Labas rytas, mieloji Sahara. Rašau tau tiesiai iš viešbučio Touareg baseino gultų ir linkiu tau kuo geriausios kloties, kadangi išaušo ketvirtoji diena ir turime tave palikti šiandien pajudėsime toliau ir grįšime į savo kurortą, tačiau tavęs, mieloji ir karštoji SAHARA, aš nepamiršiu niekada - Štai tokias sapaliones parašiau ankstų rytą viešbutyje belaukdamas pusryčių susikaupė tieeeeek daug įspūdžių, kad rytą norėjau pradėti tik su arbatos puodeliu ir arbūzo skiltele. Taip ir atsitiko. Kiti sako, valgyk kiek telpa, juk nemokamai , juk į kaina tai jau įskaičiuota o aš nenoriu. Aš šiandien tiesiog nenoriu. Man juk atostogos......atostogos, kai nereikia grūstis maisto kiek telpa burnon.
Sugužėjom visi į jau pamiltąjį autobusą "Ribat tours" ir pajudėjome link Chott El Jerid druskų ežero. Per jį nutiestas kelias, tad nuostabiais jau išdžiūvusio ežero vaizdais grožėjomės gan ilgą laiką. Sustojom mini turistinėj "zabegalovkėj" - tualetai, paminklas, pora prekeivių ir kupranugarių Pasifotografavom, nusipirkom datulių ir pasisėmėm druskos, kuri , namo grįžus, pasirodė ružava ir labai smirda Štai jum padarysiu trumpą fotoreportažą iš "zabegalovkės"
Gražu, ania?
Tokių balų daug, ir jos pavojingos - galima prasmegt skradžiai druską
Štai ta skulptūra beje ją praeitą savaitę per laidą "Kaliaukim" rodė, tai taip juokinga pasidarė, nes skulptūra tai iš tualetinio popieriaus mano nuomone padaryta aš tokias mažytes anksčiau darydavau
Čia ir mano teta matos
Papildyta:
O čia tualetai vidury ežero ir dar tokie apipaišyti...... matot kas parašyta?
Tai vat, apžiūrėję ežerą vingiavom keliais keleliais į kitą miestelį, pavadinimu Tozeuras. Įmetu darkart žemėlapį, kad labiau gaudytumėtės
Ten susėdom į džipus (naujut naujutėlaičius ) ir pradėjom kelionę - Džip safarį, jė jė
Dar prieš susėdant į džipus gidė suskirstė į komandas po šešis žmones, kad visa komanda sėdėtų džipe. Tai gavom visai šaunius ir linksmus kolegas - dvi moteriškaites, išlėkusias Tunisan laimės ieškot bei vyrą su žmona, kuriai viskas nepatiko - atidarytas langas, oras, šiluma, vėjas, purvas ir t.t... o jos vyras tai gerų bajeriukų pavarė taip išgyrė mūsų vietinį džipo vairuotoją, kad jis iš to krūtumo parodė savo tačkos privalumus - išvažiavom į smėlynus ir nerealiai pasipurtėm tan ir pačiuožinėjom reikia gi gudraut kaip nors kad įspūdžių patirt pamažu slinkdamiesi priartėjom prie Šebikos oazės - nuostabios vietos, tikrai
Keli vaizdeliai:
Mūsų džipas ir jo sugebėjimai smėlio audroje
Šebikos oazė
KAI nėra kalnų, tai tinka ir turėklai
Na va, šiandienai foto pakaks, nes dar yra dauuuug ką pasakot LABANAKTIS.
Ten susėdom į džipus (naujut naujutėlaičius ) ir pradėjom kelionę - Džip safarį, jė jė
Dar prieš susėdant į džipus gidė suskirstė į komandas po šešis žmones, kad visa komanda sėdėtų džipe. Tai gavom visai šaunius ir linksmus kolegas - dvi moteriškaites, išlėkusias Tunisan laimės ieškot bei vyrą su žmona, kuriai viskas nepatiko - atidarytas langas, oras, šiluma, vėjas, purvas ir t.t... o jos vyras tai gerų bajeriukų pavarė taip išgyrė mūsų vietinį džipo vairuotoją, kad jis iš to krūtumo parodė savo tačkos privalumus - išvažiavom į smėlynus ir nerealiai pasipurtėm tan ir pačiuožinėjom reikia gi gudraut kaip nors kad įspūdžių patirt pamažu slinkdamiesi priartėjom prie Šebikos oazės - nuostabios vietos, tikrai
Keli vaizdeliai:
Mūsų džipas ir jo sugebėjimai smėlio audroje
Šebikos oazė
KAI nėra kalnų, tai tinka ir turėklai
Na va, šiandienai foto pakaks, nes dar yra dauuuug ką pasakot LABANAKTIS.
