Įkraunama...
Įkraunama...

Šleivapėdžių klubas Nr.2

QUOTE(violla @ 2008 04 05, 21:21)
Sveika,
paskaityk pora lapu atgal. Mano vaika buvo sugopsave, dar kai jam nebuvo 2savaiciu. Kuo mazesnis vaikas tuo lengviau koreguojasi pedutes. Gipsu bijot nereikia, nueikit pas Galvydiene ir ji viska paaiskins (tik neikit pas bet koki ortopeda). Pakaktu pagipsuot vaika kokias 2-3 savaites ir pedutes jau butu tiesios. Kam "lauzyt" tas pedutes pora menesiu, ir nezinot ar rezultatas bus geras, galiausiai vis vien turbut teks gipsuot. Zinoma sunku tevams matyt savo vaika sugipsuota, bet kaip sakaiu geriau pakentet tas pora savaiciu ir viskas po to susitvarko, nes gipsavimas pats efektyviausias budas.
Beje mano abu vaikai buvo gipsuoti - dukrai buvo igimta sleivapedyste, tai jai pjove achilo kulna, tai gipse praleido kokius 3,5men. Gal viskas butu daug greiciau, bet pradzioj uztaikem ant nevykusios ortopedes... Sunui buvo pedutes pupeles formos, gipse praleidom 2 savaite ir viskas. Dar buvom masazuose profilaktiskai, ir pedutes dabar labai grazios.

aciuks wink.gif vakar jau ir paskaitinejau 4u.gif tai va tame ir idomumas kad pas Galvydiene ir buvom (beje ji man paliko laabi gera ispudi ,todel sekanciam vizitui uzrasiau visus 3 savo dzigitus smile.gif ) ir liepe ateit po 2 menesiu ir tik tada jei jau nepasitaisys tai gipsuosim mastau.gif lygiai taip pat kaip Jums pasake kad pupeles formos pedutes, tai kodel tadfa mums liepe tiek laukt??? mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2008 04 05, 23:56)
aciuks wink.gif vakar jau ir paskaitinejau  4u.gif  tai va tame ir idomumas kad pas Galvydiene ir buvom (beje ji man paliko laabi gera ispudi ,todel sekanciam vizitui uzrasiau visus 3 savo dzigitus smile.gif ) ir liepe ateit po 2 menesiu ir tik tada jei jau nepasitaisys tai gipsuosim mastau.gif  lygiai taip pat kaip Jums pasake kad pupeles formos pedutes, tai kodel tadfa mums liepe tiek laukt??? mastau.gif

Mum irgi gipsavo nuo 2-os gimimo savaites tris kartus po 5 dienas, o paskui parode kaip mankštint ir viskas, dabar gražios pedutės, tik kai ,mažė pati jau gerai begios važiuosim pasirodyt smile.gif Pas mus buvo dalinė šleivapadystė, tai galpas jus irgi ne pilna užtat ir neskubėjo gipsuoti ax.gif Viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Asveja @ 2008 04 06, 18:33)
Mum irgi gipsavo nuo 2-os gimimo savaites tris kartus po 5 dienas, o paskui parode kaip mankštint ir viskas, dabar gražios pedutės, tik kai ,mažė pati jau gerai begios važiuosim pasirodyt smile.gif Pas mus buvo dalinė šleivapadystė, tai galpas jus irgi ne pilna užtat ir neskubėjo gipsuoti ax.gif Viskas bus gerai 4u.gif

man tai pedutes ir dabar grazios atrodo hihihi.gif Nebuciau itarus nieko, tai gerai kad tos rauksleles kojyciu nevienodos buvo (aisku geris irig menkas smile.gif ) tai gavau siuntima del klubiuku ax.gif tik kai parode ta kauliuka soniuke tai dabar vis pamankstinam pamankstinam.. as ir taip galvoju, kad ko gero musu atveju galima bandyt koreguot dar pratimais, jei butu matyt labai jau smarku gal butu is karto siulius gipsiuka? mastau.gif nors jei po poros menesiu sudes mus i gispiuka jau matau kaip mano 3.5 menesio pipirui bus nefaina... man atrodo kad kuo mazesnis tuo lengviau pernesa blush2.gif
Atsakyti
Mes po 2 metų pertraukos pasirodėm Galvydienei, pasidarėm pėdučių nuotraukas iš visų pusių, sakė kaip šleivapėdžiui, tai neblogai, tik gurnelis operuotos pėdutės labai išsikišęs, bet paaiškino, kad nevienodai kaulai auga, tai po metų pasirodysim vėl. O dabar nešiu dokumentus invalidumo pašalpai tvarkyti, gal dar pratęs ax.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes ir sleivapedziukai (buve ir esami:)))

As vis dar aktyviai sukuosi sleivapedystes gydymo srityje, siuo metu savo patritimi dalinuosi su Rusijos, Ukrainos, Gruzijos ir Baltarusijos sleivapedziuku teveliais, kurie raso ir skambina internete surade mano kontaktus.

