Įkraunama...
Įkraunama...

10mėn. vaikučio dienos meniu

QUOTE(Tekantisaule @ 2010 10 09, 03:33)
Mes misinuko geriam 3 kartus. Pries pietu miegeli, vakare einant miegoti ir dar apie kokia 1val. nakties. Grudines koses valgom 2 kartus, t.y. ryte apie kokia 9val. ir vakare panasiu laiku. Po pietu miegelio valgom mesiska kosyte, atsigeriam vandenuko, nes kitko negeria. Po kokiu pora valandu valgom jogurtuka, ar varske. Tarpuose tarp valgymu visad ka nors turi kramsnoti mano vaikinukas, tai barankyte, tai traputi, tai sausaini, suri ir pan.  biggrin.gif  Dar tarp visu tu maitimu buna, kad ir sriubytes pavalgom, nes jam labai patinka.  smile.gif

Maniskis misinuko neima, tai vis dar maitinu MP. O kiek as zinau, tai vaikams negerai istisai kramsnoti, nes isugdo blogus maitinimo igudzius. Vaikas turi skirti, kada yra valgymo metas, o kada zaidimo ir t.t. Be to skatina nutukima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lasvegiete @ 2010 10 10, 16:25)
Maniskis misinuko neima, tai vis dar maitinu MP. O kiek as zinau, tai vaikams negerai istisai kramsnoti, nes isugdo blogus maitinimo igudzius. Vaikas turi skirti, kada yra valgymo metas, o kada zaidimo ir t.t. Be to skatina nutukima smile.gif

Na, kam skatina nutukima, tas tegul ir nekramsnoja. lotuliukas.gif Mano vyresnelis irgi kramsnodavo vis ka nors ir neturi jokio nutukimo. tongue.gif
Mes viska kuo puikiausiai skiriam, todel neturim rupesciu del valgymo, persivalgymo ir pan.
Nejaugi Jus vaikui neduodat duoniuko, barankos, ar sausainio? Juk tie dalykai skatina ir lavina kramtyma. Bet juk pagrauzta baranka negali atstoti, tarkim, pietu, uztat ir kramsnojam tarp valgymo ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Tekantisaule @ 2010 10 10, 08:22)
Na, kam skatina nutukima, tas tegul ir nekramsnoja.  lotuliukas.gif  Mano vyresnelis irgi kramsnodavo vis ka nors ir neturi jokio nutukimo.  tongue.gif
Mes viska kuo puikiausiai skiriam, todel neturim rupesciu del valgymo, persivalgymo ir pan.
Nejaugi Jus vaikui neduodat duoniuko, barankos, ar sausainio? Juk tie dalykai skatina ir lavina kramtyma. Bet juk pagrauzta baranka negali atstoti, tarkim, pietu, uztat ir kramsnojam tarp valgymo ir pan.

Be abejo duodu, bet neduodu istisai, kaip kad jus parasete ankstesneje zinuteje mirksiukas.gif Be to sausi miltiniai patiekalai nera labai sveika net ir suaugusiems. Kartais duodu mazus gabaliukus, kad pats pasiimtu nuo stalo, nes tai skatina pirstu lavinima, sugebejima sugriebt dviem pirstais.
Atsakyti
QUOTE(lasvegiete @ 2010 10 11, 03:12)
Be abejo duodu, bet neduodu istisai, kaip kad jus parasete ankstesneje zinuteje  mirksiukas.gif Be to sausi miltiniai patiekalai nera labai sveika net ir suaugusiems. Kartais duodu mazus gabaliukus, kad pats pasiimtu nuo stalo, nes tai skatina pirstu lavinima, sugebejima sugriebt dviem pirstais.

As vaikams nedraudziu tokiu dalyku, kaip sausainiai, brankos ir pan. Net nematau reikalo drausti. Dziaugiuosi, kad tik valgo. Kai dukra buvo siaubinga nevalgiuke, tai man dabar didziausia paguoda, kad mazelis gerai valgo.
Dabar niekas nera sveika...net oru kvepuot nesvaika. biggrin.gif Butu blogai, jei vaikas valgytu sokolada, ar dar koki "velnia" nuo pat mazu dienu, o nuo keliu sausainiu tikrai nenusipenes. lotuliukas.gif Jei vaikas neturi polinkio i tukima, tikrai nenutuks. Viskas kas daroma sveikam prote, o ne perlenkiama lazda, yra norma ir tai yra gerai.
Auginu trecia mazyli ir nei vienas nenutuko, neissipenejo ir pan. Todel sis "reikalas" mums negalioja. biggrin.gif O ir mokam puikiai paimti, pagriebti, paciupti ir laikyti tiek saujoje, tiek su pirstukais. tongue.gif
Atsakyti
as sausainiu nlb duodu, geriau kukuruzai ir duoniukai - sudetis visai kitokia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Tikaram @ 2010 10 12, 09:30)
as sausainiu nlb duodu, geriau kukuruzai ir duoniukai - sudetis visai kitokia  ax.gif

Tai priklausomai kokie sausainiai. mirksiukas.gif
As savo vaikams pagrinde tik naminius sausainius duodu, todel ju niekad neriboju.
Taip pat ir kukuruzus, duoniukus, trapucius ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Tekantisaule @ 2010 10 12, 12:29)

As savo vaikams pagrinde tik naminius sausainius duodu, todel ju niekad neriboju.

