Įkraunama...
Įkraunama...

Ryto mokykla

QUOTE(bedugne @ 2011 02 06, 16:07)
Ir dar buvau nustebinta/nuliudinta, kad nebera siuo metu pradinuku "prailgintos" klases (kurioje po pamoku vaikuciai turetu galimybe pasilike ruosti pamokas ir pan., kad netektu jiems to daryti patiems grizus diena po pamokeliu namo...)
Jei bus pakankamai pageidaujanciu pirmokeliu, tokia klase realu, kad bus vel.
Ar jums aktuali ji?
Dirbantiems tevams,(neturintiems seneliu/mociuciu...), -    negalintiems priziureti vaiko po pamoku, tai labai aktualu, manau.

man prailginta būtų tikrai reiklainga,nes varinatų pasirinkimui kaip ir neturiu.O apie mokytojus pradinukų ir man būtų labai įdomu sužinoti,pasidalinkite tėveliai savo patirtimi ir nuomuone 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Reginok @ 2011 02 06, 18:22)
Tai kad yra prailginta grupe g.gif , tik mokama,  mano pirmokelio du klasiokai eina po pamoku ir per rugsejo -1 diena klausinejo aukletoja kam reikia, pilde prasymus teveliai ir ejo susitikti su prailgintos klases mokytoja.

O. O man sake ten buvusi mokytoja, su kuria bendravau, kad nera.
Na, jei yra, tai liux.
Atsakyti
Sveiki mamukai. 4u.gif

Vis ateinu paskaityt apie savo vaiku mokykla. 4u.gif
Grupe tikrai yra. Mano pirmokele puse metu lanke prailginta grupe. Po nauju nebevedam, nes savarankiskesne pasidere. Grizta su sese, arba viena. Daug kas nebelanko, tai gal nebesusidaro grupe? Nesidomejau.

Peripetijas tik is straipsniu suzinom. Visi trys mano vaikai sioje mokykloje, dar neteko nusivilti. Mokytojai labai stiprus. O valdzia tik per sventes matom lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveiki visi. Na ar buvote vakar susirinkime del mokyklos reorganizacijos? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tučka @ 2011 02 18, 09:19)
Sveiki visi. Na ar buvote vakar susirinkime del mokyklos reorganizacijos?  doh.gif

prašom papasakoti išsamiau kas ir kaip,labai jau įdomu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rituxx @ 2011 02 18, 11:47)
prašom papasakoti išsamiau kas ir kaip,labai jau įdomu  4u.gif

Kaip supratau yra 2 galimybes ka pasirinkti ar bus pagrindine mokykla iki 10 klases, ar bus progimnazija - iki 8 klases. Progimnazijos atveju bus pasirasyta sutartis su gimnazija ir visus vaikus gimnazija tures priimti be islygu, taigi gali eiti nors ir visa klase kartu. (sitas variantas man labiau priimtinas) jei bus pagrindine mokykla, tai vaikas i gimnazija nueis tik i trecia klase, o per 2 pirmuosius metus kiti vaikai jau bus susibendrave ir nuejes vaikas bus naujokas, taigi manau adaptacija bus sunkesne doh.gif Tik nesupratau vieno dalyko, kas turi duoti ta atsakyma del to pasirinkimo. Tikriausiai direktore, o kaip mes visi zinome jai giliai dzin ir vis tik manau, kad mokykla jos "deka" bus pagrindine verysad.gif

Trumpai tiek, gal kas nors mane papildys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tučka @ 2011 02 18, 13:07)
Kaip supratau yra 2 galimybes ka pasirinkti ar bus pagrindine mokykla iki 10 klases, ar bus progimnazija - iki 8 klases. Progimnazijos atveju bus pasirasyta sutartis su gimnazija ir visus vaikus gimnazija tures priimti be islygu, taigi gali eiti nors ir visa klase kartu. (sitas variantas man labiau priimtinas) jei bus pagrindine mokykla, tai vaikas i gimnazija nueis tik i trecia klase, o per 2 pirmuosius metus kiti vaikai jau bus susibendrave ir nuejes vaikas bus naujokas, taigi manau adaptacija bus sunkesne  doh.gif  Tik nesupratau vieno dalyko, kas turi duoti ta atsakyma del to pasirinkimo. Tikriausiai direktore, o kaip mes visi zinome jai giliai dzin ir vis tik manau, kad mokykla jos "deka" bus pagrindine  verysad.gif

