Įkraunama...
Įkraunama...

Šleivapėdžių klubas Nr.2

Pirma gipsiuka uzdejo kai buvo 3 savaiciu, o sausio 16 mums jau 3 men. As manau kad labai priklauso kas tuos gipsus deda... Operacija, net nebezinau kiek ten jo neturejom rankose, bet mazdaug 30 min. Dabar va liko tik tos tris savaites, bet jau pirma i pabaiga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(GerasTetis @ 2010 01 07, 22:01)
Pirma gipsiuka uzdejo kai buvo 3 savaiciu, o sausio 16 mums jau 3 men. As manau kad labai priklauso kas tuos gipsus deda... Operacija, net nebezinau kiek ten jo neturejom rankose, bet mazdaug 30 min. Dabar va liko tik tos tris savaites, bet jau pirma i pabaiga smile.gif

Prabegs tos savaites nepastebetai 4u.gif Sau irgi tureciau ta pati pasakyti, bet atrodo dar taip ilgai su gipsais reikes pavargti...Sikart kazkaip levokai uzdejo gipsa, vienoj vietoj truputi trina kojyte vaikui, tai visaip bandem palyginti ta krasta, tai gal dabar jau geriau bus... O po operacijos visuomet dar deda gipsa taip ilgam? g.gif Mums gydytoja kazkaip to nepaminejo...
Beje, del tu amerikietisku batuku. Ar patys siusites ar per gydytoja ar kaip tai vyksta? Nes kaip isivaizduoju, tai gydytoja turi pasiulyti tinkamus batukus, o musu gydytojai turbut tik lietuviskus siulo? Ar pasiulo rinktis ir kitokius, jei galimybes leidzia? Mano klausimas, kaip tuos amerikietiskus batukus issirinkti teisingai, jei musiskiai siulo lietuviskus? Na gal aiskiai paklausiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(GerasTetis @ 2010 01 07, 21:09)
Sveiki, labai smagu skaityti apie tai kaip vaikuciai jau pasveikia begioja ir kamuoli spardo as tik ir laukiu kada su savo sunumi galesiu.
Agne dekui tau uz nuotrauka ir seip uz viska, labai tau dekoju... Visiems kurie tik pradejo gipsuotis, stiprybes, kap sendien pamenu pirma gipsa skaudu buvo begalo ir tik po trecio susitaikiau ir pagalvojau kad musu mazyliams tik stresas kai jiems gipsus naujus deda, o kai jau su gipsu nesupranta jie dar. Kiekviena kart ziusiu i ji su gipsu ir galvoju, kad trumpam cia trumpam ir reikia truputuka pakentet...

