Įkraunama...
Įkraunama...

Spermos kokybė ir tyrimai

QUOTE(saules zuikis @ 2007 02 15, 22:37)
Keista, kad tau nedarė gimdos nuotraukos, o gal kas su kiaušintakiais  tfu, tfu, tfu. Mano gyd. nors ir vyro grikiai buvo prasti, primygtinai liepė pasidaryt nuotrauką. O kokie vaistai pakelt hormonus? Gal Tamoxifen? O kiek laiko vartojat?

Na mes neseniai atvyke i JAV dar esam, israse daktaras vitaminu kazkokiu specialiai norimcioms pastoti ir sake viskas ok.Liepe vyrui pasidaryti spermograma, pasirodo ji labai prasta, 2 kartus dare ir vis blogyn. O vyras pradejo gerti tik sia savaite, taip tuos pacius vaistus kaip parasei, idomu ant kiek jie veiksmingi, kaip as noriu mazylio, zinok net suniuka isigyjau kad stogas nenuvaziuotu nuo visko. Pas mane viskas gerai, ir ovuliacija vyksta, nes matuoju BT ir menesines kaip laikrodukas verysad.gif . Tik kaip nera taip nera mazylio, turejau pries kokius 4 metus negimdymini, bet viskas gerai baigesi, nieko neteko salinti, kaip tik viska isvale ir sake viskas labai gerai, bet va beda pas vyra, kaip jam sutvarkyti tuos hormonus verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(EvelinaZ @ 2007 02 15, 22:43)
Na mes neseniai atvyke i JAV dar esam, israse daktaras vitaminu kazkokiu specialiai norimcioms pastoti ir sake viskas ok.Liepe vyrui pasidaryti spermograma, pasirodo ji labai prasta, 2 kartus dare ir vis blogyn. O vyras pradejo gerti tik sia savaite, taip tuos pacius vaistus kaip parasei, idomu ant kiek jie veiksmingi,  kaip as noriu mazylio, zinok net suniuka isigyjau kad stogas nenuvaziuotu nuo visko. Pas mane viskas gerai, ir ovuliacija vyksta, nes matuoju BT ir menesines kaip laikrodukas verysad.gif . Tik kaip nera taip nera mazylio, turejau pries kokius 4 metus negimdymini, bet viskas gerai baigesi, nieko neteko salinti, kaip tik viska isvale ir sake viskas labai gerai, bet va beda pas vyra, kaip jam sutvarkyti tuos hormonus verysad.gif

Maniškis nuo rugsėjo pradžios vartoja tuos vaistus, o taip pat malpotane vitaminus- panašu i Tribestan, mes jau ir tyrimus darem po 3 men, tai gydytoja pamanė, kad skaito tą pirmą spermogramą - rezultatai vienodi, nei kiekio, nei judrumo nepakeitė, dabar viena forumietė patarė, tai vartojam Speman - kažkiek panašus į tribestan, tuos pačius hormoninius toliau, o taip pat papildomai cinką ir vit E - taip pat kažkuriai forumietei, t.y. jos vyrui esą padėjo. Žiūrėsim, kas bus, bet aš jau nusiteikus IVF, metai nebe tie, kad tempt gumą dar metus. Norėčiau ir aš gyvūnėlio - katino, bet kaip dabar vaikai alergiški - tfu, tfu, tfu - tai negi paskui išmesi. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saules zuikis @ 2007 02 15, 22:56)
Maniškis nuo rugsėjo pradžios vartoja tuos vaistus, o taip pat malpotane vitaminus- panašu i Tribestan, mes jau ir tyrimus darem po 3 men, tai gydytoja pamanė, kad skaito tą pirmą spermogramą - rezultatai vienodi, nei kiekio, nei judrumo nepakeitė, dabar viena forumietė patarė, tai vartojam Speman - kažkiek panašus į tribestan, tuos pačius hormoninius toliau, o taip pat papildomai cinką ir vit E - taip pat kažkuriai forumietei, t.y. jos vyrui esą padėjo. Žiūrėsim, kas bus, bet aš jau nusiteikus IVF, metai nebe tie, kad tempt gumą dar metus. Norėčiau ir aš gyvūnėlio - katino, bet kaip dabar vaikai alergiški - tfu, tfu, tfu - tai negi paskui išmesi.  mirksiukas.gif

