Įkraunama...
Įkraunama...

Kur leisti vaiką su protine negalia?

na siaip tai, juk mes kiekvienam vaikui rasom planus pagal jo gebejimus,,. bet musu mokykloje jie visi dalyvauja,, koncertuose, visi yra matomi, o del patekimo i normalia aplinka tai nesutinku, nes visada jie bus priziurimi arba tevu arba gyvens internatuose,,. o po mokyklu geriausiu atveju lankys dienos centrus, kur tokie kaip ir jie,., taigi neliks tos integracijos,., juk neleisim protiskai nesveikiems zmoniems gyventi vieniems,.,jie realiai nesugebes ,.deja, tokia teisybe
Atsakyti
Uršule, o kokioje mokykloje tu dirbi? GAl gali pasakyti kuo ta specialiuoji proto negalia turinčiam vaikui blogesnė už normalią mokyklą?
Atsakyti
Esu dirbusi ir spec. mokykloje, dabar dirbu bendrojo lavinimo ir matau, koks skirtingas spec. poreikių vaikų mokymas. Spec. mokykloje vaikai yra panašūs, jie bendrauja, draugauja, ugdomi. Visos mokymo metodikos ir priemonės skirtos būtent spec. poreikių vaikui, o BL mokykloje mokymą, skirtą visiems vaikams, bandoma pritaikyti ir neįgaliajam. Matau, kaip spec. poreikių vaikai jaučiasi, kai jų nekviečia atsakinėti prieš klasę, jie nekelia rankos, nes dažniausiai nežino atsakymo į visai klasei bendrai užduotą klausimą ir t.t. Kol kas pas mus nėra viskas gerai su ta integracija, trūksta pedagogų noro dirbti su tokiais vaikais, žinių, etatų, finansavimo, todėl, kol kas, atsižvelgiant į sutrikimo laipsnį, aš esu už spec. mokyklas.
Atsakyti
Nė vienas nuo vienokios ar kitokios bėdos neapsaugotas. Bet ta iš aukščiau sumastyta integracija yra visiskas absurdas. Aš už tai, kad vaikas augtu natūralioje aplinkoje, bet mokytojas nevisagalis. Kai pamokoje sėdi adaptuoti, modifikuoti ir dar kitų specialių poreikių turintys mokiniai, jis fiziškai napajėgus per 45min visus pastebėti ir išmokyti. Tokiam vaikeliui su negalia reikalingas mokytojo pagalbininkas, bet šiuo metu mokyklos neišgali finansiškai tokio žmogaus išlaikyti. tad , kas belieka?...
Atsakyti
musu mokykleleje, kiekvienas mokytojas tuir padejeja,,.,ir klaseje apie 10 vaiku../.o kartais ir maziau,,,,manau kad nekyla diskusiju kur geriau vaikui mokytis, ar tarp 29 sveiku, ar tarp 10 tokiu pat kaip jis
Atsakyti
As irgi patarciau Vilniaus Versmes vidurine mokykla rolleyes.gif
Ten neigalus vaikuciai,nejaucia,kad kazko neturi,ar negali kazko padaryti,ka kiti gali mirksiukas.gif
Gera ta mokyklele,girdejau tik gerus atsiliepimus apie ja 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
tik klausymas ar tiem vaikuciams gerai kai vaiku laksto begale daug, ar jie mazesneje aplinkoje nesijaus geriau
Atsakyti
QUOTE(MikMik @ 2007 08 21, 15:46)
Ten neigalus vaikuciai,nejaucia,kad kazko neturi,ar negali kazko padaryti,ka kiti gali  mirksiukas.gif
Gera ta mokyklele,girdejau tik gerus atsiliepimus apie ja  4u.gif  4u.gif

Mokykla tikrai verta pagarbos 4u.gif bet ar žinot, prieš kiek metų ten užsirašyt reikia? g.gif doh.gif
Atsakyti
Į specialiąją m-klą priima su tam tikrais sutrikimais ( turi būti intelekto sutr.). Ir jei tikrai norima tam vaikiukui gero, padėt išmokt bent elementarią pradžią, tai aš esu už specializuotas ugdymo įstaigas.
Atsakyti
Aš turiu du vaikus su protine negalia.Vienas laiko spec.mokyklą,nes jam labai sunku mokytis.Jam 17 metų ,bet negali vienas savarankiškai gyventi.Tokiam vaikui ir parinkau spec.mokyklą.Namo pareina kasdien,o kitas intergruotas į bendrojo lavinimo ir visai neblogi rezultatai.
O kas spec.mokykloje g.gif g.gif g.gif g.gif g.gif g.gif g.gif Na tiesig nežinau,kai viena mokytoja dirba su vaikais nuo 1 iki10 kl,nors jų yra po 1 ,2 vienoje klasėje.Man nelabai patinka.Bet nebuvo kito pasirnkimo,nes mano vaikui visai nesiseka mokintis.Jis vengia tokių dalykų kaip kompiuteris.Visai nėra jokio stimulo tobulėti . verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MamaDanute: 02 gruodžio 2007 - 21:07
QUOTE(MikMik @ 2007 08 21, 16:46)
Ten neigalus vaikuciai,nejaucia,kad kazko neturi,ar negali kazko padaryti,ka kiti gali  mirksiukas.gif
Gera ta mokyklele,girdejau tik gerus atsiliepimus apie ja  4u.gif  4u.gif

Sunku čia ką mamai patarti verysad.gif , bet siūlyčiau taip pat pirma bandyti "VERSMĖS" vid. m-klą, girdėjau, jog ten kiekvienoje klasėje sėdi mokytojo pagalbininkai , padeda vaikučiams 4u.gif , kiti vaikai nebesišaipo , o į spec m-klą visada suspėsit 4u.gif Žinoma, mamai spręsti 4u.gif smile.gif . Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Nesiskubinkit vaikų grūsti į spec mokyklas.Ten visada suspėsit.
Atsakyti