Įkraunama...
Įkraunama...

Šleivapėdžių klubas Nr.2

QUOTE(Asveja @ 2008 02 05, 09:49)
Dalinė, kai pedutės nepilnai pasuktos į vidų. Ir pas mus tai dėl padeties gimdoj.
Wikonda, o kur radai pirkt nebrangiai ortopėdinius batukus ir jums gamins specaliai pagal gydytojo nurodymus batukus, nes mum dėl batukų nieko nesakė g.gif

Nu matai mum jos irgi pasuktos, kaip gydytoja išsireiškė, kaip meškiuko mastau.gif Bet, kad pagrindinė problema ne tame, o kaip sakiau pats kulniukas mūsų išėjęs iš vietos unsure.gif verysad.gif ir reik tvirtų batų, kad laikytu ir neileistu krypti jam toliau doh.gif verysad.gif Žinok aš Kaunietė, tai radau bazėse, ten yra ortopedinių batukų. Aukšta užkulnis, tas supinatorius nu mūsų kojytėm thumbup.gif bet nežinau ar lankstūs, kaip jam namie bus mastau.gif 47lt kainuoja. Bet va buvau kotrynoje, kokias basutes mačiau "Primigi" su 40% nuolaida 110lt kainuoja rolleyes.gif taip jos patiko irgi ortopedinės ir tokios jau žmoniškesnės, bet kad labai šviesios vos ne baltos tas man nepatiko unsure.gif
Jo ortopedė davė siuntimą ortopediniams batukams, tai gausim juos tik liepos gale rugpjūčio pradžioje, tai sakiau jau užsakinėsiu ne basutes, o batukus kai vėsiau. O šiuos nupirktus bazėje ir namie ir lauke vasarėlę nešiosime, kol nerasime dar konors blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wikonda: 05 vasario 2008 - 14:10
Daline, netikroji, ar kaip ten vadinasi yra tada kai visi pedutes kauliukai yra vietoje, o pacios pedutes buna pasisukusios del padeties gimdoje. Tokia lengavi pagydoma, o gipsavimas tiesiog efektyviausia gydymo priemone.
Tikroji sleivapedyste apima kauliuku deformacija, kulniukai buna pakile, perikreipe, pedutes stipriai pasuktos i vidu, o bandant jas atlenkt - nepasiduoda.
Wikonda, man tai nelabai ramu del sios tavo frazes
Tai tos pėdutės tiesiog sukas ne į vidų, o pats kulniukas pasislinkęs iš vietos.
Kada jums pas Galvydiene? Kai vaikas stojasi, ar stovi visa peda?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo violla: 05 vasario 2008 - 16:32
Mum tai Galvydienė sakė, kad pas ją pasirodyt kai vaikas jau tvirtai vaiksčios, tai dabar laukiu kada mažė žengs pirmus savarankiškus žingsnius bigsmile.gif
Violla aprašei mano situaciją ir mums po pirmo gipsavimo jau matėsi rezultatas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(violla @ 2008 02 05, 16:29)
Daline, netikroji, ar kaip ten vadinasi yra tada kai visi pedutes kauliukai yra vietoje, o pacios pedutes buna pasisukusios del padeties gimdoje. Tokia lengavi pagydoma, o gipsavimas tiesiog efektyviausia gydymo priemone.
Tikroji sleivapedyste apima kauliuku deformacija, kulniukai buna pakile, perikreipe, pedutes stipriai pasuktos i vidu, o bandant jas atlenkt  - nepasiduoda.
Wikonda, man tai nelabai ramu del sios tavo frazes  Kada jums pas Galvydiene? Kai vaikas stojasi, ar stovi visa peda?

tai mum kas kita, nes gimė juk sveikom pėdutėm, bet kaip supratau mum nuo gimimo buvo žemas tonusiukas unsure.gif įtarinėjo pradžioj cerebralinį paralyžių, bet nepasitvirtino. Tai išliko tas žemas tonusiukas tik kojytėse verysad.gif tai nuo to peržemo ir pradėjo krypti pėdutės unsure.gif Nežinau kaip čia išsireiškus Viilla nu jis stovi ant pėdutės ir ne pilnapadis labai gražus skliautukas, bet pats kulnkiukas pasislinkęs iš savo vietos. Dėl to, kai gydytoja pamatė jo pėdutes akys ant kaktos blink.gif ir sako kur buvot, o aš nepasimetus sakau gydytoja pas jus vasara lotuliukas.gif tai ji sulindo į žemę lotuliukas.gif ir iš kart siuntimą ortopedinems, bet kad jie tik liepa doh.gif
O pas mano pusesrės berniuką taip buvo, kaip pas tavo Linuką blush2.gif tik mėnesiuką nepilną pagipsavo ir viskas thumbup.gif o sesres patirtis nekokia trys operacijos vargšiukas iškentė. Nu tie genai doh.gif wub.gif
Atsakyti
Sveikos.
Noriu paprašyti pagalbos .Gal žinote kaip prisiregistruoti santariškėse
pas Galvydienę.Kiek žinau eilės didelės,gal žinote registratūros num.
Galite į až.,nes čia nebūnu,Ačiū

