Įkraunama...
Įkraunama...

10mėn. vaikučio dienos meniu

QUOTE(katkuviene @ 2010 02 12, 13:00)
Norejau mamytem pasiulyt, kuriu vaikuciai nevalgo darzovienes, virkite darzoves su mesyte ir obuoliuku kartu arba idekite obuoliu tyreles, manoji tai lb valgo, as visa laika verdu su obuoliuku, skanesne kose

Paskaicius receptukus as taip pat i darzoviene idejau obuoliuko skiltele, ir mano panelei nepatiko verysad.gif Vietoj visos suvalgytos porcijos iveike tik trecdali, ir tai raukydamasi schmoll.gif
Atsakyti
gal obuoliukas neskanus buvo g.gif , pabandykite obuoliu tyreles ideti, gal patiks, krapu saldytu verdant idet, slyva kokia, as daug ka bandau ir jei patinka, juk vaikui tas pats per ta pati maista gali atsibosti, mums tai atsibosta juk, tai vaikiukui ir taip pat smile.gif sekmes
Atsakyti
QUOTE(saremama @ 2010 02 09, 00:35)
Mums 10 men su puse, as taip pat mazinu MP, noreciau iki metuku uzbaigti maitinti pati. Pradejau duoti misinuka vakarais pries miegeli, nes manau, kad vien MP nebeuztenka. Vienu kartu isgeria iki 150 ml. Mesyte valgo sunkiai, t.y. jei isverdu su darzovytem be prieskoniu - tai suvalgo labai mazai raukydamasis, o mesyte nuo "musu stalo" valgo labai noriai, tai as stengiuosi iskabinti is vidurio gabaliuko, kad butu maziau prieskoniu. Mano nuomone geriau tokia mesyte, nei visai jokios. Jogurta ir rugpieni megsta labai. Taip pat labai megsta visas grudu koses ir ant vandenuko virtas ir pieniskas (su misineliu).

Papildyta:
musu dienos meniu atrodo taip:
07.00 - MP
09.00 - pieniska grudu kose (120 ml)
12.30 - vaisiu tyrele  (120 ml) + ryziu trapuciai
15.00 - darzoves, mesyte sumaisyti su 7 grudu kosyte (kitaip nevalgo) (160 ml)
16.00 - MP
18.00 - obuoliukas arba jogurtukas(rugpienis)(120 ml) + sausainukai, dziuveseliai
20.00 - grudu kose "virta ant vandenuko" (120 ml)
21.30 - misinelis 150 ml
nakti 1-2 kartus MP

per diena dar isgeriam apie 150-200 ml. vandenuko ar pankoliu-ramuneliu arbateles

zuvi bandom po truputi, bet neipatingai patinka kaip ir mesyte...

Ka manot apie musu meniu?
Buciau dekinga uz komentarus.  wub.gif

Aisku mums dar tik suejo 9 men,bet mano mazoji labai mazai valgo pagal jus.mes valgome tik 3 kartus koses ir 2 kartus misini.daugiau nebeikisu.
Labai daug suvalgo jusu mazylis,bent man taip pasirode...pasiseke jums.
Atsakyti
Labutis! 4u.gif
Mums už 3 dienų 10 mėn., tai pabandysiu aprašyt mūsų meniu rolleyes.gif
8:00 keliamės ir geriam mišinuką (200 ml)
10:00 grūdų košė su vaisiais - kasdien verdu obuolius su džiov. abrikosais ir razinom, o grūdus kaitaliojam - ryžiai, avižiniai dribsniai, kukurūzų kruopos (šie trys dažniausiai, nes noriai valgo), manai retai, grikius spjauna (nebent iš mano lėkštės kelias kruopeles pačiumpa biggrin.gif ), kartais smulkūs makaronai. Tada viską sublenderiuoju, nes dar tik 2 dantis teturim ax.gif Svečiuose būdami paraugaujam ir pirktinių košių ax.gif Tiesa, i košes nepilu nei mišinio, nei sviesto dedu, nes tada nevalgo, truputėlį įberiu fruktozės mirksiukas.gif
12:00 jogurtas (perku natūralų Dobilo, primaišau banano ar šaldytų uogų (aišku prieš tai jas atitirpinu, bet kartais duodu ir gatavą Humanos jogurtą)
Tada kokį pusvalanduką ar valandėlę pamiegam.
14:00 - 15:00 daržovienė su mėsyte. Daržovės: moliūgas, bulvė, morka, poras, šparaginės, kopūstas, kalafijoras, brokolis. Mėsytė: veršiena, jautiena, kalakutiena, kartais kiauliena, vištiena. Viską išverdu, įberiu truputį druskytės, šlakelį alyvuogių aliejaus ir sublenderiuoju. Nu su šituo maistu tai ojoi kaip vargstam, ne visada karalaitei įtiksi schmoll.gif , tai tenka pačiai suvalgyt doh.gif Ir žaidžiam, ir reklama per tv užleidžiu, vistiek schmoll.gif Tiesa, nelabai ir pirktines mėgsta, radom vienintelę Gerber su triušiena, tai ją suvalgius reikalauja, kad dar duočiau thumbup.gif
Tada pietų miegelis... smile.gif
17:00 vaisių tyrelė (pirktinė). Jas labai noriai valgo biggrin.gif
19:00 košė kaip ryte - tik kitos kruopos biggrin.gif, bet dažnokai duodu ir pirktines ax.gif
21:00 mišinukas (200 ml)
Naktį atsibunda vien kartą, tai duodu mišinuko (150 ml), nes atsigėrus arbatos nebenori miegoti, pradeda žaisti lotuliukas.gif
Tarp maitinimų geriam visokias arbatėles, sultis - per dieną apie 500 ml, kramsnojam obuoliuką, morką, džiūvėsėlius, barankytes.
Tai tiek, truputį per daug gal prirašiau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(gabileja @ 2010 02 12, 21:16)
Paskaicius receptukus as taip pat i darzoviene idejau obuoliuko skiltele, ir mano panelei nepatiko verysad.gif  Vietoj visos suvalgytos porcijos iveike tik trecdali, ir tai raukydamasi schmoll.gif

