Įkraunama...
Įkraunama...

10mėn. vaikučio dienos meniu

QUOTE(Tikaram @ 2010 09 29, 11:28)
ziurek - prie skaiciuko 3 tavo atsiustoj foto parasyta Frucht und Getreide, kas reiskia vaisiai ir javai ir paprasto Milumil3 niekur neradau dar, tai net nezinau ar yra, o tokiu saldziu tai pilna...

hm nepastebejau kazkaip,reiks namuose patyrinet dezute rolleyes.gif

QUOTE(justina77a @ 2010 09 29, 13:15)
Sveikos mamos smile.gif  Prisijungiu ir as prie jusu pokalbiu. Mano mazylei 10 men., kol kas maitinu pati, bet del tam tikru priezasciu jau noriu nutraukti. Tad nezinau ka vietoj mp pasiulyti nakti. Misinukus bandziau bent kelis, negeria, arbatu nakti irgi negeria. Tai galvoju gal pabandyt ozkos piena. O gal dar kanors patartumet? g.gif

o ozkos pienas ne per anksti g.gif manau bandyk mazyle nakti pasotinti misinuku arba vandenuku, aisku atsisako,bet gal su laiku gers.
Atsakyti
del ozkos pieno.. as savo maziui jau seniai duodu ozkytes pienuko... jis ne elergizuoja, o ir labiausiai primena mamos piena mirksiukas.gif as ir koses verdu su situo pienu.. ir niekad bedu neturejom... o ir seip,ozkos pienas lb sveika.. thumbup.gif mano mazius ir nuo 6men atsisake misinuko... ir niekaip neisiulysi.... tai misinuka pakeitem ozkos arba dvaro pienu... o ir seip jis jo nlb geria,nebent tik kai kosytes valgo,tai uzsigeria pienuku mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,
mano maziukui dar nera 10 men. Nors gyvenu JAV, ir gydytojai cia GRIEZTAI neleidzia duoti vaikams karves arba ozkos pieno iki 12men, as visgi nusprendziau pradeti duoti po truputi. Ir jau antra diena mano sunelis viduriuoja sad.gif Ar gali buti, kad del karves pieno?
Atsakyti
QUOTE(lasvegiete @ 2010 10 04, 23:43)
Sveikos mamytes,
mano maziukui dar nera 10 men. Nors gyvenu JAV, ir gydytojai cia GRIEZTAI  neleidzia duoti vaikams karves arba ozkos pieno iki 12men, as visgi nusprendziau pradeti duoti po truputi. Ir jau antra diena mano sunelis viduriuoja sad.gif Ar gali buti, kad del karves pieno?

jei viduriavimas sutampa su davimu pieno-gali buti. Juk stebejai, kada davei pieno ir kada prasidejo viduriavimas g.gif
Atsakyti
Mano dukryte pasirinko valgyt 4k. tad as jai duodu 2k. misinuko ir apie 12val kruopiene ir apie 15 val darzoviene. Kur man dar ikisti jogurta ir kefyra su varske? nesuprantu as to maitinimo, o dar vaisiu reikia uzkast, ji jauciasi soti nenori nieko imt, o jei dar i lauka iseini tai isvis nera laiko tarpo jogurto jai siulyt. Mamos, jogurta ir kt pieno prod. siulyt vietoj kruopienes pvz ar tai papildomas uzkandis? Na netelpa jai tiek daug valgyt, nenori ji nieko uzkandziaut isskyrus kelis kukuruziukus g.gif

Atsakyti
QUOTE(Tikaram @ 2010 10 09, 09:07)
Mano dukryte pasirinko valgyt 4k. tad as jai duodu 2k. misinuko ir apie 12val kruopiene ir apie 15 val darzoviene. Kur man dar ikisti jogurta ir kefyra su varske? nesuprantu as to maitinimo, o dar vaisiu reikia uzkast, ji jauciasi soti nenori nieko imt, o jei dar i lauka iseini tai isvis nera laiko tarpo jogurto jai siulyt. Mamos, jogurta ir kt pieno prod. siulyt vietoj kruopienes pvz ar tai papildomas uzkandis? Na netelpa jai tiek daug valgyt, nenori ji nieko uzkandziaut isskyrus kelis kukuruziukus  g.gif

