Įkraunama...
Įkraunama...

Šleivapėdžių klubas Nr.2

QUOTE(pelaite @ 2007 03 18, 16:08)
Sveikos.Retai kada prisedu prie interneto,o kai prisedu,tai iskyla klausimu,tiesa sakant noreciau patarimo.As tai niekaip nesugalvoju,kaip vaikuti su tuo itvaru paguldyti ant soniuko.Nejaugi visa laika ir tures gulet ant nugaros?Jau visus plaukucius pakausyje pamete.Gal galit ka patarti.
Ir ar kam nors yra buve,kad skirtusi peduciu ilgis.Mano justuko sveika kojyte kaip sveika,o buvusi sleiva pedute daug trumpesne uz sveikaja.Ar tai praeis?Tokie man klausimai kyla ir neduoda ramybes.
Visoms kantrybes ir dziaugsmo paprastuose dalykuose linkiu.Iki.

Manioske miegodavo pusiau ant sono , pusiau ant pilvuko. Vartesi normaliai , kaip tik nori.Taviskis tiesiokdar maziukas, gal negali dar pats apsiversti. Mano vaiko kojos dar pries gera pusmeti skiresi, buvo vienos kojos plonesne blauzdyte, ir koja trumpesne 0,5 cm. Dabar blauzdu skirtumo nebera, arba visai nematomas, o viena pedute trumpesne uz kita tik 3mm. Siaip tokie dalykai pasimato tik kai vaikus bus kokie 2 metai. Gali buti,kad tavo vaiko kojos susivienodins pradejusvaikscioti. Bet cia sunku prognozuoti, belieka tik palaukti.
Atsakyti
Radau tos parduotuves tinklalapi www.idemus.com Vilniuje yra 2 parduotuves, viena virsuliskese, kita zveryne. Tiesa tinklalapyje tie batukai butent nepavaizduoti, reiketu nuvaziuot ir pasiziuret.
Atsakyti
Sveikos,mes ka tik is gydytojos.Pedutem viskas gerai,pati gydytoja pasidziauge kartu su mum. smile.gif Buvo ir Saniukas,taip pat pagyre.Dabar tik po 6 men. pasirodyti.Namuose lakstyti basomis,lauke batukais lanksciu paduku.Itvaro nebenesiosim,nes jau nebeimanoma doh.gif Pavargo Joris,pavargau ir as doh.gif
Atsakyti
Sveikos, norejau paklausti, toms kurioms baigesi invalidumas, ar pratese? Na mums kita menesi baigsis ir mokejimas pasalpos uz invaliduma. As kai buvau pas Galvydiene pamirsau paklausti del invalidumo pratesimo. O dar kaip tik padidino pasalpa, butu gaila netekt tu pinigeliu g.gif
Atsakyti
Matau cia visom sleivapedyste nuo gimimo, o mums niekas nenustate, o dabar mergytei du metai ir pastebejau, kad labai suka pedutes i sona, ypac viena. Mane siaubas apeme, uzsiregistravom pas chirurge ziuresim ka pasakys. Oi kaip baisu ar gales mum padet? Ir as taip blogai jauciuos kaltinu save kur mano akys buvo, kad praziopsojau. Seip su basutem ji labai nepastebimai sleivina, bet va su zieminiais batais viena kojyte tai labai.
Atsakyti
QUOTE(ramsaite @ 2007 03 27, 10:52)
Matau cia visom sleivapedyste nuo gimimo, o mums niekas nenustate, o dabar mergytei du metai ir pastebejau, kad labai suka pedutes i sona, ypac viena. Mane siaubas apeme, uzsiregistravom pas chirurge ziuresim ka pasakys. Oi kaip baisu ar gales mum padet? Ir as taip blogai jauciuos kaltinu save kur mano akys buvo, kad praziopsojau. Seip su basutem ji labai nepastebimai sleivina, bet va su zieminiais batais viena kojyte tai labai.