Sveikutės smile.gif Jungiamės ir mes prie jūsų 4u.gif Na, visi vaikučiai skirtingi - vieniems iš karto maistas patinka, kiti pamažu pratinasi. Be to, kartais juk ir nuotaikos ar apetito valgyti nebūna mirksiukas.gif Maniškis prie naujo maisto pratinasi pamažu. Pamenu, kai išviriau daržovių košytę su krapais, tai tik paėmęs į burną kaip spjovė - susičiaupė kiečiausiai ir daugiau nebeįsiūliau. Teko duoti užpilamos grūdų košės biggrin.gif Na, galvoju, blogai bus, jei krapų, kitų žalumynų nemėgs. Surizikavau ir po kurio laiko vėl įdėjau krapų. Tik šį kartą į mažesnį kiekį košės, kad visos nesugadinčiau biggrin.gif Suvalgė gražiausiai, nei nesiraukydamas thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, mergaites,
O mes geriam ozkos piena. Bandem visokius misinukus, bet viska vis atpildavo, kai kurias rysis iskart, kai ka jau varskes formos - praejus po maitinimo kokiai valandai. Bet ka suvalgydavom, anksciau ar veliau - viskas isvaziuodavo !
Tai nuo 6 men, geriam ozkos piena. I viena litra pieno ipilu 200 gr. virinto vandens ir atkaitinu. Niekada nebuvo jokio berimo, jokio atpilimo. Mus gydytoja gasdino, kad labai priaugsim svorio, bet 4 men is eiles priaugam po 400 gr. Pieno geriam 2 kartus, po 240 ml. Jeigu valgo darzoviu kose - tai prie jos dar koki 80 - 100 gr. isgeriam.
Atsakyti
QUOTE(Danguolemama @ 2010 02 27, 12:29)
Sveikos, mergaites,
O mes geriam ozkos piena. Bandem visokius misinukus, bet viska vis atpildavo, kai kurias rysis iskart, kai ka jau varskes formos - praejus po maitinimo kokiai valandai. Bet ka suvalgydavom, anksciau ar veliau  - viskas isvaziuodavo !
Tai nuo 6 men, geriam ozkos piena. I viena litra pieno ipilu 200 gr. virinto vandens ir atkaitinu. Niekada nebuvo jokio berimo, jokio atpilimo. Mus gydytoja gasdino, kad labai priaugsim svorio, bet 4 men is eiles priaugam po 400 gr. Pieno geriam 2 kartus, po 240 ml. Jeigu valgo darzoviu kose - tai prie jos dar koki 80 - 100 gr. isgeriam.

oi,kaip fana,gerai ozkos pienas.beje,atpylinejima jis tikrai sumazina mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(takupaj @ 2010 03 01, 02:50)
oi,kaip fana,gerai ozkos pienas.beje,atpylinejima jis tikrai sumazina mirksiukas.gif

Sveika, cia as truputi ne i tema, bet norejau paklausti ar jusu dukra Megana kartais nelanke darzelio Buratinas?
Atsakyti
Sveikos mamytes, mano mazyliui jau 10 su puse men., pradzioj ir mes vargom del darzoviu su mesa, labiausiai valge tik Gerber su triusiena ar kalakutu o "naminiu" sunkiai isiulydavau. doh.gif Tada atidziau perziurejau siu tyreliu sudeti ir aptikau ten dedamas salieras, petrazoles, taigi pradejau i namines darzovienes deti salieru saknu, kotu er petrazoliu, pastarnoku, zodziu ka turedavau ir ka jus manot - kertam darzoves su mesa po pilna bliuda o kartais ir pakartoti reikia. Tiesa, dar mano mazajam labiau patinka darzovienes su sviestu o ne su alyvuogiu aliejumi, taigi visoms sekmes eksperimentuojant rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(gabileja @ 2010 03 01, 11:19)
Sveika, cia as truputi ne i tema, bet norejau paklausti ar jusu dukra Megana kartais nelanke darzelio Buratinas?

