Ką turi omeny - ar tai, kaip dažnai ir kiek spermiukų pavyksta rasti ar kike sėkmingų IVF po TESA? Reikia internete paieškoti arba dar pabandysiu pas save gal kur yra. Šiaip aš VK klausiau, ar būna taip, kad per TESA nieko neranda, sakė, kad būna, bet kokia statistika nepaklausiau...VK daroma diagnostinė TESA, kainuoja 1000 Lt, nežinau kaip kitose gydyklose.
Truputį į temą:gal kur buvo forume,bet nerandu..Kaži ar darant TESA (diagnostinę) ir radus tinkamų naudot juos gali užšaldyt ir po to panaudot dirbt.apvais?Gal žinot ar išvis spermos užšaldymas pas mus ar Latvijoj pvz. daromas?
QUOTE(Medeina @ 2005 02 15, 10:03)
Truputį į temą:gal kur buvo forume,bet nerandu..Kaži ar darant TESA (diagnostinę) ir radus tinkamų naudot juos gali užšaldyt ir po to panaudot dirbt.apvais?Gal žinot ar išvis spermos užšaldymas pas mus ar Latvijoj pvz. daromas?
Medeina, sperma tikrai šaldoma VK, aš pati klausiau per Atvirų durų diena. matyt, tas pats yra ir kitose klinikose. Dėl šaldymo po TESA - reikia klausti daktarų, man kelia abejonių tik tai, kaip sperma atlaiko tą užšaldymą, bet techniškai manau tikrai galima tai padaryti.....
Tai va.....paskambinau į kliniką ir viską sužinojau Jie užšaldymo po diagnostinės TESOS nepraktikuoja, nes tiesiog grubiai tariant po šaldymo nieko nebelieka...Tikimybė rasti spermiukų po TESA, mano galva, labai didelė - iš 10 TESŲ tik vienam vyrui nepavyksta gauti spermos IVF-ui (VK statistika).
Daiva,ačiū, tu operatyvi kaip visada ir visada "po šonu" kai reikia
Dėl šaldymo:kai pas mus tokia neprognozuojama situacija, bijau, kad padarius diagnostinę TESA ir esant teigiamam rezultatui-pradėsiu ruoštis ir aš.Ir jei netyčia po stimuliacijų pas jį nieko neranda??Įsivaizduoju,kad mums tinka tik ICSI.
Dėl šaldymo:kai pas mus tokia neprognozuojama situacija, bijau, kad padarius diagnostinę TESA ir esant teigiamam rezultatui-pradėsiu ruoštis ir aš.Ir jei netyčia po stimuliacijų pas jį nieko neranda??Įsivaizduoju,kad mums tinka tik ICSI.
Jums garantuotai tik ICSI, bet aš manau tau dar verta pasitarti su gydytoja, ar verta daryti diagnostinę TESĄ ir mesti vėjais 1000 Lt. Kiek aš supratau jie iš karto moterį ruošia IVF-ui ir daro TESĄ, greičiausiai būtent dėl tokios statistikos, be to,gal kažkiek TESOS rezultatus visgi galima prognozuoti iš spermos tyrimo. Tiesiog siūlyčiau nuvažiuoti konsultacijai - tai niekuo neįpareigoja.
sveikos merginos,
radau internete tokią informaciją apie vaistą TRIBESTAN
Gal kas bandėt ar girdėjot apie tokį?
Pagal aprašymus tai turėtų būti super vyrukams, turintiems problemų su spermos kokybę. (nors gydytojai kažkodėl sako, kad "su sperma stebuklų nebūna" t.y nelabai ji pagydoma).
Ir dar kažkur girdėjau ar skaičiau, kad vyrai, kurie vaikystėje persirgo kiaulyte gali būti problemų su vaisingumu. Gal kas žino apie tai daugiau?
Įdedu nuorodą apie tribestan http://www.tribestan.lt/index3.html
radau internete tokią informaciją apie vaistą TRIBESTAN
Gal kas bandėt ar girdėjot apie tokį?
Pagal aprašymus tai turėtų būti super vyrukams, turintiems problemų su spermos kokybę. (nors gydytojai kažkodėl sako, kad "su sperma stebuklų nebūna" t.y nelabai ji pagydoma).
Ir dar kažkur girdėjau ar skaičiau, kad vyrai, kurie vaikystėje persirgo kiaulyte gali būti problemų su vaisingumu. Gal kas žino apie tai daugiau?
Įdedu nuorodą apie tribestan http://www.tribestan.lt/index3.html
TRIBESTAN kaina apie 90 LT
Tribestano plėvele dengtos tabletės yra preparatas, kuris stimuliuoja kai kurias lytinės sistemos funkcijas ir gerina lytinį potraukį. Vyrams jis gali didinti spermatozoidų skaičių bei jų judrumą.
