Įkraunama...
Įkraunama...

10mėn. vaikučio dienos meniu

QUOTE(egle77 @ 2011 04 07, 23:28)
Gal galetumei brukstelti kaip ta varskyte gamini pati  ax.gif

Aciu  4u.gif

Puodelį pienuko užsivirinu, kai užverda įpilu tiek pat kefyro. Sutraukus varškytę nukošiu per sėtuką. Laaabai skani varškytė gaunasi. O jei dar banano įdedu, ar jogurtuko, tai iš vis skanumėlis.... tongue.gif
Šį receptuką radau ,,Mažylio" žurnale.
Atsakyti
QUOTE(sija8 @ 2011 04 08, 07:42)
Puodelį pienuko užsivirinu, kai užverda įpilu tiek pat kefyro. Sutraukus varškytę nukošiu per sėtuką. Laaabai skani varškytė gaunasi. O jei dar banano įdedu, ar jogurtuko, tai iš vis skanumėlis.... tongue.gif
Šį receptuką radau ,,Mažylio" žurnale.

drinks_cheers.gif o geras aš taip pat gaminu saviškiam, bet mane močiūtė pamokė. Nusiperku naminio pieno ir rūgpienio, super varškė maniškis net valgo negardinta niekuom.
Gerti duodu sulčių, ir Hipp arbateliu.
Mūsų meniu dabar toks:

7 h- MP
9-10 h - varškė arba košė arba kiaušinis arba omletas
13 h - mėsytė su daržovėm
17 h - bananas arba jogurtas, vakare dar užkandžiaujam džiuveseliu, arba obuoliuku
20- 20.30 h- MP
Atsakyti
QUOTE(garra @ 2011 04 11, 18:14)
drinks_cheers.gif o geras aš taip pat gaminu saviškiam, bet mane močiūtė pamokė. Nusiperku naminio pieno ir rūgpienio, super varškė maniškis net valgo negardinta niekuom.
Mūsų meniu dabar toks:

7 h- MP
17 h - bananas arba jogurtas, vakare dar užkandžiaujam džiuveseliu, arba obuoliuku
20- 20.30 h- MP

Nesikelia naktim darzoves su mesyte pavalges tik 13val? Maniskes meniu pagal valandas panasus, tik kad 13val valgo sumustini su kokiu suriu ar pastetu, o 17val valgo darzoviene su mesyte, bei 19.30 vel duodam darzoviene tik be mesytes arba kokios avizines koses isverdu, ir pries pat einant miegoti, jau gulint lovyteje dar misinuko siek tiek isgeria. Jei jinai gauna koses tik viena karta dienoje, tai nakti labai prabudineja. O kai ivedziau koses du kartus dienoj (kai kada ir tris kartus), tai man ji ismiega be prabudimu nakti. Beje, mano mazoji tai tikras valgiukas, tokia buvo nuo pat gimimo, bet ir be galo energinga, ramiai nei 10min nepasedes biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(garra @ 2011 04 11, 18:14)
Mūsų meniu dabar toks:

7 h- MP
20- 20.30 h- MP

Na, mes irgi dažniau košes valgom.
Atsibunda pilietis 7 - 7,30 val. (kartais valgo mišinuko, kartais ne)
8 - 9 val. pieniška grūdų košė (dažniausiai pati verdu, bet jei labai triukšmauja alkanius mano, tai padarau užpilamą blush2.gif )
Po kokios valandikės užkandžiajam jogurtuku, varškyte ar vaisine tyrele)
13 val. daržovių košė su mėsa
Po valandikės koks džiuvėsėlis ar duoniukas
17 - 18 val. vėl grūdų košelė
Iki miegiuko vėl ką nors pakramsnojam lengvai.
20 - 20,30 val. Labanakt vaikučiai su 210 ml mišinio
2- 3 val. nakties mišinio pilnas butelys vėl doh.gif

