Įkraunama...
Įkraunama...

Spermos kokybė, viskas apie ją

QUOTE(Muse @ 2005 04 13, 09:03)
Rozele, sunku patarti ka nors...
Mane tik neramina agliutinacija -15 Į. Jos is vis neturi buti, pas mus ji yra 4 balai (turbut kitokia matavimo sistema). Tai mums  minejo, kad vien del to nepastosime naturaliai...
Bet jusu 15 Į gal sudaro koki 0.5 balo? Nezinau...

Bet agliutinacija yra labai kintantis dalykas. Kai mes darem tyrima, buvo 0, o kai dare IUI, tada siek tiek jos buvo. Daktare tada klause, ar vyras negere kokiu vaistu nuopersalimo ar dar ko...
Atsakyti
QUOTE(ignė @ 2005 04 13, 10:51)
Bet agliutinacija yra labai kintantis dalykas. Kai mes darem tyrima, buvo 0, o kai dare IUI, tada siek tiek jos buvo. Daktare tada klause, ar vyras negere kokiu vaistu nuopersalimo ar dar ko...

Na, pas mus kai pirma karta tyreme buvo 2+ balai, o kai antra po didelio kurso visokiu antibiotiku -- jau 4+. Tada Miez pasake, kad niekuo mums padeti su siuo reikalu negali, tik IUI.

Tai as tikiuosi, kad jau praejo 3 men po antibiotiku, tai gal pagerejo. Ir dar geriam vitamina C tongue.gif
Atsakyti
Mallena pabandysiu as paklausti per www.spa.lt,o K,tai Klimas ar kas blink.gif ?
Man gydytoja siūlė ta testa ir jei aš bandysiu natūraliai tai tikrai ji darysiu.

Renatele o tu dabar gal jau prie IUI perėjai?

Igne nu mano vyras jokiu vaistų nepripažysta,jis tik alutį ir šnapsą,gal dėl to ir sulimpa doh.gif . O atsisakyti po darbo alučio jis negali,nebent reikia jo spermiukus priduoti,tada kenčia mirksiukas.gif .

Ačiu jums visoms už nuomonę
Atsakyti
QUOTE(Roželė @ 2005 04 13, 10:58)
Mallena pabandysiu as paklausti per www.spa.lt,o K,tai Klimas ar kas  blink.gif ?
Man gydytoja siūlė ta testa ir jei aš bandysiu natūraliai tai tikrai ji darysiu.

Renatele o tu dabar gal jau prie IUI perėjai?

Igne nu mano vyras jokiu vaistų nepripažysta,jis tik alutį ir šnapsą,gal dėl to ir sulimpa  doh.gif . O atsisakyti po darbo alučio jis negali,nebent reikia jo spermiukus priduoti,tada kenčia mirksiukas.gif .

Ačiu jums visoms už nuomonę

Klimas atsakineja i klausimus dar ir www.ginekologas.lt
Atsakyti
Merginos nunešiau šiandien vyro spermiukus tyrimams, papasakokit daugiau kokia ji turi būti, į ką labaiusei kreipti dėmesį, nes aš apie tai tikrai neišimanau blush2.gif , o kaip nueisiu pas gydytoja norėsiu visko išklausinėti, bet nežinau net nuo ko pradėti ir net ko klausti doh.gif
Atsakyti
Egliuzke,svarbu yra spermiuku kiekis ejakuliare,jų judrumas,ypač a parametras,o jei tau taip neišdiferencijuos,ir parašys bendrą,jis turi būti ne mažiau kaip 25%.
A-tai tie spermiukai kurie juda greitai ir į priekį
B-Juda vidutiniškai į priekį
C-juda į visas puses
D-juda atgal (jau blogai)
Svarbu dar agliutinacija.Agliutinacija,tai spermiukai sulipę į gumulą ir negali prasiskverbti iš ten.svarbu dar koks % tos agliutinacijos.
Bet manau pati gydytoja tau paaiškins.
Linkiu,kad būtų jų daug ir kad judėtų 100% į priekį biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Roželė @ 2005 04 13, 08:37)
Aš turiu tokį klausimėlį ax.gif
gimdos nuotrauka daryta,kiaušintakiai praeinami
Kiti tyrimai geri
Nepastoju virš metų
Paskutinį kartą Vyro tyrimai buvo tokie:
A-19%
B-32%
C-33%
Nejudrūs 12%
Agliutinacija 15%
Spermijų kiekis ejakuliare (nepamenu skaičiais)tikrai daugiau negu turi būti pagal normas.
Man gydytoja patarė pabandyti 2 cilkus natūraliai,pastimuliuojant kiaušides,paplanuojant santykius. Jei nesigaus tada IUI.
Aš iš pradžių griežtai tik IUI,bet po to galvoju gal pabandyti nors vieną kartą natūraliai. Gal kas žinote su tokia spermograma galima bandyti natūraliai,ar vis dėlto negadinti stimuliuojančių ir tiesiai prie IUI.