Tai vat tai vat tai vat.....vaiksciojom mes po ta oaze, saule plieke mus kaip skruzdes, raudoni buvom kaip krabai, nu bet vaizdai Ropojom tais kalnais kalneliais, zvalgemes aplinkui ir,sustoje prie tokio vandens telkinuko (nenaturalaus ), pasijutom lyg kazkokiam TV ZAIDIME , nes musu Gide Vita dave mums pirmaja uzduoti! Kiekvienai dzipo komandai reikia susigalvot savo prisistatyma "linksmai cia" -Galvoju - ekskursijoj uzduoti gavom Su tokiom mintim tesem kelione po oaze
Nuostabūs vaizdai lydėjo visą kelią leidžiantis iki palmių alėjos ir krioklių..
Vaikščiojom ten galvas pametę, šliaužiojom po nuostabius tarpekliukus ir gėrėjomės karšta vasaros diena Tuniso vidury kol........... nepriėjom atgal prie savo džipų ir važiavom į kitą oazę, ale nebeprisimenu aš jos pavadinimo Na nesvarbu. Vat ta antra oazė tai pasijaučiau lyg būdamas džiunglėse - driežai laisvai sau vaikščioja, barškuoles vietiniai pardavinėja, kaktuso vaisius duoda ragaut man nusišypsojo laimė ir gavau nemokamai kaktuso vaisių - nuo šios akimirkos supratau, kad arabai tik kurortuose šlykštūs, na o kaimuose labai svetingi ir vaišingi na, o apie oazę net pasakot nereikia - ji pati kalba už save vien savo vaizdais......
Papildyta:
Papildyta:
Per šitą tarpeklį eit pavojinga....nes visas jo kraštas bet kurią akimirką gali užgriūt ant turistų
Papildyta:
DAUG KUR MANO APRAŠYTOJI IR DAUG KUR PAMINĖTOJI VIETINĖ FAUNA Labai poto rėkė kad nufotografavom
Vaikščiojom ten galvas pametę, šliaužiojom po nuostabius tarpekliukus ir gėrėjomės karšta vasaros diena Tuniso vidury kol........... nepriėjom atgal prie savo džipų ir važiavom į kitą oazę, ale nebeprisimenu aš jos pavadinimo Na nesvarbu. Vat ta antra oazė tai pasijaučiau lyg būdamas džiunglėse - driežai laisvai sau vaikščioja, barškuoles vietiniai pardavinėja, kaktuso vaisius duoda ragaut man nusišypsojo laimė ir gavau nemokamai kaktuso vaisių - nuo šios akimirkos supratau, kad arabai tik kurortuose šlykštūs, na o kaimuose labai svetingi ir vaišingi na, o apie oazę net pasakot nereikia - ji pati kalba už save vien savo vaizdais......
