Įkraunama...
Įkraunama...

10mėn. vaikučio dienos meniu

QUOTE(ulyja @ 2009 11 11, 08:24)
jei jūs duodat nesveiką maistą vaikui tai moteros ir komentuoja,parašytumėt kad jūs valgot o ne vaikas,manot kam nors rūpėtų?
kitos beje čia pakankamai senai ir senai parašė ką vaikai valgo ir nemanau kad būtų įdomu jei aš kas savaitę tą patį rašyčiau.
o šiaip kiek pastebėjau sveikas maitinimo būdas ne madoj-dešrelės,šlapiankos,lašiakai ir tt vaikams iki metų duodama.

del lasiniu tai as pasigincyciau - kuo tai nesveika? Desreles suprantu - taip, nesveika, bet kuo lasiniai. Mes esam dave keleta kartu pas mociute paciulpt, vaikui patiko nerealiai, verke kai atemem. Plius senovej duodavo lasinukuos nuo laaaabai anksti, o tokiam vaikui manau tikrai nekenkia truputeli paciultpt.
Atsakyti
QUOTE(moshke123 @ 2009 11 11, 11:53)
del lasiniu tai as pasigincyciau - kuo tai nesveika? Desreles suprantu - taip, nesveika, bet kuo lasiniai. Mes esam dave keleta kartu pas mociute paciulpt, vaikui patiko nerealiai, verke kai atemem. Plius senovej duodavo lasinukuos nuo laaaabai anksti, o tokiam vaikui manau tikrai nekenkia truputeli paciultpt.

o kuom lašiniai naudingi tada?
vaikui aišku kad patinka,bo sūru,taip pat valgytų ir traškučius nes skonis ryškus.
o dėl senovės-anksčiau duodavo pačiulp ir cukrų i merliuką suvyniotą,tai gal ir dabar reikia duot?
Atsakyti
QUOTE(ulyja @ 2009 11 11, 13:29)
o kuom lašiniai naudingi tada?
vaikui aišku kad patinka,bo sūru,taip pat valgytų ir traškučius nes skonis ryškus.
o dėl senovės-anksčiau duodavo pačiulp ir cukrų i merliuką suvyniotą,tai gal ir dabar reikia duot?

cukru su duona, ne gryna biggrin.gif Bent jau is mociutes pasakojimu, tai duodavo, kad vaikas ramus butu, nes soskiu nebuvo, o moterims reikejo dirbt, dabar situacija kitokia mirksiukas.gif
Kuo naudingi tai nezinau blush2.gif O kuom kenkia, jei 1 kart ar porakart per menesi paciulps tu lasinuku, gi kas diena neduosi. Produktas be jokiu E, naturalus. Taip, suroka, duodant kasdien tai manau dar ir pakenktu ta drusta, bet 1 kart per menesi, tai kazi ka cia lemia. (mes kadangi namie tokiu dalyku nevalgom, tai pas mociute kaime bent paragaujam 4u.gif )
Atsakyti
QUOTE(moshke123 @ 2009 11 11, 12:49)
cukru su duona, ne gryna biggrin.gif Bent jau is mociutes pasakojimu, tai duodavo, kad vaikas ramus butu, nes soskiu nebuvo, o moterims reikejo dirbt, dabar situacija kitokia  mirksiukas.gif
Kuo naudingi tai nezinau  blush2.gif O kuom kenkia, jei 1 kart ar porakart per menesi paciulps tu lasinuku, gi kas diena neduosi. Produktas be jokiu E, naturalus. Taip, suroka, duodant kasdien tai manau dar ir pakenktu ta drusta, bet 1 kart per menesi, tai kazi ka cia lemia. (mes kadangi namie tokiu dalyku nevalgom, tai pas mociute kaime bent paragaujam  4u.gif )

man pasakojo apie merliuką su cukrumi biggrin.gif
man tai lašiakai iš tos serijos kur-anei naudos,anei blogumo(neskaitant druskos)-tai kam tada duot?geriau tada obuolį tegu griaužia.
Atsakyti
QUOTE(ulyja @ 2009 11 11, 13:59)
man pasakojo apie merliuką su cukrumi biggrin.gif
man tai lašiakai iš tos serijos kur-anei naudos,anei blogumo(neskaitant druskos)-tai kam tada duot?geriau tada obuolį tegu griaužia.