Ir dar .... Prieš kiekvieną dienos miegelį nori nors po 120 ml. mišinio. Jei galėtų tik juo ir būtų gyvas doh.gif doh.gif doh.gif

Kaip atpratinti nuo naktinio valgymo gal kas kokį stebuklingą receptuką turit???? lotuliukas.gif Arbatėlės ir vandenukai nesiskaito mano bachūrui tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(sija8 @ 2011 04 11, 20:36)

Kaip atpratinti nuo naktinio valgymo gal kas kokį stebuklingą receptuką turit????  lotuliukas.gif Arbatėlės ir vandenukai nesiskaito mano bachūrui  tongue.gif

Gal pabandykit pusvalanduka pries miega dar koses duoti, o ir misinuka jau pries pat miega? Na, nezinau, as taip pabandziau, tai mazoji ismiega iki 06-07val neprabusdama. O va jei koses negauna pries miega, tai tada nakti prasosi dar valgyti. Misinuko pries pat miega isgeria visai mazai, koki 20-40ml.
Atsakyti
mergaites o kiek jusumaziai sveria? As kose vakare nuemiau nes visai nevalge tik veltui viriau, bet reiks po truputi bandyt duoti, nes istiesu neramiai miega. g.gif
Atsakyti
QUOTE(garra @ 2011 04 12, 09:17)
mergaites o kiek jusumaziai sveria? As kose vakare nuemiau nes visai nevalge tik veltui viriau, bet reiks po truputi bandyt duoti, nes istiesu neramiai miega.  g.gif

Maniškis prieš mėnesį svėrė 10 kg. Dabar nebuvom pas gyd., tad nežinau. O kokią košę vakarais duodat, gal užpilamą kur speciali prieš miegą?
Atsakyti
QUOTE(sija8 @ 2011 04 06, 14:30)
O maniškis turi tik pusė danties, tad, kad ir kaip jis norėtų to maisto nuo mūsų stalo, deja, neįkanda pilietis. doh.gif Šiaip duodu paragaut visko ko galima jo amžiui - rūgpienio, jogurtuko, varškyrės (ją gaminu pati). Tik va viską turiu blenderiuoti, nes kitaip žiaukčioja. Be galo sunku įsiūlyti kažko naujo, labai nenoriai priima naują skonį. Pvz., anksčiau mus labai bėrė, tad gėrėm mišinį Alergy Care, dabar jau galėtų gerti paprastą, bet.... Niekaip neįsiūlau - neskanu bičiukui.  schmoll.gif O geria mišinuką dažnai - prieš kiekvieną miegelį ir košytes dar užtaisau su juo. Na kaip reikia pripratint prie to naujo skonio? gal žinot kokių gudrybių, mamytės? doh.gif

