Įkraunama...
Įkraunama...

Spermos kokybė, viskas apie ją

Sveikos
Merginos gal galit papasakoti su kokios kokybes sperma pavyko pastoti naturaliai?
O su kokios kokybes darant IUI?
Mano vyriukas turi 24 mln. is kuriu 60% judriu. Kokie mano sansai pastoti naturaliai?
SU newyear.gif newyear.gif
Atsakyti
QUOTE(renatele @ 2004 12 23, 11:18)
Sveikos
Merginos gal galit papasakoti su kokios kokybes sperma pavyko pastoti naturaliai?
O su kokios kokybes darant IUI?
Mano vyriukas turi 24 mln. is kuriu 60% judriu. Kokie mano sansai pastoti naturaliai?
SU newyear.gif  newyear.gif

Manau, kad su 60 proc. tikrai pastosi naturaliai. Man gydytoja sake, kad pagal naujausius skaiciavimus ir 25 proc. pakanka, jei kiekis normalus.

Tik nepamenu, koks turi buti mlj skaicius, man atrodo, kad gal ir daugiau turetu buti g.gif
O kokios normos parasytos salia?
Atsakyti
rasiau jau vakar, bet po profilaktikos mano laiskeliai dingo...
tai va, norejau pasigirti, kad mano vyro reikalai smarkiai pagerejo. su jo sperma jau galima daryti IUI, o nebe IVF+ICSI. Deja, mano kiausialasciu sienos to mums daryti neleis. Bet dziaugiames, kad ji ganetinai rimtai pagydeme du menesius antibiotikus vartodami:)
Atsakyti
QUOTE(ryte @ 2004 12 24, 10:21)
rasiau jau vakar, bet po profilaktikos mano laiskeliai dingo...
tai va, norejau pasigirti, kad mano vyro reikalai smarkiai pagerejo. su jo sperma jau galima daryti IUI, o nebe IVF+ICSI. Deja, mano kiausialasciu sienos to mums daryti neleis. Bet dziaugiames, kad ji ganetinai rimtai pagydeme du menesius antibiotikus vartodami:)

Sveikinu labai, labai thumbup.gif
Ryte, buk gera, labai prasau, papsakok, kaip jus gydetes? Man tai aktualu, nes su sperma taip pat turime problemu...

Ir kokie turi buti duomenys, kad tiktu IUI?
Atsakyti
tai va, tyreme visaip mano vyriski, ir istyre is pradziu krauja. ten lyg tai rado siek tiek mazesni testosterona. bet is tikro, normos ribose jis buvo. gerem testosterono ir tamofeno ar kaip ten preparata, bet nelabai padejo, siek tiek tik.
kadangi ir paselyje rado koku ivairiausiu, tai gere antibiotikus, bet tik 7 dienas, po to pries pat IVF-a 10 dienu gere antibiotikus, po IVF-o patikrinom vel sperma (padare eilini paseli), vel rado koku (sako jie labai sunkiai gydomi). Tada leidomes 10 dienu i raumenis antibiotikus.
o izraelietis jau po visko vis tiek liepe 2 menesius gerti antibiotikus (doxyciklina).
tai dabar jau palyginus labai gerai. as skaiciu nezinau, kada galima daryti IUI, kada IVF, kada IVF+ICSI. kazkas ten 1 ml daugiau nei 10 mln judriu ar kazkas tokio. procentais pas mus dabar judriu apie 30-40 proc. berods. Nors A judriu dar neatsirado, bet gal atsiras, kai praeis antibiotiku poveikis, nes antibiotikai irgi slopina siek tiek, nors zarazos, pasirodo, labiau slopina judruma.
Atsakyti
Ryte, tu man ikvepei vilties...

Pas mus kiekis buvo l. geras, o judrumas A- tik 7 proc., bendras judrumas (A+cool.gif apie 25 proc. O pas vyra rado koku, geriam dabar jau trecia antibiotiku kursa ir turbut reikes leidziamu. Na, bet jei nuo zarazu tikrai priklauso judrumas -tuomet mums tikrai pavyks kazkiek ji pataisyti, tikiuosi....