Lietuvoje dziugu pastebeti, kad gydymas Ponseti metodu sumazino tikruju invaliduku skaiciu iki 0. Be to, kasmet sunkiau prasitesti negalia - tai ko mes ir siekeme - kad sleivapedziukai butu sveiki su normaliai funkcionuojanciom pedutem ir kojytem.

Noriu tik pastebeti, kad ortopedine avalyne, kurios nesiojima aktyviai propaguoja kai kurios mamytes - remiantis mano ziniomis ir perskaityta informacija neturi jokios itakos sleivepedystes gydymui ar ploksciapedystes formavimuisi. Bent jau taip skelbia mokslininkai. Pedos forma, jos arkos aukstis yra musu genuose panasiai kaip nosies forma ir dydis ir cia jau nieko nepakeisi.
Netgi atvirksciai - net Rusijoje jau daznas zino, kad vadinamieji "supinatoriai" gali kaip tik "aptinginti" tam tikrus pedos raumenis, ir del to formuoti ploksciapedyste. Taigi, teko girdeti, kai sleivapedziuku mamos atvyksta pas ortopeda su "super brangiais ortopediniais specializuotais batais" - gydytojas liepia pasalinti supinatoriu, kadangi jis per aukstas.
Ploksciapedystei isgydyti pazangiose valstybesa nuo mazdaug 2007 metu naudojamas naujas metodas - apie 8-12 metus daromos ploksciapedystes operacijos - palyginti nesudetingos, kuomet ivedamas implantas (kuris pagamintas is letai tirpstancios medziagos ir mazdaug po 5 metu visiskai istirpsta) kuris per 5 metus suformuoja pedos arka. Arba vietoj bioabsorbuojanciu implantu naudojami titano implantai, kuriuos po kurio laiko pasalina antraja operacija - taip pat nesudetinga, pavirsine.

http://www.youtube.c...h?v=VpHQuETQXi8

Po tokiu operaciju turejusius ploksciapedyste vaikinus netgi ima i kariuomene.

Teik suaugusiuju tiek vaiku batams keliami reikalavimai - kad padukas butu lankstus, kad peda kuo labiau "jaustusi" tarsi ji basa, kad butu vietos pedu pirsteliams ir jie nebutu sulenkti ar uzspausti. Geriausia rekomendacija -kuo daugiau lakstyti basomis. Patriama iki 18 men. vaikams vengti deti bet kokius batus.

Apie batus, rekomendacijas jiems ir pedu problemas kurias sukelia netinkamu batu devejimas galima pasiskaityti deja tik angliskai:
http://www.unshod.org/pfbc/toysaw.htm

"Apie tai ka tevai turetu zinoti apie vaiku batus, ploksciapedyste, sleivojima ir kreivas vaiku kojas"
http://www.global-he...tsflatfeet.html

Atsakyti
QUOTE(lantajo @ 2008 04 09, 11:30)
Sveikos mamytes ir sleivapedziukai (buve ir esami:)))

Teik suaugusiuju tiek vaiku batams keliami reikalavimai - kad padukas butu lankstus, kad peda kuo labiau "jaustusi" tarsi ji basa, kad butu vietos pedu pirsteliams ir jie nebutu sulenkti ar uzspausti. Geriausia rekomendacija -kuo daugiau lakstyti basomis. Patriama iki 18 men. vaikams vengti deti bet kokius batus.

Apie batus, rekomendacijas jiems ir pedu problemas kurias sukelia netinkamu batu devejimas galima pasiskaityti deja tik angliskai:
http://www.unshod.org/pfbc/toysaw.htm

"Apie tai ka tevai turetu zinoti apie vaiku batus, ploksciapedyste, sleivojima ir kreivas vaiku kojas"
http://www.global-he...tsflatfeet.html

Sveika, lantajo, malonu tave "girdėti" !!! Į ortopedinius batukus ir aš skeptiškai žiūriu, kaip kad tu ir rašai, stengiuosi pirkti su tvirta užkulne ir lanksčiu paduku, bet Galvydienė paminėjo, kad darželyje geriau avėti basutes, kurios "amortizuoja" pėdutę, nei vadinamas "čiažkes", su kuriomis vaikas jaučiasi lyg basas. Pamenu gyd. Sinclair pamatęs Arno pėdutę, dėl to atsikišusio kauliuko sakė "overcorected" g.gif g.gif
Atsakyti
Labas Agne!

