Įkraunama...
Įkraunama...

Spermos kokybė, viskas apie ją

Oi kad labai jau ne kas su tais spermatozoidais sad.gif Retai pavyksta juos "reanimuoti" sad.gif

Mes su vyru buvome pas urologą; vyras vaistus gėrė, o pagerėjimo galima sakyti jokio sad.gif
Atsakyti
QUOTE (Prince @ 2004 11 24, 08:39)
Muse,o kaip tavo pacios tyrymai rolleyes.gif

Kol kas tepinelis, paselis svarus, nerasta chlamidiju, ureaplazmu, mikoplazmu. Dabar pridavineju krauja hormonu tyrimams (viena karta jau buvau, dar karta eisiu kita savaite), ir gruodzio 13 gimdos nuotrauka.

Kol kas neblogai smile.gif

Noriu tiketi, kad turim tik siokiu tokiu problemeliu su vyru ir daugiu daugiausiai reiks IUI, jei jau patiem snepavyks. Pries Kaledas tureciau zinoti daugiau, ir tada, jei ka, po Nauju startuosim smile.gif
Atsakyti
Klausykit, mergaitės, gal kas žino, per kiek laiko iš tikrųjų subręsta spermatozoidai. Forume skaičiau įvairių nuomonių. Viena rašė, kad per 100 dienų, kita, kad per dvi dienas. Man vienas ginekologas yra sakęs, kad vyrą reikia prilaikyti ir norint pastoti mylėtis ne dažniau kaip kas tris-keturias dienas, o kitas yra sakęs, kad spermiukai bręsta ir kaupiasi kelis mėnesius, ir kad visai nesvarbu, kada mylėtis. tai kaip ten yra iš tikrųjų? Gal kas žino??? blink.gif
Atsakyti
Kiek aš žinau, jei vyro sperma gera, tai norint pastoti galima mylėtis nors 5 kartus per dieną - subrendusių spermiukų tikrai pakaks apvaisinimui. O pilnai sperma atsinaujina kažkur per 3 mėnesius.

smile.gif
Atsakyti
Kažkur skaičiau,kad ne rečiau kaip 3-4 dienos.Dažniau,matyt,galima biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE (Slyvute @ 2004 11 25, 11:08)
O pilnai sperma atsinaujina kažkur per 3 mėnesius.

smile.gif

O tai jeigu kasdien mylėsiesi, tai kaip tie spermiukai atsinaujins? Duoti tris mėnesius pailsėti, ar ką?
Atsakyti
Turima omeny, kad pačių spermatozoidų gyvavimas nuo brendimo pradžios yra apie 100 d ar kiek ten. O dėl mylėjimosi kasdien, tai jie tiesiog gali nebespėjti iki galo subręsti ir gali sumažėti jų kiekis ejakuliate. Bet tai gali ir neturėti įtakos pastojimui, jei vyro grikiai geri.
Atsakyti
Mergaitės, grikiai gi ne iš karto visi išbėga..., todėl vienu metu jų būna skirtingo "amžiaus", o 72 dienų berods reikia, kad visas "turinys" pereitų visą atsinaujinimo ciklą.
Atsakyti
Man pries menesi viena ginekologe aiskino,kad jei noriu pastot,tai myletis galima tik 3 kartus per menesi blink.gif :3 dienos iki ovuliacijos,per ovuliacija ir 3 dienos po ovuliacijos. Ji tai paaiskino tuo,kad spermiukai kaip ir kudikiai-ir ka tu is kudikio ispesi,o jau panokinti grikiukai-tai jau kaip paauginti vaikiukai-jau gali kazko tai tiketis.
Po sitos istorijos buvau pas kita ginekologe,tai jinai pasake,kad tai yra nesamone unsure.gif ir myletis galima kas 2-3 dienas.Pasakiau,kad mums vidutiniskai gaunasi 4-5 kartai per savaite,tai sake,kad labai gerai (tik rezultatu ko tai nesulaukiam tongue.gif ). Bet 5 kartai per diena-tai jau bergzdzias reikalas,nes spermiuku skaicius su kiekvienu kartu apmazeja (tai matosi ir is spermos-kuo toliau,tuo skystesne).
Tai va tokia informacija buvo pateikta man dvieju dienu begyje. Kuria tiket- velnias zino g.gif
Atsakyti
o man sake , kad myletis reikia kiek galima dazniau. Gerai net kiekviena diena, o jei taip neiseina, tai bent kas antra myletis butina, norint pasiekti rezultata.
Galiu pasakyti, kad pries viena IUI nesimylejom berods 4dienas, o kita mylejomes 12 valandu pries. Spermos rodikliai ir vienu ir kitu atveju buvo vienodi. Taip kad jokio skirtumo. Kaip tik, ta cikla kai nesimylejom 4 dienas pries rado leukocitu daugiau, tada paselyje ir koku rado. O kai buvo neseniai myletasi sperma buvo svari. Matyt kokai nespejo prisidauginti biggrin.gif
Atsakyti
Manau, kad spermos atsinaujinimo rodikliai labai priklauso ir nuo pacios spermos kokybes. Pvz. mums gydytojas vis kartoja, kad mylekites pries IUI kuo dazniau - atseit tai itakos vaisingumui visai neturi. Taip ir darydavom. Taciau viena karta pries IUI nesimylejom gal 3 ar 4 dienas. Tai po spermos apdirbimo ilekusi laborante net pasake, kad sperma kaip niekad labai gera gavosi. O anksciau per IUI gaudavosi mazai mln. grikiu, nors spermos tyrimai, kai susilaikymas 3 dienos, visada tu mln. budavo daugiau nei uztektinai.
Atsakyti
sveikutes, na as paziurejau siandien i vyro rezultatus ir kilo tokiu klausimeliu, gal kas zinot, kas yra FSC?
ir koks mazdaug judrumas geras? na normose raso 50%, bet as skaiciau kazkur, kad 60, o maniskio 51, gal kas kokiu vitaminu specialiu ar vaistuku zino tam pagerinti? g.gif
Atsakyti