Įkraunama...
Įkraunama...

Šleivapėdžių klubas Nr.2

QUOTE(violla @ 2007 03 08, 16:37)
O mes siandien pas Galvydiene buvom, tai nudziugino, kad vaikui viskas gerai, kad kojytes atrodo graziai, tai ir man ramu pasidare.
O visom kitom, kantrybes, pamatysit,kad po metu vaikas bus sveikas, lakstys, ir ne zymes nesimatys. Sekmes jums. Ir visas su svente smile.gif

Sveika,tai taip iseina,kad tos spec.basutes jums padejo smile.gif Ar dar reikia jas nesioti?
Atsakyti
QUOTE(leni @ 2007 03 08, 16:30)
Sveika,tai taip iseina,kad tos spec.basutes jums padejo smile.gif Ar dar reikia jas nesioti?

Taip, vaikui padejo spec basutes. Kadangi ytvara labai trumpai nesiojom, tai reikia daugiau buti su batukais.
Atsakyti
QUOTE(oskaras @ 2007 03 03, 21:15)
Labas visiem likimo draugams,nesenai uzsiregistravau cia,tai jei kas netaip nepykit. Pries 9 dienas mums gime sunus su sunkia abieju koju sleivapedyste,gyvenam siauliuose tai nuejo pas vietinius ortopedus. Jau buvau paskaites apie ponseti buda,tai iskart paklausiau ar siuo budu bus gydoma,daktaras pasake,kad taip. Bet dabar man kyla stiprios abejones,nes gipsas yra dedamas kas 4 dienas,pirmadieni de trecia karta,nu gipsuoja kaip aprasyta ponseti,bet man atrodo per daznai. Ortopedo klausiau,tai jis sako kiekvienam individualiai,o ponseti rasoma,kad reikia keisti gipsa kas savaite. Vienu zodziu ketvirtadieni vaziuojam i kauna,pas Gintautiene. Nes siauliu ortopedas,neminesiu pavardes, man nekelia pasitikejimo,kazkaip su juo sunku susikalbet,kiekviena klausima priima kaip asmenini izeidima. Dar norejau paklausti,gal zinot kaip veliau sleivapedziukai vaiksto,ta prasme vyresni,as labai bijau,kad nebutu invalidukas vaikas.

Gerai padarete, gydytoju reikia pasitiketi, jei jauciat kad kazkas netaip - kodel bijoti antros nuomones? Puikiai nusprendet - Gintautiene Ponseti pioniere Lietuvoj, tikrai busite gerose rankose.
Manau gipsas kas keturios dienos - tikrai per daznai. Jei lengva sleivapedyste, tai ne buvimo gipse laikas trumpinamas, o gipsu skaicius. Pvz. uztenka 2 gipsu po 7 dienas.
Taip pat svarbu, kad gydytojas butu atviras, juk pas ka daugiau kreiptis, su ivairiausiais klausimais kad ir del itvaro nesiojimo? Juk neuztenka isgipsuoti, reikia dar keleta metu stebeti kaip nesiojamas itvaras, kaip auga peda, o tai juk pastovus bendravimas su savo gydytoju. Skaudu, kad musu gydytojai i normalu bendravima su pacientu kaip su sau lygiu ziuri kaip i anomalija.

Vaiksto Ponseciukai kuo puikiausiai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif , jei norit galiu atsiusti savo Jokubo (3.5 metu, seniausias Ponseciukas Lietuvoj) nuotraukas.
Atsakyti
man atrodo kol musu maziai neuzaugs tol mus ir kankins tas klausimas ar viskas bus normaliai? reik but optimistem ir tiketis geriausio ar ne? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ingrida*** @ 2007 03 13, 23:23)
man atrodo kol musu maziai neuzaugs tol mus ir kankins tas klausimas ar viskas bus normaliai? reik but optimistem ir tiketis geriausio ar ne? rolleyes.gif

