QUOTE(Eneira7 @ 2010 08 14, 22:42)
Mano žiniomis galioja
Labai idomu but suzinot konkretu pavyzdi
Mano pazistama buvo baigus su socialiniu darbu susijusias studijas LT univiere ..
Darbo pagal specialybe ji negavo ..
Taciau kaip alternatyva jai buvo pasiulyta ju univiere pabaigti tas pacias studijas, tik magistra (nes pas ja buvo bakalauro laipsnis) .. Bet, kai priartejo prie reikalo, t.y. uzpilde paraiska del stojimo i socialiniu studiju magistra, vel buvo svarstymai ilgiausi .. Lyginama, tariamasi, galvojama
Ir pagaliau siaip ne taip gautas atsakykas: i magistro sudijas priimta, taciau kadangi ji uzsieniete, tai reikejo dar kruva tu anglu egzaminu ir testu (FETAC ir t.t.) issilaikyt
Zodziu, ne taip paprasta viskas kaip atrodo .. Bet kol kas tik si viena pavyzdi zinau .. Nes daugumos liet. diplomai taip ir dulka stalciuose
Papildyta:
QUOTE(S@lsa @ 2010 08 14, 22:38)
As tik pavyzdi daviau, tikrai netaikydama jums asmeniskai. Gaila, kad turint aukstaji universitetini issilavinima igyta Lietuvoje negali juo pasinaudoti. Bet cia jau Airijos problema, jeigu jau gyditoju nereik (kas labai stebetina zinant ju begalini stygiu visam pasaulyje), tai ka kalbet apie kitas specialybes. Bet kokiu atveju nesirinkciau sios salies, kur turedama aukstaji issilavinima turiu dirbti darba, kuriam jo nereik. Ne tam as mokausi, kaupiu zinias, gadinu nervus ir sveikata.
Siaip ar taip tema cia apie tuos kurie nieko nebaige isvaziuoja, o grize nebeturi, ka daryti.
Tikrai ir man pikta, kai sitokie profesionalus medikai, kaip lietuviai, yra neisileidziami i Airijos med. sistema
Paciu medicina yra labai zemo lygio del ju neprofesionalumo bei med. sistemos spragu
Gydytoju truksta, taciau jie kazkodel i LT ziuri dar atsargiai.. Gal viskas pasikeis po truputi .. Juk kiek mes cia toj ES dar, tik 6 m. palyginti, visai naujokai esam.. O konkreciai airiai yra konservatyvus be galo, i kitataucius ziurintys itariai ir su nepasitikejimu
Tik man keista, kodel pas juos pilna pakistanieciu ligoninese
Nebent jie tuos mokslus pabaige Airijoj ar UK ..
Taip tema apie tai
Bet net nematau problemos sitame,
juk studijuoti galima grizus .. Mano kurse studijavo ir mano mamos metu moterys .. Taip kad mokytis, siekti issilavinimo niekada ne per velu ..
O emigracija prideda tik pliusu - pinigeliu susitaupai mokslams, akirati prapleti ir t.t.
Papildyta:
O jei jau taip atsakant konkreciai i temos klausima: ka daryt po uzsienio grizus i LT - mokytis
Ir nematau problemos jokios cia ...
Va, kita problema izvelgiu emigracijoj: ka daryt grizus i LT tiems, kurie pabaige mokslus isvaziavo ir nedirbo pagal specialybe ..
Juk netenkama kvalifikacijos berods po 3-5 metu