Nepergyvenkit, mano kleckas turi 1.5 danties ir lygiai taip pat nuo bet kokio gumulėlio žiaugčioja. Visai nesuku dėl to galvos, ateis ir jam laikas 4u.gif
Kas dėl valgymo, tai mano vyras visai nevalgo kruopų, jokių avižių ir kitų skanių užpilamų košelių neųsiūlysi schmoll.gif O daržoves su mėsa labai mėgsta. Nesenai paradėjom ragauti žuvį. Dar valgo miau varškytes ir Bio jogurtą su mėlynėm wub.gif
Noriu paklausti iš kur perkate lašišą? Aš kolkas daviau menkę iš turgaus, bet ten kaulų radau... unsure.gif
Skaičiau, kad kažkuri duodat svogūno, kokį jį dedat i maistą, virtą? Ir kie jo dedate? 4u.gif
O kaip dėl kepenėlių as kokių širdelių, ar galima duoti ar dar nelabai? Ačiū 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Ricco*: 12 balandžio 2011 - 08:39
Maniske 10men svere 8400g. Juokiausi gydytojai, kad tiek kiek ji valgo ir jos svoris neatitinka vienas kito. Bet kad judrumas neispasakytas, matyt daug energijos reikia.
Maniske valgo viska, nes jau turi 6dantukus, tai pilnai kramto. Na, siandien pirma karta daviau pora sauksciuku paprasto pieno, ziuresiu kaip reaguos, nes bent jau nuo jogurtu ja beria. Kai kosytes balinu su pienuku, tai tada nieko, nebere. Zuvies tik file perku, kad nereiketu rankioti kauliuku. Svoguna ir duodu, bet kad kaip minejau, jinai valgo su mumis, atskirai maista as jai nebent vakarienei darau, kai verdu kokia kose (uzpilama retai valgom). O svoguna as pakepinu ir tiek. Kepeneliu pasteta duodu ant duonytes, labai skaniai valgo. Nors kazkur skaiciau, kad nerekomenduojama duoti kepeneliu. Nelabai ziuriu as tu rekomendaciju, nes kiekvienoj knygoj vis kitaip raso, gali isproteti beskaitydamas jas. Ziuriu pagal savo mazaja, ar reaguoja, kaip valgo ir t.t.
Na va, ryt mazajai jau 11men. Oj kaip greitai laikas bega...
Atsakyti
QUOTE(smiler @ 2011 04 11, 18:55)
Nesikelia naktim darzoves su mesyte pavalges tik 13val? Maniskes meniu pagal valandas panasus, tik kad 13val valgo sumustini su kokiu suriu ar pastetu, o 17val valgo darzoviene su mesyte, bei 19.30 vel duodam darzoviene tik be mesytes arba kokios avizines koses isverdu, ir pries pat einant miegoti, jau gulint lovyteje dar misinuko siek tiek isgeria. Jei jinai gauna koses tik viena karta dienoje, tai nakti labai prabudineja. O kai ivedziau koses du kartus dienoj (kai kada ir tris kartus), tai man ji ismiega be prabudimu nakti. Beje, mano mazoji tai tikras valgiukas, tokia buvo nuo pat gimimo, bet ir be galo energinga, ramiai nei 10min nepasedes  biggrin.gif

Dietologai pataria vaikams duoti mesytes pirmoje dienos puseje. Bet jeigu Jusu vaikas jau sumustinius su pastetu valgo, tai tada gal ir priprates prie sunkesnio maisto. Siaip iki 3 m. vaikams nepatartina duoti kepenu. Manoji nevalgiuke darzoviene su mesyte 12 val. valgo, nes geriausias apetitas jai sia valanda. O jei parasyciau musu meniu, tai sakytumete, kad badauja vaikas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(*Ricco* @ 2011 04 12, 09:38)
Nepergyvenkit, mano kleckas turi 1.5 danties ir lygiai taip pat nuo bet kokio gumulėlio žiaugčioja. Visai nesuku dėl to galvos, ateis ir jam laikas   4u.gif
Kas dėl valgymo, tai mano vyras visai nevalgo kruopų, jokių avižių ir kitų skanių užpilamų košelių neųsiūlysi  schmoll.gif O daržoves su mėsa labai mėgsta. Nesenai paradėjom ragauti žuvį. Dar valgo miau varškytes ir Bio jogurtą su mėlynėm  wub.gif
Noriu paklausti iš kur perkate lašišą? Aš kolkas daviau menkę iš turgaus, bet ten kaulų radau... unsure.gif
Skaičiau, kad kažkuri duodat svogūno, kokį jį dedat i maistą, virtą? Ir kie jo dedate?  4u.gif
O kaip dėl kepenėlių as kokių širdelių, ar galima duoti ar dar nelabai? Ačiū  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Jau parasiau, kad iki 3 m. nepatariama duoti kepenys ar kitus subproduktus. Riebios zuvies irgi ne labai pataria gydytojai. Ypac lasisa. Visu pirma raudona, visu antra dirbtinai uzauginta su hormonais. O riebioje zuvyje labai greitai kaupiasi sunkieji metalai. paskui mamos pradeda aikciuoti, kad vaikams sunkieji metalai del skiepu atsiranda smile.gif Geriausia balta, neriebi zuvis menke, starkis. As i darzoviene su mesyte kai viriu idedu poru. Labai skaniai gaunasi. Paprastus svogunus manyciau del skonio galima irgi ideti. Bet man porai patinka smile.gif
Papildyta:
QUOTE(smiler @ 2011 04 12, 11:12)
Maniske 10men svere 8400g. Juokiausi gydytojai, kad tiek kiek ji valgo ir jos svoris neatitinka vienas kito. Bet kad judrumas neispasakytas, matyt daug energijos reikia.
Maniske valgo viska, nes jau turi 6dantukus, tai pilnai kramto. Na, siandien pirma karta daviau pora sauksciuku paprasto pieno, ziuresiu kaip reaguos, nes bent jau nuo jogurtu ja beria. Kai kosytes balinu su pienuku, tai tada nieko, nebere. Zuvies tik file perku, kad nereiketu rankioti kauliuku. Svoguna ir duodu, bet kad kaip minejau, jinai valgo su mumis, atskirai maista as jai nebent vakarienei darau, kai verdu kokia kose (uzpilama retai valgom). O svoguna as pakepinu ir tiek. Kepeneliu pasteta duodu ant duonytes, labai skaniai valgo. Nors kazkur skaiciau, kad nerekomenduojama duoti kepeneliu. Nelabai ziuriu as tu rekomendaciju, nes kiekvienoj knygoj vis kitaip raso, gali isproteti beskaitydamas jas. Ziuriu pagal savo mazaja, ar reaguoja, kaip valgo ir t.t.
Na va, ryt mazajai jau 11men. Oj kaip greitai laikas bega...

