Sveikos mamytes. Jungiames ir mes prie jusu Siandien kaip tik musu maziukei 10men sueina o mes valgom tai sitaip:
10 val keliames ir 230ml misinuko isgeriam
12 val sausainiu kosyte( is gaidelis sausainiuku)
15-16 val darzoviene su mesyte arba zuvyte. Atsigeriam arba sultyciu arba vandeniuko
18val vaisiu tyrele arba jogurtas arba varskyte
21 val manu kosyte
23 val 230ml misinuko ir einam miegelio.
nakti nesikeliam visai, taip ir ismiegam be jokiu arbatyciu.Dar karta savaitej duodu kiausinio baltyma, ir siaip i tarpus obuoliuka pagriauzti tarp valgymu. Ka manot apie musu valgymus? Labai laukiu jusu patarimu, gal kas manot jog kas nors ne taip? Buciau labai dekinga
QUOTE(Moniuke @ 2010 01 13, 16:53)
Sveikos mamytes. Jungiames ir mes prie jusu Siandien kaip tik musu maziukei 10men sueina o mes valgom tai sitaip:
15-16 val darzoviene su mesyte arba zuvyte. Atsigeriam arba sultyciu arba vandeniuko
21 val manu kosyte
nakti nesikeliam visai, taip ir ismiegam be jokiu arbatyciu.Dar karta savaitej duodu kiausinio baltyma, ir siaip i tarpus obuoliuka pagriauzti tarp valgymu. Ka manot apie musu valgymus? Labai laukiu jusu patarimu, gal kas manot jog kas nors ne taip? Buciau labai dekinga
21 val manu kosyte
Manau, kad:
Sausainiu kosyte bevertis ir nereikalingas dalykas
Manu kose...maziausiai vertinga kose is visu, keisciu i kitokia, na nebent karta i savaite, ne daznaiu ja duociau.
Daugiau viskas ok, dar vaikuciams trynis labaiu naudingas, o ne baltimas
Maniskiai labai megsta duoniukus grauzti, o ir sveika
QUOTE(pukepuke @ 2010 01 14, 00:37)
Manau, kad:
Manu kose...maziausiai vertinga kose is visu, keisciu i kitokia, na nebent karta i savaite, ne daznaiu ja duociau.
Nevisad duodu manu kosyte, kaitalioju ja su ryziu kose, gaila kad grikiu nevalgo, pilnai vemia nuo ju o del trynio, tai skaiciau kad iki 10men negalima jo duot, tai siandien pirma kart ji valge, uj kaip skaniai visa kiausini susveite duodu ir as kartais duoniuku ar javainuku pagriauzti, bet retai, nes jinai lb dideliais kasniais ju atsikanda, tai bijau kad nepaspringtu. o kaip del tuno? ar duodat? as tai duodu, perku brangu is iki parduotuves, 7lt kainuoja 200gr. savo sultyse, bet mano mama sako, kad tunas nesveikas, ka manot? o kaip verdat avizinius dribsnius? ar sumalat juos kavamale ar kaip? ir kokias arbatytes verdat savo pupuliukams? labai man cia idomu
sveikos. Mano suneliui po 3 dienu bus 10 men, tai nusprendziau parasyt apie musu dienos meniu. Valgom 5 kartus per diena: misinukas, kose darzoviu su mesa, sriubyte, grudu kose, ir vel pienukas pries miega. Taip pat geria sultys ir arbatytes, valgom vaisius: bananus, obuolius, kartais kriauses, kivi, taip pat valgo jogurta. I diena po 1 vaisiu koki suvalgo, kasdien kita, ir jogurta. Arbatas geriam pankuoliu ir ramuneliu. Ka manot apie musu valgius? Tiega dar planuoju artimiausiu metu kokia zuvi pabandyt, tik nezinau kokia geriau. Viska gaminu ant garu.
O del manu koses, tai musu gydytoja sake kad ji visai beverte, ir geriau iki metu neduoti, nes tik skatina nutukima vaiko.
