Įkraunama...
Įkraunama...

Užuolaidos,roletai,romanetės

QUOTE(mutti @ 2007 07 25, 10:16)
Mes irgi darėm su tuo pigiuoju variantu. Nusipirkom bėgelius(3 takeliai), kainavo apie 50 lt(nepamenu tiksliai). Lango plotis 3,50, visų širmų pasiuvimas + medžiaga atsiėjo apie 500 lt. Man patinka, gražu ir esu patenkinta  bigsmile.gif

Gal gali parodyt blush2.gif matau esi iš KLP gal pasakyt kur siuvais ax.gif aš kaimynka netoli gyvenu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalbara @ 2007 07 25, 10:22)
Gal gali parodyt  blush2.gif  matau esi iš KLP gal pasakyt kur siuvais  ax.gif aš kaimynka netoli gyvenu  ax.gif

Neturiu nuotraukų ir fotiko neturiu po ranka ax.gif Audinius pirkau turguj (tilžės turguj pirmoj eilėj pradžioje), tie prekiautojai pasiūlė siuvėją, kuri siuva širmas. Beje, jie turi labai daug nuotraukų ir pavyzdžių.
Atsakyti
O tai gal kuri žinote kur Vilniuj už normalią kainą siuva širmas g.gif Na tarkim nusiperku tą mechanizmą pati, o kur pasisiūti galėčiau širmas, ta prasme, kad kokybiškos būtų ir gražiai atrodytų? mastau.gif
Atsakyti
dėl tų mechanizmų kaip tik diskutavom vakar su mano užuolaidų siuvėja.. ji akcentavo būtent į patį širmų mechanizmą.. sakė, kad kokybiškas yra brangus, brangesnis už romanečių... kažkaip aiškino kad tas brangesnis geriau atsistuminėja, norint pvz langą atsidaryt, nereik traukt kažkaip visų, o tas mechanizmas pats jas ten kažkaip gražiai suvarto.. su pigesniais turi traukti dideles dalis, atskirai.. tiesą sakant nesu mačius realiai ne pačių širmų nei jų veikimo principo, bet kiek pasakojo specas, mechanizmą reiktų rinktis atsargiai, kad po to netektų gailėtis... g.gif .. apskritai aš irgi pradėjau mąstyt, na jei langas vasarą dažnai varstomas tai tai pir studyti tas širmas g.gif .. o jei pvz vėjas didesnis pakyla, gi ten visa plokštuma keliasi, turi būt patvaru g.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2007 07 25, 11:32)
dėl tų mechanizmų kaip tik diskutavom vakar su mano užuolaidų siuvėja.. ji akcentavo būtent į patį širmų mechanizmą.. sakė, kad kokybiškas yra brangus, brangesnis už romanečių... kažkaip aiškino kad tas brangesnis geriau atsistuminėja, norint pvz langą atsidaryt, nereik traukt kažkaip visų, o tas mechanizmas pats jas ten kažkaip gražiai suvarto.. su pigesniais turi traukti dideles dalis, atskirai.. tiesą sakant nesu mačius realiai ne pačių širmų nei jų veikimo principo, bet kiek pasakojo specas, mechanizmą reiktų rinktis atsargiai, kad po to netektų gailėtis...  g.gif .. apskritai aš irgi pradėjau mąstyt, na jei langas vasarą dažnai varstomas tai tai pir studyti tas širmas  g.gif .. o jei pvz vėjas didesnis pakyla, gi ten visa plokštuma keliasi, turi būt patvaru  g.gif

Tai kiek vienas renkasi pagal kisene.As zinou kaip nebrangei pagamint.Ir viskas gerai veike. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2007 07 25, 11:32)
o jei pvz vėjas didesnis pakyla, gi ten visa plokštuma keliasi, turi būt patvaru  g.gif

Na apačioje ir viršuje dedasi sunki metalinė juosta - tai kad pakeltų visą audinio juostą reikia galingo vėjo - o tada paprastai neatidarinėji langų lotuliukas.gif . Žodžiu dėl pakėlimo tai ne problema. dėl mechanizmo negaliu nieko pasakyti - aš turėjau gerus šiuolaikiškus karnizus, todėl sumasčiau kad ir prie jų galima pritvirtinti širmas - aišku jas reikia atstumti rankomis, bet viskas kabo tvirtai, todėl problemų nematau
Atsakyti
QUOTE(cudo @ 2007 07 25, 11:55)
Tai kiek vienas renkasi pagal kisene.As zinou kaip nebrangei pagamint.Ir viskas gerai veike. mirksiukas.gif

QUOTE(reg @ 2007 07 25, 11:57)
Na apačioje ir viršuje dedasi sunki metalinė juosta - tai kad pakeltų visą audinio juostą reikia galingo vėjo - o tada paprastai neatidarinėji langų  lotuliukas.gif . Žodžiu dėl pakėlimo tai ne problema. dėl mechanizmo negaliu nieko pasakyti - aš turėjau gerus šiuolaikiškus karnizus, todėl sumasčiau kad ir prie jų galima pritvirtinti širmas - aišku jas reikia atstumti rankomis, bet viskas kabo tvirtai, todėl problemų nematau

nesiginčyju, tiesiog parašiau ką sakė smile.gif .. o rinktis pagal kišenę gali tik kad nereikėtų po to dar daugiau išleist jei mechanizmas nelaikys g.gif ... gal tada geriau geras užuolaidas nei bele kokias širmas g.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2007 07 25, 12:14)
nesiginčyju, tiesiog parašiau ką sakė  smile.gif .. o rinktis pagal kišenę gali tik kad nereikėtų po to dar daugiau išleist jei mechanizmas nelaikys  g.gif ... gal tada geriau geras užuolaidas nei bele kokias širmas  g.gif

