Cia kaip suprantu klausia apie tuos kurie nebaige nieko isvaziuoja i uzsieni dirbti, na tai kaip ir daugelis sako patys kalti, pazystu daug tokiu kurie 16m isvare i UK dirbo visokiausius juodus darbus, pinigu ten netaupe, nes nevaziavo su tikslu uzsidirbt mokslam, namui ir t.t. grizo cia ir sedi nieko nedarydami. O tie kas isvaziavo ir dirba pagal specialybe tai saunuoliai, as taip pat nezadu likti sitoj saly be jokiu perspektyvu, kurioje nematau nei VIENO gero dalyko del kurio vertetu cia likti. O tie kurie dirbo juodadarbiais ir galvojo, savo pinigus investavo, manau neprapuls ir grize cia, tik gaila, kad tokiu mazuma
QUOTE(Mugniuke @ 2009 10 06, 21:53)
Zinoma, jei bakalauras teologijos, menotyros ar dar kokio antrarusio dalyko
Tokios antrarūšės specialybės žmogų laiko ir išlaiko. Neverta net kalbėti, nes, matyt, esate iš tų, kuriems humanitarinis mokslas yra pseudomokslas. Linkiu susivokti.
Ir rašyt net nemokat.
QUOTE(Mugniuke @ 2009 10 06, 20:53)
Tiesa, nes kol vieni sieke mokslo ir isitvirtino darbovietese, jie pinigelius kale. Dabar vieni darbo vaisius skina, o kiti verkia. Negaila man ju, nes patys kalti. O protingas zmogus su aukstuoju, jei tik nores, visad tures darbo ir tik nejuokinkit visos cia manes, kad dabar neimanoma darbo rast, kad bakalaurai darbo birzoj sedi. Zinoma, jei bakalauras teologijos, menotyros ar dar kokio antrarusio dalyko tai tada aisku, kad neturi darbo, bet velgi- pats kaltas, niekas neverte tokios specialybes pasirinkt.
Nu po šimts pypkių! Koks keistas jūsų požiūris. Nenoriu įžeisti, bet vat tokie žmonės mano manymu yra labai užrietę nosį, o viduje tuščia. Jei jau teigiate, kad tai antrarūšiai dalykai, tokiu atveju paaiškinkite tokį dalyką: kodėl žmogus, baigęs mano manymu pagal jus pirmarūšius mokslus - teisės magistrą su pagyrimu - yra priverstas eiti į darbo biržą? Juk jo diplomas ne antrarūšis, o ir tokius mokslus tikrai ne kiekvienas gali baigti. Naivi jūs labai, jei manote, kad norint gauti gerą darbą pakanka baigti ale prestižinę specialybę ir turėti noro. Vien to nepakanka, dar ir ekonominė/socialinė situacija šalyje turi būti tam palanki, o ir tokie žmonės, kaip jūs turi keisti savo požiūrį, suvokti humaniškumą, gerbti kiekvieno žmogaus išsilavinimą ir nors kiek susivokti ne tik materialiuose, bet ir dvasiniuose dalykuose. Sėkmės jums su tokiu požiūriu, su kuriuo, mano manymu, toli nenueisit.
hm jei žmogus išvažiavo prieš kokius 5 metus į užsienį, nes nerado vietos Lietuvoje, kodėl dabar ta vieta turėjo atsirasti? Aš per tuos metus baigiau KTU, įgijau Energetiko bakalaurą, tuo pačiu metu dirbau už 1000lt, be atostogų, lygiai taip pat nepasistačiau namo ir santaupų neturiu, beje gražiausi metai prabėgo zubrinant...o draugai grįžo iš užsienio, taukšt butą trijų kambarių Kaune nusipirko. Manau jie protingai elgėsi tiek išvažiuodami su tikslu, tiek grįždami, pabaigs jie tuos mokslus...
QUOTE(matrioska80 @ 2010 08 09, 14:34)
hm jei žmogus išvažiavo prieš kokius 5 metus į užsienį, nes nerado vietos Lietuvoje, kodėl dabar ta vieta turėjo atsirasti? Aš per tuos metus baigiau KTU, įgijau Energetiko bakalaurą, tuo pačiu metu dirbau už 1000lt, be atostogų, lygiai taip pat nepasistačiau namo ir santaupų neturiu, beje gražiausi metai prabėgo zubrinant...o draugai grįžo iš užsienio, taukšt butą trijų kambarių Kaune nusipirko. Manau jie protingai elgėsi tiek išvažiuodami su tikslu, tiek grįždami, pabaigs jie tuos mokslus...
Naiviai paklausiu bet ar žmogaus turtas yra tik stora piniginė?
QUOTE(mylimuke @ 2010 08 09, 16:28)
Naiviai paklausiu bet ar žmogaus turtas yra tik stora piniginė?
pabendraukit su tais isvaziavusiais ir suprasite, kad TAIP. Velgi isimciu yra, bet intelektu sie zmones neziba. Patikekit manim as manau tie mokslai kuriuos igijote per tuos metus geriau, nei butas. Sakote zubrinote geriausius metus? O jie slave gatves, dirbo statybose, vale viebucius ir etc. savo geriausiais jaunystes metais.