mūsų 10 mėn bus ateinančią savaitę, tai aš minišuko duodu tik naktį. Dieną 3 kruopienės ir 1 daržovienė: 8.00, 14.00, 18.00, 21.30. O apie 12 val. duodu varškytės, obuolio. Kada sausainių biggrin.gif
Atsakyti
Mes misinuko geriam 3 kartus. Pries pietu miegeli, vakare einant miegoti ir dar apie kokia 1val. nakties. Grudines koses valgom 2 kartus, t.y. ryte apie kokia 9val. ir vakare panasiu laiku. Po pietu miegelio valgom mesiska kosyte, atsigeriam vandenuko, nes kitko negeria. Po kokiu pora valandu valgom jogurtuka, ar varske. Tarpuose tarp valgymu visad ka nors turi kramsnoti mano vaikinukas, tai barankyte, tai traputi, tai sausaini, suri ir pan. biggrin.gif Dar tarp visu tu maitimu buna, kad ir sriubytes pavalgom, nes jam labai patinka. smile.gif
Atsakyti
As savo mazylei dar neduodu pieno produktu. Keleta kartu bandziau jogurto ir kefyro, bet isbere aplink lupytes, tai ir nebeeksperimentuoju. O ir gydytojai iki metu pataria geriau neduoti. Tad geriam ozkos piena, nuo jo nealergizuoja, o ir labai sveika. Kiek skaiciau, tai ji ka tik gimusiems leliukams jau galima duoti.
Mes valgom kruopienes, darzoves su mesyte. O tarp valgymu visad kanors kramsnoja – duoniukus, sausainius, ryziu trapucius ar barankas. Mamos, ar jau duodat savo mazyliams paprasta batona su sviestu? Kazin ar jau galima? Musu panele buvo nusiciupusi sumustini nuo stalo, tai su visa desra suvalge, labai patiko. Tik galvoju ar ne per anksti tokiem patiekalam g.gif
Taip pat butu idomu suzinot ar duodat makaronus, kaip juos verdat, su kuo maisot?
Atsakyti
QUOTE(justina77a @ 2010 10 09, 22:58)
As savo mazylei dar neduodu pieno produktu. Keleta kartu bandziau jogurto ir kefyro, bet isbere aplink lupytes, tai ir nebeeksperimentuoju. O ir gydytojai iki metu pataria geriau neduoti. Tad geriam ozkos piena, nuo jo nealergizuoja, o ir labai sveika. Kiek skaiciau, tai ji ka tik gimusiems leliukams jau galima duoti.
Mes valgom kruopienes, darzoves su mesyte. O tarp valgymu visad kanors kramsnoja – duoniukus, sausainius, ryziu trapucius ar barankas. Mamos, ar jau duodat savo mazyliams paprasta batona su sviestu? Kazin ar jau galima? Musu panele buvo nusiciupusi sumustini nuo stalo, tai su visa desra suvalge, labai patiko. Tik galvoju ar ne per anksti tokiem patiekalam g.gif
Taip pat butu idomu suzinot ar duodat makaronus, kaip juos verdat, su kuo maisot?

jei jūsų gydytoja nerekomenduoja gyvulinės kilmės / pieno produktų, tai ir sviesto tokiu atveju negalima. Dešrą, kokia gera ji bebūtų, tikrai darlabai anksti.
Atsakyti
Musu mazius jau nuo 9men. valgo jogurtuka ir jo nealergizuoja, todel nematau reikalo jo neduoti. Paprastu karves pienuku verdu ir kosytes, tai pat puikiai organizmas toleruoja. Valgom obuolius, nulupu ir grauzia labai skaniai. biggrin.gif I visas pieniskas koses dedu siek tiek sviestuko. Kaip ir sakiau, kadangi musu vaikas neturi alergijos pieno baltymui, tai visus tuos dalykus galim valgyti, o ir valgo labai sauniai. thumbup.gif
Kaip kad musu gydytoja sake, kad galim jau pradeti po trupuciuka valgyti, ragauti suaugusiuju maisto. Tik kaip ji issireiske, svarbiausia kokiais cepelinais "neuzvaisinti". biggrin.gif Bet kadangi nesu pirmakarte mama, puikiai zinau, kas galima, o kas negalima. Batona valgom irgi, tik be sviestuko. Sriubytes, troskinta mesyte ir visa kita kas virta garuose, nekepta, neriebu, neastru ragaujam jau po trupuciuka.
Tik tokiu desru, desreliu po kol kas dar neduodu. Uztenka naminiu rukytu lasiniu paciulpti. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tekantisaule: 10 spalio 2010 - 12:27
QUOTE(justina77a @ 2010 10 09, 23:58)
As savo mazylei dar neduodu pieno produktu. Keleta kartu bandziau jogurto ir kefyro, bet isbere aplink lupytes, tai ir nebeeksperimentuoju. O ir gydytojai iki metu pataria geriau neduoti.

Tai kad kaip tik pataria duoti jogurto, kefyro ir men gale varskes, tik pieno nepataria. jei beria, tai kitas reikalas, bet auganciam organizmui reikia daugiau baltymu jau.
As tai nlb turiu vaizduotes gamint, bet reikia jau placiau kazka daryti su zuvimi ir sriubytemis. Batono as siaip neduodu, nesdantys kaip 2 taip 2, bijau uzspringimo, bet parduotuvej (yra salis, kur jie nepokuojami lotuliukas.gif ), tai ateme ir grauze 30min kol vaziavom namo-skanu vaikams tas batonas biggrin.gif

burokelius duodat? ka su jais daryt? ir zuvi ar nesaldyta perkate?
Atsakyti
QUOTE(Tikaram @ 2010 10 10, 13:17)
Tai kad kaip tik pataria duoti jogurto, kefyro ir men gale varskes, tik pieno nepataria. jei beria, tai kitas reikalas, bet auganciam organizmui reikia daugiau baltymu jau.
As tai nlb turiu vaizduotes gamint, bet reikia jau placiau kazka daryti su zuvimi ir sriubytemis. Batono as siaip neduodu, nesdantys kaip 2 taip 2, bijau uzspringimo, bet parduotuvej (yra salis, kur jie nepokuojami  lotuliukas.gif  ), tai ateme ir grauze 30min kol vaziavom namo-skanu vaikams tas batonas  biggrin.gif

burokelius duodat? ka su jais daryt? ir zuvi ar nesaldyta perkate?

As burokeliu idedu, kai verdu kosyte. Visai skaniai valgo. thumbup.gif Ko pries kokius pora men. nebuvo. schmoll.gif O zuvi perku tik sviezia, man kazkaip "sveikiau" atrodo. Ir labiau matosi ka perku. smile.gif Nervina, kai reikia moketi uz puse dalies zuvies ir puse ledo. biggrin.gif
Atsakyti