Įkraunama...
Įkraunama...

ka reikia žinot apie indaploves-2

QUOTE(irmaMO @ 2008 03 27, 08:43)
Indaplove naudoju dar visai neseniai gal apie menesi,plaunu indus kas antra diena,bet pas mane jau uzsidege druskos indikatoriaus lempute.Ar tai normalu?Vanduo vidutiniskai kietas.Vakar bandziau pripilti druskos,bet vos tik ipyliau pora saukstu jau is tos angos pradejo begti vanduo.Patarkit prasau ka daryti? 4u.gif

gal pirma karta mazai druskos ipylei? I tuscia indaplove telpa beveik pilna dezute druskos.O,kad vanduo bega-tai nieko tokio,svarbu druska pro virsu nelipa
Atsakyti
QUOTE(happy @ 2008 03 27, 09:48)
gal pirma karta mazai druskos ipylei? I tuscia indaplove telpa beveik pilna dezute druskos.O,kad vanduo bega-tai nieko tokio,svarbu druska pro virsu nelipa

Pirma karta pyliau,kaip buvo parasyta instrukcijoj.Supyliau tada beveik 1 kg.
Atsakyti
QUOTE(Giedriene @ 2008 03 26, 21:28)
Laba,

Reik patarimo  4u.gif
Vienu momentu jau buvau apsisprendus pirkt FControlVI,bet po kelių mėn vėl kitaip aš į ją pasižiūrėjau doh.gif Noriu,kad būtų viena trumpa programa plovimo doh.gif iki 60 min.Ar tokių išvis būna?Ką galėtumėt patart.Žiūriu iš AEG-Elektrolux,na gal dar Siemens serijos ax.gif

As turiu Elektroliux ESL kazkokia, tiksliai skaiciu nezinau blush2.gif Kiek minuciu tiksliai plauna, nezinau, bet tikrai yra trumpa EKO programa , gal per pusvalandi isplauna, dar yra trumpa programa tik su vandeniu, kur 3-4 l vandens sunaudoja, kai dienos begyje dedu indus, o plaunu tik nakti, tada per diena jie neisdziuna. Esu patenkinta thumbup.gif Dar yra l.taupi programa, kur plauna gal 3-4 h, bet sunaudoja maziausia kieki vandens ir elektros, cia nakciai l. tinkama programa thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(irmaMO @ 2008 03 27, 08:43)
Indaplove naudoju dar visai neseniai gal apie menesi,plaunu indus kas antra diena,bet pas mane jau uzsidege druskos indikatoriaus lempute.Ar tai normalu?Vanduo vidutiniskai kietas.Vakar bandziau pripilti druskos,bet vos tik ipyliau pora saukstu jau is tos angos pradejo begti vanduo.Patarkit prasau ka daryti? 4u.gif

Pilk druską toliau- kai druska baigiasi, toje angoje pribėga vandens 4u.gif Kai pili druską, ji išstumia vandenį, todėl viskas čia normalu 4u.gif Pilk tol, kol vanduo nebebėgs ir viršuje matysi druską 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes.Indaplove labai geras daiktas.Dabar as be jos sunkiai isivaizduoju savo buiti.Taupo vandeni, musu rankutes, laika.As daugiausia naudoju ne tabletes, o miltukus ir priedus.Pastebejau, kad taip geriau indus isplauna.Tabletes imetu tik tada, kai baigiasi milteliai, o as pamirstu ju nusipirkti.Nededu i indaplove keptuviu-jos palieka nemalonu indaploves kvapa.Nededu peiliu-jie atsimpa nuo aukstos temperaturos.Puodus dedu tik nelabai apsivelusius maisto likuciais, kitaip prastokai isplauna.Nededu indu su medinem rankenelem, joms irgi nepatinka karstis, ir mediniu lenteliu nededu.Pastebejau, kad aliuminiai irankiai(cesnako spaudiklis, mesos plaktukas)irgi nemegsta indaploves-juoduoja.Lekstes, kurios neturi zymos, kad tinka indaplovems,po kurio laiko tampa trapesnes, skilineja, nuduzta.Kas abejojat, ar pirkti-neabejokit, pirkit

Atsakyti
QUOTE(Crazy @ 2008 03 26, 08:46)
Labas 4u.gif Nelabai turiu laiko skaityti visą, tai iš karto paklausiu, gal kuri susidūrėtu su tokia problema: turim indaplovę Beko, atrodo, plauna gerai, tik va, visos taurės pabąla, ar ne taip sudedu, ar dar kas nors gali būti g.gif Pasidalinkit savo patirtim smile.gif

Šiaip pažiūrėkit instrukcijoj, turėtų būti tikrai galimas reguliavimas druskos paėmimo (arba gali vadintis vandens mikštinimo reguliavimas), jis kiek sudėtingesnis nei skalavimo skysčio - kur tiesiog pasukti rankenėlę užtenka.