Mažina padidėjusį bendrojo cholesterolio ir MTL (mažo tankio lipoproteinų) kiekį žmonėms, kurių sutrikusi lipidų apykaita.
Turbūt reiks vyrukui ir šį preparatą nupirkti
Maniškis ir taip jau visą saują visokių vitaminų geria Kad tik padėtų...
Tribestano plėvele dengtos tabletės yra preparatas, kuris stimuliuoja kai kurias lytinės sistemos funkcijas ir gerina lytinį potraukį. Vyrams jis gali didinti spermatozoidų skaičių bei jų judrumą.
Mažina padidėjusį bendrojo cholesterolio ir MTL (mažo tankio lipoproteinų) kiekį žmonėms, kurių sutrikusi lipidų apykaita.
Turbūt reiks vyrukui ir šį preparatą nupirkti
Maniškis ir taip jau visą saują visokių vitaminų geria Kad tik padėtų...
Kiaulyte persirgus vyresniame amžiuje didesnė komplikacijų rizika, tame tarpe ir lytinių liaukų uždegimas. Tas gresia dažniausiai tik vyresnio amžiaus, ne vaikams. Nors visko gali atstikti.
Jeigu berniukui būtų prasidėjęs ir sėklidžių uždegimas, manau, tą tikrai būtų pastebėję, tai nepraeina be simptomų.
Sveika, Lorika
Mano vyras gere tribestan, visas kursas kainavo 750 Lt, (3 menesiai) poveikio jokio nebuvo. Zinau, kad dar vienos forumietes vyras irgi buvo pradejes vartot, bet nelabai gerai toleravo - buvo salutinis poveikis.
Ar pradejot Speman'a gert? Ir kaip toleruoja?
Mano vyras gere tribestan, visas kursas kainavo 750 Lt, (3 menesiai) poveikio jokio nebuvo. Zinau, kad dar vienos forumietes vyras irgi buvo pradejes vartot, bet nelabai gerai toleravo - buvo salutinis poveikis.
Ar pradejot Speman'a gert? Ir kaip toleruoja?
Na mano vyras jau po vizito pas gydytojus
Taigi kol istempiau po zodeli ka sake,tai net prakaitas ismuse
Parejes tik pasake,kad "kiso" pirstus i visus galus ,toks nusimines dabar.Na vienu zodziu paeme kruva tyrimu(chlamidijas,paseli ir dar kazka),aisku ir pinigu kruva paliko ir dabar eis po savaites,ziures ka sakys,o mano nuogastavimai del tu "gysleliu"kapselyje,nebe pagrindo,pasirodo tikrai pas ji issiplete venos ir gali tekti daryti varikoceles operacija:( ,del to greiciausiai ir sumazejes taip stipriai spermiuku judrumas
Taigi kol istempiau po zodeli ka sake,tai net prakaitas ismuse
Parejes tik pasake,kad "kiso" pirstus i visus galus ,toks nusimines dabar.Na vienu zodziu paeme kruva tyrimu(chlamidijas,paseli ir dar kazka),aisku ir pinigu kruva paliko ir dabar eis po savaites,ziures ka sakys,o mano nuogastavimai del tu "gysleliu"kapselyje,nebe pagrindo,pasirodo tikrai pas ji issiplete venos ir gali tekti daryti varikoceles operacija:( ,del to greiciausiai ir sumazejes taip stipriai spermiuku judrumas
Paiduke, nenoriu liudinti ar gasdinti - bet siulyciau pries varikoceles operacija padaryti spermos tyrima, ir p[o operacijos praejus kazkiek laiko taip pat, tada zinosit, ar operacija padejo...
Pas mus taip pat dare ta operacija, bet pries niekas nesiule tikrintis, tik po to kai nepastojom, tai ir rado judruma 7 proc. Tai dabar neaisku, ar ta operacija turejo kokios itakos ar ne. ir dar, as beskaitydama uzsienio lietratura radau, kad labai daznai sios operacijos metu uzkrecia vyrus visokiais kokias, tai nutariau, kad ir maniskiui taip atsitiko, nes butent po operacijos jis sakesi pasijutes kitaip ir po to puse metu gydem tuos bjaurybes.
Pas mus taip pat dare ta operacija, bet pries niekas nesiule tikrintis, tik po to kai nepastojom, tai ir rado judruma 7 proc. Tai dabar neaisku, ar ta operacija turejo kokios itakos ar ne. ir dar, as beskaitydama uzsienio lietratura radau, kad labai daznai sios operacijos metu uzkrecia vyrus visokiais kokias, tai nutariau, kad ir maniskiui taip atsitiko, nes butent po operacijos jis sakesi pasijutes kitaip ir po to puse metu gydem tuos bjaurybes.