Įkraunama...
Įkraunama...

10mėn. vaikučio dienos meniu

QUOTE(mamamia* @ 2010 07 02, 10:55)
Dukrytei, jau tuoj bus 10menesiu. Tai mastau ka daryti, ar toliau maitinti (iki metuku) misinuku, ar bandyti ivesti normalu pienuka(turim kas atveza sviezio karves pieno) Is pieno darau toki kaip kefyra, jis surugsta, ir labai skaniai ji valgo, tai gal jau galima ir pienuka tada? g.gif
Papildyta:
Ir dar klausimukas, ar duodate atsigerti virinta vandenuka, ar paprasta is krano?  smile.gif

virinta vandenuka duodu 4u.gif o del karves pieno, tai net nezinau ax.gif mano kleckas kadangi karves pienui alergiskas, negaliu patart nieko blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(babrusia @ 2010 07 03, 22:47)
virinta vandenuka duodu 4u.gif o del karves pieno, tai net nezinau ax.gif mano kleckas kadangi karves pienui alergiskas, negaliu patart nieko blush2.gif

Aš tai ir toliau patarčiau duoti mišinuką, na bent jau iki metų. O dabar be mišinuko jau galima duoti kefyrą arba rūgpienį, varškytės ir jogurtuką. Bet karvės pieno, nors ir virinto, tai tikrai neduočiau lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(justmoon @ 2010 06 27, 20:59)
Patarkit ir man  4u.gif
Dukrytei jau 10.5 men., jau atsisake MP, nakti ir diena geria labai daug arbateles, saltos ar siltos, tai nezinau, ar reiketu MP pakeisti misinuku, gal jau nebereikia?  g.gif

Tikrai patarčiau duoti mišinuką, ypač jeigu jau nebeduodat MP. Aš maitinu vaikutį mišinuku nuo dviejų mėnesių, visi tyrimai puikūs thumbup.gif . Tikrai neįsivaizduoju, kad dešimties mėnesių vaiką galima būtų palikti be panašaus produkto. Na ir tikrai neduokite ožkos pieno, dar anksti. Visai nesenai perskaičiau straipsnį vaikiškame žurnale, kad ožkos pienas tokiems mažiems dar labiau netoleruojamas, nei karvės pienas.
Atsakyti
QUOTE(LarisaMal @ 2010 07 04, 13:26)
Aš tai ir toliau patarčiau duoti mišinuką, na bent jau iki metų. O dabar be mišinuko jau galima duoti kefyrą arba rūgpienį, varškytės ir jogurtuką. Bet karvės pieno, nors ir virinto, tai tikrai neduočiau  lotuliukas.gif

visa beda, kad mano kleckas ir karves pieno produktams alergiskas verysad.gif
Atsakyti
Sakykit mamytes, o Jus trindamos kosytes maziukams dar naudojat skysti, siandien pabandziau sutrinti be jokio skystuko, darzovytes sakute, mesyte smulkintuvu, gan buvo sausoka tai reikejo duoti dazniau atsigerti.... ax.gif
Atsakyti
As skyscio jau nebenaudoju, na nebent ta diena dedu daugiau bulves, kuri yra sausa ir ta mase gaunas labai jau sausa, tai vos sliuksteliu skystimelio. Mesos jau irgi neblenderiuoju, o su peiliu supjaustau smulkiai, mazoji kramto pasicepsedama thumbup.gif
Atsakyti
O mano mazoji tingi kramtyti g.gif Yra jau keturi dantukai, bet kai duodu koki kasniuka, tai isspjauna lauk ir viskas..
Atsakyti
gal galit patarti kokius vaisius ir darzoves galima saldyti zemai Taip norisi ko daugiau vaikialiui savo ekologisko maisto islaikyti per ziema
Atsakyti
QUOTE(anzelikal @ 2010 07 13, 00:14)
gal galit patarti kokius vaisius ir darzoves galima saldyti zemai Taip norisi ko daugiau vaikialiui savo ekologisko maisto islaikyti per ziema

cia visa tam skirta tema smile.gif
http://www.supermama...?...&hl=saldymo
Atsakyti
QUOTE(anzelikal @ 2010 07 12, 23:14)

as saldziau anais metais: krapai, zirniai, burokeliu lapai, rugstynes, moliugai, cukinijos, morkos, melynes, avietes, silauoges, grybai, ivairi mesa, sparagines pupeles,- gal ko nepaminejau...

o manoji 10 men valgo 3 grudu kose, tada 7 grudu kose, ( i jas dedu slyvu, bananu tyreles, kartais kriausiu tyreles). ir darzovienes, i kurias ieina bulves, kalafiorai, brokoliai, kartais zirniai, retai morkos (tada visiskai nevalgo koses), kartais mesa. bet mesos irgi nevalgo, vakar vieninteli karta valge is indelio vistienos, namie virtos nei triusienos, nei strutienos nevalgo...

kartais pablenderiuoju, nes dantukus turi tik du, ir tai pusiau issikalusius... bet kartais trinu sakute.

dar duodu duoniuku, situs grauzia, labai megsta.. melyniu daviau, labai patiko ir neisbere rolleyes.gif

apie varkse ar jogurtus dar negalvoju, nes turi atopini dermatita, nors kazkokiu berimu nuo maisto jau nebeislenda, na kartais nuo obuoliu / obuoliu tyreles...

nezinau net ka cia dar primaitinti... darzovienes pradejo nebemegti, nebent buna tik bulve ir kopustas koks, tada dar valgo.. kruopu koses kerta kaip reikiant, ypac, jei jos pagardintos ivairiom tyrelem.

mp jau liko keli lasai, bet dar duodu, kiek ten istraukti jai pavyksta. geria gydomaji misini, ir dabar pabandziau paprastu lietuvisku slyvu sulciu su vandenuku duoti, tai mano nuostabai isgere. smile.gif iki tol nei vandens, nei jokiu sulciu negerdavo.
Atsakyti
As saldau uogas leduku formelese. Sutrinu mikseriu atskirai braskes, melynes, avietes, juoduosius serbentus ir tada - i formeles. Kai susala, tuos uogu-ledo gabalelius sudedu i maiselius ir vel atgal i saldikli.
Kai isverdu kose (pvz., avizu, ryziu), tada i ja dedu sviestuko ir viena gabaleli uogu-ledo. Ir kose atsala, ir vaikiukas vitaminu gauna. Tiesa, jei uogos rugstesnes, tada dar imaisau pora sauksteliu obuoliu tyreles (hipp'o). Mano dukryte tokias koses mielu noru kapoja - kasryt vis su kitomis uogomis.
Atsakyti
QUOTE(lokiux @ 2010 07 16, 21:10)
As saldau uogas leduku formelese.

Super ideja thumbup.gif ačiu,butinai pasinaudosiu 4u.gif
Atsakyti
[quote=lokiux,2010 07 16, 21:10]
As saldau uogas leduku formelese.

ideja tikrai puiki o neigauna nemalonaus saldytuvo kvapo? as tai pabandziau saldyti tose indeliose stikliniuose hipp bet nezinau ar cia gera ideja gal kas bandet?
Atsakyti