Na aisku, ko cia i knygas ziureti ar gydytoju klausytis smile.gif As kuo puikiausiai zinau vaiku fiziologija ir tiksliai galiu pasakyti, kad kepto maisto, per daug riebaus ar turincio daug krakmolo, gliukozes vaikams iki 3 m. duoti negalima. Priezastis: silpna virskinimo sistema, neisiskiria pakankamai fermentu. Nors iki metuku reikejo neskubeti su keptu. O kepenu pazeidimo pozymiu ir nepastebesite, nes jie turi tokia savybe kaupti nuodus. Nesuprantu mamu, kurios skubina ivykius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ksesanko: 12 balandžio 2011 - 16:37
QUOTE(Ksesanko @ 2011 04 12, 17:36)
Na aisku, ko cia i knygas ziureti ar gydytoju klausytis smile.gif As kuo puikiausiai zinau vaiku fiziologija ir tiksliai galiu pasakyti, kad kepto maisto, per daug riebaus ar turincio daug krakmolo, gliukozes vaikams iki 3 m. duoti negalima. Priezastis: silpna virskinimo sistema, neisiskiria  pakankamai fermentu. Nors iki metuku reikejo neskubeti su keptu. O kepenu pazeidimo pozymiu ir nepastebesite, nes jie turi tokia savybe kaupti nuodus. Nesuprantu mamu, kurios skubina ivykius.

Pilnai Jums pritariu dėl skubėjimo thumbup.gif . Juk visas gyvenimas prieš akis tam mažam žmogučiui, spės dar visokio brudo prisivalgyti. Kol galim kontroliuoti jų maistą, ir darykim tai kuo kokybiškiau.
Atsakyti
QUOTE(Beštuliukas @ 2011 04 06, 16:49)
Gudrybių nežinau. Turim irgi bėdą, mažius visai jokių sulčių negeria. Na niekaip jokių sulčių neįsiūlau. Ir ko tik nebandžiau...  doh.gif

o mano beda,kad negeria absoliuciai jokio misinio,ziaugcioja doh.gif o mp tik duok,bet maitinti ketinu tik iki metuku(pavargau nusitraukineti mp blush2.gif ),ka po to gersim,neisivaizduoju doh.gif
Atsakyti