O del manu koses, tai musu gydytoja sake kad ji visai beverte, ir geriau iki metu neduoti, nes tik skatina nutukima vaiko.
Mamytės, gal žinote kiek ml mišinuko ar MP reikia duoti dešimties mėnesiui mažyliui? Nes as nutraukinėju matinimą MP i keičiu jį į mišinuką, tačiau mišinuko maniškis nedaug teišgeria (na 100 -120 ml per vieną kartą). O duodu mišinio kokius 4 kartus per parą. Bijau , kad jam kokio kalcio ar kitų medžiagų nepritrūktų
manoji tai po 230ml kokius 3-4 kartus per diena.nakti negeriam isvis
QUOTE(Lolita2 @ 2010 01 21, 16:57)
Mamytės, gal žinote kiek ml mišinuko ar MP reikia duoti dešimties mėnesiui mažyliui? Nes as nutraukinėju matinimą MP i keičiu jį į mišinuką, tačiau mišinuko maniškis nedaug teišgeria (na 100 -120 ml per vieną kartą). O duodu mišinio kokius 4 kartus per parą. Bijau , kad jam kokio kalcio ar kitų medžiagų nepritrūktų
Manau,tokio amžiaus vaiko nereikia pratinti prie mišinio. Aš ir mažinu MP, paliksiu po 2 kart per parą, o apie mišinį net negalvoju Beje, kaip tą mišinį vaikui žadate duoti? Iš puodelio ar iš buteliuko su soskiu?
sveikos mamytes,
mano maziukui tuoj 10 men.
noriu duoti patarima toms, kurios ikisa vos viena ar du saukstelius darzovienes ar koseles su mesyte. pazaiskite su vaikuciu, duokite valgant vis kita nauja daikta, aisku saugu pvz. plastmasini dubeni o veliau ir samti, dainuokte vire vire kose.
sakyciau negerai kazka veikti kai vaikas valgo, bet pas mus tai vieninteles dalykas, kuris padeda. mazius uzsiemes ziuri i tuos daiktus, o jus tiesiog prikiskite sauksteli prie burnytes kai jis paciame idirbyje ir pamatysite kaip dubenelis bus jau tuscias
nebutinai visiems vaikams tai veikia, mano zirneliui dar ir kaip veikia!
noriu duoti patarima toms, kurios ikisa vos viena ar du saukstelius darzovienes ar koseles su mesyte. pazaiskite su vaikuciu, duokite valgant vis kita nauja daikta, aisku saugu pvz. plastmasini dubeni o veliau ir samti, dainuokte vire vire kose.
sakyciau negerai kazka veikti kai vaikas valgo, bet pas mus tai vieninteles dalykas, kuris padeda. mazius uzsiemes ziuri i tuos daiktus, o jus tiesiog prikiskite sauksteli prie burnytes kai jis paciame idirbyje ir pamatysite kaip dubenelis bus jau tuscias
QUOTE(erikared @ 2010 01 29, 18:23)
sveikos mamytes,
Labai geras šis būdas,mes išmėginę ir sėkmingai naudojamės
Kai mes dukrytę norime sudominti maistu ,tai prieš jos veiduką prikišam lėkštę ir pradedam visaip makaluoti maistą arba su jos rankyte valgydinam. Nieko nėra tada geriau Retkarčiais taip ir maisto pritrūksta
QUOTE(Vitoria @ 2010 01 29, 13:49)
Manau,tokio amžiaus vaiko nereikia pratinti prie mišinio. Aš ir mažinu MP, paliksiu po 2 kart per parą, o apie mišinį net negalvoju Beje, kaip tą mišinį vaikui žadate duoti? Iš puodelio ar iš buteliuko su soskiu?
Mišinuką duodu iš soskės. O apie visišką mišinuko nedavimą tai net negalvoju, todėl, kad pienas tokiam mažam vaikui, manau, dar yra reikalingas. Tik vat kitas kausimas kiek to pieno