vaje,kad pavadinimu darziuku nepamenu,na jei tai naftininku mieste tai lanke mirksiukas.gif gal mes pazystamos,but idomu,parasyk i as. 4u.gif
Atsakyti
Labas, mamos 4u.gif Mes irgi neseniai sulaukėm 10mėnesių smile.gif
Mano mažius valgo taip: pabudus - mišinukas, pusryčiai - jogurtas/ arba varškytė/ arba košė su vaisių tyrele, pietūs - daržovienė su mėsa/ arba žuvimi (kartą per savaitę duodu), vakarienė - grūdų košė, prieš miegą - mišinukas. Naktį jau seniai išmiega nei valgęs, nei gėręs ax.gif Tarp valgių duodu pagraužt obuoliuką, ar kokią duonytę, sausainį.

QUOTE(Moniuke @ 2010 01 14, 14:45)
o kaip del tuno? ar duodat? as tai duodu, perku brangu is iki parduotuves, 7lt kainuoja 200gr. savo sultyse, bet mano mama sako, kad tunas nesveikas, ka manot?

Jus čia tuno konservus perkat? blink.gif Tikrai, kad neduodu ir labai negreitai duosiu schmoll.gif

QUOTE(prokaznica @ 2010 01 15, 15:37)
O del manu koses, tai musu gydytoja sake kad ji visai beverte, ir geriau iki metu neduoti, nes tik skatina nutukima vaiko.

drinks_cheers.gif Dėl nutukimo nežinau, bet kad nevertinga ji, tai tikrai.

QUOTE(Lolita2 @ 2010 01 21, 17:57)
Mamytės, gal žinote kiek ml mišinuko ar MP reikia duoti dešimties mėnesiui mažyliui? Nes as nutraukinėju matinimą MP i keičiu jį į mišinuką, tačiau mišinuko maniškis nedaug teišgeria (na 100 -120 ml per vieną kartą). O duodu mišinio kokius 4 kartus per parą. Bijau , kad jam kokio kalcio ar kitų medžiagų nepritrūktų  g.gif

Maniškis išgeria 420-460 ml per parą per du kartus, tai jūsų atveju išeina lygiai tiek pat 4u.gif Mums gydytoja patarė papildomai vartot skystą kalcį (osteocare)

QUOTE(gabileja @ 2010 02 12, 22:16)
Paskaicius receptukus as taip pat i darzoviene idejau obuoliuko skiltele, ir mano panelei nepatiko verysad.gif  Vietoj visos suvalgytos porcijos iveike tik trecdali, ir tai raukydamasi

Nieko čia nuostabaus, juk kiekvienas vaikutis skirtingas, kas patinka vienam, nepatiks kitam mirksiukas.gif Pvz., mano mažius vyriškai - mėgsta mėsą biggrin.gif Na grūdų košė irgi gerai praeina, o vat vaisinės tyrelės nelabai, tai aš jas į košytę dedu, tada suvalgo noriai rolleyes.gif
Papildyta:
Paskaičius temą, supratau, kad daugelis mamyčių jau duoda kiaušinį vaikučiams. Vat ir aš galvoju, gal jau verta įvesti? g.gif Ką duodat tik trynį ar visą? Tik virtą, o gal kokį omletuką darot? Duodat kaip pagrindinį patiekalą, ar tik paragavimui? Na mažius apetitu nesiskundžia, bijau jam vieno virto trynio gal mažoka būtų rolleyes.gif Žodžiu, laukiu pasvarstymų šiuo klausimu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tanika: 06 kovo 2010 - 21:53
QUOTE(Tanika @ 2010 03 06, 22:58)
Paskaičius temą, supratau, kad daugelis mamyčių jau duoda kiaušinį vaikučiams. Vat ir aš galvoju, gal jau verta įvesti?  g.gif Ką duodat tik trynį ar visą? Tik virtą, o gal kokį omletuką darot? Duodat kaip pagrindinį patiekalą, ar tik paragavimui? Na mažius apetitu nesiskundžia, bijau jam vieno virto trynio gal mažoka būtų  rolleyes.gif Žodžiu, laukiu pasvarstymų šiuo klausimu  smile.gif

As tai karta i savaite kiausinio tryni imaisau i darzoviu kose vietoj mesytes. Alergijos ar problemu su pilvuku nepastebejau, tad zadu bandyti virti omletuka 4u.gif
Atsakyti