Įkraunama...
Įkraunama...

Šleivapėdžių klubas Nr.2

QUOTE(Agnė @ 2008 02 20, 11:15)
Leni, o kiek jums kartų taip pratęsinėjo ir kaip tu argumentavai/ginčijeisi?? 4u.gif

Dabar pratese pirmakart dvejiems metams.Pries tai buvom gave po operacijos 2metam.Argumentai pagal situacija,svarbiausia netyleti.Sakiau,kad vaikas kas pusmety stebimas ortopedo.Kad pastoviai reikalingos mankstos bei masazai,kuriuos esam priversti pirkti.Kad reikalinga kokybiska avalyne,kuri nera pigi.Pagrindinis ginklas buvo itvaras,po kurio garbioji komisija pasidave.Isejau kaip po saltu dusu isprausta,bet savo pasiekiau.Kabinejosi nerealiai doh.gif visur tas pats,mes tvarkemes Alytuj.Galvydiene, kaip ir Viollai ,parase tik rekomendacija,beje labai geranoriskai. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(violla @ 2008 02 20, 11:57)
Sveikos,
Laisve kojoms!  biggrin.gif Mes jau be gipsu, viskas gerai, sake po gero men vel pasirodyti smile.gif
Agne, nesu tikra,kad jums prates. Mes kai buvom pries metus pas Galvydiene, ji tik dave rekomendacija, tada eini i savo poliklinika, o jie siuncia i Svitrigailos gatve, ten pagrinde ir sprendzia ar pratesti invaliduma. Mes turejom visus popierius susitvarke, ir tai labai kabinejosi, sake priklauso invalidumas tik 2m po operacijos, ir juolab,kad pas Vilija nesimate jokiu bedu jau. Na tai vaipesi , bet metams dar pratese. Bet mes daugiau ir neisim.

Kaip faina, kad jūsų kojytės jau laisvos wub.gif Aš labiausiai pasiilgdavau tų putlučių pėdučių rolleyes.gif
Dėl invalidumo Švitrigailos g. išvis prie mūsų nesikabinėjo (buvom lygiai prieš 2metus), nežinau, gal dar tvarka kitokia buvo- tiesiog mūsų pediatrė užpildė reikiamus popierius, gavom ortopedo išvadas- ir viskas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(leni @ 2008 02 20, 13:19)
Dabar pratese pirmakart dvejiems metams.Pries tai buvom gave po operacijos 2metam.Argumentai pagal situacija,svarbiausia netyleti.Sakiau,kad vaikas kas pusmety stebimas ortopedo.Kad pastoviai reikalingos mankstos bei masazai,kuriuos esam priversti pirkti.Kad reikalinga kokybiska avalyne,kuri nera pigi.Pagrindinis ginklas buvo itvaras,po kurio garbioji komisija pasidave.Isejau kaip po saltu dusu isprausta,bet savo pasiekiau.Kabinejosi nerealiai doh.gif visur tas pats,mes tvarkemes Alytuj.Galvydiene, kaip ir Viollai ,parase tik rekomendacija,beje labai geranoriskai. smile.gif

Atsakyti
QUOTE(wikonda @ 2008 02 18, 12:05)
Sveikutė žinau tą jausmą, kai jis kirba, o atsakymą dar negreit sužinosi blush2.gif Tad galiu nuraminti, kad savaitėlę tikrai palauksi ir pasiteirausi savojo ortopedo. Manau nieko blogo neatsakys. Nes va maniškio pėdutes apžiūrėjo skyrė mum ortopedinius batukus kovo 5 atsiimsim thumbup.gif Ir aš nuo gimimo mačiau, kad pas mano sunyti pirmasis ir antrasis kojyčių pirštukai vos vos suaugę tokie, visiškai tme nemačiau bėdos ir man jie tokie gražučiai. Bet gydytojas, tai pastebėjo ir pasakė, lyg vienas bando lipti ant kito, tai reik stebėti. Jei pradės atsirasti nuospaudų ant to pirštelio ar jau tikrai matysis, kad kažkas negerai tada teks atlikti kosmetine plastine operacija. Tad pokolkas visai dėl to nepergyvenu, nes yra didesnių bėdų blush2.gif  biggrin.gif

smile.gif Na mes jau po vizito. Dėl pirštukų gyd.nieko sakė čia nėra, nes kaip yra dabar atsistato leliui pradėjus vaikščioti kuomet jis stiebiasi ant pirštų galiukų, tuomet viskas išsirikiuoja į savo vietas. Sakė, kad mažiukai pirštukai yra šokliukai ir mėgsta šokinėti smile.gif Be to sakė, kad leliukų batukai yra platūs, pirštukų nespaudžia, tad viskas atsistatys. Tad ir aš jau visiškai rami. O be to mes jau ir be įtvarėlių, nes jau ir klubų sąnariukai mūsų idealūs. thumbup.gif Ačiū už palaikymą smile.gif
Atsakyti
Sveikos, niekada nesilankiau vaikų sveikatos skyrelyje, todėl nežinau ar tikrai į tą temą pataikiau. Pas jus lyg ir labiau api mažiukus diskutuojama, o maniškei jau 8 metai.

Mūsų problemėlė tokia - dukra (8 m.) kreivai stato kojytę, nusidėvi tik pusė pado ir jau tai matosi ir paprasta akim žiūrint.