QUOTE(S@lsa @ 2010 08 09, 21:08)
pabendraukit su tais isvaziavusiais ir suprasite, kad TAIP. Velgi isimciu yra, bet intelektu sie zmones neziba. Patikekit manim as manau tie mokslai kuriuos igijote per tuos metus geriau, nei butas. Sakote zubrinote geriausius metus? O jie slave gatves, dirbo statybose, vale viebucius ir etc. savo geriausiais jaunystes metais.
Su šituo sutinku pilnai Man šimtą kartų geriau mokytis ir gyventi taupiau, negu kad išgirstu, kaip pažįstami skina braškes, laksto tarp staliukų, vargsta statybose, šluosto seniams užpakalius
Turim draugų pora, jau kokie 5 metai nuolatos buna kartu užsienyje, susilaukė ten vaikelio, į LT grįžinėja 2 kart i metus. Prieš išvažiuodami rimtų mokslu nebaigė, dirbo įvairius darbus. Dabar jų mastymo kartais nesuprantu, mergina kalba, kad liks užsienyje kol vaikui reiks eiti į mokykla. Vyriškis, kad reiktu ten nuosava busta įsigyti. Nors šiaip LT turi namus (likę tėvų) ir kas kart grįžę juos remontuojasi. Supranta puikiai, kad dabar LT nelabai turėtų ką veikti. O prie geresnio gyvenimo jau priprato. Vis lygina grįžę, kaip ten ir čia viskas. Kalbino mane kartu važiuoti, tačiau aš turiu šeima ir busta LT, baigiau mokslus ir stengiuosi kaip įmanydama kabintis į tokį gyvenimą kokį mums duoda. Daug draugų išvažiavo geresnio gyvenimo ieškoti, nesmerkiu jų, bet ir nepavydžiu jei plaudami indus uždirba daugiau, nei LT dirbdamas rimtą darbą. Vis dar tikiu, kad ir LT galyma gyventi
QUOTE(mylimuke @ 2010 08 09, 22:32)
Su šituo sutinku pilnai Man šimtą kartų geriau mokytis ir gyventi taupiau, negu kad išgirstu, kaip pažįstami skina braškes, laksto tarp staliukų, vargsta statybose, šluosto seniams užpakalius
Betgi IR LIETUVOJE žmonės vargsta statybose, šluosto užpakalius, laksto tarp staliukų ir pan... Kuo skiriasi to darymas Lietuvoje ir Anglijoje??? Ar apskritai manote, kad vieni darbai verti didesnes pagarbos už kitus?
Keista man tokia netolerancija šiuolaikinėj visuomenėj...
Manau, kad svarbu, jog žmonės apskritai dirba ir sąžiningai užsidirba, o lakstymas aplink staliukus tas pats LT, UK ar Vokietijoj... Kiekvieną darbą reikia gerbti. Manau, nei vienam nebūtų malonu sėdėti restorane, kuriame niekas prie staliuko nepribėgtų...
QUOTE(S@lsa @ 2010 08 09, 21:08)
intelektu sie zmones neziba.
Drąsiai pasakyta... Ir atleiskit, bet nemanau, kad toks suabsoliutinimas irgi intelektu žiba... Emigravusi labai didelė lietuvių dalis, ir emigrantai tėra mūsų tautos atspindys - tautos tokios, kokia ji yra... kad ir kaip nesinorėtų kartais to pripažinti. O iš tikro Lietuvoje lietuviai lygiai tokie patys Tad neabsoliutinkim geriau, nes daug visokių žmonių yra tiek užsienyje, tiek Lietuvoje. Ir protingi žmonės nėra išimtys
QUOTE(Optima... @ 2010 08 13, 02:49)
Betgi IR LIETUVOJE žmonės vargsta statybose, šluosto užpakalius, laksto tarp staliukų ir pan... Kuo skiriasi to darymas Lietuvoje ir Anglijoje??? Ar apskritai manote, kad vieni darbai verti didesnes pagarbos už kitus?
Manau, kad svarbu, jog žmonės apskritai dirba ir sąžiningai užsidirba, o lakstymas aplink staliukus tas pats LT, UK ar Vokietijoj... Kiekvieną darbą reikia gerbti. Manau, nei vienam nebūtų malonu sėdėti restorane, kuriame niekas prie staliuko nepribėgtų...
Visi darbai geri, kai reikia pinigų, bet, atvirai sakau, aš tikrai nenorėčiau šluostyt užpakalio būdama su aukštuoju išsilavinimu. O kuo skiriasi? Ogi tuo, kad procentaliai emigrantų kur kas didesnė dalis dirba nekvalifikuotą, "purviną" darbą, nereikalaujantį jokio išsilavinimo, negu likę Lietuvoj. Nesakau, kad visi tokie, tikrai yra ir dirbančių pagal išsilavinimą, ir nemažai pasiekusių, bet tokių nedaug, tarp pažįstamų vienetai, kai tuo tarpu "braškių skinti" ar "sienų dažyti" išvyksta visi masiškai.