Į tokį mano klausymą www.ginekologas.lt klimas atsakė taip:

1) Planuoti lytinius santykius tikrai neverta, nes tai mažina pastojimo
tikimybę. Du ciklai šiuo atveju - niekas.Reikia tiesiog reguliariai kas 2-3
dienos mylėtis ir per vienus metus yra apie 84 procentų pastojimo tikimybė,
jei kt. rodikliai normalūs. Jeigu - ne, reikėtų atvykti konsultacijai ir
nuodugnesniam ištyrimui.
Med.dr.V.Klimas

Pagal jį aš dar turėčiau stengtis apie metus laiko kas antrą dieną g.gif ,nu jo doh.gif . Dar labiau subalamutino. Ai kaip išeis taip viską spresiu,kai sulauksiu mmm

Atsakyti
Merginos, gal turit kokiu komentaru musu spermos tyrimams (surasysiu tik problematiskas dalis):
I tyrimas -2004.09.22 -A judrumas 7 proc,viso judriu 20 proc. agliutinacija 2 balai
Darytas bacilu tyrimas, rasta, gydyta antibiotikais. Po gydymo kurso +1 men. atsigavimui rodikliai:
II tyrimas -2005-02.26 A judrumas 18 proc, viso judriu 39 proc, agliutinacija 4 balai.
2005-02-28 daryta IUI, sperma po vienos dienos susilaikymo, neypatinga, bet pakankama. Daryta pas p. B.
2005-04-18 - planuita antra IUI VK, tacaiu jie neranda NEI VIENO A judrumo spermatozoido, tik kelis pavienius. Siulo tik IVF.

Ar taip gali buti????
Atsakyti
Muse, pasidaryk dar kur nors spermos tyrimą. iš tiesų labai keista...
Atsakyti
QUOTE(ryte @ 2005 04 19, 11:58)
Muse, pasidaryk dar kur nors spermos tyrimą. iš tiesų labai keista...

Tai kita pirmadieni eisim, padarysim paparsatoj laboratorijoj, kur nebrangu, nes VK visus pinigus isciulpe smile.gif , paziuresim i kuria puse links. Kita pirmadieni taip pat einam pas Zilaitiene, paziuresim kaip pakomentuos...

Ryte, ar as ka maisau, ar pas jus IVF tik del spermos daromas? Jei nenori, gali neatsakyti... 4u.gif
Atsakyti
Muse
Pas mano vyrą prieš metus laiko
judrumas A-29% spermatozoidų kiekis mililitre 64ml

O kai darė IUI prieš savaitę
judrumas A-0% doh.gif ,spermatozoidų kiekis mililitre 8ml doh.gif
apdorojus A-25%

Nesuprantu kaip taip galėjo atsitikti,prieš IUI nekartojom tyrimo,nes žinojom,kad kažin ar pagerėjo,bet kad taip pablogėjo doh.gif
Bet viskas buvo paruošta IUI,niekas net nesiūlė nedaryti ir apie IVF nieko neminėjo,tik sakė prastoki rodmenys ir tiek
Atsakyti
mano vyro tyrimai irgi geriausi buvo pirmą kartą, beveik prieš metus daryti, po to tik blogėjo, net gydymas nepadėjo...
Atsakyti