Prieš metus mums ortopedė išrašė supinatorius sakydama, kad krypsta abi kulkšnys (nors aš matau tik vieną), bet po metų nesimato jokio efekto (nors nešioja labai sąžiningai) ir man jau neramu, ar tai apskritai tai pagydoma ir ar nėra kitokių priemonių (masažų, mankštų, nesįsivaizduoju kas dar.). Bet mūsų ortpedė nekalbi ir apskritai daugiau nieko neaiškino.

Buvome konsultuotis ir santariškėse, bet tikrai nusivyliau. Ten ortopedas sakė, kad viskas gerai, ir iš viso be reikalo bėdų ieškau. schmoll.gif Bet poliklinikoje iš kartopasižiūrėjusi gydytoja pasakė, kad problemų tikrai yra ir būtini supinatoriai. g.gif

Būčiau dėkinga už bet kokias mintis.
Atsakyti
Ute, gal atsimeni pas kokį ortopedą/ę Santariškėse lankėtės?
Atsakyti
Neįsidėmėjau. Tai buvo vyriškis. Jei žinočiau kas ten dirba, turbūt atsirinkčiau. Internete radau tik Saniuko pavardę ir nuotrauką. Tai buvo tikrai ne jis.
Atsakyti
QUOTE(Ute @ 2008 03 06, 22:21)
Neįsidėmėjau. Tai buvo vyriškis. Jei žinočiau kas ten dirba, turbūt atsirinkčiau. Internete radau tik Saniuko pavardę ir nuotrauką. Tai buvo tikrai ne jis.

Gal Bernotas?
Atsakyti
Sveikos mamytes,as trumpai,dovanoju metalini itvara su batukais 110 ir 140 ismieros (taip parasyta ant batuku) naudoti,bet tikrai dar pagelbetu kitiem vaikuciam , kuriem reik ytvaro ar batuku,mano vaikeliui jau nereikia,jei ka rasykit i mano pasta renarichi@hotmail.com,esu kauniete,beje linkejimai Jolantai nuo Renatos,Mato ir Ricardo !!!
Atsakyti
Jei kuri turesit problemu su batuku gavimu - RASYKIT CIA. Susisieksiu (net budama issiregistravusi) ir paaiskinsiu situacija. Batukus Jusu vaikam privalo pagaminti tada, kai yra poreikis ir nebutina laukti puses metu termino, kankinant vaika mazuose batuose.
Sekmes visoms!!! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jovial: 04 balandžio 2008 - 15:38
Laba vakara smile.gif
Priimkite ir mus.. Buvom Santariskese ir mums taip pat susake kad pupeles formos pedutes ir uzsimine apie gipsavima.. pagal jos pasakyma nepasirode man tas gipsas baisus bet.... snd pas pediatre buvom tai ji taip nusistebejo kad "OHO kaip rimta net gipsuot nori" tai dabar pora menesiuku "lauzysim" pedutes, kaip man baisu doh.gif atrodo kad ka nors ne taip belankstydama galiu padaryt sad.gif o po 2 men ziuresim jei nebus progreso sake gipsuos sad.gif atsiliekit kuriu mazus gipsavo, kiek laiko reikejo nesiot gispiuka, kaip maziukai jautes su juo, kokio amziaus zuikiai Jusu buvo kai gipsavo? aciukas uz atsakymus aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2008 04 04, 20:47)
Laba vakara smile.gif
Priimkite ir mus.. Buvom Santariskese ir mums taip pat susake kad pupeles formos pedutes ir uzsimine apie gipsavima.. pagal jos pasakyma nepasirode man tas gipsas baisus bet.... snd pas pediatre buvom tai ji taip nusistebejo kad "OHO kaip rimta net gipsuot nori"  tai dabar pora menesiuku "lauzysim" pedutes, kaip man baisu  doh.gif  atrodo kad ka nors ne taip belankstydama galiu padaryt sad.gif o po 2 men ziuresim jei nebus progreso sake gipsuos sad.gif atsiliekit kuriu mazus gipsavo, kiek laiko reikejo nesiot gispiuka, kaip maziukai jautes su juo, kokio amziaus zuikiai Jusu buvo kai gipsavo? aciukas uz atsakymus aciuks.gif

Sveika,
paskaityk pora lapu atgal. Mano vaika buvo sugopsave, dar kai jam nebuvo 2savaiciu. Kuo mazesnis vaikas tuo lengviau koreguojasi pedutes. Gipsu bijot nereikia, nueikit pas Galvydiene ir ji viska paaiskins (tik neikit pas bet koki ortopeda). Pakaktu pagipsuot vaika kokias 2-3 savaites ir pedutes jau butu tiesios. Kam "lauzyt" tas pedutes pora menesiu, ir nezinot ar rezultatas bus geras, galiausiai vis vien turbut teks gipsuot. Zinoma sunku tevams matyt savo vaika sugipsuota, bet kaip sakaiu geriau pakentet tas pora savaiciu ir viskas po to susitvarko, nes gipsavimas pats efektyviausias budas.
Beje mano abu vaikai buvo gipsuoti - dukrai buvo igimta sleivapedyste, tai jai pjove achilo kulna, tai gipse praleido kokius 3,5men. Gal viskas butu daug greiciau, bet pradzioj uztaikem ant nevykusios ortopedes... Sunui buvo pedutes pupeles formos, gipse praleidom 2 savaite ir viskas. Dar buvom masazuose profilaktiskai, ir pedutes dabar labai grazios.
Atsakyti