Sleivapedyste paprastai nustatoma tik gimus vaikui ( jau gimdymo namuose dazniausiai pasako, arba gydytoja kai aplanko naujagimi namuose), ir tai yra labai pastebima. Kad vaikas sleivuoja, tai dar nereiskia, kad kazkas su kojom negerai. Kad pas gyditoja uzsiraset tai gerai, bet jei po abziuros pasakys,kad kauliukai teisingai isideste, tai vaikai paprastai isauga is to sleivojimo. Galit profilaktiskai pavaiksciot i masaza. Ir saves kaltinti nereikia, jei anksciau nesimate,kad vaikas sleivuoja, tai neturetu buti dideliu problemu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo violla: 27 kovo 2007 - 20:33
Sveikos mamos,
Taigi mano mažylė šiandien jau antra savaitė kaip sugipsuota, taigi ieškau šiokios tokios informacijos.
Šleivapėdystę mums pastebėjo poliklinikoj kai nuėjom mėnesio laiko pas pediatrę, o ši dėl bambutės išvaržos nusiuntė pas chirurgą. Va chirurgė ir pastebėjo, davė siuntimą pas ortopedą. O gimdymo namuose niekas nieko nepastebėjo, nors Antakalnį praleidom 12 dienų iš kurių 7 mažoji gulėjo intensyvios terapijos skyriui.
Kreipėmės į gyd.Galvydienę, kiek girdžiu atsiliepimai apie ją geri. Tik nesuprantu, kodėl ji vis kažko mum nedasako. Iš pradžių pasakė, kad tai tik estetinė problema, o internete perskaičiau, kad toli gražu ne tik estetinė. Ar mūsų šleivapėdystės forma itin lengva???? Taigi gydytoja mėnesį laiko liepė daryt masažus, atlenkinėt pėdutę. Po mėnesio vėl pasirodėm, pasakė, kad niekas nesikeičia, todėl sugipsavo. Sakė, kad užteks dviejų savaičių. Po savaitės nuėmus gipsą pasakė, kad pėdutės atsitiesė ir dabar tiesiog reikia užfiksuot, kad negrįžtų atgal. Taigi vėl sugipsavo ir liepė ateit nuimt gipso po ... dviejų savaičių. Ar galima kojytes laikyti nepergipsavus net dvi savaites???? Juk kūdikis auga šitaip greitai. Dabar jau bijau tikėt jos pasakymu, kad nuėmus šį gipsą jau bus viskas gerai.
Atsakyti
QUOTE(Geltona @ 2007 04 03, 18:51)
Sveikos mamos,
Taigi mano mažylė šiandien jau antra savaitė kaip sugipsuota, taigi ieškau šiokios tokios informacijos.
Šleivapėdystę mums pastebėjo poliklinikoj kai nuėjom mėnesio laiko pas pediatrę, o ši dėl bambutės išvaržos nusiuntė pas chirurgą. Va chirurgė ir pastebėjo, davė siuntimą pas ortopedą. O gimdymo namuose niekas nieko nepastebėjo, nors Antakalnį praleidom 12 dienų iš kurių 7 mažoji gulėjo intensyvios terapijos skyriui.
Kreipėmės į gyd.Galvydienę, kiek girdžiu atsiliepimai apie ją geri. Tik nesuprantu, kodėl ji vis kažko mum nedasako. Iš pradžių pasakė, kad tai tik estetinė problema, o internete perskaičiau, kad toli gražu ne tik estetinė. Ar mūsų šleivapėdystės forma itin lengva???? Taigi gydytoja mėnesį laiko liepė daryt masažus, atlenkinėt pėdutę. Po mėnesio vėl pasirodėm, pasakė, kad niekas nesikeičia, todėl sugipsavo. Sakė, kad užteks dviejų savaičių. Po savaitės nuėmus gipsą pasakė, kad pėdutės atsitiesė ir dabar tiesiog reikia užfiksuot, kad negrįžtų atgal. Taigi vėl sugipsavo ir liepė ateit nuimt gipso po ... dviejų savaičių. Ar galima kojytes laikyti nepergipsavus net dvi savaites???? Juk kūdikis auga šitaip greitai. Dabar jau bijau tikėt jos pasakymu, kad nuėmus šį gipsą jau bus viskas gerai.

4u.gif Mano sūnaus šleivapėdystė buvo pastebėta dar gimdymo namuose verysad.gif jūsų gal lengvesnė forma,dvi savaites gipsą nenuimtą ir mes turėjom...tikiuosi jums gipsas padės,mums pradžioj taip pat sakė ,kad gali būt užteks tik gipso...dažnai vaikams to pakanka,turėk viltį...kadangi vėlai pastebėjo,tikiuosi nėra labai blogai...
Atsakyti
QUOTE(Geltona @ 2007 04 03, 18:51)
Sveikos mamos,

Perskaiciau,bet is pasakojimo taip ir nesupratau ar jums igimta sleivapedyste,kuriai budinga kaulu ir raumenu deformacija?Nejau jums gyd.nepaaiskino kokio sunkumo sleivapedyste?Ir kartu su ja neaptaret gydymo plano?As ir nelabai suprantu kokiu metodu esat gydomi.Jei tai Ponseti metodas gipsas turetu but keiciamas nereciau kaip kas 5-7 dienos.
Atsakyti
QUOTE(leni @ 2007 04 04, 09:30)
Perskaiciau,bet is pasakojimo taip ir nesupratau ar jums igimta sleivapedyste,kuriai budinga kaulu ir raumenu deformacija?Nejau jums gyd.nepaaiskino kokio sunkumo sleivapedyste?Ir kartu su ja neaptaret gydymo plano?As ir nelabai suprantu kokiu metodu esat gydomi.Jei tai Ponseti metodas gipsas turetu but keiciamas nereciau kaip kas 5-7 dienos.