Trumpai tiek, gal kas nors mane papildys  4u.gif

ačiū už informaciją,jetaus kaip sunku yra su tom mokyklom,kuo toliau tuo labiau nežinau ką reiks daryt,gal per metus laiko kas nors išssipręs į gerąją pusę.labai jau norėtusi kad netęktų ieškotis tinkamos mokyklos kituose rajonuose.Na o dėl direktorės aš manau kad dabar tokie laikai kai galima biurokratiniais būdais direktorę pašalinti iš šios mokyklos tik tam reikia šiek tiek pastangų,tuo labaiu kad vien skundai jos atžvilgiu.
Atsakyti
Man cia toks klausimas iskilo skaitant. Ar vaika mokys mokyklos valdzia ar pradiniu klasiu mokytoja?
Manasis - pirmokas "Ryto" vidurinej. Jo mokytoja superine. O itariu, kad jis nelabai net zino, kaip atrodo ta mokyklos valdzia. Tiesa, viena pavaduotoja veda etika( tai viena megstamiausiu jo ir klasioku pamoka), o neseniai suzinojau, kad jis pasijaute labai mandras, nes pasake draugeliui, kad ju etikos mokytoja yra pavaduotoja,tai tas net patiket negalejo kokia "svarbi" (cia ju zodynas) mokykloje ju mokytoja. Tai va... Svarbu , kad vaikams ten gera. Klase draugiska, o tai jau daug pasako apie mokytoja.
Ziurekite i mokytojas, o ne i straipsnius laikrasciuose. Ypac moteru kolektyve trintis turbut vienas is skiriamuju rodikliu. Ai, nezinau. As labai patenkinta ir rekomenduoju "Ryta".
Atsakyti
QUOTE(mvd @ 2011 02 24, 11:20)
Man cia toks klausimas iskilo skaitant. Ar vaika mokys mokyklos valdzia ar pradiniu klasiu mokytoja?
    Manasis - pirmokas "Ryto" vidurinej. Jo mokytoja superine. O itariu, kad jis nelabai net zino, kaip atrodo ta mokyklos valdzia. Tiesa, viena pavaduotoja veda  etika( tai viena  megstamiausiu jo ir klasioku  pamoka),  o neseniai suzinojau,   kad jis pasijaute labai mandras, nes pasake draugeliui, kad ju etikos mokytoja yra pavaduotoja,tai tas net patiket negalejo kokia "svarbi" (cia ju zodynas) mokykloje ju mokytoja. Tai va... Svarbu , kad vaikams ten gera. Klase draugiska, o tai jau daug pasako apie mokytoja. 
  Ziurekite i mokytojas, o ne i straipsnius laikrasciuose. Ypac moteru kolektyve trintis turbut vienas is skiriamuju rodikliu.   Ai, nezinau. As labai patenkinta ir rekomenduoju "Ryta".

Tai musu mokytoja irgi superine ir viskas yra gerai, bet blogiausia tai, kad kai reikia priimti sprendimus, del mokyklos ateities, tai va cia ir susiduri su valdzios neveiklumu. Mokytojai beje irgi ibauginti direktores, kad net savo zodzio neturi schmoll.gif Mums tai aisku pirmokiukams dar niekas negresia, bet isivaizduokit kaip dabar sunku septintokams arba desimtokams doh.gif Juk sprendziamas ju likimas, ir kazkurie kitais metais jau nebegales eiti i savo mokykla unsure.gif
As isvis patyliu apie seima, kuris sugalvojo, kad sita reforma bus labai gera, nes nezinodami, kaip tai paveiks vaiku psichologine busena verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tučka: 24 vasario 2011 - 11:46
QUOTE(Tučka @ 2011 02 24, 12:43)
Tai musu mokytoja irgi superine ir viskas yra gerai, bet blogiausia tai, kad kai reikia priimti sprendimus, del mokyklos ateities, tai va cia ir susiduri su valdzios neveiklumu. Mokytojai beje irgi ibauginti direktores, kad net savo zodzio neturi  schmoll.gif  Mums tai aisku pirmokiukams dar niekas negresia, bet isivaizduokit kaip dabar sunku septintokams arba desimtokams  doh.gif  Juk sprendziamas ju likimas, ir kazkurie kitais metais jau nebegales eiti i savo mokykla  unsure.gif
As isvis patyliu apie seima, kuris sugalvojo, kad sita reforma bus labai gera, nes nezinodami, kaip tai paveiks vaiku psichologine busena  verysad.gif

Nuo kada seimas galvoja apie vaikus?
Musu vaikai jiems tik skaiciukai ir mokinio krepseliai, kuriuos reik sudeti i viena katila, po to delioti i kita ir t.t. O pasikeiciant valdziai reikia dar ir parodyti , kad butinai kitokia matai lietuvos svietimo ateiti nei pries tai buvusi valdzia - blogoji valdzia, todel neduok dieva pasakys, kad kad reikia testi pradetus darbus, netraumuoti vaiku ir pagaliau duoti stabilumo...
Cia kaip apie motinystes problemas. apie mazameciu vaiku auginimo vargus nusimano visi... Ir tie, kurie vaiku net neturi ir tie, kuriu vaikai jau uzaugo. Na, apskritai, ten nusimano visi apie viska... daja... maziau "nusimanytu" , tai gal mums "nenusimanancioms" lengviau butu...
Atsakyti
QUOTE(mvd @ 2011 02 24, 11:56)
Na, apskritai, ten nusimano visi apie viska... daja... maziau "nusimanytu" , tai gal mums "nenusimanancioms" lengviau butu...

Visiskai sutinku drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikutes,

Kai buvau geguzi busimu pirmoku teveliu susirinkime, tai direktore pasake, kad yra sprendimas, kad iki 2015m. "Rytas" - vidurine mokykla, tad dar ankstoka nuogastauti ir galvoti kas bus po keturiu metu mirksiukas.gif

Dukra jau lanko sia mokykla - paruosimas labai geras sakyciau( ir proto ribose kruvis). thumbup.gif
Atsakyti