Vaje, vaje kaip baisu, pas mane irgi tas pats ant nosies abiems bus po 30, o dar nei vienu vaikucio neturim verysad.gif . As irgi planuoju netemti gumos dar pagerti 1 menesi tuos vaistus, o paskui ziuresim gal IUI bandysim, nezinau. Vasara pries operacija dar palyginus gera sperma buvo A ir B 45%, tai dakatare Zilaitiene sake kad lyg gerai, bet tikejomes kad po operaciijos dar geriau bus, bet va kaip gaunasi verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(EvelinaZ @ 2007 02 15, 23:02)
Vaje, vaje kaip baisu, pas mane irgi tas pats ant nosies abiems bus po 30, o dar nei vienu vaikucio neturim verysad.gif . As irgi planuoju netemti gumos dar pagerti 1 menesi tuos vaistus, o paskui ziuresim gal IUI bandysim, nezinau. Vasara pries operacija dar palyginus gera sperma buvo A ir B 45%, tai dakatare Zilaitiene sake kad lyg gerai, bet tikejomes kad po operaciijos dar geriau bus, bet va kaip gaunasi  verysad.gif

O gydytoja nesakė, kad vaistus reik pagert ne mažiau kaip 72 dienas - visą spermiukų gamybos ciklą?
Atsakyti
QUOTE(saules zuikis @ 2007 02 15, 23:06)
O gydytoja nesakė, kad vaistus reik pagert ne mažiau kaip 72 dienas - visą spermiukų gamybos ciklą?

Na juos israse daktaras menesiui laiko, paskui vel spermograma daryti liepe ir pas ji vel ateiti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(EvelinaZ @ 2007 02 15, 23:11)
Na juos israse daktaras menesiui laiko, paskui vel spermograma daryti liepe ir pas ji vel ateiti  verysad.gif

Labai keista, nes manęs Žilaitienė dar perklausė, ar pakankamai laiko vartojam. Pagalvojus juk ir vitaminų poveikis nepasireiškia iškart, reikia pagert mėnesiuką kitą. O čia toks rimtas dalykas. Tiesiogiai susijęs su šeimos finansais, juk IUI nepigūs JAV. O spermogramos kaštai? Kiek mln/ ml grikiukų, jei nepaslaptis?
Atsakyti
QUOTE(saules zuikis @ 2007 02 15, 23:22)
Labai keista, nes manęs Žilaitienė dar perklausė, ar pakankamai laiko vartojam. Pagalvojus juk ir vitaminų poveikis nepasireiškia iškart, reikia pagert mėnesiuką kitą. O čia toks rimtas dalykas. Tiesiogiai susijęs su šeimos finansais, juk IUI nepigūs JAV. O spermogramos kaštai? Kiek mln/ ml grikiukų, jei nepaslaptis?

pries kokias 3 savaites buvo taip:

A - 22 %
B- 7%
C- 31%
D-40%

o dabar

A- 7%
B-1%
C-14%
D-78%

KIEKIS BUVO 31 MILIJONAS

O DABR 19 MILIJONU
ir taip pasikeite per 3 savaites, o lietuvoje dar zymiai viskas geriau buvo
Atsakyti
QUOTE(EvelinaZ @ 2007 02 15, 23:32)
pries kokias 3 savaites buvo taip:

A - 22 %
B- 7%
C- 31%
D-40%

o dabar

A- 7%
B-1%
C-14%
D-78%

KIEKIS BUVO 31 MILIJONAS

O DABR 19 MILIJONU
ir taip pasikeite per 3 savaites, o lietuvoje dar zymiai viskas geriau buvo

Eik tu sau, o mūsų tik trys mi-li-jo-nai, taip kad nors aš ir ne specė dėl tiek vaistukai turėtų padėt, o jei ir ne tai yra IUI.  mirksiukas.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saules zuikis: 15 vasario 2007 - 22:58
QUOTE(saules zuikis @ 2007 02 15, 23:56)
Eik tu sau, o mūsų tik trys mi-li-jo-nai, taip kad nors aš ir ne specė dėl tiek vaistukai turėtų padėt, o jei ir ne tai yra IUI.  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif

Oi dekui kad taip nuraminai, bet vistiek kazkaip keista kodel, niekaip nepagaunam savo klecko verysad.gif . O ka jus planuojat daryti? kokiu veiksmu imtis?
Atsakyti
QUOTE(EvelinaZ @ 2007 02 16, 00:01)
Oi dekui kad taip nuraminai, bet vistiek kazkaip keista kodel, niekaip nepagaunam savo klecko  verysad.gif . O ka jus planuojat daryti? kokiu veiksmu imtis?