Tai aš panašiai pagalvojau - kai tik užsinorėsiu, galėsiu užuolaidas pakabinti. Bet geros užuolaidos kainuoja tikrai brangiau, negu "bele kokios širmos". Širmoms reikia mažai audinio, tik metaliniai strypai santykinai brangūs - po 15 lt uz metra - o reikia ir apacioje ir virsuje. O traukyti atidarinėjant langą mano atveju nereikia - lango nisa gili, be to dar karnizas kokius 15 cm nuo jos atsitraukęs - net ir balkono duris atidarant ne visada as jas atitraukiu, nebent zinau kad eisiu ne viena ir ne viena karta. O su uzuolaidom jau butu problematiska (ir buvo, nes pries tai kabojo uzuolaidos) - kai reikia i balkona, turi atitraukti, o po to ne tik uztraukti, bet dar ir aptvarkyti, kad jos lygiomis klostemis kabotu - ikyrejo nerealiai ( yapac kai pilni namai vaiksciotoju, kuriems vienodai tos mano klostes lotuliukas.gif ) - kai yra balkono ar terasos durys širmos tikrai patogiau, kokios jos bebūtų - nors užuolaidos priduoda daugiau jaukumo. Kiekvieno teisė rinktis
Atsakyti
QUOTE(reg @ 2007 07 25, 12:50)
Tai aš panašiai pagalvojau - kai tik užsinorėsiu, galėsiu užuolaidas pakabinti. Bet geros užuolaidos kainuoja tikrai brangiau, negu "bele kokios širmos". Širmoms reikia mažai audinio, tik metaliniai strypai santykinai brangūs - po 15 lt uz metra - o reikia ir apacioje ir virsuje. O traukyti atidarinėjant  langą mano atveju nereikia - lango nisa gili, be to dar karnizas kokius 15 cm nuo jos atsitraukęs - net ir balkono duris atidarant ne visada as jas atitraukiu, nebent zinau kad eisiu ne viena ir ne viena karta. O su uzuolaidom jau butu problematiska (ir buvo, nes pries tai kabojo uzuolaidos) - kai reikia i balkona, turi atitraukti, o po to ne tik uztraukti, bet dar ir aptvarkyti, kad jos lygiomis klostemis kabotu - ikyrejo nerealiai ( yapac kai pilni namai vaiksciotoju, kuriems vienodai tos mano klostes  lotuliukas.gif ) - kai yra balkono ar terasos durys širmos tikrai patogiau, kokios jos bebūtų - nors užuolaidos priduoda daugiau jaukumo. Kiekvieno teisė rinktis

thumbup.gif tik karniza galima tik virsui padarit.O apocia su svoriu.Ir versui prekabint plast.pagalijuka,su jo pagalba labei gerai atsetraukse.
Atsakyti
QUOTE(cudo @ 2007 07 25, 14:38)
thumbup.gif tik karniza galima tik virsui padarit.O apocia su svoriu.Ir versui prekabint plast.pagalijuka,su jo pagalba labei gerai atsetraukse.

tai as taip ir padariau, tik ne iki galo paaiskinau - prie kraštinio ziedelio virsuje pritvirtinau ta pagaliuka - siaip jis naudojamas užuolaidoms traukyti - buna baltu, metalo ir bespalviu - kulturingai atrodo ir traukant nereikia uz uzuolaidos tempti (o siaip jo beveik nesimato)
Atsakyti
QUOTE(reg @ 2007 07 25, 15:13)
tai as taip ir padariau, tik ne iki galo paaiskinau - prie kraštinio ziedelio virsuje pritvirtinau ta pagaliuka - siaip jis naudojamas užuolaidoms traukyti - buna baltu, metalo ir bespalviu - kulturingai atrodo ir traukant nereikia uz uzuolaidos tempti (o siaip jo beveik nesimato)

Įdėsiu nuotaruką, kuri mane įkvėpė - tiesiogiai įkelt nemoku, tai įdėsiu nuorodą - gal kam pravers
http://public.fotki....eg1/uzuolaidos/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo reg: 25 liepos 2007 - 15:16
QUOTE(reg @ 2007 07 25, 11:57)
Na apačioje ir viršuje dedasi sunki metalinė juosta - tai kad pakeltų visą audinio juostą reikia galingo vėjo - o tada paprastai neatidarinėji langų  lotuliukas.gif . Žodžiu dėl pakėlimo tai ne problema. dėl mechanizmo negaliu nieko pasakyti - aš turėjau gerus šiuolaikiškus karnizus, todėl sumasčiau kad ir prie jų galima pritvirtinti širmas - aišku jas reikia atstumti rankomis, bet viskas kabo tvirtai, todėl problemų nematau

O man kai siuvo siuvėja, tai dėjo ne sunkią metalinę juostą, o tokius strypelius (jie lenvesni), nes ji iš patiries sakė, kad tos juostos (sunkios), kai trauki širmą, įsisiubuoja ir "kala" į sieną, nu nežinau ar taip yra g.gif čia ji taip sakė.
Mano širmos yra iš dviejų skirtingų audinių (dieninės ir naktinės), tai aš jas traukinėju, kaip noriu ir man tai patinka, nes vis kitaip gali pasidaryt (iš viso yra 5 juostos).
Atsakyti