Įkraunama...
Įkraunama...

Spermos kokybė, viskas apie ją

Labas mergaites, gal kuri galetu paaiskinti:

gavom vyro spermogramos rezultatus, siaip lyg viskas butu ir nieko, bet yra agliutinacija - +3, ka sis skaicius reiskia? Be to, pH - 8,0 - gal kuri susiduret su tuo ir zinot del ko jis toks aukstas?
Ir dar judrumas - is viso-49%, pirmyneigis-24%, o trukciojantis-25%, ar tai gerai, ar blogai?
Ir dar - po 1val. spermiju judrumas=0 cry.gif

Gal kas galetu man paaiskint??? Labai prasau smile.gif Nes gydytoja nelabai viska ir paaiskino...
Atsakyti
QUOTE(Egles @ 2005 07 31, 18:10)
Labas mergaites, gal kuri galetu paaiskinti:

gavom vyro spermogramos rezultatus, siaip lyg viskas butu ir nieko, bet yra agliutinacija - +3, ka sis skaicius reiskia?  Be to, pH - 8,0 - gal kuri susiduret su tuo ir zinot del ko jis toks aukstas?
Ir dar judrumas - is viso-49%, pirmyneigis-24%, o trukciojantis-25%, ar tai gerai, ar blogai?
Ir dar - po 1val. spermiju judrumas=0 cry.gif

Gal kas galetu man paaiskint??? Labai prasau smile.gif  Nes gydytoja nelabai viska ir paaiskino...

Manau, kad teisingiausiai viska pakomentuotu gydytoja, nes mes cia savamoksles smile.gif
Pas mano vyra irgi yra didele agliutinacija, tai nera labai gerai, gali buti nuo kokio nors uzdegimo ar siap, neaisku del ko. Tai spermiukai jauciasi kaip muses meduje (anot vieno gydytojo), negali lengvai plaukti ten kur reikia, o tik suka ratus smile.gif
Judrumas tik tiik telpa i normas, saunu, kad yra A judrumo.
Dar neparasei, kiek yra is viso mlj. ir kiek 1 ml -tai irgi labai svarbu. Nes jei ju pakankamai -labai nerimauti nereiketu smile.gif

O ka skyre gydytoja? Greiciausiai spermos paseli, patikrinti ar nera uzdegimu? g.gif
Atsakyti
Koncentracija - 290mln/ml, bet gal del to, kad buvo ilgiau uzlaikyta?

Ir man pasidare labai keista, kad gydytoja neskyre jokio gydymo, tik sake, kad po menesio reiks dar karta daryti spermograma. Tai vat ir galvoju, gal nieko nelaukti, o eiti pas Zilaitiene? Dar idomu, kodel po 1val. spermiju judrumas =0?
Kyla itarimas, kad gydytoja pati nelabai supranta, tai todel nieko ir neisaiskino sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Egles @ 2005 08 01, 07:42)
Koncentracija - 290mln/ml, bet gal del to, kad buvo ilgiau uzlaikyta?

Ir man pasidare labai keista, kad gydytoja neskyre jokio gydymo, tik sake, kad po menesio reiks dar karta daryti spermograma. Tai vat ir galvoju, gal nieko nelaukti, o eiti pas Zilaitiene? Dar idomu, kodel po 1val. spermiju judrumas =0?
Kyla itarimas, kad gydytoja pati nelabai supranta, tai todel nieko ir neisaiskino  sad.gif

O pas kokia gydytoja jus lankotes?
290 mlj viename mililitre? Ar visame kiekyje?
Nes 1 ml tai nelabai gali buti, nes kai per daug irgi negereai, o norma yra jei teisingai pamenu 25 mlj/ml. smile.gif

Na, bet jei neskyre gydymo, tai ir nereikia, atsipalaiduokit, svarbu judrumas geras. O kiek laiko nepastojate, kad darete tyrimus?
Atsakyti
290 mlj viename ml.
Nepastojam apie 2m.
Tyrimus daromes "Narmedoj" pas Miezeniene, bet vistiek man neramu, pH-8, dar tiesa rado eritrocitu sad.gif , visai pasimeciau, ar laukti kitos spermogramos, ar registruotis pas Zilaitiene, ir nieko nelaukt?
Rytoj eisiu darytis hormonu tyrimus, vel laukimas ka jie parodys schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Egles @ 2005 08 01, 08:01)
290 mlj viename ml.
Nepastojam apie 2m.
Tyrimus daromes "Narmedoj" pas Miezeniene, bet vistiek man neramu, pH-8, dar tiesa rado eritrocitu sad.gif , visai pasimeciau, ar laukti kitos spermogramos, ar registruotis pas Zilaitiene, ir nieko nelaukt?
Rytoj eisiu darytis hormonu tyrimus, vel laukimas ka jie parodys schmoll.gif

