Net uzmirsau,kur pasakot baigiau Aha.......tai pristatem visi savo dzipu komandas ir vaziavom toliau - i miesta pavadinimu...o tu velniau....pamirsau kaip vadinas Man rodos, KAIRUANAS, nes zemelapyj sita miesta pasizymejau Na bet ne esme Tai vat tame miestelyj ivyko pirmosios musu derybos su pardavejais!!!!! Dabar kai pagalvoju tai...man rodos vis delto arabai mus apgavo kaip paskutinius liurbius Buvo taip, kad atvaziavom i ta miesteli ir apziurejom tokia "Tunisieciu Meka" nuo kilimu parduotuves stogo...o tada uz tai,kad nuo stogo galejom apzvelgt panorama, turejom atkentet kilimu reklama bet buvo idomu - papasakojo apie kilimu gaminima ir taip toliau...na ir zinoma verte pirkt Bet nepirkom
Po tos apzvalgos nuo stogo, nuejom i parduotuve suvenyru. Be kainu Ten pamatem labai grazu antpirsti - galvojom mociutei padovanosim, lauktuviu parvesim,kadangi ji siuveja dirba... Klausiam, kiek gi tas antpirstis kainuoja. Sako,sitas melynas 5 dinarai O mes kaip tik to melyno ir norejom bet poto tas pardavejas: O raudonas pigesnis - kaip jum,tai 4 dinarai.... Imkit raudona, jis labai grazus O MES MELYNO NORIM Tai,sako, 5 dinarai melynas. Ir taskas. Nu taip, uz antpirsti 11 litu O tas arabas rekia: Handmade, handmade, pokupajte, pokupajte Nou,sakom, nieko nebus - 2 dinarus duosim Pardavejas jau isvis vos ne iki asaru: Kaip jus galit taip nuvertint mano ranku darba Gerai, parduosiu sita uz 4 dinarus Ir busiu labai isizeides Mes sakom: Tu cia savo liudno snukucio nerodyk, zinom mes ta tavo Handmade 2 dinarai ir taskas
Papildyta:
Tai tas arabas nuejo tipo pasitart su draugu Del vargso antpirscio sitiek deretis ir gincytis kad uz 4 lt parduotu Ateina tas pardavejas su draugu, tipo jie pasitare ir nusprende, kad 3 dinarai ir Bislema (viso gero). Nu,galvojam, gal rimtai jis tiek vertas gal rimtai handmade o ir grazus, tai sumokejom mes tuos vargsus 3 dinarus uz antpirsti...tegu sau turi tuos pinigur arabai apgavikai Uzbegsiu ivykiams uz akiu - kai gryzom is ekskursijos ir nuejom i medina, toki pati antpirsti Fixed Price (fiksuotu kainu) parduotuvej radom uz maziau nei dinara Taip kad vat, vienintelis kartas, kaip mus siaip taip siektiek isdure Poto jau apdairesni ir gudresni buvom, bet apie tai veliau....
Papildyta:
Vos spejom nupirkt "nusidereta" suvenyra mociutei, kai gide jau pasauke atgal i autobusa,kadangi jau turim vaziuot, nes kitos grupes jau seniai savo viesbuciuose (musu gide siektiek panuolaidziavo mums ir ryte ilgiau pamiegojom bei visose lankytinose vietose ilgiau badziojomes,nes vairuotojas neskubejo ir leido gryzt kada norim ) tai gryzom namo (i viesbuti ) tiesiai ant vakarienes - astunta vakare. Pilni ispudziu, pilni nuotrauku bei suvenyru begom vakarieniaut, maudytis ir miegot ANTRA EKSKURSIJOS DIENA BAIGESI, TUO PACIU BAIGESI IR KETVIRTOJI ATOSTOGU TUNISE DIENA
Papildyta:
Tai tas arabas nuejo tipo pasitart su draugu Del vargso antpirscio sitiek deretis ir gincytis kad uz 4 lt parduotu Ateina tas pardavejas su draugu, tipo jie pasitare ir nusprende, kad 3 dinarai ir Bislema (viso gero). Nu,galvojam, gal rimtai jis tiek vertas gal rimtai handmade o ir grazus, tai sumokejom mes tuos vargsus 3 dinarus uz antpirsti...tegu sau turi tuos pinigur arabai apgavikai Uzbegsiu ivykiams uz akiu - kai gryzom is ekskursijos ir nuejom i medina, toki pati antpirsti Fixed Price (fiksuotu kainu) parduotuvej radom uz maziau nei dinara Taip kad vat, vienintelis kartas, kaip mus siaip taip siektiek isdure Poto jau apdairesni ir gudresni buvom, bet apie tai veliau....
