Įkraunama...
Įkraunama...

Kraujo, šlapimo tyrimų normos

QUOTE(diamond13 @ 2011 09 14, 22:42)
Butu idomu suzinoti kas kiek laiko mamos priduoda krauja ir slapima (lialiui nuo gimimo) neiskaitant del ligu?ar cia tik darome tyrimus kai vaikuciui kazkas negerai?
Apsvieskite! blush2.gif

kiek zinau,tai jei leliukas neserga,profilaktiskai kraujo ir slapimo tyrimas padaromas suejus puse metu. bet kiek zinau,ne visi pediatrai taip daro..
Atsakyti
Laba diena,

mielos mamos, parasykit, kur galima padiskutuoti apie vaiko kraujuka, hemoglobina, gelezies kieki kraujuhe ir t.t.? ar cia si temele? nenoriu terptis, nepasitikslinus,
aciukas 4u.gif
Atsakyti
4u.gif Manau galima ir čia
Atsakyti
QUOTE(samantila @ 2012 01 30, 11:15)
4u.gif Manau galima ir čia

4u.gif taip galim ir čia drinks_cheers.gif 4u.gif
Atsakyti

i 
ši tema apie kraujo, įskaitant ir hemoglobino, bei šlapimo tyrimų normas.

Tačiau jei norite diskuotuoti apie mažakraujystę, tuomet tam yra skirta kita tema, ten galite rasti naudingos informacijos skirtos vien šitai temai:

http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...9090&st=552
Atsakyti
Gal galite patarti, kur galima padaryti vaiko kraujo tyrima pirmadieni nebrangiai, bet kad is karto butu atsakymas. Taip pat ir CRB. Nes pas mus poliklinikoj pirmadieni nepadarys, o jei antradieni ir padarytu, tai atsakymas bus tik ketvirtadieni doh.gif . O vaikas jei vis dar iki pirmadienio karsciuos, tai noriu jau isiaiskinti tiksliai, ar ne bakterine infekcija pas ji.
Atsakyti
Sveiki, o gal kas žinot, kokia vitamino C norma turi būti 8 metų vaikui šlapime? aČIŪ 4u.gif
Atsakyti
Kas man gali paaiškinti ka reiskia bakterinė infekcija ir virusinė infekcija, kuo skiriasi ir ka reiskia zinoti. Man tik gydytojai kartoja kad tai tokia ar tokia infekcija, bet man tai nieko nesako ax.gif
Atsakyti
Gal galite pasakyti kaip taip gaili buti. Mano vaikai sirge 2 kartus, bet abu kartus su labai auksta temperatura. Padarius bendra kraujo tyrima ir CRB, rodikliai visada normoje. Niekada nerode nei ar tai bakterinis, nei kad virusinis susirgimas. Esu garantuota, kad abu kartus tai virusinis buvo ( pirmaji karta buvo tridiene karstine, o antraji tiesiog siaip virusas). Lyg ir tureciau dziaugtis, kad kraujas nesureaguoja, bet kai vaikui 40 temperatura ir kraujas geras, man panika dar didesne, nes nezinai net kas yra. Gydytoja pastaraji karta dave siuntima i ligonine, nes pati jau skesciojo rankomis visus tyrimus ( net ismatu ) padarius. Viskas puiko, o temperatura didele sad.gif
Atsakyti
Sveikos mamos, patarkit: treciadieni dukryte pradejo sloguoti, ketvirtadieni gyd net kraujo tyrimo nedare, biski tik paraudus gerkle. Vakar jau buvo 37.2, siandien 39. Nulekem pas gyd., kraujo tyrima padare, bet viskas vos ne norma, crb norma, tik biski nukrypimai eritrocitu ir leukocitu, bet karkalai abiejose pusese. Temp musasi, bet praejus vaistu poveikiui vel kyla. Kaip gali kraujas buti toks "geras", ar as cia panikuoju be reikalo, ar reikia kokiu sudetingesniu tyrimu reikalauti priezastim nustatyti?
Atsakyti
QUOTE(Zosyte17 @ 2015 11 28, 20:25)
Sveikos mamos, patarkit: treciadieni dukryte pradejo sloguoti, ketvirtadieni gyd net kraujo tyrimo nedare, biski tik paraudus gerkle. Vakar jau buvo 37.2, siandien 39. Nulekem pas gyd., kraujo tyrima padare, bet viskas vos ne norma, crb norma, tik biski nukrypimai eritrocitu ir leukocitu, bet karkalai abiejose pusese. Temp musasi, bet praejus vaistu poveikiui vel kyla. Kaip gali kraujas buti toks "geras", ar as cia panikuoju be reikalo, ar reikia kokiu sudetingesniu tyrimu reikalauti priezastim nustatyti?

na tai gal virusas ir tiek, gydymas simptomatinis. Jei prastės pirmadienį kartokit tyrimus.
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2015 11 28, 22:36)
na tai gal virusas ir tiek, gydymas simptomatinis. Jei prastės pirmadienį kartokit tyrimus.

Aciu.
Atsakyti