Gal pati labai susikoncentravusi į tą "reikalą" - kai kurios pastoja išvykusios atostogaut ir nuo visko atsipalaidavusios, be to, jei vieną kart jau buvai pastojusi tai tavęs nekamuoja kaip manęs mintys, kad spermiukai iš viso gali būti nepajėgūs apvaisint kiaušialąstės.
IUI etapus jau praėjau, tai lieka IVF, nors paradoksas - dėl mažo grikiukų kiekio gyd. pareiškė, kad reikės ICSI, o kaip IUI toks grikiukų kiekis tiko doh.gif

Atsakyti
QUOTE(saules zuikis @ 2007 02 16, 00:11)
Gal pati labai susikoncentravusi į tą "reikalą" - kai kurios pastoja išvykusios atostogaut ir nuo visko atsipalaidavusios, be to, jei vieną kart jau buvai pastojusi tai tavęs nekamuoja kaip manęs mintys, kad spermiukai iš viso gali būti nepajėgūs apvaisint kiaušialąstės.
IUI etapus jau praėjau, tai lieka IVF, nors paradoksas - dėl mažo grikiukų kiekio gyd. pareiškė, kad reikės ICSI, o kaip IUI toks grikiukų kiekis tiko  doh.gif

Bandziau visaip zinok, pries kokius 2 menesiuku tai t nestuke.gif ikrai stogas vaziavo, nuo tu skaiciavimo dienu ir "gamybos" visos. Supratau kad nieko gero, todel isigijom suniuka kad nervus apramintu, dabar kazkaip atsipalaidave esam, bet vistiek, nieko nematuoju, nieko nezinau ir isdykaujam kada norim o ne kada reikia. Vienu zodziu stengiames visais budais, bet dabar kai suzinojm problema pas vyra, tai isvis nervas ima, is dalies gerai, greiciau pagysim , kai suzinojom prblema, zinoma tikiuosi geriausio, nors kazkaip pesimiste pasidariau del sito reikalo. Su mielu noru daryciau kuo greiciau kad ir IUI kad tik patapciau greiciau
Atsakyti
QUOTE(EvelinaZ @ 2007 02 16, 00:39)
Bandziau visaip zinok, pries kokius 2 menesiuku tai t nestuke.gif ikrai stogas vaziavo, nuo tu skaiciavimo dienu ir "gamybos" visos. Supratau kad nieko gero, todel isigijom suniuka kad nervus apramintu, dabar kazkaip atsipalaidave esam, bet vistiek, nieko nematuoju, nieko nezinau ir isdykaujam kada norim o ne kada reikia. Vienu zodziu stengiames visais budais, bet dabar kai suzinojm problema pas vyra, tai isvis nervas ima, is dalies gerai, greiciau pagysim , kai suzinojom prblema, zinoma tikiuosi geriausio, nors kazkaip pesimiste pasidariau del sito reikalo. Su mielu noru daryciau kuo greiciau kad ir IUI kad tik patapciau greiciau

Kaip tik turetum buti optimiste, paskaityk kitu merginu istorijas, kai ir po keliu IVF nepraranda ryzto, energijos. Viena tokiu euromergele, kuri man labai patinka, nes turi ne tik daug optimizmo, bet ir savotisko sarkazmo. Taip, kad tavo "išeitiniai duomenys" neblogi ir tikiu, kad turetu su gyd. pagalba pavykti patapti D nestuke.gif O ar JAV nefinansuoja IUI ir IVF savo piliečiams? Kokios veislės suniukas, jeigu tas pats kur matau logotipe, tai nemažas mirksiukas.gif
Atsakyti