Labas mamytes,
Kaip gera skaityti, kad forume jau nera ne vieno vaikelio kuris operuotas ar gydytas-neisgydytas po 1 metu gipsavimo.
Dabar pastoviai bunu Rusijos sleivapedziuku forumuose, tai ten istorijos daug graudesnes.
Prasymas. Jei kam nereikia isaugtu batuku, tai Rusijos seimos ju labai laukia. Ten itvarai dar negaminami, o Ponseti taikantis gydytojas yra vienintelis Jaroslavlio mieste ir gydo vaikus is visos Rusijos.
Dabar viena seima is Archangelsko praso 8 dydzio bent bateliu, sako kad pati itvara susimeistraus.
Jolanta
www.kosolapost-ponseti.ru
Sveikos mamytes.Jau seniai lankiausi cia pas jus.
Mes jau visa menesi atnesiojom batus,jau prie ju pripratom,turbut bus keista kai jau ju nereikes.Atrodo lyg viskas butu gerai,tik panorejau pasiguosti.Justo gydoma kojyte liko daug trumpesne uz sveikaja ir atrodo kad auga tik sveikoji.
Be to ji po paskutinio gipsavimo kazkokia lyg perlenkta.As ja vis glostau masazuoju, "bandau tiesinti",bet ji kolkas islieka tokia kokia buvo.Ar kam nors buvo tokiu bedu ir ar laikui begant viskas pranyks?
Mes jau visa menesi atnesiojom batus,jau prie ju pripratom,turbut bus keista kai jau ju nereikes.Atrodo lyg viskas butu gerai,tik panorejau pasiguosti.Justo gydoma kojyte liko daug trumpesne uz sveikaja ir atrodo kad auga tik sveikoji.
Be to ji po paskutinio gipsavimo kazkokia lyg perlenkta.As ja vis glostau masazuoju, "bandau tiesinti",bet ji kolkas islieka tokia kokia buvo.Ar kam nors buvo tokiu bedu ir ar laikui begant viskas pranyks?
Labas visiem likimo draugams,nesenai uzsiregistravau cia,tai jei kas netaip nepykit. Pries 9 dienas mums gime sunus su sunkia abieju koju sleivapedyste,gyvenam siauliuose tai nuejo pas vietinius ortopedus. Jau buvau paskaites apie ponseti buda,tai iskart paklausiau ar siuo budu bus gydoma,daktaras pasake,kad taip. Bet dabar man kyla stiprios abejones,nes gipsas yra dedamas kas 4 dienas,pirmadieni de trecia karta,nu gipsuoja kaip aprasyta ponseti,bet man atrodo per daznai. Ortopedo klausiau,tai jis sako kiekvienam individualiai,o ponseti rasoma,kad reikia keisti gipsa kas savaite. Vienu zodziu ketvirtadieni vaziuojam i kauna,pas Gintautiene. Nes siauliu ortopedas,neminesiu pavardes, man nekelia pasitikejimo,kazkaip su juo sunku susikalbet,kiekviena klausima priima kaip asmenini izeidima. Dar norejau paklausti,gal zinot kaip veliau sleivapedziukai vaiksto,ta prasme vyresni,as labai bijau,kad nebutu invalidukas vaikas.
QUOTE(oskaras @ 2007 03 03, 22:15)
Dar norejau paklausti,gal zinot kaip veliau sleivapedziukai vaiksto,ta prasme vyresni,as labai bijau,kad nebutu invalidukas vaikas.
Labas,musu mazius taip pat gime su sunkia abipuse sleivapedyste.Puikiai suprantu jus,nes tas pats klausimas nedave ir mums ramybes...Bet siandien mazius vaiksto,begioja kaip ir visi sveiki vaikai.
QUOTE(lantajo @ 2007 03 01, 12:37)
Prasymas. Jei kam nereikia isaugtu batuku, tai Rusijos seimos ju labai laukia. Ten itvarai dar negaminami, o Ponseti taikantis gydytojas yra vienintelis Jaroslavlio mieste ir gydo vaikus is visos Rusijos.
Dabar viena seima is Archangelsko praso 8 dydzio bent bateliu, sako kad pati itvara susimeistraus.