As kazkaip vis negaliu patiketi, kad del kazkokios tai bacilos negalima pastoti g.gif

O kur tu skaitei kada reikia IUI, kada jau IVF? Del IUI -tai dar nieko (Miezenieen jau ja kaip ir rekomenduotu, jei nepageretu rezultatai zymiia), bet jei reiks IVF - tai bus sunkoka su pinigeliais
Atsakyti
tas izraelietis pasake, kad po antibiotiku kurso (2 menesiu, ne maziau) pagereja judrumas, jeigu spermoje yra koku. Tiesa pasakius, mano gydytojams tai buvo naujiena, bent as taip supratau. Visi galvojo, kad nuo antibiotiku judrumas tik mazeja, pasirodo, kad ne. Pastoti gal del to nelabai iseina, kad nelabai judrus, per mazai judriu, tai nepatenka i kiausineli ir neapvaisina.
Gydytoju lapuose, kuriuose jie raso spermogramos rezultatus, yra nurodytos normos, tai pas mus jau normos minimalios ribose bevei viskas, isskyrus A.
Jeigu yra koku , Muse, tikrai muskite antibiotikais juos. Tikiu, kad pades. Nes tas izraelietis net neziurejo i spermograma, kai pasake, kad yra koku ir nelabai judrus, is karto pasake, kad gerti antibiotikus ir kuo ilgiau, visi net issiziojo, kad du menesius galima antibiotikus gerti, gal ir nelabai gerai, vyras skundesi silpnumu ir pan. bet bent jau sperma kazkiek pagijo.
Sekmes, Muse.
Atsakyti
Mano vyras irgi nelabai gerai jauciasi, geriam antibiotikus jau trecias menuo su pertraukomis. Dabar sausio pradzioje vel turesime tyrimu rezultatus -ar jau dingo kokai ar ne.

Bet mums neleido myletis be apsaugos tol, kol tie kokai nedings. Tai laukiam sad.gif

Aciu, Ryte...
Ir Jums taip pat didziausios sekmes...
Atsakyti
Bet po antibioltiku, ypas tokiu piktu kaip doxiciklino, reikia kazkokia pertrauka padaryti, negalima iskart bandyti pastoti, manau?

mes tai isitikinom, kad sh.. ish tu spermos gydymu - kas ish to, kad pagereja, kas ish to, kad pastoju, jei ish tu nestumu sh... gaunasi... Judrumas tai pagereja, o kaip ju kokybe nuo tu antibiotiku ir iv. chormonu... nieks i vidu neilys ir nepasakys..sad.gif
na bet tikiuosi, kad kazkam ish jusu pasiseks..
Atsakyti
Dėl pertraukos - gydytojai apie tai nešnekėjo.
Dėl mano kiaušialąsčių sienelių storumo - kol nepatikrinom atrną kartą, negalime spręsti, bet gydytojai mano, kad jos visada storos...
anyway, pertrauka bus priverstinė, o IVF-ą vis tiek darysime po pertraukos, tai viską ir sužinosim - ir apie spermos kokybę, ir apie kiaušialąsčių sienų storumą.
Bet kokiu atveju, tikiu stebuklu.
Atsakyti
sveiki,
skaiciau jusu zinutes ir isdrisau jums parasyti,mes su vyru susituoke pusantru metu,apie metus bandem susilaukti vaikelio,bet nieko,si penktadieni padarem spermos tyrima vaisingumo klinikoje diagnoze asthenospermia,pas gydytoja dar nebuvo.Ar galetumete paaiskinti,kas tai?ka reikia toliau daryti?
labai aciu jei kas atsakysite
Atsakyti
Sveika Indrius,

Šita diagnozė reiškia, kad yra problemos su spermiukų judrumu. Aiškindama spermogramą gydytoja tau pasakys, kiek procentų yra judrių. Astenospermija diagnozuojama tada, kai yra mažiau nei 40 proc. judrių spermiukų. O ką nors daugiau tau pasakyti vistiek galės tik gydytoja, įvertinus visą spermogramą, bendrą tavo vyro sveikatos būklę praeityje ir dabar. Padarys tyrimus - gal vyras turi kokį uždegimą.
Bet kokiu atveju jūs dideli šaunuoliai, ir ypač tavo vyras, kad nusprendėtė ieškoti priežasčių, nes kuo anksčiau, tuo daugiau šansų, kad viskas baigsis gerai smile.gif Nepamiršk mūsų wink_3.gif
Atsakyti