Įkraunama...
Įkraunama...

10mėn. vaikučio dienos meniu

QUOTE(Ksesanko @ 2011 04 15, 22:35)
Man ir gydytoja patare ir as pati taip galvojau, kad reiketu is ryto duoti grudine kosyte.  As duodu is ryto avyzu kosyte su vaisiais (obuoliai, slyvos, kriauses), po to 12 val. darzoves su mesyte arba zuvimi. 15 val. valgome vaisine tyrele. 18.45 valgome vel grudu kose, bet pirktine kol kas. dazniausiai Milupos ryziu - kukuruzu. Ji pieniska ir mano dukrelei labai patinka. Atsigeremia ramuneliu, melisu, pipirmeciu arbateles, kuria pati darau. Siaip as ir nenoriu, kad dukrele gertu sultys, arba pirktines saldzias arbatas. Duodu atsigerti vandenuko arba pati pagaminu nesaldintos arbateles. Labai megsta kmynu - pankoliu - anyziu miksa. Anyziai duoda naturalu salduma. Juk jau tiek prirasyta, kad nepratinti vaiku prie saldziu arbatu. Paskui verksite temoje "sugede dantukai". Ypac tai aktualu toms, kurios maitina ne MP, o misinukais ir vaikas naktimis pradeda siurbti saldzias arbateles ar sultys. Beje, kai atsiranda dantukai, tai is buteliuko nakti visai nepatartina nieko duoti.

pradeti diena siek tiek 'stipriau' tikriausiai nepakenks ax.gif na pabandysiu, ziuresim kaip mazoji reaguos ax.gif
del atsigerimo- drinks_cheers.gif , as irgi jokiu pirktiniu sintetiniu milteliu neperkam ir negeriam schmoll.gif
Atsakyti
mes noriai geriam kefyra... ne kasdien, bet kartais .

o siqndien pavakariam as jau daviau duoniukas+kiausinio trynio puse+kefyro.

bigsmile.gif
Atsakyti
labas visoms,
aciu parasiusiai kad negalima kepeneliu doh.gif doh.gif as kazkur paskaiciau tai daviau kokius du kartus, labai jai saknu buvo unsure.gif unsure.gif dabar nebeduosiu schmoll.gif
musu meniu panasus kaip visu. tik turiu problema nu niekaip nesumastau ka paivairinimui duot pusryciams doh.gif
musu pusryciai:
jogurtas su bananu(arba)
grudeta varskyte(arba)
vienas bananas(arba)
tyrele
pietus: darzoviu kose su mesyte arba zuvimi
Vakariene: kose dazniausiai su bananu, jei grikiai tai truputi sviestuko idedu
tarpuose butinai uzkandziaujam duoniuku, kukuruzu, svoguniniu lazdeliu smile.gif
ryte, vakare ir apie 15val gauna MP. nakti jau nebeduodu, pfu pfu pfu miegot pradejo nebereikia kas valanda keltis merginai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sija8 @ 2011 04 08, 08:42)
Puodelį pienuko užsivirinu, kai užverda įpilu tiek pat kefyro. Sutraukus varškytę nukošiu per sėtuką. Laaabai skani varškytė gaunasi. O jei dar banano įdedu, ar jogurtuko, tai iš vis skanumėlis.... tongue.gif
Šį receptuką radau ,,Mažylio" žurnale.

QUOTE(garra @ 2011 04 11, 18:14)
drinks_cheers.gif o geras aš taip pat gaminu saviškiam, bet mane močiūtė pamokė. Nusiperku naminio pieno ir rūgpienio, super varškė maniškis net valgo negardinta niekuom.
Gerti duodu sulčių, ir Hipp arbateliu.
Mūsų meniu dabar toks:

Merginos, o tai varskytei koki pienuka ir kefyra/ rugpieni perkate? NEgi tinka paprastas is parduotuves?

Musu dienos meniu:
9 val grudu kosyte (avizu ar kt) paskui iskart uzgeriam MP, nes kitaip nemoka uzmigti, o po pusrytuku reikia mapiegoti;
~14-15 val darzoviene su mesyte;
~18-19val grudine kosyte (kitokia nei buvo ryte).
I tarpus valgom naturalu joguruka, sausainukus, dziuveselius, baronkytes, kartais tyreles, geriam vandenuka na ir MP (jo geriam daug doh.gif ). Kadangi dantuko dar nei vieno, tai kietuosius uzkandukus tik paciulpia, na siek tiek ir suvalgo, bet tikrai ne viska.
Beje, gal kas zino stebuklingu budu, kaip migdyti be MP? Bandem supti, vezime vezioti (vezime net lauke nemiega, verkia, zirzia, bet nemiega, reikia grizt namo, duot nors truputi MP ir tada luzta). Vieninelis variantas, tai masinoj uzmiega vaziuojant, na bet neveziosi kas vakara kad vaikas uzmigtu..
Buteliuku jokiu nepripazista, jai tinka tik krutis.Aisku, tuo dziaugiuos, bet buna situaciju, kai reikia kad uzmigtu be MP, o ji niekaip sad.gif
Atsakyti
QUOTE(xxevuxx @ 2011 04 30, 15:02)
Merginos, o tai varskytei koki pienuka ir kefyra/ rugpieni perkate? NEgi tinka paprastas is parduotuves?

