Įkraunama...
Įkraunama...

Karpos...

Man irgi vaikysteje viena atsirado, irgi pakrapstyt pabandziau. Tai kaip issisejo po visa kuna tai iki siol visu sunaikint nepavyksta sad.gif
Atsakyti
QUOTE (sunnyday @ 2004 06 16, 16:46)
o kaip ta ugniazole atrodo ir is kur jos gauti?  g.gif

kaip atrodo ugniažolė gali pažiūrėti čia

http://staff.science...fan/chelidm.htm

paveiksliuko niekaip nepavyko įdėt, sorry
o šitą 'gėlę' tikrai esi mačius, jų visur pilna
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gama: 16 birželio 2004 - 17:16
QUOTE (Bezdžionė @ 2004 06 09, 08:40)
Padeda ugniažolės sultys, tekančios iš nulaužtos šakelės. Iš pradžių karpa nedingta, kaip ir padidėja,  bet po mėnesio kito - dingsta, net žymės nelieka. Man tai atrodė nesąmonė, bet karpos dingo ir nuo rankų, ir nuo kojos pado. Ant pado gal 10 metų atsirasdavo vis naujos, dabar jau metai kaip švaru biggrin.gif

Ir aš tom žolytėm gydžiausi. Kai nepadėjo prideginimai azotu, nutariau paklausyti draugės patarimo ir padėjo. Beje, jos dar žydi, o nulaužus šakelę bėga geltonos sultys.
Atsakyti
Tos karpos ir atsiranda, ir isnyksta mistiskai. Esu pati turejus, net ir ant veido, degino pora kartu skystu azotu, bet ataugdavo. Isgelbejo tepami vaistai - nuo ju ir neskaudejo, ir isnyko negriztamai. Dar nuo karpu padeda burtai - mano mamai kaimyne nubure didziule karpa ant kojos su zirniais. O uosvis ruosesi eit pas gydytoja, kad sunaikintu karpa, ir vis sau mintyse dziaugesi: Po menesio tos bjaurios karpos nebebus! O kai reikejo eit pas gydytoja, karpos tikrai nebebuvo.
Kas nori atsikratyt karpu neperkant vaistu, patrinkit jas bulves ar kokios kitos darzoves gabaliuku. Po to ta gabaliuka reikia uzkasti, ir kai jis supus ar sudzius, nebeliks ir karpu.
Padeda ir ugniazole, tik svarbu tiket veiksmingumu smile.gif
Sekmes! smile.gif
Atsakyti
o šitą 'gėlę' tikrai esi mačius, jų visur pilna

O ji labiau miskuose megsta augt ar atviruose pievose. Kur man jos ieskot? g.gif
Atsakyti
As irgi toki mona parasysiu. Kas tikesit, kas ne, bet kadangi nieko nekainuoja, tai gal kuri ir pabandys.

Reikia paimti plona medvilnini siuliuka - tokio ilgio, kad butu galima uzristi keleta mazgu. Plonas tam, kad greiciau suputu. Tada kviestis karpuotaji (sorry...) ir tas karpas "nurisinet" - t.y. atidengus karpa ties ja (NE ANT JOS!) KAIRE ranka risti mazga NUO SAVES. Kadangi si recepta suznojau telefonu, tai negaliu vaizdziau papasakoti. Tiesiog pasitrniravau ir daugmaz, mano supratimu, "nurisau". Kai nurisat visas karpas, ta siula ismetat kur nors laukan, kur dregna - kad greiciau suputu. sakoma, kai jis supuna, karpos isnyksta.

Negaliu sakyt, kad isitikinau vaiksmingumu, nes nurisinejau, kai dukrytei karpos po truputi nykti savaime pradejo.

Atsakyti
Nuvedem sunu, kad nudegintu karpa nuo plastakos. Taciau netrukus, toje pat vietoje, ataugineja ne viena, o visas ju" krumas"...
Atsakyti
QUOTE (sunnyday @ 2004 06 17, 10:47)

O ji labiau miskuose megsta augt ar atviruose pievose. Kur man jos ieskot? g.gif

"Didžioji ugniažolė - nuodingas, vaistinis (turi alkalaidų, biologiškai aktyvių junginių, gleivių, karotino) augalas. Lietuvoje dažna, auga krūmuose, patvoriuose, šiušlynuose" (šaltinis - LT enciklopedija).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bezdžionė: 18 birželio 2004 - 08:34
Yra vienas būdas, kuris ir mano pažįstamom padėjo 100%, tiesa nelebai estetiškas, bet vis tik...
Tai va, kai prasideda mėnesines, reikia krauju patepti karpas, ir taip per visas mėnesines. Kai baigsis moteriškos dienos, baigsis ir karpų dienos! thumbup.gif
Nu, ar vyriškiams tai taikoma, tai tikrai nežinau. Man didžiulė karpa nudžiūvo ir nukrito po 3 dienų ir lig šiol neatauga.
Atsakyti
Kad tos karpos "magiskos" tai ir as isitikinau smile.gif
Vaikysteje turejau karpo ant delno-isdegino azotu ir isnyko.
Po to atsirado dvi ant pirsto-po gimdymo dingo, pries kelis metus vel atsirado sad.gif
Tai pries pora savaiciu ejau deginti, praejau du deginimus, dabar laukiu, kol "nukris" tongue.gif
Sake, reikia kad jos isdziutu, paskui gerai ismirkyti ir iskrapstyti, o tada vel pas gydytoja ateiti.
Dar patare nakciai apristi karpa "siulu"nuo banano zieves, o ryte karpa bus labai gerai ismirkus ir bus lengva ja nutraukti... Bandysiu... unsure.gif smile.gif
Atsakyti
As taip pat turejau tokia problema. Ant plastakos prie pirstu buvo tokia kruvele. Ko tik nedariau: siera kazkokia ir azotu degino, menesiniu krauja tepiau. Ir nieko! Po to mociute sake, kad senoveje taip dare: reikia atsikelti labai anksti ryte ir kai dar rasos laseliai ant lango yra, tai jais neziurint tepti tas karpas. irgi nepadejo. Liko tik vienas budas: pasigauti zioga ir kad jis nukastu. Na, o kadangi budami vaikai visas vasaras praleidome kaime, tai ten zogu milijonai! Ir ka jus galvojate?! Pagavo brolis zioga, prikiso ji prie tu karpu, jis savo burna kaip ciuptuvais ir iskando man jas. Neliko net rando!
Atsakyti
QUOTE (Linka @ 2004 06 18, 08:41)
Yra vienas būdas, kuris ir mano pažįstamom padėjo 100%, tiesa nelebai estetiškas, bet vis tik...
Tai va, kai prasideda mėnesines, reikia krauju patepti karpas, ir taip per visas mėnesines. Kai baigsis moteriškos dienos, baigsis ir karpų dienos! thumbup.gif
Nu, ar vyriškiams tai taikoma, tai tikrai nežinau. Man didžiulė karpa nudžiūvo ir nukrito po 3 dienų ir lig šiol neatauga.

bandziau. man neveiksminga buvo sad.gif
Atsakyti