Na, mes irgi is pradziu lankemes pas Miez., bet ji nera vyru gydytoja. Tai dabar pwerejom pas Zilaitiene, siandien einam vel, ziuresim ka pasakys.

Na, o jums, nezinau, elkites kaip sirdis liepia. Galit laukti, galit eiti kitur. Man asmeniskai visada norisdi kazka daryti, o ne laukti. Bet cia turbut del bjauraus mano budo "cia ir dabar" smile.gif
Atsakyti
Vakar vyrui nupirkau zensenio tinkturos, tegul pageria, blogiau nebus biggrin.gif
O gal kokius vitaminus patartumet nupirkt?
Atsakyti
QUOTE(Egles @ 2005 08 01, 09:06)
Vakar vyrui nupirkau zensenio tinkturos, tegul pageria, blogiau nebus biggrin.gif
O gal kokius vitaminus patartumet nupirkt?

o kaip tiksliai raso diagnoze?
pas mus mazai ir nejudrus, tai zinau kad labai truksta cinko ir kalcio - manau jie tikrai nepakenktu, beto geriam "malpotane" ir ajeru sakniastiebiu uzpiltine(pagal senoliu isminti)
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

Na va, pagaliau isnaikinome bacilas, padareme varikoceles operacija, dabar beliko laukti du menesius ir pakartoti spermos tyrima. Bet rezultatu laukti ne anksciau kaip po metu cry.gif cry.gif cry.gif

O cia siaip, gal kam idomu -del agliutinacijos ir mazo judrumo mums israse kokio tai preparato Tribestan, gal kas girdejote? Eisiu anotacijos ieskoti, nezinau, ar pirkti, ar ne, nes kursas 6 men., o kaina vienam menesiui 100 lt. As is principo pries visokius zolinius preparatus, tai dabar abejonese g.gif Ir dar -liepe butinai vit. E gerti.
Atsakyti
Nusprendem nieko nelaukt ir vakar uzregistravau vyra pas Zilaitiene, kita pirmadieni eis smile.gif Paziuresim ka pasakys.
O del vitaminu tai galvojau gal nupirksiu kokiu, bet paskui pamaniau jeigu gydytoja kokiu israsys, tai tada ir pirksim, o vakar nupirkau saltai spaustu moliugu seklu aliejaus, ten tiek visokiu vitaminu, gal net geriau nei kokie cheminiai ir skonis vyrui patiko biggrin.gif Tegul pageria, blogiau juk nebus biggrin.gif
Atsakyti
Labas visoms. Jums, Muse nors vaistuku israse, o mums sake jau net nepades, bereikalo pinigai bus ismesti sad.gif
Bet mes siandien su vyru eisime pas tokia gydytoja, kuri kazkokiais zoleliu preparatais gydo. Siaip tai as tokiais marazmais netikiu, bet cia anyta labai stengiasi. O gal pagerins kazka. Vis viltis. Nes kai darem pirma spermos tytima buvo tik 0,6mln. ir tarp ju nei vieno normaliai jugraus. O po savaites VK tyrima pakartojom ir rado 2mln. o tar ju 2 gerai gyvus. Tai mano vyras uz tu dvieju gyvu "uzsikabino" smile.gif ir dabar visokiais keistais ir iprastais budais bando gydytis.
Atsakyti
Ir dar sumaste vyras pasidaryti visu organu kazkoki tyrima, panasiai kaip kompiuterine tomografija, tik rodo sake viska lasteliu lygmenyje. Tai dar ten siandien nueisime. O gal? Gal nors kiek pakels rodiklius spermiuku, tuomet lengviau bus IVF darytis. Nors kaip as jo nenoriu... sad.gif Man nuolat viskas per kancias ir nervu patasymus gaunasi...
Atsakyti