Susidaro įspūdis, kad tu ne tik GerasTetis, bet SuperTetis mirksiukas.gif pamatysit, kaip greitai bėga laikas, užsimiršta visi vargai ir... išsitraukę kamuolį bėgsit ant pievutės jo spardyti!! Pamenu kaip prieš operaciją seselė liepė suduoti raminančių tabletę, o mano mažiukas vaikščiojo koridoriais kaip "apsinešęs"- linksmas, juokiasi, kojytės kliūna smile.gif Kai atvežė po visko.. gal nepasakosiu geriau.. bet atsigavo greitai, nes buteliuko su arbata nepaleisdavo iš rankų, greičiau narkozės vaistus "išplovė". Prieš trejetą metų turėjom dar ir adenoidų operaciją, jau reikėjo aiškint viską- kur tuos vaikučius po vieną ant neštuvų išsiveža.. sakiau, kad jie geri buvo ir dabar veža visus pasivažinėt. Pamenu kaip ir jis norėjo, laukė.. nes buvo geras 4u.gif
Nereikia man dėkoti smile.gif Juk visiems reikia paramos, paguodos ar patarimo. Kai mes neturėjom nieko, o klausimų galvoje buvo tūkstantis, taip ir gimė idėja susiburti. Ir visiems, kas dar tik pradeda eiti šiuo keliu, noriu pasakyti, kad nesitikėtų iš gydytojų kažkokių pasiūlymų ar rekomendacijų, nes tiek, kiek reikia, tikrai nesulauks. Viską reikia susižinoti patiems- tiek dėl batukų, tiek dėl gydymo metodų ir tt.. Mes, pvz., kad ir lankėmės pas gyd. Galvydienę, visada eidavome konsultuotis dar pas vieną gydytoją. Jų nuomonės gan skirdavosi, o išklausius abi, sprendimus tekdavo priimti pačiai. Galų gale turime tokį dalyką kaip intuicija ar nuojauta, kuri, kai kalbama apie patį svarbiausią žmogeliuką, tik dar sustiprėja.
O po operacijos mus siuntė į reabilitaciją, kur darė įvairias procedūras, nežinau, ar dabar priklauso, bet pasidomėkit. Ir invalidumo pinigėliai turi priklausyt. Nors ir nekaip skamba, bet jie nepamaišys- galėsit investuot geriems batukams smile.gif
Atsakyti
Jei kam reikes, galiu duoti zmogeliuko kontaktus, kuris turi amerikietisku batuku, man irgi viena mamyte dave smile.gif
O del sleivapedystes sukumo, tai galit pasiziureti, jei ant pedutes uz kulniuko yra gili linija, padukas kaip perlinkes atrodo, ir virs uzkulnio linija. Tai rodo sunkuma. Pas mus sunki forma, bet esu visiskai isitikinus, kad viska sutvarkysim. Juk dabar tiek ziniu. Juk padarysim viska geriausia del savo mazuleliu! Paskaitykit smile.gif
http://vddb.library....DS.005.0.01.ETD
Atsakyti
Sveiki visi, mano mergaitei netrukus sukaks treji,pėdutės kuo puikiausios. o praėjom nemažai vargo.Gipsavo Gyd. Galvydienė etapais nuo trijų mėnesių, paskutinis gipsas nuimtas šešių mėnesių. Pačios sunkiausios tos savaitės su gipsais, tačiau viskas baigėsi gerai. šaunu,kad forume dabar aktyvūs esate, nors, kai kiekvienas atvejis tikrai labai individualus, tai tų individualių situacijų prisitaikymas sau manyje vien sumaištį keldavo - net gydytojais buvau pradėjusi abejoti... stiprybės visiems.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stella.lt: 08 sausio 2010 - 22:03
Sveiki, gyvi, temos "senoliai" ir naujokai biggrin.gif

As kaip visada trigrasi ikisu su savo patarimais.

Ausrine noriu paskatinti nealinti savo organizmo nusitraukiant pienuka. Taip galima ir suerzinti krutis. Pieno neimanoma taip nutraukti paciai kaip ji istraukia vaikelis, o susidare peino mikro uzsistovejimai gali sukelti uzdegima ir veliau matytis ultragarso metu. Be to buteliukas nera geras dalykas, jei norima vaikeli kuo ilgiau vien krutimi maitinti ir prie zinduko nepripratinti.
Jei nedrasu, galima pries pat gipsavima, gipsavimo kambaryje pamaitinti vaikeli - mano Vokietijoje isbandyta thumbup.gif
Kol neprasysit - niekas nepasiulys, o jei prasitarsit, kad norit pries gipsavima intymesneje aplinkoje pamaitinti, tikiu, kad bus sudarytos salygos. Juk ir daktarai taip apmokyti, kad privalo sudaryti kuo labiau "atpalaiduojancias" salygas vaikeliui gipsavimo metu, kad nebutu itempti minkstieji audiniai ir peda labiau pasiduotu manipuliacijai.

