
4 packages (8 ounces each) bar cream cheese , very soft
1 1/4 cups sugar
3 tablespoons all-purpose flour
1 cup canned pumpkin puree
2 tablespoons pumpkin-pie spice
1 tablespoon vanilla extract
1/2 teaspoon salt
4 large eggs, room temperature
Directions
Preheat oven to 350 degrees, with rack in center. Assemble a 9-inch nonstick springform pan, with the raised side of the bottom part facing up.
Make the crust: In a medium bowl, mix cracker crumbs, sugar, and butter until moistened; press firmly into bottom of pan. Bake until golden around edges, 10 to 12 minutes.
Make the filling: With an electric mixer, beat cream cheese and sugar on low speed until smooth; mix in flour (do not overmix). Add pumpkin puree, pie spice, vanilla, and salt; mix just until smooth. Add eggs one at a time, mixing until each is incorporated before adding the next.
Place springform pan on a rimmed baking sheet. Pour filling into springform, and gently smooth top. Transfer to oven; reduce oven heat to 300 degrees. Bake 45 minutes. Turn off oven; let cheesecake stay in oven 2 hours more (without opening).
Remove from oven; cool completely. Cover with plastic wrap; refrigerate until firm, at least 4 hours. Unmold before serving.