Įkraunama...
Įkraunama...

Šleivapėdžių klubas Nr.2

QUOTE(jovial @ 2007 11 06, 13:33)
Ties Galvydiene apsistojot ar i Kauna vazinejat?

ties Galvydiene. Man rodos, kol kas viskas gerai mums sekasi. svarbu, kad paskui tik nerecidyvuotu tos pedutes.
Atsakyti
QUOTE(san @ 2007 11 06, 15:44)
ties Galvydiene. Man rodos, kol kas viskas gerai mums sekasi. svarbu, kad paskui tik nerecidyvuotu tos pedutes.

Mes irgi pas Galvydienę lankėmės. Gipsavo nuo antros gimimo savaitės, tris kartus, gipsą keitė kas penkias dienas.Buvo įgimta dalinė šleivapadystė, gipsą nuėmus masažuojames, tik dabar jau nelabai panelei pedutes pasukinėsi biggrin.gif Dabar eisim kai jau dukrytė gerai vaiksčios. Tikiuosi viskas yra ir bus gerai tfu, tfu, tfu smile.gif
Atsakyti
Ar skaitete LR straipsni "Šleivapėdžių mažylių tėvams tenka apsišarvuoti kantrybe"?
Ka manote?
Prisiregistravusiems LR
Atsakyti
labukas. perskaiciau ta straipsni- tai tik nuotaika sugadino verysad.gif . vis norisi galvot kad viskas pavyks, kad blogiau nebus tik geriau smile.gif
Atsakyti
sveikos mamytes, mes taip pat turime problema, vaikiukas gime su suaugusiais kojyciu ir vienos rankytes pirstais. gal kuri is jusu esate su tuo susidurusios?aciu uz bet kokia info ir atsakyma. apie sia liga labai mazai informacijos... verysad.gif
Atsakyti
ilgai nerasiau as blush2.gif tai vat papasakosiu kokia musu situacija.mano maziukui jau 2 menesiai...gime jis su abiem sleivom pedutem...taip kad gipsavo nuo pat gimimo...per 5 gipsavimus atsuko kojytes i gera padeti..pries keturias savaites dare ahilo anatomija,t.y operacija kiek supratau ahilo sausgysles nupjove.... g.gif bet tai jau pareiti dabar jau nebaisu smile.gif praeita savaite po triju savaiciu nueme gipsa....ir uzdejo nauja...zaizdeles uzgije,viskas puiku...na o siandie mes jau atsiemem savo itvarus..tokius fainus...su futbolo kamuoliais thumbup.gif ir kojytes jis su jais lankstyt gali...taip kad dabar pagalvoju bereikalo stresavau kad esu ne lietuvoj....cia jie ir ismano savo darba...svarbiausia kad man niekas nekainuoja...nereikia niekur kysiu duot rolleyes.gif siandie nunesiau saldainiu deze kaledom tai ziuri kaip i nenormalia doh.gif o be to net ir pedkelnes duoda po tuo itvaru nesiot..visapusiskas aprupinimas...kai pagalvoju lietuvoj buciau prazilus itariu nuo tu visu pinigu kaisiojimu...sekmes visiems..ir geru svenciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(fifaite @ 2007 12 19, 18:45)
...kai pagalvoju lietuvoj buciau prazilus itariu nuo tu visu pinigu kaisiojimu...sekmes visiems..ir geru svenciu smile.gif

As kysiu niekam nedaviau, nei pinigais nei saldaisniasi. Gyde tikrai ne ka prasciau. As is tu,kuri gydytojams kysiu nemoku ax.gif
Atsakyti
Tavo vaikas 30psl. yra straipsnis "Šleivapėdis meškiukas. Į pagalbą kreivoms kojytėm".
Nieko naujo, bet vertingi patarimai thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytes,

Aš taip pat seniai nerašiau, kažkaip laiko vis pritrūksta ax.gif
Paskaičiau paskutines žinutes ir, pamaniau, kad galime drąsiai teigti, jog kiekvienas šleivapėdystės atvejis yra individualus ir jo sunkumą bei šleivapėdystės laipsnį gali diagnozuoti tik gyd.- ortopedai. Gydymo taktiką turėtų pasiūlyti gydytojai, bet sutikti su ja arba ne kartu ir tėvai. Todėl linkiu sėkmingo gydymosi, džiaugiuosi su visais kam gerai sekasi, padrąsinu visus kas dar turi abejonių - ieškokite ir pasirinkite geriausią. Rezultatas visad priklausys tik nuo Jūsų!!! O, kantrybės, tai reikės daug ir begalinės wink.gif smile.gif

Beje, jei kam įdomu, tai mes laikomes neblogai. Jau įžengėme į ketvirtuosius metus: vaikštom, bėgiojam, kovojam ir t.t., stengiames neatsilikti nuo kitų, o kartais ir pralenkti vyresnį brolį biggrin.gif Retom išimtim, pavyksta mirksiukas.gif