Del itavru toleravimo - amzina problema, bet viskas priklauso nuo tevu poziurio ir elgesio. Daznai sakau, tai ka sakydavo mano Jokubo daktaras - jus esate vaiko tevai ir tik jus nustatote "zaidimo taisykles". Jei noresite - vaikas itvaro nekes, o jei busit protingi - puikiu rezultatu pasieksit. Juk itvaro nesiojimas, ne zaidimas, ji reikia "sustyguoti" neisnervinant ir nepanikuojant ir teikti tokia pat reiksme kaip ir vaistu nuo pavojingos ligos profilaktinis davimas vaikui tos gresmes nesuvokiant. Todel tevai turi prisiimti atsakomybe uz tai kad vaikelis isbus itvare nustatyta laika.
Svarbiausia, isitinkinti kad itvaras netrina ar kitaip nezaloja pedos. Kartais galima pasitikrinti,ar batuku kampas ant ploksteles nera per didelis.
Atsakyti
QUOTE(lantajo @ 2010 01 10, 18:15)
Sveiki, gyvi, temos "senoliai" ir naujokai biggrin.gif

As kaip visada trigrasi ikisu su savo patarimais.

Ausrine noriu paskatinti nealinti savo organizmo nusitraukiant pienuka. Taip galima ir suerzinti krutis. Pieno neimanoma taip nutraukti paciai kaip ji istraukia vaikelis, o susidare peino mikro uzsistovejimai gali sukelti uzdegima ir veliau matytis ultragarso metu. Be to buteliukas nera geras dalykas, jei norima vaikeli kuo ilgiau vien krutimi maitinti ir prie zinduko nepripratinti.
Jei nedrasu, galima pries pat gipsavima, gipsavimo kambaryje pamaitinti vaikeli - mano Vokietijoje isbandyta thumbup.gif
Kol neprasysit - niekas nepasiulys, o jei prasitarsit, kad norit pries gipsavima intymesneje aplinkoje pamaitinti, tikiu, kad bus sudarytos salygos. Juk ir daktarai taip apmokyti, kad privalo sudaryti kuo labiau "atpalaiduojancias" salygas vaikeliui gipsavimo metu, kad nebutu itempti minkstieji audiniai ir peda labiau pasiduotu manipuliacijai.

Del itavru toleravimo - amzina problema, bet viskas priklauso nuo tevu poziurio ir elgesio. Daznai sakau, tai ka sakydavo mano Jokubo daktaras - jus esate vaiko tevai ir tik jus nustatote "zaidimo taisykles". Jei noresite - vaikas itvaro nekes, o jei busit protingi - puikiu rezultatu pasieksit. Juk itvaro nesiojimas, ne zaidimas, ji reikia "sustyguoti" neisnervinant ir nepanikuojant ir teikti tokia pat reiksme kaip ir vaistu nuo pavojingos ligos profilaktinis davimas vaikui tos gresmes nesuvokiant. Todel tevai turi prisiimti atsakomybe uz tai kad vaikelis isbus itvare nustatyta laika.
Svarbiausia, isitinkinti kad itvaras netrina ar kitaip nezaloja pedos. Kartais galima pasitikrinti,ar batuku kampas ant ploksteles nera per didelis.

Aciu, Lantajo, tavo patarimais ir palaikymu visada esam patenkinti mirksiukas.gif Tik del pienelio pas mus nera taip parastai. Kol dukryte buvo inkubatoriuje, reikejo nusitraukinet ir duoti is buteliuko, nes nepatraukdavo. O dabar ji is krutines isvelgo tik 20 - 30ml, taip, kad kiekviena karta as ir taip turiu nusitraukineti pieneli. O maitinu as ne pries gipsavima, o gipsavimo metu, nes ji tada nusiramina.
Atsakyti
Nezinau ar as cia pataikiau,nes visi raso apie mazylius, o vat mano mergaitei beveik 5m.Kojytes susuktos i vidu, nesiojom nakciai langetes(atrodo toks pavadinimas, bet gal klystu. Visad israso ortopedinius batus, padaro supinatorius, einam i mankstas, bet rezultatu nematau, bent jau as. Gaila vaiko, grazi mergyte, bet vat kojytes. Gal kas gali dar ka pasiulytri, parekomenduoti, kaip galeciau savo mergaitei padeti?
Atsakyti
na, viska perskaiciau ir supratau, kad neteisi buvau. cia ne vien apie mazylius. tik dabar galvoju nuo ko pradeti. Esam is pajurio. Reikia gerspecelista susirasti, nes man niekas nieko nepasakydavo, israsydavo ir paleisdavo. Jokio info, kad ir klausdavau
Atsakyti
QUOTE(gintaarielis @ 2010 01 12, 13:07)
na, viska perskaiciau ir supratau, kad neteisi buvau. cia ne vien apie mazylius. tik dabar galvoju nuo ko pradeti. Esam is pajurio. Reikia gerspecelista susirasti, nes man niekas nieko nepasakydavo, israsydavo ir paleisdavo. Jokio info, kad ir klausdavau

