Įkraunama...
Įkraunama...

Karpos...

Cilija, na nepasiseke Tau doh.gif O nepasake, kodel ta chemine rakcija tokia atsirado? Del per dazno tepimo, ar del to, kad karpos ant koju, ar dar del kokiu priezasciu?
Atsakyti
QUOTE(Kachiukai @ 2005 12 04, 23:59)
Mano reakcija blink.gif blink.gif blink.gif
Vige, nejau Tu tuo tiki? Kad menesiniu krauju isgydomos karpos, snargliais - votys, o ismatomis - spuogai??? Man tai didziausi absurdai. Juk menesiniu kraujas fiziologiskai niekuo nesiskiria nuo "iprasto".
Karpos gydomos salicilo, pieno rugstimis arba kolodijumi. O kurio is siu sudedamuju daliu turi Jusu kraujas? Atsakymas: nei vieno.
Viskas, kas gali padeti - Placebo - tikejimas tuo, kas bus. Ir jeigu taip sutapo, kad nevirusine karpa isnyko pati, galit suversti nuopelnus kraujui, bet as del to neimsiu zavetis situ mokslo neirodytu metodu  schmoll.gif

Na, menesiu kraujas skiriasi jau vien tuo, kad tai ne tik kraujas, bet pasisalina ir gimdos gleivines - taigi, gal ne pats kraujas cia detas, o kazkokios medziagos esancios glievese g.gif .
As pati nelabai tikiu tokiom ismonem, tik sakau, jog vaikysteje man mama taip ant koju karpas isgyde, o be to, ir ne viena mano drauge si metoda patvirtino - irgi issigyde. Galbut tai tik atsitiktinis sutapimas? Ka as zinau? Be to, manau daug reiksmes turi, ar gydai isisenejusias karpas, ar svieziai "uzgimusias".
Taigi, as visiskai netvirtinu, jog sis "metodas" 100 proc. veiksmingas, bet....liaudies ismintyje visada yra kazkiek tiesos, tegu kartais ir be logisku med. paaiskinimu (beje, gal jie ir yra, tik niekas nesigilino? g.gif )
Tik tiek tongue.gif

Be to, geriau jau nekaltais laidiskais metodais namie gydytis, negu kad su vaistais, kuriais kitas gydesi - juk negali buti tikras, jog tau tiks tas pats gydymas, kaip ir kitam. Sitaip sau ir sveikata gali susigadinti!
Atsakyti
na as irgi turiu ne kokios patirties su tom karpom.bet viskas buvau senai senai,vaikystej blush2.gif
zodziu mama ir mamos broliui vaikysteje irgi buvo isdygusi karpa ant nosies galiuko,man atsitiko tas pats blink.gif .bet ji gal pabuvo tik puse metu,ir atrodydavo,kai nenuvalytas snargliukas biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
dar turejau keleta karpiuku ant pirsto.bet kazkaip as jas nugydziau su tokiom sode augusiom zolem karpazolem atrodo vadinasi. 4u.gif
aciu dievui dabar viskas tvarkoj.

ka dar norejau pasakyti,bet cia ne apie karpas.gal pastebejot ant kuno kartais buna tokie mazi mazi vos pastebimi kuno spalvos kaip karpiukai,bet ten ne karpiukai bigsmile.gif nu zodziu gerai cia issireiskiau.tai zodziu bukit su jais atsargios,kiek girdejau juos galima uznesti ant veido,pavyzdziui jei turit ant krutines ar kaklo,tai valydamosios su ranksluosciu galit jas uzveisti ant veido. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Vige @ 2005 12 11, 13:18)
Na, menesiu kraujas skiriasi jau vien tuo, kad tai ne tik kraujas, bet pasisalina ir gimdos gleivines - taigi, gal ne pats kraujas cia detas, o kazkokios medziagos esancios glievese g.gif .
As pati nelabai tikiu tokiom ismonem, tik sakau, jog vaikysteje man mama taip ant koju karpas isgyde, o be to, ir ne viena mano drauge si metoda patvirtino - irgi issigyde. Galbut tai tik atsitiktinis sutapimas? Ka as zinau? Be to, manau daug reiksmes turi, ar gydai isisenejusias karpas, ar svieziai "uzgimusias".
Taigi, as visiskai netvirtinu, jog sis "metodas" 100 proc. veiksmingas, bet....liaudies ismintyje visada yra kazkiek tiesos, tegu kartais ir be logisku med. paaiskinimu (beje, gal jie ir yra, tik niekas nesigilino?  g.gif  )
Tik tiek tongue.gif

Be to, geriau jau nekaltais laidiskais metodais namie gydytis, negu kad su vaistais, kuriais kitas gydesi - juk negali buti tikras, jog tau tiks tas pats gydymas, kaip ir kitam. Sitaip sau ir sveikata gali susigadinti!

Būtent su menesiniu krauju išsinaikinau savas karpas.
Ir pusbroliui (gerai, kad nesužinojo) kalną karpų ant rankų. Jau 4 metai praėjo, neataugo nei viena. Sakyčiau 100 % "vaistas".
Pabandykit.
Atsakyti
aš irgi viską bandžiua, bet labaiusiai man padėjo vaistinėj nusipirktas tepalas, bet prieš tepan tuo būtinai būtinai reikia karpą pamirkyti karštame vandenyje, ir tikrai tuomet atsikratysite ja, o tie šaldymai azotu tikrai niekam nėra padėję.
Atsakyti
QUOTE(Reniss @ 2005 12 13, 16:27)
aš irgi viską bandžiua, bet labaiusiai man padėjo vaistinėj nusipirktas tepalas, bet prieš tepan tuo būtinai būtinai reikia karpą pamirkyti karštame vandenyje, ir tikrai tuomet atsikratysite ja, o tie šaldymai azotu tikrai niekam nėra padėję.

