Sveikutės, koks įdomus tas gyvenimas
Stebėjau visus savo sesutės sunyčio vargelius nuo pat pirmosios jo gyvenimo dienelės. Jau esu rašiusi, kad jis turėjo sunkios formos įgimtą šleivapėdystę, kitaip vadinama (arklio kanopą). Bet praėjo penkeri metai ir viskas praeitį, kaip sesuo sako viskas liko tik mano naktiniuose košmaruose
Kai aš pradėjau lauktis, tai mane visus devynius mėnesius persekiojo mintis, kad tik mano sunyčiui taip neatsitiktų, pačio pirmo echoskopo metu prašiau gydytojos, kad pažiūrėtų kokios pėdutės
Kadangi kiek supratau tai lyg paveldimumas pas mus giminėje
nes ir puseserės berniukas gimė su kreivom pėdutėm. Bet tai buvo prieš 13 metų, tuo metu jam užteko poros mėnesių gipsiuko ir viskas susitvarkė. Tai va noriu jungtis į jūsų pagaliau tokį negausų būrelį
Nes kiek skaičiau daugeliui vaikiukui šie vargeliai praeitį, ir kiek pastebėjau jūsų dauguma su įgimta šleivapėdyste.
O mes gimėme sunkiai hipoksijoje, ir išlindo visos negandos
Visu pirma neurologė nustatė mum žemą tonusiuką kojytėse ar gali taip būti ar ne
Bet, kad su juo kažkas ne taip aš senai pastebėdavau. Pradžioj jis labai griūdavo kliūdavo,
gydytoja viską suvesdavo į tai, kad tik pradeda vaikščioti. Nu laukiau su dideliu skausmu širdyje kada jis paaugs ir viskas pasitaisys, nepasitaisė, o dar blogiau pasidarė. Vasara pradėjo krypti pėdutė, aš pas ortopedę. nuramino, kad nieko rimta išaugama. Laimingi sau lakstėm ir basi ir su paprastom basutėm, bet neperseniausiai pamačiau, kad antroji pradėjo krypti ir gan gerokai tiesiog visu kulniuku
Vėl neurologai ir vėl ta pati ortopedėį tik šį kart ji susiėmė už galvos ir sako mamytę kur jūs buvote.
Sakau jau nagliau vasara pas jus, o mane net karštis išmušė, ji iš kart siuntimą ortopedinias batukams
o kai paminėjau, kad namie vaikštome su kailinėm tapkutėm išsižiojo, jokiais būdais.
Nu ir kur teisybė ant šio svieto
kai kreipiausi vasara sakė jis sveikas, o praėjo pusę metų ir per pusę metu mum taip pablogėjo. Jei būtume tuos spec. batukus nešioje tuos pusę metų gal jau ir skraidytume
Nu ir išsiliejau aš čia jum
O gal Kaunietės gali pasakyti ar neblogas tas ortopedios centras kur prie senojo restorano Vytauto pr. tet-a-tet mes ten gavom siuntima ortopediniams batukams. Ir ar normalu, kad mum liepė pasirodyti po pusės metų
žinokite aš nepasitikiu ja ir žadu su sese važiuoti pas Galvydiene, bent jau ramiau bus
O tikslios diagnozės taip ir nesužinojau. Kadangi ji seselei lotyniškai, tik ją pasakė, kad įrašytu į siuntimą, o kai paklausiau, kad paaiškintu žmogiška kalba, tai ji pasakė. Kelių sanarių, kažką apie achilo sausgylės silpnus raiščiukus pradėjo kalbėti ir kad tai to žemo tonuso pasekmės