Galiu padovanoti isaugtus batukus,o itvaras kolkas dar patiems reikalingas.Musu patys pirmieji batukai yra 11 dydzio.Tik kur,kam ir kaip perduoti?
Pelaite,Jorio kaire blauzda buvo stipriai islinkusi i vidu,todel kojyte atrode daug trumpesne uz desiniaja.Bet po gipsavimu issitiesino ir skirtumo neliko.Dabar kiekvienasyk gydytoja pamatuoja kojytes,sako kad skirtumas nezymus.Mes patys isvis nieko nepastebim.
[quote=leni,2007 03 04, 23:39]
Galiu padovanoti isaugtus batukus,o itvaras kolkas dar patiems reikalingas.Musu patys pirmieji batukai yra 11 dydzio.Tik kur,kam ir kaip perduoti?
Leni,
Kokiam Jus mieste, Vilniuj?
Leni,
Sveikos mamytės,
Noriu jūsų paklausti, kada ir kokie požymiai buvo, kad pastebėjot šią ligą?
Mano mažoji dabar beveik 9 mėn.,yra storuliukė, tad dar neatsistoja, bet kai apmaunu batukus,(paprastus) tai man atrodo, kad viena kojytė kažkokia kreiva, o gal tiesiog ki ją suriečia?
Pas daktarę kai pastebėjau dar nebuvom dėl nelemtų epidemijų, o gal vertėtų jų nebijot ir pasirodyt kuo greičiau?
Ačiū už atsakymus
Mano mažoji dabar beveik 9 mėn.,yra storuliukė, tad dar neatsistoja, bet kai apmaunu batukus,(paprastus) tai man atrodo, kad viena kojytė kažkokia kreiva, o gal tiesiog ki ją suriečia?
Pas daktarę kai pastebėjau dar nebuvom dėl nelemtų epidemijų, o gal vertėtų jų nebijot ir pasirodyt kuo greičiau?
Ačiū už atsakymus
[quote=lantajo,2007 03 06, 13:35]
Leni,
[/quote]
Mes iš Alytaus.Parašysiu e-mailu ir susitarsim,taip bus paprasčiau
[quote=Liūdesytė,2007 03 06, 17:11]
Sveikos mamytės,
[/quote]
Įgimta šleivapėdystė yra pastebima tik gimus kūdikiui ir diagnozuojama dar gimdymo namuose.Bet kokiu atveju patarčiau kreiptis pas ortopedą.
Leni,
[/quote]
Mes iš Alytaus.Parašysiu e-mailu ir susitarsim,taip bus paprasčiau
[quote=Liūdesytė,2007 03 06, 17:11]
Sveikos mamytės,
[/quote]
Įgimta šleivapėdystė yra pastebima tik gimus kūdikiui ir diagnozuojama dar gimdymo namuose.Bet kokiu atveju patarčiau kreiptis pas ortopedą.
QUOTE(ingrida*** @ 2007 03 06, 23:50)
sveikutes visos. mes jau apsipratom su batukais ir jau maze buvo labai gera, bet dabar po menesio vel kaprizinasi labai laukia kada nuimsiu batukus. kai reikia pampersa keist isgirsta lipukus ir issisiepia. taip gaila pasidaro
Dziaukites!!! Dukryte vis protingesne daros. Kas bus kai taps labai protinga?
O as jau maniau, kad tik maniskis toks gudruolis patampa
Kartais visai nuaut nesinori nes kai pagalvoji kaip reiks apaut
Jus kaskart keisdamiesi sauskelnes nusiaunat???
O mes siandien pas Galvydiene buvom, tai nudziugino, kad vaikui viskas gerai, kad kojytes atrodo graziai, tai ir man ramu pasidare.
O visom kitom, kantrybes, pamatysit,kad po metu vaikas bus sveikas, lakstys, ir ne zymes nesimatys. Sekmes jums. Ir visas su svente
O visom kitom, kantrybes, pamatysit,kad po metu vaikas bus sveikas, lakstys, ir ne zymes nesimatys. Sekmes jums. Ir visas su svente