Musu dienos meniu:
9 val grudu kosyte (avizu ar kt) paskui iskart uzgeriam MP, nes kitaip nemoka uzmigti, o po pusrytuku reikia mapiegoti;
~14-15 val darzoviene su mesyte;
~18-19val grudine kosyte (kitokia nei buvo ryte).
I tarpus valgom naturalu joguruka, sausainukus, dziuveselius, baronkytes, kartais tyreles, geriam vandenuka na ir MP (jo geriam daug  doh.gif  ). Kadangi dantuko dar nei vieno, tai kietuosius uzkandukus tik paciulpia, na siek tiek ir suvalgo, bet tikrai ne viska.
Beje, gal kas zino stebuklingu budu, kaip migdyti be MP? Bandem supti, vezime vezioti (vezime net lauke nemiega, verkia, zirzia, bet nemiega, reikia grizt namo, duot nors truputi MP ir tada luzta). Vieninelis variantas, tai masinoj uzmiega vaziuojant, na bet neveziosi kas vakara kad vaikas uzmigtu..
Buteliuku jokiu nepripazista, jai tinka tik krutis.Aisku, tuo dziaugiuos, bet buna situaciju, kai reikia kad uzmigtu be MP, o ji niekaip sad.gif

Aš pienuką naminį naudoju. Mano močiutė karvutę laiko, tad pirkti nereikia.
O maniškis nusprendė, kad nebevalgys grūdinių košių doh.gif Na niekaip nebeįsiūlau, žiaukčioja po pirmo šaukšto. Nesuprantu kas čia jam atsitiko g.gif Na dar tą užpilamą su mišinuku kartais įsiūlau daugiau nei porą šaukštų ax.gif Bet vien jomis tikrai nenoriu mažo maitint, duodu tik kraštutiniu atveju, kad alkanas neliktų. Daržovienes kerta neblogai. Šiaip tai norėtų valgyti viską ką valgom mes, bet bičas tik du dantis teturi, tad ... doh.gif
Norėjau paklausti - ar jūs naudojat grūdinėm košėm virti pilno grūdo kruopas, ar dribsnius (pvz.Nordic)?
Atsakyti
QUOTE(sija8 @ 2011 04 30, 16:13)
Aš pienuką naminį naudoju. Mano močiutė karvutę laiko, tad pirkti nereikia.
O maniškis nusprendė, kad nebevalgys grūdinių košių  doh.gif Na niekaip nebeįsiūlau, žiaukčioja po pirmo šaukšto. Nesuprantu kas čia jam atsitiko g.gif Na dar tą užpilamą su mišinuku kartais įsiūlau daugiau nei porą šaukštų  ax.gif Bet vien  jomis tikrai nenoriu mažo maitint, duodu tik kraštutiniu atveju, kad alkanas neliktų. Daržovienes kerta neblogai. Šiaip tai norėtų valgyti viską ką valgom mes, bet bičas tik du dantis teturi, tad ...  doh.gif
Norėjau paklausti - ar jūs naudojat grūdinėm košėm virti pilno grūdo kruopas, ar dribsnius (pvz.Nordic)?

As tai dazniausiai uzpilamas perku blush2.gif Kartais Nordic smile.gif
Atsakyti
sveikos, jungiames ir mes prie jusu 4u.gif
musu meniu:
6val misinys
10val grudu kose
14-15val darzoviene
18-19val kruopiene,
pries miega misinio.
maniskis uzkandziauja duoniukais, pavakariam jogurta jau pradejom, bannu, obuoliu, barankom ir kt. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Superburbule @ 2011 04 30, 14:47)
sveikos, jungiames ir mes prie jusu 4u.gif
musu meniu:
6val misinys
10val grudu kose
14-15val darzoviene
18-19val kruopiene,
pries miega misinio.
maniskis uzkandziauja duoniukais, pavakariam jogurta jau pradejom, bannu, obuoliu, barankom ir kt. smile.gif

atskirkit man kruopas nuo grudu blush2.gif
Atsakyti
O ka jus duodat pavakaryj? Maniskis koseliu vakare visai nevalgo, tik kazka skanaus kokia tyrele, jogurta... betgi to nepakanka?! unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(uogute @ 2011 04 30, 19:22)
O ka jus duodat pavakaryj? Maniskis koseliu vakare visai nevalgo, tik kazka skanaus kokia tyrele, jogurta... betgi to nepakanka?!  unsure.gif

Na mano apzoriuke tai valgo kosyte, bet pabandyk varskyte duoti su jogurtuku naturaliu (ar kefyru) sumaisyk, kad nebutu taip sausa ir sprangu. Mano panelyte labai megsta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(xxevuxx @ 2011 04 30, 19:08)
Na mano apzoriuke tai valgo kosyte, bet pabandyk varskyte duoti su jogurtuku naturaliu (ar kefyru) sumaisyk, kad nebutu taip sausa ir sprangu. Mano panelyte labai megsta  mirksiukas.gif

padariau isvada kad nuo pieno, varskyciu kefyru ir bananu mus siaubingai beria. egzema. vel isplito po visa pilvuka netgi uzausiukai ir galvyte doh.gif
Atsakyti
QUOTE(uogute @ 2011 05 01, 00:50)
padariau isvada kad nuo pieno, varskyciu kefyru ir bananu mus siaubingai beria. egzema. vel isplito po visa pilvuka netgi uzausiukai ir galvyte  doh.gif

O i kosyte bandet tarkuoti koki obuoliuka, ar uogyciu ideti, maniske is radziu kruopieniu nelabai valgydavo, tai tarkuodavau opbuoliuka, dabar valg ir vienas smile.gif
Atsakyti