Mano panelė irgi šleivapėdė,o dar viena pėdutė buvo operuota,skyrėsi batų dydis,
truputį viena kojytė trumpesnė.
Na bet mes augam (14 m.),ir grožiui nelabai trukdo,juolab,kad dabar ir batų gražių yra wub.gif ,nors,neneigiu,rūpestėlio buvo.
Atsakyti
QUOTE(wikonda @ 2008 02 05, 19:25)
tai mum kas kita, nes gimė juk sveikom pėdutėm, bet kaip supratau mum nuo gimimo buvo žemas tonusiukas unsure.gif  įtarinėjo pradžioj cerebralinį paralyžių, bet nepasitvirtino. Tai išliko tas žemas tonusiukas tik kojytėse verysad.gif tai nuo to peržemo ir pradėjo krypti pėdutės unsure.gif Nežinau kaip čia išsireiškus Viilla nu jis stovi ant pėdutės ir ne pilnapadis labai gražus skliautukas, bet pats kulnkiukas pasislinkęs iš savo vietos. Dėl to, kai gydytoja pamatė jo pėdutes akys ant kaktos blink.gif ir sako kur buvot, o aš nepasimetus sakau gydytoja pas jus vasara lotuliukas.gif tai ji sulindo į žemę lotuliukas.gif ir iš kart siuntimą ortopedinems, bet kad jie tik liepa doh.gif
O pas mano pusesrės berniuką taip buvo, kaip pas tavo Linuką blush2.gif tik mėnesiuką nepilną pagipsavo ir viskas thumbup.gif o sesres patirtis nekokia trys operacijos vargšiukas iškentė. Nu tie genai doh.gif  wub.gif

O pas kokius ortopedus kreipetes, kad tik liepa priims? As savo mergyte vis vedu pas ortopedus, nes irgi turim problemyciu, vis gaminam jai specialias basutes. Anksciau kreipdavomes i "Pirma zingsni" Kaune Vytauto pr., nuejom ir siemet, gal pries pora savaiciu, tai pas juos eiles buvo vos ne metai laiko blink.gif Bet registratore, zinodama problema, is karto turejo kruvele lapuku su adresais kitu ortopediniu firmu, kurios gamina ortopedine avalyne. Pasirodo, ne tik Pirmas zingsnis ir Ortopedijos technika yra bigsmile.gif Nuejom i viena firmele Maironio g. kieme salia Kauno apskrities archyvo (nebeatsimenu pavadinimo, o ta stebuklinga lapuka su adresais pameciau doh.gif ) - pagamins per menesi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mamutas @ 2008 02 12, 21:30)
O pas kokius ortopedus kreipetes, kad tik liepa priims? As savo mergyte vis vedu pas ortopedus, nes irgi turim problemyciu, vis gaminam jai specialias basutes. Anksciau kreipdavomes i "Pirma zingsni" Kaune Vytauto pr., nuejom ir siemet, gal pries pora savaiciu, tai pas juos eiles buvo vos ne metai laiko  blink.gif Bet registratore, zinodama problema, is karto turejo kruvele lapuku su adresais kitu ortopediniu firmu, kurios gamina ortopedine avalyne. Pasirodo, ne tik Pirmas zingsnis ir Ortopedijos technika yra  bigsmile.gif Nuejom i viena firmele Maironio g. kieme salia Kauno apskrities archyvo (nebeatsimenu pavadinimo, o ta stebuklinga lapuka su adresais pameciau  doh.gif ) - pagamins per menesi  thumbup.gif