Papildyta:
Vos spejom nupirkt "nusidereta" suvenyra mociutei, kai gide jau pasauke atgal i autobusa,kadangi jau turim vaziuot, nes kitos grupes jau seniai savo viesbuciuose (musu gide siektiek panuolaidziavo mums ir ryte ilgiau pamiegojom bei visose lankytinose vietose ilgiau badziojomes,nes vairuotojas neskubejo ir leido gryzt kada norim ) tai gryzom namo (i viesbuti ) tiesiai ant vakarienes - astunta vakare. Pilni ispudziu, pilni nuotrauku bei suvenyru begom vakarieniaut, maudytis ir miegot ANTRA EKSKURSIJOS DIENA BAIGESI, TUO PACIU BAIGESI IR KETVIRTOJI ATOSTOGU TUNISE DIENA
mums teko daug derėtis ten, tai greit atidirbom tokią "techniką" su vyru. Iš pradžių svarbiausia neparodyti itin didelio susidomėjimo tuo daiktu, kad tau mirtinai jo reikia, nors ir labai rūpi, po to kai prasideda derybos, skeli kainą dar daugiau nei per pusę, net žymiai daugiau (tik tai negalioja smulkmenoms ir niekučiams, kurie ir taip kainuoja labai nedaug). Po ilgų derybų aš apsisukdavau pasakius vyrui, kad žinai, man jau atsibodo ir aš to daikto nebenoriu - ir šiaušiu sau pro duris. O vyras stovi prie arabo, rankom skėsčioja maždaug "ak tos moterys! pačios nežino ko nori" ir eina man iš paskos atsisveikinęs. Tada arabas būtinai atsiveja mus į lauką ir atiduoda man tą prekę už tą kainą su kuria iš pradžių nesutiko nė už ką ar dar mažesnę. Pvz. už dailų kilimuką iš pradžių prašė mūsų pinigais 600 lt. po ilgų derybų ir spektaklių su išėjimu iš parduotuvės nusipirkom jį už 60 lt. net neabejoju, kad vis tiek galėjom permokėti, bet palyginus us 600 lt. 60 lt jau atrodė juokinga
QUOTE(ingutei @ 2007 02 14, 10:44)
o dabar klausimas Ajuni. Papasakokit apie ta derybu cinkeli. kaip ten su tais arabais ir visias kitais reikia deretis?
Buciau dekinga
Buciau dekinga
Pritariu Aurėjai, tokius spektaklius ir mes rengdavom O ką daryti, negi brangiai mokėsi, o be to, patys arabai nevertina žmonių, kurie nesidera... Taip kad apsišarvuokit kantrybe, žiūrėkit į tai kaip į linksmą spektaklį ir neimkit į galvą, kai arabai šaukiasi alacho, graudina istorijom apie savo vaikus, kurie būtinai liks be vakarienės, jei nenupirksi šito puikaus nepakartojamo puodelio-pakabučio-kilimo-kvepalų-aliejaus už jo siūlomą puikią kainą Beje, kartais rodydavom atvirkštinį spektaklį - griežtas vyras žygiuoja pro duris su pinigine, o vargšė žmonelė taip nori nusipirkti kokį žiedelį Rezultatas tas pats - paslaugus pardavėjas vejasi iš paskos, ir kaina dar žemėja...
Jeigu eina derėtis vienos merginos, be "griežtų" vyrų, galima ir dar kitokią taktiką naudoti Žodžiu, žiūrėkit kaip į vietinę atrakciją Sėkmės..
O mes sakydavome, kad jau vakar panasu daikta pirkom ir tipo paklausem kainos tik del smalsumo Jie is karto klausdavo uz kiek o mes tada kaina nerealiai maza pasakydavom tada jie uz panasia kaina irgi siulydavo isigyti dar viena toki daikta ......