Papildyta:
Papildyta:
Per šitą tarpeklį eit pavojinga....nes visas jo kraštas bet kurią akimirką gali užgriūt ant turistų
Papildyta:
DAUG KUR MANO APRAŠYTOJI IR DAUG KUR PAMINĖTOJI VIETINĖ FAUNA Labai poto rėkė kad nufotografavom
Pasigrožėjom mes tomis oazėmis, prisižiūrėjom nuostabių vaizdų, susėdom atgal į jau pamilt spėtus džipus ir patraukėm pietaut. Džipai savo darbą baigė kai atvykom į pietų vietą. Fainas vairuotojas buvo, palikom arbatpinigių pietūs labai skanūs buvo, ypač man po saldaus miego taip taip, šitokiam besipurtančiam po smėlynus ir po kalnus džipe sugebėjau užmigt kol miegojau, mūsų džipo grupė galvojo tą prisistatymą, kurį reiks pristatyt po pietų tyliu. Tyliu. Nieko nesiūlau. O poto (po galais ) mano teta pradėjo mane girt atseit aš cirko artistas esu ir fokusus rodau ir dar žongliruoju tai visa grupė pasitarė ir man miegant nusprendė, kad turėsiu pristatyt aš Pabundu, pasako jie man viską kad reiks man taip ir anaip padaryt, o aš tik mirkt mirkt ir nesigaudau, iš kur jie tai sužinojo pasirodo teta išplepėjo nu ką jau padarysi, teks suktis iš padėties be išeities Bet taip susinervinau Prie pietų stalo savo grupei pasakiau , kad jei nori iš manęs kažką išspaust, tai tegu atiduoda man savo desertus Ką gi jiem beliko daryt - atidavė nes su desertais aš triukus ir rodysiu (su obuoliais...žongliruosiu.... ). Dar bevalgant dvi kompanjonės moterys . ieškančios Tunise laimės, sukūrė dainą mūsų grupės prisistatymui Nebepamenu jau tiksliai dainos žodžių, bet atseit "Negerk saharoj drungno vandens, kupranugariu pavirsi , kelionėj matėm tą ir aną, aną ir tą"
Papildyta:
Užmiršau paminėt, kad visa mūsų grupė po kriokliu sulindo kelionės dulkes nuplaut
Papildyta:
PAPIETAVOM, ir nuvažiavom į tokią kavinukę arbaros su kedrais paragaut. Tada lauke padarėm tokį ratuką ir kiekviena grupė savo prisistatymą rodė. Kas šoko kas dainavo, kas atsisakė pasirodyt, kas anekdotus pasakojo, o mes tai jau pavarėm
Papildyta:
Padainavo tos dvi moteriškės ir pasakė, kad va savo grupėj turim tokį cirko artistą ir taip toliau ir panašiai Tai aš pažongliravau su tais obuoliukais vargšais, paplojo visi, baigėsi mūsų pasirodymas ir....atvažiavo policija prieina, klausia gidės, ar tipo aš čia pinigus iš turistų uždirbinėju ji sako ne, čia talentų šou, grupių prisistatymai, už tai pinigai nemokami po to nuėjom į kavinukę žiūrėt būgnininkų pasirodymo, o policininkas paskui sekiojo ir įkyriai akylai mane stebėjo jau išsigąst spėjau
Būgnininkai
Papildyta:
Užmiršau paminėt, kad visa mūsų grupė po kriokliu sulindo kelionės dulkes nuplaut
Papildyta:
PAPIETAVOM, ir nuvažiavom į tokią kavinukę arbaros su kedrais paragaut. Tada lauke padarėm tokį ratuką ir kiekviena grupė savo prisistatymą rodė. Kas šoko kas dainavo, kas atsisakė pasirodyt, kas anekdotus pasakojo, o mes tai jau pavarėm
Papildyta:
Padainavo tos dvi moteriškės ir pasakė, kad va savo grupėj turim tokį cirko artistą ir taip toliau ir panašiai Tai aš pažongliravau su tais obuoliukais vargšais, paplojo visi, baigėsi mūsų pasirodymas ir....atvažiavo policija prieina, klausia gidės, ar tipo aš čia pinigus iš turistų uždirbinėju ji sako ne, čia talentų šou, grupių prisistatymai, už tai pinigai nemokami po to nuėjom į kavinukę žiūrėt būgnininkų pasirodymo, o policininkas paskui sekiojo ir įkyriai akylai mane stebėjo jau išsigąst spėjau
Būgnininkai
QUOTE(Makalius @ 2007 02 11, 12:09)
nes musu Gide Vita dave mums pirmaja uzduoti! Kiekvienai dzipo komandai reikia susigalvot savo prisistatyma "linksmai cia" -Galvoju - ekskursijoj uzduoti gavom Su tokiom mintim tesem kelione po oaze
Buria kolektyva prasmes nepagaunu, veliau tie zmones issiskirsto ir bye bye...atsimenu viena kelione, kai gidas autobuse liepe kiekvienam prisistatyti, ateini i prieki, paimi mikrofona ir prisistatai...daugiau negu be rysio
Makaliau, turiu toki klausimeli, ar matei ten turistu/turisciu su mazais vaikais (2-3 metu)...ar tai ta salis kur galima maliukus veztis Gal visgi geriau rinktis kokia 'civilizuotesne'
O pasakojimas tavo labai idomus ir nuotraukos puikios
Papildyta:
As pakomentavau
QUOTE(Sig @ 2007 02 11, 18:53)
Makaliau, turiu toki klausimeli, ar matei ten turistu/turisciu su mazais vaikais (2-3 metu)...ar tai ta salis kur galima maliukus veztis Gal visgi geriau rinktis kokia 'civilizuotesne'
Žinok nemačiau matyt tokiems mažiukams sunku būtų karštį ištvert, tokią ilgą kelionę iškentėt manau čia šalis ne vaikams
Makaliau, atsiskaitau: skaitau susidomejusi Tunise buvau du kartus. Sig, viena karta is ju su triju metu vaiku. Manau, kad viskas priklauso nuo viesbucio. Labai svarbu maitinimas, higiena, pramogos. 2* gal ir nerizikuociau su mazu vaiku, nors kai buvau studente- pati drasiai.. Smagu ziurint i Makaliaus foto ir prisiminti savo keliones- kai kas visiskai nepasikeite. Netgi berberai turbut tie patys dykumoj sedi, arbatpinigiu praso
Beje, kai buvom antra karta, gide klause, ar visi atvaziavo pirma karta. Kai pasakiau, kad ne, tai nustebo- sako, Tunisas nera tokia salis i kuria sugriztama daug kartu..