Žinai nesu žinovė tų ortopedios centrų blush2.gif paskambinau į ortpedios centrą taipogi Vytauto prospekte, prie buvusio restorano Tet-a-Tet, tai ir užčiulbėjo, kad tik balandį ateitume apžiūrai nu primatavimui tų batukų blink.gif o dar gamins du mėn., doh.gif tai vėl nuėjau pas ortopedę. Bet ji šaltu veidu pareiškė arba pirkit batukus arba laukit tokią eilę, čia jau jum spręsti doh.gif Tai va ryt einu į kitą ortopedios centrą Savanoriuose prie Anūkėlio, sesuo ten savo berniuką vedą ir ten jam visada batukus daro, tai žiūrėsim, kaip bus. Ir ryt varau pirkti ortopedines basutes, nes tiek dar nežadu tempti, kol pagamins doh.gif Juk mum jų jau seniausiai reikėjo, net nuo vasaros, kai pradėjo krypti viena pėdutė verysad.gif o dabar jau ir abi ir gan baisiai cry.gif Darau mankšteles namie parodytas masažistės, mirkome kojytes jūros druskoje ax.gif nu nesnaudžiam biggrin.gif
Atsakyti
Aš nesuprantu, mamytės, ar jums vaiko pėdutėms pusantro šimto litų gaila- čia gi ne juokai, paskui visam likusiam gyvenimui problemų gali būti blink.gif blink.gif
Ar čia toks "lietuviškas" charakteris- pasiimti viską, kas nemokama, neatsižvelgiant į TAI KAS DABAR BŪTŲ GERIAUSIA TAVO VAIKUI??
Atleiskit, gal aš ir per grubiai, bet nelaukit, nupirkit vaikui tuos batukus ir nesitampykit po eiles, pasiūti batukai tikrai nėra stebuklingi ar kažkuo ypatingi (gal tik tiek, kad nemokami). Pati esu užsakinėjusi ir viską žinau. Žinoma, aš nekalbu apie sunkias pėdutės deformacijas, kai normalūs batai tiesiog netinka...

Nu nejuokaukit savo vaikų sveikata doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė @ 2008 02 13, 10:38)
Aš nesuprantu, mamytės, ar jums vaiko pėdutėms pusantro šimto litų gaila- čia gi ne juokai, paskui visam likusiam gyvenimui problemų gali būti blink.gif  blink.gif
Ar čia toks "lietuviškas" charakteris- pasiimti viską, kas nemokama, neatsižvelgiant į TAI KAS DABAR BŪTŲ GERIAUSIA TAVO VAIKUI??
Atleiskit, gal aš ir per grubiai, bet nelaukit, nupirkit vaikui tuos batukus ir nesitampykit po eiles, pasiūti batukai tikrai nėra stebuklingi ar kažkuo ypatingi (gal tik tiek, kad nemokami). Pati esu užsakinėjusi ir viską žinau. Žinoma, aš nekalbu apie sunkias pėdutės deformacijas, kai normalūs batai tiesiog netinka...

Nu nejuokaukit savo vaikų sveikata doh.gif

Negaila. Ir tu 264Lt uz itvarinius nebuvo gaila, bet kodel valstybe skelbiasi kompensuojanti, o nekompensuoja?
Atsakyti
QUOTE(jovial @ 2008 02 13, 11:36)
Negaila. Ir tu 264Lt uz itvarinius nebuvo gaila, bet kodel valstybe skelbiasi kompensuojanti, o nekompensuoja?

Kompensuoja, tik su savom išlygom- EILĖM mirksiukas.gif Aš čia daugiau konkretų atvejį turėjau galvoje- kai batukų reikia ČIA ir DABAR, nereikėtų laukti eilėje, juolab jei pėdutės pastebimai ir toliau krypsta... verysad.gif

Arba jei pamenat mūsų karštą diskusiją prieš pora trejetą metų- vieniems šleivapėdžiukams invalidumo išmokas mokėdavo nuo gimimo, o mums- tik po operacijos,t.y. nuo 1,3metukų. Bandžiau ieškot teisybės- veltui, mano prašymas peržiūrėti susiklosčiusią situaciją baigėsi mūsų nenaudai. Nerasim teisybės, kad ir kaip ieškotume... cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė: 13 vasario 2008 - 11:57
QUOTE(jovial @ 2008 02 13, 12:36)

Oho kaip subrange blink.gif Jeigu jums dar reikalingi galeciau padovanoti itvarinius.Stovi vis dar prikabinti prie itvaro smile.gif
Atsakyti
QUOTE(leni @ 2008 02 13, 14:56)
Oho kaip subrange blink.gif Jeigu jums dar reikalingi galeciau padovanoti itvarinius.Stovi vis dar prikabinti prie itvaro smile.gif

Dabar koja 13cm. Nusipirkom 14cm, o kitus galesim gaut geguze (kazkodel mum tik po metu su trupuciu nuo praeito kompensavimo nusprende duot). Gal pratempsim?
O kiek jie anksciau kainavo? Jum irgi teko pirkti?
Atsakyti