Įkraunama...
Įkraunama...

Spermos kokybė, viskas apie ją

QUOTE(tlana @ 2005 06 08, 16:47)
Tai kad jis svarus svarutelis, na aisku jei neskaityt kad netycia man atrado chlamidija, tai dabar trucinsimes antibiotikais abudu unsure.gif fui kokia kaka surado, nenoriu ju tureti...be be be...O del varikoceles ar vyrukai jaucia kokiu simptomu ar diskomforta o gal matosi ta varikocele???Pas ji atrodo isoriskai viskas gerai tongue.gif

Tai ar vyras tyrėsi, ar darė pasėlį??O varikocelė pas mano vyrą jaučiasi, viename kapšelyje daug, daug gyslelių jaučiasi, o kitame viskas švaru, aš taip apčiupinėjusi blush2.gif ir nusprendžiau, kad varikocelė, o urologas patvirtino.
O chlamidijų tyrimą ar jis darėsi, nes jei pas tave yra, tai pas jį irgi turėtų būti, nebent labai stiprus imunitetas, nepasidavė, bet čia taip retokai būna su tom chlamidijom
Atsakyti
Šiandien labai gerą mintį perskaičiau - blogas spermogramos atsakymas - tai analizai, o ne diagnozė. Būtina ieškoti priežasties, ką Paidukė ir siūlo, ir bandyti ją šalinti. Oi, protingos tos "mano" panos negaliu mirksiukas.gif
Atsakyti
Pas m us taip pat spermos pablogejimas -nuo varikoceles ir bakteriju. Vel rado dtreptokoku ir stafilokoku, tai vyras vel "ant antibiotiku sedi". Dar pirmadieni vaziuoja i KMUM, pas kazkoki ale kruta urologa, del varikoceles, spres del operacijos. Bet pries tai sake duos vaistu kazkokiu g.gif Nu niekur neuzskaiciau, kad varikocele butu vaistais gydoma g.gif , na, bet paziuresim g.gif
Atsakyti
o koki poveiki spermai daro ta varikocelė, be to, kad daug gysleliu ar kaip ten??ar ji lemia pacia sandara spermiuku, ar tiesiog agliutinacija ar spermiuku kieki ar pan???????
Atsakyti
QUOTE(paiduke @ 2005 06 08, 16:09)
Būtinai parašyk ką sakė, gal man saviškį reikės išleisti konsultacijai, bet man taip baisu operacija, kažkaip galvoju, kad gali dar blogiau būti, nors jau ir dabar "nepyragai"

Butinai parasysiu smile.gif bet tik antradieni turbut.
Siaip tai mes nusiteike operacijai, nes labai paprasta ji ten, o dar Zilaitiene musm sake, kad blogiausiu atveju nebus jokio poveikio, bet labai tikimes pagerejimo, nes kiek literaturoje priskaiciau -pagerejimas buna iki 60 proc. vyru, o po operacijos - iki 35-40 proc. naturaliu pastojimu (aisku, jei bedu daugiau nera). Ir Zilaitiene ta patvirtino. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(RositaK @ 2005 06 08, 16:10)
o koki poveiki spermai daro ta varikocelė, be to, kad daug gysleliu ar kaip ten??ar ji lemia pacia sandara spermiuku, ar tiesiog agliutinacija ar spermiuku kieki ar pan???????

Kiek skaiciau uzsienio literaturoje, paprastai varikocele kenkia spermos kiekiui ir judrumui.
Atsakyti
QUOTE(Muse @ 2005 06 08, 17:13)
Siaip tai mes nusiteike operacijai, nes labai paprasta ji ten, o dar Zilaitiene musm sake, kad blogiausiu atveju nebus jokio poveikio, bet labai tikimes pagerejimo, nes kiek literaturoje priskaiciau -pagerejimas buna iki 60 proc. vyru, o po operacijos - iki 35-40 proc. naturaliu pastojimu (aisku, jei bedu daugiau nera). Ir Zilaitiene ta patvirtino. smile.gif

Nu tai reiks matyt mano vyreliui po peiliu lysti g.gif , o kaip vyksta ta operacija, ar narkozę kokią duoda, kiek laiko trunka???
Atsakyti
QUOTE(paiduke @ 2005 06 08, 16:19)
Nu tai reiks matyt mano vyreliui po peiliu lysti  g.gif , o kaip vyksta ta operacija, ar narkozę kokią duoda, kiek laiko trunka???

Yra dabar kazkoks laparoskopinis budas, kuris trunka keliasdesimt minuciu, ir neliek ipjovimu. Berods, pilna anrkoze. Tik nezinau, kur daro (ar tik Kaune), ir ar nemokamai.
Siaip pirma karta kai mano vyrui dare, tai buvo nuskausminimas iki puses, operacija truko valanda, ir antra ryta isleido namo. Po savaites nieko nejaute. Bet ten is tiesu neaisku ka isoperavo, nes dabra vel stipriai atsinaujino, ir nebe viename, o abiejuose kiausiukuose.
Taigi, mes dabar viliames ryskaus pagerejimo po operacijos. Kad nors 25 proc. A atsirastu, daugiau mums nieko nereikia. Kiekio pakanka, morfologija irgi gera...

Parasysiu apie tai daugiau kita savaite po vizito pas gydytoja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tlana @ 2005 06 08, 14:13)
chlamidijos tai pas mane apsigyveno, tai bus ir pas ji tikrai, nors nesityre del ju nera prasmes. tai ir gersim kartu antibiotikus...bet toks spermos tyrimas tai virs visko cry.gif  doh.gif.

chlamidijos labai kenkia vaisingumui. spermos kokybei, beje taip pat. tik ir isgydzius nebutinai pagereja. bet gydyti butina.
Atsakyti
mes darem varikoceles operacija. nieko baisaus. bent jau man tongue.gif

tik, kad mums sake, kad jei vyrui virs 30 m. tai neefektyvu (ta prasme kokybe nepagereja)
maniskuiu buvo 32, rezultatu po operacijos jokiu sad.gif
Atsakyti
QUOTE(tlana @ 2005 06 08, 16:33)
O pas koki daktara  Darla daraisi IUI? man stai nuotaikele pagedo visai, pakartojom spermograma tai net tik tai 1mln/ml, negaliu patiket, kodel taip padlogejo, mat buvo 4mln...bet judrumas dabar Air B=80%?Ir pasake kad IUI nera prasmes daryti,as netikiu kad taip blogai pasidare, mat viltis lieka, kartosim spermograma vel cry.gif

Pas Stankevičių. Mes spermogramos nekartojam (gal ir blogai darom, bet kam be reikalo nervuotis ), o rezultatus pasako darydami IUI.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Darla: 08 birželio 2005 - 16:40
QUOTE(paiduke @ 2005 06 08, 16:41)
Nu negali tai sumažėti be priežasties, mano vyro buvo prieš metus 64mln vienam mililitre ir A judrumas 29%, B-10%, o šiemet jau du kart darėm, tai vieną kartą vienam mililitre 8mln, kitą kartą 11mln, ir judrumas A-0, B-75. Tai nulėkė pas urologą vyras, tai rado varikocelę ir visokių bakterijų, vieną kartą esherihi coli(ar kažkas panašaus) ir streptokokus, po gydymo rado tik tas pirmąsias, dabar vėl antibijotikus geria. Taigi priežastis pablogėjimo, arba bakterijos, arba varikocelė( kapšelio venų išsiplėtimas)

O man sakė, kad kartais gali sad.gif Tokie jau tie vyrai: vienai kartą thumbup.gif , o kitą - cry.gif
Atsakyti