Įkraunama...
Įkraunama...

10mėn. vaikučio dienos meniu

Dukrai už poros dienelių 10 mėnesių... mirksiukas.gif Taigi kilo toks klausim,as, kiek per parą tokio amžiaus vaikas turėtų gauti skysčių?per parą valgome 4 kartus tad 4 kartus ir geriame...Įsiūlyt skystimo sunku, vienintelis ir thumbup.gif gėrimas pieno mišinys....Būna stebuklas jei neatsisako sultyčių ar vandenuko....Mano skaičiavimais mes sunaudojam per parą 710-750 ml skysčių, ir nžn ar to užtenka............... g.gif
Atsakyti
Isgeriam 1,5-2 litrus skysciu per para,aiskiai per daug doh.gif Bet nezinau kaip nuo naktiniu maitinimu atpratinti unsure.gif
Nelabai zinau ir as idomu butu ir man suzinoti g.gif
Atsakyti
zinot mane ir sudomino...panele nuo gimimo papildomai gauna atsigerti arbateles.Dabar nakti geria 2 kartus pieneli(pirktini karves) ir kartais arbata,o apie arbatos kieki diena net negaliu suskaiciuoti,visada buteliukas yra pripildomas.Sakyciau kokie 4 po 220ml tikrai.Bet kaip neduoti jei be arbatos niekaip....Zinau ka jus pagalvojot,duoti vandeni tik virinta,taip taip ir tai darau,pakaitomis,GERIA ir ji...!!! doh.gif
Atsakyti
Mano mažylis skaniai geria tik saldžius gėrimus:sultis,vaikišką arbatėlę ir mano pienuką.Sūneliui 9 mėn. Saldžų gėrimų nesinori duoti per daug,vandenuko negeria,pienuko,manau,jau nėra labai daug,todėl man atrodo,kad skysčių vaikeliui trūksta,nes pampersas ilgą laiką būna tuščias.
Atsakyti
sveikos brangiosios mamytės mirksiukas.gif taigi matau kad nei viena neatsakėt į mano klausimuką ax.gif tai tą patį kls uždaviau gydytojau ir pasirodo, kad vaikui maitinamam adaptuotu pieno mišiniu, papildomi skysčiai nėra būtini, jei jis to nenori tongue.gif ....Taigi pati uždavaiu kls pati ir atsakiau doh.gif Sėkmės jums auginant savo stebukliukus 4u.gif
Atsakyti
4u.gif sveikos, mamos,

Gal kam tenka susidurti su tokia problema - vaikas nemegsta grūdų košių. Mums 10 mėnesių, o visas košytes tiesiog spjauna. Pamato duoniuką, duonos, batono riekę, tiesiog griebia. Bet sausas maistas vaiko skrandžiui...negerai. Daržovių košes dar valgo, o grūdų nenori...patarkit. Kolkas dar pati maitinu....
Atsakyti
QUOTE(Adele @ 2008 04 14, 09:50)
4u.gif sveikos, mamos,

Gal kam tenka susidurti su tokia problema - vaikas nemegsta grūdų košių. Mums 10 mėnesių, o visas košytes tiesiog spjauna. Pamato duoniuką, duonos, batono riekę, tiesiog griebia. Bet sausas maistas vaiko skrandžiui...negerai. Daržovių košes dar valgo, o grūdų nenori...patarkit. Kolkas dar pati maitinu....

Labukas. Nežinau, nei ką patarti verysad.gif . Mano vaikinai nevalgė košių nei kūdikėliai būdami, nei dabar. O gaila, juk jose tiek naudingų medžiagų g.gif .
Atsakyti
QUOTE(Adele @ 2008 04 14, 10:50)
4u.gif sveikos, mamos,

O kaip tu jas ruosi?Maniskis niekad nevalge su vandeniu virtu tik pieniska su sviestuku ir kokiom uogytem thumbup.gif o dabar dedu razinas,riesutus thumbup.gif valgo pasigardziuodamas.aisku buvo toks laikas kai norejo tik to ka mes valgom doh.gif nei darzoviu,nei tyreliu,oj kiek privargom,beje jam buvo panasiai laiko kaip taviskiui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Perlute @ 2008 04 14, 10:42)
O kaip tu jas ruosi?Maniskis niekad nevalge su vandeniu virtu tik pieniska su sviestuku ir kokiom uogytem thumbup.gif o dabar dedu razinas,riesutus thumbup.gif valgo pasigardziuodamas.aisku buvo toks laikas kai norejo tik to ka mes valgom doh.gif nei darzoviu,nei tyreliu,oj kiek privargom,beje jam buvo panasiai laiko kaip taviskiui smile.gif

ruosiu tik su vandeniu, nes ji alergiška ir tyrelem.
Atsakyti
O kam ji dar alergiška?
Aš manau, kad reikia tokiu atveju eksperimentuoti..Gal vaikui nepatinka vienos rūšies grūdai, gal pabandyti kelių rūšių, gal į košę įtarkuoti obuolį ar sutrinti kartu su bananu, kitais mėgstamais vaisiais paskaninti..Gal virti piene..Gal tirštumas nepatinka, gal skystensės norėtų..
Maniškė irgi nelabai mėgo grūdines košes, kol nepradėjau virti jas piene, maišyti įvairiausias grūdų rūšis ir paskaninti vaisiais..Dabar niekad neatsisako 5 grūdų dribsnių su grikių ar ryžių dribsniais košės su obuoliu ar bananu..Dar patinka kukurūzų kruopos.. 4u.gif
Atsakyti
Gal bandyk pradžioje labai skystas-kad gerti būtų galima (sumalus grūdus kavamale)-po to tištinti - bent jau aš taip pripratinau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Adele @ 2008 04 14, 09:50)
4u.gif sveikos, mamos,

Jeigu valgo darzoviene ir dar idedi moliugo (jis saldus), tai pabandyk isvirti moliuga ji sutrinti ir sumaisyti su ryziu dribsniais, manu kose. Paminejau sias koses, nes su jomis labiausiai tika bet kokios tyreles, uogos, vaisiai ir moliugas bigsmile.gif

Maniskiui dar patiko kukuruzu kose su moliugu.
Atsakyti