Aha, azotu kai nušaldė, tai iki šiol randai didžiausi. Gerai, kad ant alkūnės, o ne ant veido kur.
Atsakyti
QUOTE(Kachiukai @ 2005 12 09, 20:19)
Cilija, na nepasiseke Tau doh.gif O nepasake, kodel ta chemine rakcija tokia atsirado? Del per dazno tepimo, ar del to, kad karpos ant koju, ar dar del kokiu priezasciu?

Tau padejo Duofilm tepaliukas?? Irgi nusipirkau toki. Tai man nuo jo karpa (ant pado) pasidare tokia balta.. balta. Tai dabar galvoju ar taip turi buti g.gif Siaip tepiau jau savaite, tai kol kas tik maziau ja skaudet pradejo.
Atsakyti
QUOTE(TUSINA @ 2005 12 13, 13:57)
Būtent su menesiniu krauju išsinaikinau savas karpas.
Ir pusbroliui (gerai, kad nesužinojo)  kalną karpų ant rankų. Jau 4 metai praėjo, neataugo nei viena.  Sakyčiau 100 % "vaistas".
Pabandykit.

Nu va, stai ir dar vienas patvirtinimas bigsmile.gif Reikia ir man kazkaip prisiversti viena karta, nes vis "susimuliuoju", patingiu ir t.t. Ai, kai neskauda, kita karta tik menzems pasibaigus prisimenu, jog pamirsau doh.gif

Beje, kai man mazai mama "gyde" as irgi nezinojau kuo ji ten tepe - tik man uzaugus pasake lotuliukas.gif Pamenu tik, jog is vakaro atsiguliau miegoti, mama kazkuo patepe, o is ryto....karpos jau nebebuvo - neitiketina, kaip greitai tada sureagavo!
Atsakyti
QUOTE(Magdalena @ 2005 12 14, 15:50)
Tau padejo Duofilm tepaliukas?? Irgi nusipirkau toki. Tai man nuo jo karpa (ant pado) pasidare tokia balta.. balta. Tai dabar galvoju ar taip turi buti g.gif  Siaip tepiau jau savaite, tai kol kas tik maziau ja skaudet pradejo.

man kai ispjove ta pusle lyg buvo tu karpu zidiniai, bet daba kai apsitrauke nauja odele, lyg ir nebera. ir juk sakoma, jei issinaikini motinine, tai dingsta ir kitos. man taip ir buvo, viena karpa nebuvo susiliejusi su ta pusle, tai vakar cia pastebejau kad ji sprogo ir traukias, tai tikiuosi kad pranyks lotuliukas.gif o del to Duofilm geri jie vaistai, bet jau labai labai stiprus, jei netycia patepsi ant sveikos odos, o ne ant karpos, vat ja ir nudeginsi, taip itariu ir man buvo, nors tikrai kruopsciai tepiau ta tepala. man jos irgi buvo baltos, o paksui ir issipute. tai ziurek , kad nebutu paskui kaip man. sekmes smile.gif
Atsakyti
1.Su azotu nušaldytos karpos nė viena neataugo.
2.Kelias karpas naikino su elektra,išnyko,randų neliko.
3.Duofilm'as tikrai gerai padeda,tik reikia tepti būtent ant karpos ir saugot,kad nepatektų ant sveikos odos mirksiukas.gif

O tie karpiukai ant krūtinės ar kaklo irgi tos pačios kilmės,todėl galima naikinti su Duofilmu,tikrai pigiau nei su azotu mirksiukas.gif
Atsakyti
as neseniai pedikiura dariausi ir ant pedos pedikiurininke rado karpa..as jai sakiau kad tas karpas visokiais tepalais naikinau, bet dazniausiai nepadeda...o ji man sako-ar tikejai kad pades?atseit tik tada karpos isnyksta, jei tuo tikrai tiki.. g.gif
dabar kai pagalvoju, tai tikrai pirkdavau visokius tepalus, bet galvodavau, ai kam as tuos pinigu sleidziu, juk vis tiek nepades...reiks dabar truputi otimistiskiau tas karpas naikinti smile.gif
Atsakyti
Sveikos, daugoka nuo pradžių skaityt, tad jei kartosiuos, atleiskit.
Turiu problemą, tiksliau sesuo turi. Ant kaktos, įtariu, kad berakinėdama spuogiukus, įsitaisė neaiškų tvarinį. Atrodo nei tai karpa, nei tai egzema... g.gif Tepa visokiais tepalais, kokius tik vaistininkės rekomenduoja, ir jau senokai vargsta.
Gal galėtumėt parašyt kokį adresiuką KAune, kur būtų tikslinga kreiptis? Tiesa, ji pas mane bus trumpai, tad reiktų vietos, kur siuntimai nereikalingi.
Būsiu labai dėkinga už visus patarimus.
Ta dėmė ant kaktos šešiolikinei visą gyvenimą nuodija. Panašu, kad jai tai pasaulinio masto problema tongue.gif Juokas juokais, bet jau ieškom profesionalesnės pagalbos, nei galima gaut kaimo vaistinėj.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo a79: 21 gruodžio 2005 - 13:15