Kaip jau merginos sake, svarbu neparodyti, kad tau to daikto labai reikia ir jis tave labai domina
Beja, man tai patikdavo tie ju spektakliai iki soties prisijuokdavome
Kaip jau merginos sake, svarbu neparodyti, kad tau to daikto labai reikia ir jis tave labai domina
Beja, man tai patikdavo tie ju spektakliai iki soties prisijuokdavome
Marhaba!!! Kif al-ahal? Kif al-saha? Ana min Lituania. Aunni. O, stupido turisto Manau supratot,ka as cia pasakiau Nesupratot? Knieti suzinot? Tai vat, isverciu: Labas!!! Kaip reikalai? Kaip sveikata? As is Lietuvos. Padekite man Ooo...prakeikti turistai NU CIA BISKY NE I TEMA, bet butent taip prasidejo Penktoji diena - per anksti atsikeliau (kai dar pusryciu nebuvo), tai sugalvojau pasimokyt Tunisieciu kalbos Jus galvokit ka norit, bet is ipratimo ryte atsikeliau ir atsidengiau uzuolaida paziuret koks oras Pasirodo, kaip ir visada, sviecia saule ir ne debeselio danguj...zydram zydram danguj
Recepsionistas tapo nebepakenciamas Taigi, siandien sprukom pro duris i lauka net neatsigrezdami atgal Myliu Tunisa. Myliu todel,kad atidarius viesbucio duris i isore dvelktelejo tokio neapsakomo karscio banga, saule taip svilstelejo man galva, kad akyse zvaigzdutes pasirode Bet taip buvo tik pirmas 5 minutes - po to supratom, kad visgi ne Lietuvoj ir juo labiau ne Palangoj esam
Taip,paskutines 3 poilsio Tunise dienas skyrem vaiksciojimui po miesta bei "baldelinimui" pliaze - kitu ekskursiju imti nesinorejo, kadangi beveik viska aplankem Saharos keliones metu Ir net nezinau,ka jum dabar is sios dienos papasakot,nes mes tik gulinejom pliaze, maudemes,vel gulinejom ir vel maudemes Kaip sakant, diena be veiksmo buvo Aaaaaaaa!!! Prisiminiau gi - visa kelione nesiojau savo megstamiausia kepuraite su diiideliu kanapes zenklu priekyje Gal ir nelabai tinka tai rasyt SuperMamoj, bet ten del sios kepures buvau toks populiarus tarp turistu ir vietiniu Visi tik sveikinasi,rekia - Marihuana boy, -My friend, -You are the best, -I have marihuana too Vienu zodziu,liuna man nebuvo
O vat tai tau,vakarop supratom, kad po nesekmingu Suso senamiescio paiesku nuleisti ranku neverta Dar antra diena Suse, gave zemelapius (prisipazinsiu,uzmirsau jums apie tai papasakoti ) bandem ieskoti medinos - senamiescio, apjuosto siena. Paieskos buvo gana nesekmingos,kadangi visai ne i ta puse nugrybavom, o i kazkokius neaiskios prigimties neturistinius rajonus
Nu bet dabar tvirtai nusprendem eiti ir surasti Medina susiruosem,pasiemem fotoaparata ir patraukem laimes bandyt. Laime pas mus atejo, ir pamate Medinos siena, dziugavom iki isgriuvimo O medina jau uzsidarinejo, nes jiem matyt atejo laikas melstis na bet neesme...svarbu kad radom ...o tada tai prasidejo ....
O vat tai tau,vakarop supratom, kad po nesekmingu Suso senamiescio paiesku nuleisti ranku neverta Dar antra diena Suse, gave zemelapius (prisipazinsiu,uzmirsau jums apie tai papasakoti ) bandem ieskoti medinos - senamiescio, apjuosto siena. Paieskos buvo gana nesekmingos,kadangi visai ne i ta puse nugrybavom, o i kazkokius neaiskios prigimties neturistinius rajonus
Nu bet dabar tvirtai nusprendem eiti ir surasti Medina susiruosem,pasiemem fotoaparata ir patraukem laimes bandyt. Laime pas mus atejo, ir pamate Medinos siena, dziugavom iki isgriuvimo O medina jau uzsidarinejo, nes jiem matyt atejo laikas melstis na bet neesme...svarbu kad radom ...o tada tai prasidejo ....
