Na va, buvom pas gydytoja, naujienos neypatingai kokios. Rado stafilokoku ir streptokoku (vel!), tai vel prirase antibiotiku, nors ir pati gydytoja abejoja ar pades
Be to, siuncia i Kauno klinikas pas viena urologa, kuris tipo specializuojasi varikocelese ir operuoja jas. Jei ir jis paziurejes visus spermos tyrimus ir apziurejes vyra siulys operaciaj -ka gi, teks mano brangiausiajam listi po skalperiu.
Sako, net naturaliu pastojimu buna po tokiu operaciju, tai tik tokia viltimi ir gyvenu...nes pasirodo, kai pirma karta operavo, tai velniai zino, ka ten jam ispjove, dabar jau baisiai isplitusi
Reikia pasisemti kantrybes, laukia ilgas gydymas, ne trumpiau kokio pusmecio, kada vel bus galima kartoti spermos tyrimus ir daryti kazin kokias isvadas...
Na mes su vyru vakar irgi nusprendėm atidėti jo vizitą pas gydytoją vėlesniam laikui, gal net iki rugpjūčio mėnesio, kai abu atostogausim. Dabar išvažiuoju į tą kelionę, jam su darbais suderinti šansai lygūs 0. Taip kad matyt neforsuosim ir eisim per atostogas.
Musyt, būsim natūralistės natūralios
Laikykimės, kartu lengviau
Musyt, būsim natūralistės natūralios
Laikykimės, kartu lengviau
laba diena,
nedrasiai rasau nes esu naujoke...taciau problemu srityje esu isgyvenusi tiek, kiek jus ir todel noreciau prisijungti prie jusu diskusiju, mat jau 1,5metus nesulaukiam gandro, ir puikiai zinom kodel
as eus sveikutele(beveik), taciau vyras....niekuomet nemaniau kad tai patirsiu, nes ziauriai myliu vaikus ir esu pati is 7vaiku seimos, todel....
esme tame, kad pas mus tik 2mlj tu padariuku, o judanciu tik 15%!!!!!!gydomes "motina ir vaikas" klinikoje - ar yra tokiu kurios ten pat???rytoj mums antroji IUI, taciau tai tik svaiciojimas i dangu, kadangi dr.Sonata Bariliene(mano ginekologe) sake, kad musu padetis vercia darytis ne tik kad IVF, bet ICSI!!!esu ziauriai nusivylus... tai kainuoja 11000lt su vaistais - be proto didele suma!!!!
todel prasau paramos ir patarimu - ka manot mano atveju??? pasidalinkit patirtim....
nedrasiai rasau nes esu naujoke...taciau problemu srityje esu isgyvenusi tiek, kiek jus ir todel noreciau prisijungti prie jusu diskusiju, mat jau 1,5metus nesulaukiam gandro, ir puikiai zinom kodel
as eus sveikutele(beveik), taciau vyras....niekuomet nemaniau kad tai patirsiu, nes ziauriai myliu vaikus ir esu pati is 7vaiku seimos, todel....
esme tame, kad pas mus tik 2mlj tu padariuku, o judanciu tik 15%!!!!!!gydomes "motina ir vaikas" klinikoje - ar yra tokiu kurios ten pat???rytoj mums antroji IUI, taciau tai tik svaiciojimas i dangu, kadangi dr.Sonata Bariliene(mano ginekologe) sake, kad musu padetis vercia darytis ne tik kad IVF, bet ICSI!!!esu ziauriai nusivylus... tai kainuoja 11000lt su vaistais - be proto didele suma!!!!
todel prasau paramos ir patarimu - ka manot mano atveju??? pasidalinkit patirtim....
QUOTE(RositaK @ 2005 06 07, 18:24)
tai kainuoja 11000lt su vaistais - be proto didele suma!!!!
sveika,
tai kam mėtote pinigus IUI? Juk 10 mln. žemiausia rekomenduojama riba per IUi.
o IVF kainuoja pvz. vaisingumo klinikoje (deje nežinau kiek motinoje ir vaike) 4500 LT. ICSI 1500 Lt. Visą birželį besikreipiantiems 20 proc. nuolaida šioms procedūroms. Taigi 4800 Lt. Jei tavo geri hormonai, vaistų daug nereikės. Nu gal kokių 2000 Lt. prireiktų vaistams.
QUOTE(fortūnata @ 2005 06 07, 19:27)
Sveika prisijungus
taip, tai kainuotu apie 11000. nes vaistai net 4000lt
nezinau kodel dar bandom tasyt likima uz ragu su tom IUI - viliames...gal zinot kas kaip ta sperma pataisyti??o kaip jusu spermos rezulktatai??ar yra tokiu kaip musu - tipo blogu, nes nemanau kad buna dar blogesniu...
QUOTE(RositaK @ 2005 06 07, 18:38)
taip, tai kainuotu apie 11000. nes vaistai net 4000lt
nezinau kodel dar bandom tasyt likima uz ragu su tom IUI - viliames...gal zinot kas kaip ta sperma pataisyti??o kaip jusu spermos rezulktatai??ar yra tokiu kaip musu - tipo blogu, nes nemanau kad buna dar blogesniu...
yra blogų spermų ir su tokiomis, darant ICSi, pastojusių
nereikia tiek vaistams pinigų, jei tavo geri hormonai
QUOTE(RositaK @ 2005 06 07, 20:08)
tai o ka jums sako daktarai - daryti IVF ar ICSI???kaip elgiates??kaip gydotes??