Dar kartą sėkmės, viskas bus thumbup.gif ...
Atsakyti
Sveiki, visi likimo draugai smile.gif Su atėjusiais Naujais- linkiu jums greitų ir sveikų kojyčių wub.gif
Daug kas manęs net nepažįsta, tad trumpai prisistatysiu- buvau šleivapėdžiukų skyrelio supermama.lt įkūrėja. Mano Arnui jau 5 metai, jam buvo diagnozuota įgimta abiejų pėdučių šleivapėdystė. Nuo 2sav. buvom gipsuojami "nePonsetčio" metodu, 1,3m išoperuota dešinė pėdutė. Šiuo metu jokių nusiskundimų neturim ax.gif
Atsakyti
Sveikutės, koks įdomus tas gyvenimas unsure.gif
Stebėjau visus savo sesutės sunyčio vargelius nuo pat pirmosios jo gyvenimo dienelės. Jau esu rašiusi, kad jis turėjo sunkios formos įgimtą šleivapėdystę, kitaip vadinama (arklio kanopą). Bet praėjo penkeri metai ir viskas praeitį, kaip sesuo sako viskas liko tik mano naktiniuose košmaruose blush2.gif
Kai aš pradėjau lauktis, tai mane visus devynius mėnesius persekiojo mintis, kad tik mano sunyčiui taip neatsitiktų, pačio pirmo echoskopo metu prašiau gydytojos, kad pažiūrėtų kokios pėdutės unsure.gif blush2.gif Kadangi kiek supratau tai lyg paveldimumas pas mus giminėje doh.gif nes ir puseserės berniukas gimė su kreivom pėdutėm. Bet tai buvo prieš 13 metų, tuo metu jam užteko poros mėnesių gipsiuko ir viskas susitvarkė. Tai va noriu jungtis į jūsų pagaliau tokį negausų būrelį blush2.gif Nes kiek skaičiau daugeliui vaikiukui šie vargeliai praeitį, ir kiek pastebėjau jūsų dauguma su įgimta šleivapėdyste.
O mes gimėme sunkiai hipoksijoje, ir išlindo visos negandos verysad.gif Visu pirma neurologė nustatė mum žemą tonusiuką kojytėse ar gali taip būti ar ne g.gif Bet, kad su juo kažkas ne taip aš senai pastebėdavau. Pradžioj jis labai griūdavo kliūdavo, doh.gif gydytoja viską suvesdavo į tai, kad tik pradeda vaikščioti. Nu laukiau su dideliu skausmu širdyje kada jis paaugs ir viskas pasitaisys, nepasitaisė, o dar blogiau pasidarė. Vasara pradėjo krypti pėdutė, aš pas ortopedę. nuramino, kad nieko rimta išaugama. Laimingi sau lakstėm ir basi ir su paprastom basutėm, bet neperseniausiai pamačiau, kad antroji pradėjo krypti ir gan gerokai tiesiog visu kulniuku doh.gif unsure.gif Vėl neurologai ir vėl ta pati ortopedėį tik šį kart ji susiėmė už galvos ir sako mamytę kur jūs buvote. doh.gif Sakau jau nagliau vasara pas jus, o mane net karštis išmušė, ji iš kart siuntimą ortopedinias batukams doh.gif o kai paminėjau, kad namie vaikštome su kailinėm tapkutėm išsižiojo, jokiais būdais.
Nu ir kur teisybė ant šio svieto cray.gif kai kreipiausi vasara sakė jis sveikas, o praėjo pusę metų ir per pusę metu mum taip pablogėjo. Jei būtume tuos spec. batukus nešioje tuos pusę metų gal jau ir skraidytume tongue.gif
Nu ir išsiliejau aš čia jum blush-anim-cl.gif
O gal Kaunietės gali pasakyti ar neblogas tas ortopedios centras kur prie senojo restorano Vytauto pr. tet-a-tet mes ten gavom siuntima ortopediniams batukams. Ir ar normalu, kad mum liepė pasirodyti po pusės metų blink.gif žinokite aš nepasitikiu ja ir žadu su sese važiuoti pas Galvydiene, bent jau ramiau bus blush2.gif O tikslios diagnozės taip ir nesužinojau. Kadangi ji seselei lotyniškai, tik ją pasakė, kad įrašytu į siuntimą, o kai paklausiau, kad paaiškintu žmogiška kalba, tai ji pasakė. Kelių sanarių, kažką apie achilo sausgylės silpnus raiščiukus pradėjo kalbėti ir kad tai to žemo tonuso pasekmės doh.gif
Atsakyti
Labas, wikonda 4u.gif
Nepanikuok, manau nėra pas jus taip blogai, o Kaune gi gyd. Gintautienė dirba, tai gal nelabai verta jums į Vilnių trenktis g.gif Šiaip iš savo patirties galiu pasakyt, kad į ortopedinius batus skeptiškai žiūriu, nes net gyd. Žitkauskas yra sakęs, kad lietuviai dar neišmoko tokių batų gamint. O iš Galvydienės kalbų (nors ji ir nelabai kalbi biggrin.gif ) susidariau įspūdį, kad svarbiausia yra tvirta batuko užkulnė, prie pėdutės pločio prisitaikantis priekis (kad nebūtų per platus, tada pėdutė netaisyklingai formuojasi) ir lankstus padukas.
Šiaip įdomu būtų sužinot kokia pas jus diegnozė 4u.gif
Atsakyti