Leni, del to ir sakau, kad ta gydytoja atrodo, kad kažko nedasako. Tikriausiai jos viską klaust prispyrus reikia. Į tą Ponseti metodą panašu, kiek apie jį skaičiau. Gipsuoja dviesia: sesutė gipsuoji, ji reguliuoja pėdutę, pėdutes atsuko tuo 75 laipsnių kampu, pirmą gipsą nuėmė po 7 dienų. Bet dabar kai sugipsavo pasakė: būtų geriausia jei iškęstumėt dvi savaites, jei neiškęsit, ateikit anksčiau g.gif
O ar įgimta g.gif jei gydytoja sakė, kad čia nuo to, kad jai pas mane pilve vietos mažai buvo, tai kogero, kad taip. Abejoju, kad šleivapėdė ji tapo per mėnesį laiko nuo gimimo.
Atsakyti
QUOTE(Geltona @ 2007 04 04, 10:51)
Leni, del to ir sakau, kad ta gydytoja atrodo, kad kažko nedasako. Tikriausiai jos viską klaust prispyrus reikia. Į tą Ponseti metodą panašu, kiek apie jį skaičiau. Gipsuoja dviesia: sesutė gipsuoji, ji reguliuoja pėdutę, pėdutes atsuko tuo 75 laipsnių kampu, pirmą gipsą nuėmė po 7 dienų. Bet dabar kai sugipsavo pasakė: būtų geriausia jei iškęstumėt dvi savaites, jei neiškęsit, ateikit anksčiau  g.gif
O ar įgimta  g.gif jei gydytoja sakė, kad čia nuo to, kad jai pas mane pilve vietos mažai buvo, tai kogero, kad taip. Abejoju, kad šleivapėdė ji tapo per mėnesį laiko nuo gimimo.

Vadinasi jums netikroji sleivapedyste dar kitaip vadinama'' netinkamo susipakavimo gimdoje''sleivapedyste.Kai vaisius didelis,arba mazai vandenu ir t.t.Tai visai kas kita nei tikroji igimta sleivapedyste.Ir jai gydyti kartais is tiesu pakanka tik masazu.Todel jus pradzioj gydytoja ir paliko tik mankstintis ir masazuoti ir pasake,kad tai tik estetine problema.Manyciau,kad jums tikrai nereiketu perdaug nerimauti.O Ka toliau darys kai nuims siuos gipsus?Ar nesake?
Mes ir pas ja gydomes,kartais tikrai reikia po zodi traukti.Apie igimta sleivapedyste ir Ponseti metoda gali paskaityti www.global-help.org (yra rusu ir anglu kalba)
Atsakyti
QUOTE(leni @ 2007 04 04, 14:31)
Vadinasi jums netikroji sleivapedyste dar kitaip vadinama'' netinkamo  susipakavimo gimdoje''sleivapedyste.Kai vaisius didelis,arba mazai vandenu ir t.t.Tai visai kas kita nei tikroji igimta sleivapedyste.Ir jai gydyti kartais is tiesu pakanka tik masazu.Todel jus pradzioj gydytoja ir paliko tik mankstintis ir masazuoti ir pasake,kad tai tik estetine problema.Manyciau,kad jums tikrai nereiketu perdaug nerimauti.O Ka toliau darys kai nuims siuos gipsus?Ar nesake?
Mes ir pas ja gydomes,kartais tikrai reikia po zodi traukti.Apie igimta sleivapedyste ir Ponseti metoda gali paskaityti www.global-help.org (yra rusu ir anglu kalba)

Oi tuomet truputi nuraminai mane smile.gif
Toliau kiek supratau seks masažai ir reiks po mėnesio vėl pasirodyt. Tik įdomu, pas mane ji gimė mažutė, neišnešiota 36 savaičių 2620gr. ir vandenų kai žiūrėdavo, sakė pakankamai g.gif
Skaičiau lietuviškus puslapius šia tema, gaila nei anglų nei rusų kalba dorai skaityt nemoku doh.gif
Mhm, teks ko gero man apie viska vadinasi klausinėt jos, kad papasakotų.
Atsakyti