Tiesiog dabar bandom 3 IUI, o vėliau, jei nepavyks, laukia IVF (aš tam jau seniai pasiruošus).
Jau daug rašėme šiame skyrelyje apie vitaminus vyrams, kuriuos visos griebiame pirkti :Malpotane, ženčenis, vitaminai A+E, cinkas, likopenas, bičių pikis... Ne kažin ką mes daugiau galime padaryti
Zinot ka,o mano vyro reikaliukai pasitaisė
Mililitrų tai ir prieš tai buvo virš normos,t.y. daug jų. Bet su judrumu buvo prastai
A-19%
B-32%
Ir agliutinacija 15 %
O dabar
A-50%
B-25%
agliutinacijos nera
Gydytoja manes klausia ka vyras gere,sakau Malpotane ir Zn.
Matot kaip buna,o agliutinacija juk sake neimanoma panaikinti,tik darant IUI ten ja praskiedzia.
Ir dar girdejau,kad genetikai sako,kad siuo metu laiku labai pager4ja spermos kokybe .
Manau visoms bus viskas gerai.
Lekiu pirkti Malpotane ir vel po pertraukos girdysiu vyrioka
Mililitrų tai ir prieš tai buvo virš normos,t.y. daug jų. Bet su judrumu buvo prastai
A-19%
B-32%
Ir agliutinacija 15 %
O dabar
A-50%
B-25%
agliutinacijos nera
Gydytoja manes klausia ka vyras gere,sakau Malpotane ir Zn.
Matot kaip buna,o agliutinacija juk sake neimanoma panaikinti,tik darant IUI ten ja praskiedzia.
Ir dar girdejau,kad genetikai sako,kad siuo metu laiku labai pager4ja spermos kokybe .
Manau visoms bus viskas gerai.
Lekiu pirkti Malpotane ir vel po pertraukos girdysiu vyrioka
QUOTE(viltis @ 2005 06 07, 20:14)
yra blogų spermų ir su tokiomis, darant ICSi, pastojusių
ICSI yra intracitoplazmine spermos injekcija, t.y. kai isima iki 3kiausialasciu ir i jas ileidzia po viena spermiuka, o po to isodina i gimda...ir lauki...tikimybe apie 30-40%, o IVF kai spermiukus tik uzleidzia sperma ir jie patys turi isiskverbti i kiausialaste
o kurios yra kur gydotes "Motina ir vaikas" Kaune?
siandien dar bandem 2 IUI- vilties gal tik 0.05%...bet vistiek viliames
musu spermiuku yra morfologinis pakitimas, t.y. kai jo kaklelis beveik pradinges, todel jis negali judeti tiesiai, bet sukasi ratu arba isvis nejuda, o tu geruju - A ir B - tik bendrai apie 10mlj/ml
QUOTE(Darla @ 2005 06 06, 14:41)
Nieko nesako, o daro IUI
O pas koki daktara Darla daraisi IUI? man stai nuotaikele pagedo visai, pakartojom spermograma tai net tik tai 1mln/ml, negaliu patiket, kodel taip padlogejo, mat buvo 4mln...bet judrumas dabar Air B=80%?Ir pasake kad IUI nera prasmes daryti,as netikiu kad taip blogai pasidare, mat viltis lieka, kartosim spermograma vel QUOTE(tlana @ 2005 06 08, 16:33)
O pas koki daktara Darla daraisi IUI? man stai nuotaikele pagedo visai, pakartojom spermograma tai net tik tai 1mln/ml, negaliu patiket, kodel taip padlogejo, mat buvo 4mln...bet judrumas dabar Air B=80%?Ir pasake kad IUI nera prasmes daryti,as netikiu kad taip blogai pasidare, mat viltis lieka, kartosim spermograma vel
Nu negali tai sumažėti be priežasties, mano vyro buvo prieš metus 64mln vienam mililitre ir A judrumas 29%, B-10%, o šiemet jau du kart darėm, tai vieną kartą vienam mililitre 8mln, kitą kartą 11mln, ir judrumas A-0, B-75. Tai nulėkė pas urologą vyras, tai rado varikocelę ir visokių bakterijų, vieną kartą esherihi coli(ar kažkas panašaus) ir streptokokus, po gydymo rado tik tas pirmąsias, dabar vėl antibijotikus geria. Taigi priežastis pablogėjimo, arba bakterijos, arba varikocelė( kapšelio venų išsiplėtimas)
QUOTE(paiduke @ 2005 06 08, 16:41)
Nu negali tai sumažėti be priežasties, mano vyro buvo prieš metus 64mln vienam mililitre ir A judrumas 29%, B-10%, o šiemet jau du kart darėm, tai vieną kartą vienam mililitre 8mln, kitą kartą 11mln, ir judrumas A-0, B-75. Tai nulėkė pas urologą vyras, tai rado varikocelę ir visokių bakterijų, vieną kartą esherihi coli(ar kažkas panašaus) ir streptokokus, po gydymo rado tik tas pirmąsias, dabar vėl antibijotikus geria. Taigi priežastis pablogėjimo, arba bakterijos, arba varikocelė( kapšelio venų išsiplėtimas)
Tai kad jis svarus svarutelis, na aisku jei neskaityt kad netycia man atrado chlamidija, tai dabar trucinsimes antibiotikais abudu fui kokia kaka surado, nenoriu ju tureti...be be be...O del varikoceles ar vyrukai jaucia kokiu simptomu ar diskomforta o gal matosi ta varikocele???Pas ji atrodo isoriskai viskas gerai