Kaip tavo Arno pedutes?

Neturejau taves omeny, kai rasiau apie mamas pamisusias del ortopediniu batu. Lietuvoj pas mus desimtys parduotuviu kur galima isigyti nebrangios ir geros avalynes, nors ji ir nevadinama ortopedine.
Tai greiciau Rusijos problema - nes ten didziules kainos ir bet koks uzrasas ant batu "ortopediniai" yra mamu labai vertinamas, nekreipiant demesio nei koks tas batas, nei kiek jis kainuoja...Taip pat ten yra vis dar klaidingai tikima, kad ortopediniai batai gali paveikti ploksciapedyste ar sleivapedyste, t.y. pasalinti sias deformacijas arab bent pristabdyti siu deformaciju progresavima. Nors mokslininku yra istirta, kad jokie ortopediniai batai tu deformaciju nepadeda nei isvengti nei pasalinti nei kitaip jas paveikti.
O siaip tai kas met atsirand kas nors naujo vaiku ortopedijos srityje, gal ateity ir isgirsime apie stebuklingus batus, gydancius seivapedyste, ka gali zinoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lantajo @ 2008 04 12, 09:41)
Labas Agne!

Kaip tavo Arno pedutes?

Neturejau taves omeny, kai rasiau apie mamas pamisusias del ortopediniu batu. Lietuvoj pas mus desimtys parduotuviu kur galima isigyti nebrangios ir geros avalynes, nors ji ir nevadinama ortopedine.

Aš supratau, kad neturėjai manęs omeny, esu rašiusi kaip skeptiškai vienas žinomas ortopedas man pasakojo apie ortopedinius batus smile.gif

Kažkiek psl. atgal buvau įkėlusi nuotrauką su Arno kojytėm. Šiaip didelių nusiskundimų neturiu, išskyrus atsikišusio kauliuko, dar pasiskundžia rytais, kad paskauda, bet čia gal augimas kaltas.. Galvydienė paskyrė pasimatymą po metų.

Gal tu gali savo šleivapėdžiuko pėdutes parodyt? mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, mes neseniai buvom su mazuoju pas Galvydiene, sake viskas gerai, po 2 men pasirodysim, ir dar su Vilija reiketu apsilankyti, daugiau kaip metus nesirodem. Bet va mano maziukui kita beda- yra kirksnies isvarza, kita men operacija verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(violla @ 2008 04 14, 15:27)
Sveikos, mes neseniai buvom su mazuoju pas Galvydiene, sake viskas gerai, po 2 men pasirodysim, ir dar su Vilija reiketu apsilankyti, daugiau kaip metus nesirodem. Bet va mano maziukui kita beda- yra kirksnies isvarza, kita men operacija  verysad.gif

Vargšiukas unsure.gif Ar rimta operacija? Ir kaip pooperacinis periodas? unsure.gif

P.S. Šiandien pridaviau dokumentus dėl invalidumo, lauksiu atsakymo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė: 15 balandžio 2008 - 14:10
sveikos, merginos. Gal kuri nors zinote,kur Vilniuje be ,,Idemus" parduotuviu galima rasti vaikiskos spec avalynes sleivapedziukams? Aciu
Atsakyti
Sveikos mamytės, rašau tikėdamasi pagalbos, nes nžn. kaip geriau padėti.Mano pupai 2,3metukų.Nuo gimimo buvo plokščiapadystė, bet nesunki forma.Du kartus gamino batelius ortopediniam, bet reikėdavo po 70lt. damokėti.Tuomet nuvedžiau vaiką darželin, susirgom, išbėrė nuo antibiotikų, klinikose gydė prenizalonu( hormonais).Grįžus labai pradėjo mėtyti kojytes, šleivakoja bet ne tiek pėda kiek nuo viršaus- batelius iškart 100% kompensuojamus parašė,siūlo baseiną, masžus.Matau ,kad negerėja.Ar pataisomas toks dalykas, kaip dar padėti? Jei būčiau žinojusi pasekmes, nebūčiau leidusi, kad prenizalonu gydytų.
Gal kas panašioj situacijoj buvot?
Atsakyti