Įkraunama...
Įkraunama...

Spermos kokybė, viskas apie ją

QUOTE(light blue @ 2005 08 09, 15:12)
Labas. Mes su vyru taip pat tyrimus "taupumo" sumetimais pirma atlikome kitur, bet po to nuėję į VK pas Žilaitienę vėl turėjome pakartoti. Žilaitienė tikrai maloni, bet...pvz. mūsų atveju aš net jokios diagnozės dorai nežinau. Žinome, kad tai problema, kilusi iš vyro. O dagaiu ir nieko  ohmy.gif
Gal aš vėpla kokia? Gal pačiai reikėjo klausti?  g.gif
Ir dabar kai skaitinėju merginų pasisakymus lieku išsižiojusi, nes man apie tokius dalykus niekas nieko nepasakojo. Vaikutis be IVF neišeina, o diagnozės pavadinimas ?????

Manau, kad reikia klausti paciai. As visada einu kartu su vyru, tai tas sedi issiziojes, o as kalusineju tol, kol man pasidaro aisku. Zilaitiene maliniai paaiskina.
Va, paskutini karta isleidau vyra viena, tai parsinese tyrimams siuntima, tipo pakartotinis pilnas spermos tyrimas su tyrimu pries antikunius. Klausiu kas tai yra, tai tik peciais guzcioja. Va, ir isleisk viena doh.gif

Na, bet kai bus rezultatais -eisiu as pati smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Muse @ 2005 08 09, 14:59)
Uzsirasyti nereikia, tik vyras skambindavo sesutei ir pasakydavo, kelinta val. atvaziuos. Is pradziu nesdavom is namu, po to vyrui pasidare viskas dzin, tai dabar jis tiesiai i klinika vaziuoja ir ten viska atlieka blush2.gif

Nu, aišku čia truputį nesamoningai gal paklausiu, bet ar nebuvo vyrui problemų pabaigti vienam? Ar tu kartu važiavai? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(light blue @ 2005 08 09, 15:12)
Žilaitienė tikrai maloni, bet...pvz. mūsų atveju aš net jokios diagnozės dorai nežinau. Žinome, kad tai problema, kilusi iš vyro. O dagaiu ir nieko  ohmy.gif
Gal aš vėpla kokia? Gal pačiai reikėjo klausti?  g.gif
Ir dabar kai skaitinėju merginų pasisakymus lieku išsižiojusi, nes man apie tokius dalykus niekas nieko nepasakojo. Vaikutis be IVF neišeina, o diagnozės pavadinimas ?????

Nu tada ir mes veplos su vyru biggrin.gif mes irgi visada krtu einam, o diagnoze? idiopatine kilmes nevaisingumas, t.y. del nenustatytu priezasciu....
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2005 08 09, 15:18)
Nu, aišku čia truputį nesamoningai gal paklausiu, bet ar nebuvo vyrui problemų pabaigti vienam? Ar tu kartu važiavai? biggrin.gif

Nu siaip tai as niekada prie to reikalo nesikisau. Sakiau, kad reikia, tai vadinasi reikia...
na, nezinau, problemu nebuvo blush2.gif
Atsakyti
Mes su vyru vakar buvom pas Zilaitiene, ji mums patiko, nesvarbu, kad reikes dar karta spermograma daryt, bet bent jau paaiskino kas ir kaip ir nuramino smile.gif , o ne taip kaip pries tai. Pradzioj ji pasiule daryti tik paseli, bet paskui pasake, kad reiketu ir spermograma, kartu istirs ir del antikuniu, ir tada bus viskas aisku. Dziaugiames, kad pas ja apsilankem, nes pasidare aisku ka toliau reikes daryt, o ne taip, kaip anksciau buvo pasakyta: vyro tyrimai blogi, po menesio dar karta spermograma daryt g.gif
O kas toliau, po menesio trecia spermograma ir t.t. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2005 08 09, 15:18)

Zinok, cia visai ne nesamone mirksiukas.gif mano vyras tik namuose tai daro - sake ten jam niekaip neiseitu, ir donoras musu irgi tik is namu, ten sake, ne uz ka nedarys schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Muse @ 2005 08 09, 15:21)
Na, juk yra kazkoks procentas, kur diagnose"nenustatytos kilmes".
Idomu, ka mums bepasakys -kaip ir pasalinome visas galimas imanomas priezastis. Jauciu, baigsis "nenustayta kilme" biggrin.gif

Yra, dabar nemeluosiu, nes neatsimenu, bet pakankamai didelis apie 30-40 %. Nepazengus medicina dar situo klausimu.
Atsakyti
Sakei, kad pradžei nereikia eiti pas Žilaitiene, o iš karto darytis spermos tyrima? Bet ar taip galima? Vis tiek gal gydytoja turi pasakyti ką daryti. Ar tieiog paskambinsiu pasakysiu, kad noriu atnešti ir viskas.

Į kokį buteliuką namie padarote, gal į tą kur šlapimui? Ir per kiek laiko nuvežate?
Atsakyti
Na gerai sakykime parodo blogus rezultatus. Ką tada? Po kokio mėnesio vėl 150Lt., po to vėl...
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2005 08 09, 15:25)
Sakei, kad pradžei nereikia eiti pas Žilaitiene, o iš karto darytis spermos tyrima? Bet ar taip galima? Vis tiek gal gydytoja turi pasakyti ką daryti. Ar tieiog paskambinsiu pasakysiu, kad noriu atnešti ir viskas.

Į kokį buteliuką namie padarote, gal į tą kur šlapimui? Ir per kiek laiko nuvežate?

Na ka tau gydytoja pasakys, kaip spermos tyrima padaryti? Aisku, skambink sesutei ir pasiklausk kelinta val. gali atnesti, kad tikrai butu laborante.
As pirkdavau vaistineje sterilu indeli tyrimams, gal 50 cnt. kainuoja.
Taip pat gali pasiskaityti VK tinklapyje, kiek laiko nesimyleti, per kiek laiko atvezti ir pan. Nors ir sesute viska ta supasakoja, kai paskambini smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2005 08 09, 15:27)
Na gerai sakykime parodo blogus rezultatus. Ką tada? Po kokio mėnesio vėl 150Lt., po to vėl...

Jei blogas -tada iesko priezasciu. Daro paseli, ar nera kokiu bakteriju, letiniu uzdegimu, LPL. Apziuri echoskopiskai, ar nera jokiu pakitimu, ar nera varikoceles. Kadangi pas jus diabetas, gal dar kazka skirs.

Bet tu nepergyvenk taip, pirma padarykit tyrimus, gal nieko daugiau ir nereiks. Nebutinai diabetas reiskia bloga sperma smile.gif Ir mums prasome pranesti apie rezultatus smile.gif
Atsakyti
Priduodant tyrimams ypac del paselio reikia laaaabai laikytis sterilumo, net vidiniu indelio sieneliu negalima pirstais liest.
Atsakyti