QUOTE(smiler @ 2011 04 11, 18:55)
Nesikelia naktim darzoves su mesyte pavalges tik 13val? Maniskes meniu pagal valandas panasus, tik kad 13val valgo sumustini su kokiu suriu ar pastetu, o 17val valgo darzoviene su mesyte, bei 19.30 vel duodam darzoviene tik be mesytes arba kokios avizines koses isverdu, ir pries pat einant miegoti, jau gulint lovyteje dar misinuko siek tiek isgeria. Jei jinai gauna koses tik viena karta dienoje, tai nakti labai prabudineja. O kai ivedziau koses du kartus dienoj (kai kada ir tris kartus), tai man ji ismiega be prabudimu nakti. Beje, mano mazoji tai tikras valgiukas, tokia buvo nuo pat gimimo, bet ir be galo energinga, ramiai nei 10min nepasedes
Dietologai pataria vaikams duoti mesytes pirmoje dienos puseje. Bet jeigu Jusu vaikas jau sumustinius su pastetu valgo, tai tada gal ir priprates prie sunkesnio maisto. Siaip iki 3 m. vaikams nepatartina duoti kepenu. Manoji nevalgiuke darzoviene su mesyte 12 val. valgo, nes geriausias apetitas jai sia valanda. O jei parasyciau musu meniu, tai sakytumete, kad badauja vaikas
Papildyta:
QUOTE(*Ricco* @ 2011 04 12, 09:38)
Nepergyvenkit, mano kleckas turi 1.5 danties ir lygiai taip pat nuo bet kokio gumulėlio žiaugčioja. Visai nesuku dėl to galvos, ateis ir jam laikas
Kas dėl valgymo, tai mano vyras visai nevalgo kruopų, jokių avižių ir kitų skanių užpilamų košelių neųsiūlysi
O daržoves su mėsa labai mėgsta. Nesenai paradėjom ragauti žuvį. Dar valgo miau varškytes ir Bio jogurtą su mėlynėm
Noriu paklausti iš kur perkate lašišą? Aš kolkas daviau menkę iš turgaus, bet ten kaulų radau...
Skaičiau, kad kažkuri duodat svogūno, kokį jį dedat i maistą, virtą? Ir kie jo dedate?
O kaip dėl kepenėlių as kokių širdelių, ar galima duoti ar dar nelabai? Ačiū
Jau parasiau, kad iki 3 m. nepatariama duoti kepenys ar kitus subproduktus. Riebios zuvies irgi ne labai pataria gydytojai. Ypac lasisa. Visu pirma raudona, visu antra dirbtinai uzauginta su hormonais. O riebioje zuvyje labai greitai kaupiasi sunkieji metalai. paskui mamos pradeda aikciuoti, kad vaikams sunkieji metalai del skiepu atsiranda
Geriausia balta, neriebi zuvis menke, starkis. As i darzoviene su mesyte kai viriu idedu poru. Labai skaniai gaunasi. Paprastus svogunus manyciau del skonio galima irgi ideti. Bet man porai patinka
Papildyta:
QUOTE(smiler @ 2011 04 12, 11:12)
Maniske 10men svere 8400g. Juokiausi gydytojai, kad tiek kiek ji valgo ir jos svoris neatitinka vienas kito. Bet kad judrumas neispasakytas, matyt daug energijos reikia.
Maniske valgo viska, nes jau turi 6dantukus, tai pilnai kramto. Na, siandien pirma karta daviau pora sauksciuku paprasto pieno, ziuresiu kaip reaguos, nes bent jau nuo jogurtu ja beria. Kai kosytes balinu su pienuku, tai tada nieko, nebere. Zuvies tik file perku, kad nereiketu rankioti kauliuku. Svoguna ir duodu, bet kad kaip minejau, jinai valgo su mumis, atskirai maista as jai nebent vakarienei darau, kai verdu kokia kose (uzpilama retai valgom). O svoguna as pakepinu ir tiek. Kepeneliu pasteta duodu ant duonytes, labai skaniai valgo. Nors kazkur skaiciau, kad nerekomenduojama duoti kepeneliu. Nelabai ziuriu as tu rekomendaciju, nes kiekvienoj knygoj vis kitaip raso, gali isproteti beskaitydamas jas. Ziuriu pagal savo mazaja, ar reaguoja, kaip valgo ir t.t.
Na va, ryt mazajai jau 11men. Oj kaip greitai laikas bega...
Na aisku, ko cia i knygas ziureti ar gydytoju klausytis
As kuo puikiausiai zinau vaiku fiziologija ir tiksliai galiu pasakyti, kad kepto maisto, per daug riebaus ar turincio daug krakmolo, gliukozes vaikams iki 3 m. duoti negalima. Priezastis: silpna virskinimo sistema, neisiskiria pakankamai fermentu. Nors iki metuku reikejo neskubeti su keptu. O kepenu pazeidimo pozymiu ir nepastebesite, nes jie turi tokia savybe kaupti nuodus. Nesuprantu mamu, kurios skubina ivykius.