Taip ir yra ,kankina ir kankins.Atrodo uzaugom ,pradejo vaikscioti,begioti.Bet tas nerimas niekur nedingo.O kaip toliau?Juolab kad gydymas dar nebaigtas,o Joris pradejo netoleruot itvaro...Tai ir tas nerimas jau gal perdetas gavosi.Ir ziuriu kas ryta kaip tos pedutes atrodo,nes pilnai visos nakties jau nepavyksta islaikyt su itvaru doh.gif
Atsakyti
Nepergyvenk taip, mano vaikas jau 1metu netoleravo itvaro. Kadangi musu temos susidubliavo, tai anoje temoje rasiau, kad mums padejo spec basutes kuriu padukas padarytas taip, kad pedutems nebutu leista suktis i vidu. Jei nutiktu taip ,kad negalesit nesioti itvaro, tai siulyciau nusipirkti tokias basutes ir buti su jom namuose. Pirkau jas virsuliskese (tiesa nepamenu kokiame mieste pati gyveni)
P.S. vaikas tikrai neuzaugs invalidas. Pati esu patyrusi viska savo kailiu, nors buvau gydyta ir nugydyta, bet ir laksciau ir vaikstau be problemu. Vienintele beda , tai blauzdu apimciu skirtumas. Tai va del to sioks toks kompleksas. O pas berniukas, net jei tas skirtumas ir bus, nelabai ir matysis po kelnem. Taigi daugiau optimizmo 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo violla: 14 kovo 2007 - 14:25
Tai,kad tas optimizmas eme ir isgaravo,vos tik Joris pradejo nepakest itvaro doh.gif Iskart pradedi galvoti apie recidyva,pergipsavimus ir t.t.Jei dabar nustosim nesiot itvara,anksciau ar veliau recidyvo neisvengsim.Tuo labiau,kad Jorio sleivapedyste sunkios formos.Taip norisi,kad vaikas iki galo butu isgydytas.Bet kaip matau vien mano noru nepakanka,tenka taikytis su Jorio norais. verysad.gif Vaziuosim pas gyd.Ziuresim ka ji sakys,gal ir mums pritaikys tas spec.basutes.
Atsakyti
QUOTE(violla @ 2007 03 09, 14:57)
Taip, vaikui padejo spec basutes...

Gal galima placiau apie basutes? g.gif
Atsakyti
QUOTE(jovial @ 2007 03 17, 19:11)
Gal galima placiau apie basutes?  g.gif

Pirkau virsuliskese, kur Medija(Maxima) parduotuve. Tam paciam pastate isikursi ortopediniu prekiu parduotuve. Berods Idemus vadinasi. Gali uzeit kada paziuret. Tu basuciu padukas ispjautas taip,kad neleistu pedutem suktis i vidu. Tokius batukus vadina adukciniais ir jie specialai skirti sleivukams. Kaina nuo 150lt ir ju nekompensuoja. Brangoka aisku, bet karta i puse metu nusipirkt galima.
Atsakyti
Merginos o jusu lialiukai tu itvaru netoleruoja kaip? Ar patys nusiima ar verkia kol nenuimat? Ir as pergyvenu, kad paugejus panai bus tas pat.
Atsakyti
Sveikos.Retai kada prisedu prie interneto,o kai prisedu,tai iskyla klausimu,tiesa sakant noreciau patarimo.As tai niekaip nesugalvoju,kaip vaikuti su tuo itvaru paguldyti ant soniuko.Nejaugi visa laika ir tures gulet ant nugaros?Jau visus plaukucius pakausyje pamete.Gal galit ka patarti.
Ir ar kam nors yra buve,kad skirtusi peduciu ilgis.Mano justuko sveika kojyte kaip sveika,o buvusi sleiva pedute daug trumpesne uz sveikaja.Ar tai praeis?Tokie man klausimai kyla ir neduoda ramybes.
Visoms kantrybes ir dziaugsmo paprastuose dalykuose linkiu.Iki.
Atsakyti
QUOTE(ingrida*** @ 2007 03 17, 21:39)
Merginos o jusu lialiukai tu itvaru netoleruoja kaip? Ar patys nusiima ar verkia kol nenuimat? Ir as pergyvenu, kad paugejus panai bus tas pat.

Dadar jau pats labai meistriskai issineria,ne lipduku neatseges.Kartais itvara randu gale koju,viskas vyksta tyliai.Kartais pradeda klykt (tikraja to zodzio prasme),muistytis,tada kai paciam nesiseka lengvai issmukt.Nurimsta tik tada,kai nuimu.Kai imiega vel uzdedu.Taip ir kariaujam doh.gif
QUOTE(pelaite @ 2007 03 18, 17:08)
Sveikos.Retai kada prisedu prie interneto,o kai prisedu,tai iskyla klausimu,tiesa sakant noreciau patarimo.As tai niekaip nesugalvoju,kaip vaikuti su tuo itvaru paguldyti ant soniuko.Nejaugi visa laika ir tures gulet ant nugaros?Jau visus plaukucius pakausyje pamete.Gal galit ka patarti.

As tarp kojyciu idedu pagalve ir jos krastu paremiu nugaryte.Kai nenori miegot ant soniuko,pats lengvai atsivercia ant nugarytes.Kuri laika mums tai padejo,gana ramiai ismiegodavo visa nakti.Gal kitos mamos ka geriau sugalvoja,parasykit smile.gif
Atsakyti