ir dar - duona tipo sukramtydavo, ipildavo cukraus ir duodavo vaikui blink.gif

Atsakyti
QUOTE(moshke123 @ 2009 11 11, 11:53)

as pirmajam irgi davinejau lasiniu ir jis labai juos mego...o va mazei daviau nelabai patiko tai ir nebeduodu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ulyja @ 2009 11 10, 08:53)
pasiskaitinėkit čia http://sveikasvaikas...?execution=e8s2
radau tik 5 dešreles kurios yra nekensmingos.jūs galvojate,kad nėra ko čia gilintis,kuom jūs maitinat vaiką?įdomiai..
todėl aš nevalgau visokių skaniųjų e prie vaiko,nes labai jau gailiai žiūri ir visko nori,tenka slėptis biggrin.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(mamabalta @ 2009 11 10, 18:41)
Kokia jūsų nuomonė apie putpelių kiaušinius? Vištos kiaušinio trynį ragavom, kaip ir nieko. Galvoju, gal putpelių sveikiau ir vertingiau būtų?

pritariu drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(buruliuke @ 2009 11 10, 19:51)
o kam tada duoti 2metu vaikui,jau tada galima,sveika... biggrin.gif tai ir toliau gali sekmingai valgyt naturalia mesyte ax.gif
Papildyta:

Butinai ziuriu ka vaikui duodu,ir perku kas geriausia. Toks jausmas,kad kitos tik is neturejimo ka veikt cia raso.Tik wou wou blink.gif  blink.gif  blink.gif Geriau gal pacios parasykit ka duodat savo vaikuciams.

mes patys jokių dešrelių nevalgom, tai ir vaikui , aišku, neduosim. nebent darželyje jau paragaus unsure.gif
o gaminu jai ataskirai, kai pačių patiekale būna padažo ar prieskonių, bet jei troškinu vištieną, verdu maltinukus, daržovių troškinius - jau ragauja mūsų maistą, su ryžiais, bulvytėmis, šaldytomis daržovėmis,taip pat sriubas ragauja, dribsnius verdu, žuvytę viriau - nepatiko, nevalgė
Atsakyti
QUOTE(mindaiva @ 2009 11 11, 17:51)

o gaminu jai ataskirai, kai pačių patiekale būna padažo ar prieskonių, bet jei troškinu vištieną, verdu maltinukus, daržovių troškinius - jau ragauja mūsų maistą, su ryžiais, bulvytėmis, šaldytomis daržovėmis,taip pat  sriubas ragauja, dribsnius verdu, žuvytę viriau - nepatiko, nevalgė

iš pradžių spjaudėsi,dabar suvalgo kelis kasniukus,po truputį įpratinsiu biggrin.gif tik kad jin man virta žiauriai smirda biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ulyja @ 2009 11 12, 08:01)
iš pradžių spjaudėsi,dabar suvalgo kelis kasniukus,po truputį įpratinsiu biggrin.gif tik kad jin man virta žiauriai smirda biggrin.gif

matyt ir jai smirda, nes nuo šaukštelio net nusisuka g.gif
Atsakyti
QUOTE(mindaiva @ 2009 11 12, 11:26)
matyt ir jai smirda, nes nuo šaukštelio net nusisuka  g.gif

man kažkaip neina to kvapo panaikinti,druskos prieskonių dar neduodu,gal orkaitej jin kitokio kvapo gautųsi?nu man virta tai tragiškai fuu...
Atsakyti
Siandien musu gimtadienis smile.gif todel atsikraustome i sita tema. Kai paskaiciau, tai ziuriu, kad labai daug visko duoda mamos tokiame amziuje. Pagalvojau, kad maniskei gal labai patiktu toks maistas kaip ir musu paciu, bet dar neduodu nieko kepinta, astraus, suraus, riebaus. Cia uzvire diskusija kodel blogai lasiniai. Tai lasiniai, kita riebi kiauliena, riebi paukstiena, greitine, riebus suris ir sviestas yra gyvuliniai riebalai. O gyvuliniai riebalai smarkiai apkrauna kepenis,tuomet apsinkeja virskinimas, todel maziems vaikams iki metu nerekomenduojama. Nors plika akim tikrai jokiu blogumu nepamatysite. Lygiai kaip ir druska, kuri apkrauna inkstus.

suaugusiems lasiniai didina cholesteroli, kas kelia infarkto ar insulto rizikai, bet vaikams tai neaktualu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzdeda: 15 lapkričio 2009 - 12:56
Mes irgi keliamės pas Jus 4u.gif
Atsakyti