QUOTE(Crazy @ 2008 03 26, 09:17)
Su draugės patarimu pas mane irgi padidintas iki maximumo mirksiukas.gif

Jei ant indų po plovimo atsiranda tokia kaip riebalų plėvelė - reiškia skalavimo skysčio per daug. Normaliomis sąlygomis tikrai ant max padalos nereikėtų laikyti.

QUOTE(Giedriene @ 2008 03 26, 21:28)
Laba,
Reik patarimo  4u.gif
Vienu momentu jau buvau apsisprendus pirkt FControlVI,bet po kelių mėn vėl kitaip aš į ją pasižiūrėjau doh.gif Noriu,kad būtų viena trumpa programa plovimo doh.gif iki 60 min.Ar tokių išvis būna?Ką galėtumėt patart.Žiūriu iš AEG-Elektrolux,na gal dar Siemens serijos ax.gif

Galite pažiūrėti Electrolux modelį ESL66010, kaina turi būti panaši kaip FCONTROLVI, bet šitas modelis turi trumpą programą 30 min.

QUOTE(irmaMO @ 2008 03 27, 09:43)

O koks nustatytas druskos sunaudojimo lygis? Paprastai geresnėse indaplovėse būna net 10 skirtingų lygių. Gal užstatytas per didelis, ir per greitai naudoja druską? Bet šiaip 1kg druskos per mėnesį gana normalus kiekis. Kita vertus, kas antrą dieną plaunant tikrai šiek tiek daugoka..
Atsakyti

O koks nustatytas druskos sunaudojimo lygis? Paprastai geresnėse indaplovėse būna net 10 skirtingų lygių. Gal užstatytas per didelis, ir per greitai naudoja druską? Bet šiaip 1kg druskos per mėnesį gana normalus kiekis. Kita vertus, kas antrą dieną plaunant tikrai šiek tiek daugoka..
[/quote]
Pas mane indaplove AEG F CONTROL VI.Druska nustatyta ant antro lygio(gamyklinis nustatymas).Nors pagal vandens kietuma pagal lentele ir turetu buti ant 2 nustatyta.
Atsakyti
Mano irgi Aeg F86070VI. Naudoju kasdien , jungiu naktimis(elektra pigesne), labai patogu atidejimo funkcija.Druskos sunaudoju kazkur po 1 kg menesiui.Perku dazniau rupesne Calgonit druska, o ne is TP(ji smulkesne, dazniau reikia pripildyt). Druskos lygis turetu but pastatytas ant didziausio, nes musuose labai kietas vandentiekio vanduo-as nepatingejau pasiskambint ir pasiteiraut vandens ukyje. Del baltu demiu, ko gero ir nuo stiklo priklauso.Mano viena stikline irgi pabalo, bet tik viena.Be to maziau apnasu plaunant miltukais, o ne tabletem, ta senokai pastebejau.
Del trumpesnes programos-nera prasmes trumpinti programa,automatine programa apie 2 val.temperatura pasiekia apie 70 laipsniu,puikiai isplauna ir mikrobams ragai. Yra ir viena programa 30 min skirta stiklui, kartais naudoju apysvariems indams, pries tai ijungiu nuskalavima-15 min., bet ji be dziovinimo, o slapi stiklai nudziuve lieka demeti nuo vandens laseliu.
Atsakyti
Sveikos.

Turiu AEG/Electrolux Favorit, gal kas turit tokią, nes truputį klausimų iškilo? blush2.gif
Atsakyti
dėl pabalusio stiklo galiu pasakyti tik tiek, kad pas mane geros Bohemijos taurės ne tik pabalo, bet jau ir pamėlo verysad.gif Ir jau nebenuplaunamai, nes pasikeitė stiklo struktūra. Aš taip galvoju, kad per daug užkaitinau, nes po kažkurio baliaus užmečiau intensyvią programą su 65 C, kai visada plaunu su 55. Tai daba reiks naujas taures pirkti. Manau, kad daugiau nei su 45 nebeplausiu.
Atsakyti
g.gif gera mintis, visai gali buti, kad stiklui (kai kuriam )netinka didesnis karstis, ji gi rekomenduoja plauti 30-45 laipsniu vandenyje...
Atsakyti
Ar naudodamos tabletes vis tiek pilate druskos? Nes visur apie tabletes raso, kad druska i jas ieina, nereikia nieko papildomai g.gif
Atsakyti