4u.gif 4u.gif
Atsakyti
o ka su kramtymu daryt? dantys kaip du taip du, nekramto darzovienes su mesa, o ryja ir viskas, as nebezinau malt man ar ka daryt, sutrinu sakute, ji praryja ir viena diena net po keliu val apsiveme, visa kose gabalais suryta. juk tuoj 11men negi man vis dar malt ar vimdyt ja trinant g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tikaram @ 2010 10 13, 16:03)
o ka su kramtymu daryt? dantys kaip du taip du, nekramto darzovienes su mesa, o ryja ir viskas, as nebezinau malt man ar ka daryt, sutrinu sakute, ji praryja ir viena diena net po keliu val apsiveme, visa kose gabalais suryta. juk tuoj 11men negi man vis dar malt ar vimdyt ja trinant  g.gif

Na, manau, geriau jau malti, negu vaika pastoviai vimdyti. O kramtyti gali ismokti nebutinai kose su gabaliukais valgant, bet ir tarkim grauziant barankas, duoniukus ir pan. As dar duodu surio lazdeles, tai puikiai atkanda ir sukramto. Nors kose nenoriai valgo su gabaleliais, todel dar pablenderiuoju.
Atsakyti
QUOTE(Tekantisaule @ 2010 10 13, 18:48)
Na, manau, geriau jau malti, negu vaika pastoviai vimdyti. O kramtyti gali ismokti nebutinai kose su gabaliukais valgant, bet ir tarkim grauziant barankas, duoniukus ir pan. As dar duodu surio lazdeles, tai puikiai atkanda ir sukramto. Nors kose nenoriai valgo su gabaleliais, todel dar pablenderiuoju.

vimdyt pastoviai biggrin.gif viena karta ji apsiveme
viska ji kramto, ka duodu ir duoniukus ir kukuruzus ir banana ir viska, o kosiu ne. nezinau, aisku galima blenderiuot, bet juk tuoj metai bus, bijau ir meskos paslauga pasidaryti, nors kita vertus pas mus 2 dantys nuo 6men, tai tas pats, kas nuo 6 men verst kramtyt g.gif blenderiuosiu, gal neskanu jai, tai ir kramtyt nenori, nors toj kosej sakute trintoj ir gabaleliu nlb as matau, nzn zodz, nieko nzn.
Siaip jo, pritariu, ismoks kramtyt nebutinai kose su gabaliukais valgydama. aciu 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Tikaram @ 2010 10 13, 20:25)
vimdyt pastoviai  biggrin.gif viena karta ji apsiveme
viska ji kramto, ka duodu ir duoniukus ir kukuruzus ir banana ir viska, o kosiu ne. nezinau, aisku galima blenderiuot, bet juk tuoj metai bus, bijau ir meskos paslauga pasidaryti, nors kita vertus pas mus 2 dantys nuo 6men, tai tas pats, kas nuo 6 men verst kramtyt  g.gif blenderiuosiu, gal neskanu jai, tai ir kramtyt nenori, nors toj kosej sakute trintoj ir gabaleliu nlb as matau, nzn zodz, nieko nzn. 
Siaip jo, pritariu, ismoks kramtyt nebutinai kose su gabaliukais valgydama. aciu  4u.gif  thumbup.gif

Na, gal siaip kazkas nepatiko, arba gal per greit kasniukus i burnyte dejote...nors aisku, gali buti visaip, vaikai individualus.
Nors siaip tai nuo dantuku kiekio nepriklauso...Mano vyresnelis iki pat 9.5men. anei vieno danties neturejo, viska kramte. mirksiukas.gif Vidurinele turejo dantukus nuo 7men., bet deja deja, kaip tik kose su mesa, taip ir vemia. doh.gif Zodziu, pas mus visokiu kuriozu yra buve. unsure.gif
Bet ar anksciau, ar veliau vistiek ismoksite kramtyti. mirksiukas.gif Visi ismoko, ismoks ir jusiske. smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tikaram @ 2010 10 13, 17:03)
o ka su kramtymu daryt? dantys kaip du taip du, nekramto darzovienes su mesa, o ryja ir viskas, as nebezinau malt man ar ka daryt, sutrinu sakute, ji praryja ir viena diena net po keliu val apsiveme, visa kose gabalais suryta. juk tuoj 11men negi man vis dar malt ar vimdyt ja trinant  g.gif

priekiniai dantukai skirti maisto atkandimui, o trinti maistuka turi su dantenomis (mes gi irgi nekramtom su priekiniais dantukais smile.gif ). Ateis laikas ir ismoks kramtyti, maniskis irgi darzoviene ryja nekramtes, pirma nuryja, o po to ale kramto, kai jau burnyteje nieko nera smile.gif
Atsakyti