O kokiam mieste jus gyvenat?
Papildyta:
Dar klausimelis tiems, kieno vaikucius gipsuoja ar gipsavo. Mums po trecio gipso (nusiemus) pastebejau, kad slauneles toj vietoj, kur gipsiukas buvo uzdetas siek tiek plonesnes, nei ten kur nera gipso. Paklausiau sesutes, kuri padeda gipsus uzdeti, tai sake, kad tokie dalykai atsistato, kai vaikutis pradeda judeti nuemus gipsus. Kaip pas jusu vaikucius?
Atsakyti
Siandien mes jau su treciu gipsiuku. Labai nelaukiu tu dienu, kada keicia gipsa unsure.gif Taip nesmagu savo vaika nepatenkinta matyt pas gydytoja unsure.gif Tik sake kaire kojyte prastesne truputi... Daug nieko ji nepasakoja, koki rezultata siai dienai mato, ar uzteks 5 gipsu ar reikes daugiau... Bet pagal "plana" dar minimum 6 savaites gipse verysad.gif Tik man idomu, po operacijos kai uzdeda gipsa 3 savaitem be keitimo, tai negi netrukdo augimui? g.gif
Vezemes siandien pienuko ir ciulptuka, tai zymiai ramiau praejo procedura, kita karta nebe taip gal bijosiu blush2.gif

GerasTeti, kaip jums sekasi po operacijos? Gal jau uzsisaket batukus?

Agne, sudominai mane del konsultavimosi su dar vienu ortopedu g.gif Pas ka lankydavotes? Gal pameni kokiais klausimais gydytoju nuomones issiskirdavo? Aisku, cia pagal kiekviena atveji individualu... Kol kas viskas tvarkoj pas mus, bet velesniuose etapuose, gal irgi prireiks daugiau konsultaciju g.gif

Aushrine78, pas mus su kojytem irgi taip pat, net matosi virsuje po gipsu maziau "lasiaku" nei atviroj vietoj...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo slyva: 13 sausio 2010 - 11:15
QUOTE(slyva @ 2010 01 13, 13:14)
Siandien mes jau su treciu gipsiuku. Labai nelaukiu tu dienu, kada keicia gipsa  unsure.gif Taip nesmagu savo vaika nepatenkinta matyt pas gydytoja  unsure.gif Tik sake kaire kojyte prastesne truputi... Daug nieko ji nepasakoja, koki rezultata siai dienai mato, ar uzteks 5 gipsu ar reikes daugiau... Bet pagal "plana" dar minimum 6 savaites gipse  verysad.gif Tik man idomu, po operacijos kai uzdeda gipsa 3 savaitem be keitimo, tai negi netrukdo augimui?  g.gif
Vezemes siandien pienuko ir ciulptuka, tai zymiai ramiau praejo procedura, kita karta nebe taip gal bijosiu  blush2.gif

slyva,ir vel mes jus mateme 4u.gif Mums sian antra gipsiuka uzdejo.
Zinok,ir mums mazai ka pasakoja.. O sesute isvis nepatenkintu tonu visad sneka.Tai as sian tuo paciu ir atsakinejau blink.gif
Taip gaila buvo jusu maziuko,kai verke (uz duru lb girdejosi) unsure.gif Bet musiske dar labiau verkia + dar stipriai priesinasi (vos keturiese nulaikem),tai vis sesute su gydytoja nepatenkintos,kad silpnai laikom savo vaika doh.gif tai toks pyktis paeme,juk pacios mato ir stebisi kokia musu dukryte stipruole ir nenulaikoma bigsmile.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Lenuliuke*: 13 sausio 2010 - 13:35