Beje, kai buvom antra karta, gide klause, ar visi atvaziavo pirma karta. Kai pasakiau, kad ne, tai nustebo- sako, Tunisas nera tokia salis i kuria sugriztama daug kartu..
Matai,gal tavo mokytoja nori matyti rasinius pagal savo stiliu,o tu,manau ipini i teksta ir tokiu zodeliu,kuriais gal labiau populiaru kalbetis su draugai gatveje....Vat gal mokytoja nesupranta tuomet ir paraso tau 6...
Neisizeisk,cia tik mano nuomone.
O, Sig,su maziukais vaikuciais mes Egypte,Hurgadoj matem l.daug seimyneliu,mat gyvenome viesbutyje-5*,tai ten zmones vaziavo ilsetis ir po exkursijas nesitranke...Tiesiog ilsejosi teritorijoj,prie baseinu ir t.t.Kadangi teritorija l.didele,nespejome per 10 dienu visko isvaikscioti,ta padareme paskutini vakara-prabegom.Stengemes daugiai pamatyti,tai ir nardem, ir i dykuma varem su kvadrociklais, ir i salas plaukem, ir piramides aplankem, ir kruizu po Nila plaukiojom,nu vienzo,ko su maziuku vaikuciu nepadarysi.
Beja,mes ir siemet zadam rauti gal po velyku,kol maziui dar nesuejo 2metukai.Pasa jau padareme,belieka issirinkti viesbuti.
Imsime paskutine minute,arba spec. pasiulyma.Kaip ir Makalius
Neisizeisk,cia tik mano nuomone.
O, Sig,su maziukais vaikuciais mes Egypte,Hurgadoj matem l.daug seimyneliu,mat gyvenome viesbutyje-5*,tai ten zmones vaziavo ilsetis ir po exkursijas nesitranke...Tiesiog ilsejosi teritorijoj,prie baseinu ir t.t.Kadangi teritorija l.didele,nespejome per 10 dienu visko isvaikscioti,ta padareme paskutini vakara-prabegom.Stengemes daugiai pamatyti,tai ir nardem, ir i dykuma varem su kvadrociklais, ir i salas plaukem, ir piramides aplankem, ir kruizu po Nila plaukiojom,nu vienzo,ko su maziuku vaikuciu nepadarysi.
Beja,mes ir siemet zadam rauti gal po velyku,kol maziui dar nesuejo 2metukai.Pasa jau padareme,belieka issirinkti viesbuti.
Imsime paskutine minute,arba spec. pasiulyma.Kaip ir Makalius
Sveikos Nu deja deja,bet mokslai spaudzia sedziu matematikoj ir nuobodziauju Kelione 2 asmenim i vidutini viesbuti su visom islaidom atsieis jum apie 4000 litu bet galit laukt ir paskutines minute bei taip sutaupyt tukstanti litu,kaip kad mes darem
O vaiksciot visa diena po kalnus tikrai laaaaabai karsta,bet verta pamatyt, nes vaizdai dar ilgai dziugins aki
O vaiksciot visa diena po kalnus tikrai laaaaabai karsta,bet verta pamatyt, nes vaizdai dar ilgai dziugins aki