Che che, cia kaip mexikietiskam seriale - pacioj kulminacijoj parasau, kad... TESINYS PO REKLAMOS
REKLAMA BAIGESI Pamatem dar dirbanti skvera ir nuejom pasidairyt... O ten...mus uzpuole 5 arabai.... Pripuole, ir kad siulo...kas apyranke,kas kaljana, kas prieskoniu, kas arbatos, o kas tetos Mobile Phone Numberio praso, nu siaubas Susigundziau kaljanu - toks grazus, matosi, kad tikras (tunisieciai megsta netikrus pardavinet, tiesiog dekorecijas, ir tai labai lengva atskirt - pagrindinej kaljano dalyj tiesiog nera kur slangeles ikist "Gudrus" tie arabai ). Klausiu,kiek kainuoja Sako, dziast fo ju, mai frend, onli 22 dinars (46 lt) NU, galvoju, ISPROTEJO VAIKINAS Nusprendziau pamegint pasideret, pasimokyt kaina numusinet,kad rytoj jau buciau bisky patyres Sakau, 8 dinarai. Ir nedaugiau Tas pardavejas kaip pradejo juoktis - tipo cia durna kaina sakau Visai nedurna, galvoju, uz vidutinio dydzio kaljana tikrai daugiau moket nesiruosiu
Na tai taip derejomes, derejomes ir kai jo galutine kaina buvo 11 dinaru, man atsibodo stovet ir isejom is tos jo sumautos parduotuveles O tas vejasi mane, sako - okei okei, 8 dinarai, mai frend... Bet as jau apsigalvojau ir nusprendziau kad siandien nepirksiu kaljano tai tas arabas taip ipyko Sako mokek 7 dinarus, bet bent jau pirk Nepirksiu PIRK!!!!!!!! Nepirksiu sakau Ir isejom atgal i viesbuti... Nusprendem, kad apsipirksim veliau O beeinant link viesbucio, uz musu kazkoks vyras pradejo lietuviskai rekti...
REKLAMA BAIGESI Pamatem dar dirbanti skvera ir nuejom pasidairyt... O ten...mus uzpuole 5 arabai.... Pripuole, ir kad siulo...kas apyranke,kas kaljana, kas prieskoniu, kas arbatos, o kas tetos Mobile Phone Numberio praso, nu siaubas Susigundziau kaljanu - toks grazus, matosi, kad tikras (tunisieciai megsta netikrus pardavinet, tiesiog dekorecijas, ir tai labai lengva atskirt - pagrindinej kaljano dalyj tiesiog nera kur slangeles ikist "Gudrus" tie arabai ). Klausiu,kiek kainuoja Sako, dziast fo ju, mai frend, onli 22 dinars (46 lt) NU, galvoju, ISPROTEJO VAIKINAS Nusprendziau pamegint pasideret, pasimokyt kaina numusinet,kad rytoj jau buciau bisky patyres Sakau, 8 dinarai. Ir nedaugiau Tas pardavejas kaip pradejo juoktis - tipo cia durna kaina sakau Visai nedurna, galvoju, uz vidutinio dydzio kaljana tikrai daugiau moket nesiruosiu
Na tai taip derejomes, derejomes ir kai jo galutine kaina buvo 11 dinaru, man atsibodo stovet ir isejom is tos jo sumautos parduotuveles O tas vejasi mane, sako - okei okei, 8 dinarai, mai frend... Bet as jau apsigalvojau ir nusprendziau kad siandien nepirksiu kaljano tai tas arabas taip ipyko Sako mokek 7 dinarus, bet bent jau pirk Nepirksiu PIRK!!!!!!!! Nepirksiu sakau Ir isejom atgal i viesbuti... Nusprendem, kad apsipirksim veliau O beeinant link viesbucio, uz musu kazkoks vyras pradejo lietuviskai rekti...
QUOTE(Mildute @ 2007 02 15, 13:21)
Bet man tai gaila, kad už 7 nepirkai kaljano tikrai apsimokėjo, nesigailėjai?
O mums gidas net patare nepirkti, nes Tunise jie buna kiauri
Vieni musiskiai nusipirkom, aisku pries tai negirdejo gido perspejimo nepirkti...... bande uzsitaisyti ta kaljana viesbutyje ir paaiskejo kad jis kiauras
Gali uz tuos kelis dinarus tik suvenyra isitaisyti, nuo kurio teks dulkes sluostyti.....
QUOTE(PAME @ 2007 02 15, 14:27)
o tai aciu Dievui... oi ne, tau! Tai kiek jau kartu buvai uzkures?
O mokytojai irgi zmones
O mokytojai irgi zmones
Apie kaljano uzkurimus ir visus kitus dalykus patylesim Bet galiu patikint,kad jis veikia ir dar kaip!